GR 46 5893 Napisano April 7 Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 458 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis hvala ti što si iskreno podelio informacije sa nama ... Devojčici želim što pre da se oporavi , jer svi mi koji smo prošli ovako nešto znamo da pored fizičkih povreda imamo psihičko i emotivno stanje sa kojim nekad bude čak i teže za izboriti se... Naročito kada je neko tako mlad .. E baš tu pored svega treba biti uz nekog.. ne osudjivati.. Svakako nadam se da joj ovo neće obrnuti želju kad sve prodje da ne nastavi gde je stala ( da ne kažem gde je pala ) . Sa srećom od srca za dalje .. Nije loš predlog otići kod nje kad se malo oporavi čisto da joj damo podršku, volju .. ili bar Satelis prenesi pozdrave , prenesi da još neko misli na nju Mišljenja sam takodje da nas internet narocito društvene mreže upropaštavaju sa pomodarstvom, nekada i ne promišljenim odlukama da samo preko noci neko odluči da sedne na motor zbog pogrešnih razloga .. ne kažem da je to ovde slučaj naravno ali eto svašta imamo danas .. sve je u životu rizik samo je ovde malko poveći .. ali je i ljubav ogromna ne merljiva .. Verujem da veći procenat gleda sve te snimke gde se juri , pozira , plasiraju pogrešne vrednosti ovog našeg ludog moto sveta .. Manjina u početku ima razumevanja da su potrebne stepenice čiji prelazak traje a ne samo dugmence i lift .. Takodje koliko ljudi gleda snimke raznih nezgoda sa motorima, sigurno malo, a ne treba imati strah od toga , nego samo imati svest šta sve može da se desi .. Nije motor samo gas, ludilo i krivina Da ne dužim , naravno sve ovo što sam navela nije razlog da se ne vozi , to ne nikako .. treba nego šta ihaaa Još jednom srećno devojčici , brz oporavak ljubi Gole... 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6250 Napisano April 7 Drug član, 1457 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan @GR 46 Skuterom sam pala 3 puta, velikim motorom 2 puta, srećom da su bile male brzine i samo sam bila ugruvana. Onda je usledilo, neću više na motor. Znaš koliko je to trajalo? Sat vremena. 2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1452 Napisano April 7 Zainteresovan, 536 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Ovde je problem sa roditeljima, ne sa ovom devojcicom. Ti detetu kupis motor i pustis ga u saobracaj u Beogradu?! Danasnja deca ne znaju posteno ni bajs da voze a hoce odma na motor. Nemaju dana staza u saobracaju a odmah na dva tocka. RAzumem ja zelju dece ali ne razumem roditelje koji to dozvoljavaju. Pa ona sa 16 ne zna gde je levo a kamoli autoput, gazela, prestorojavanje, brzina, kocenje... Svakako joj zelim brz i uspesan oporavak, i da ne odustane od motora, ali da novi pocetak bude pametniji, postepeniji... 4 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 1218 Napisano April 7 Svrati ponekad, 239 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da će se devojka što pre oporaviti i da će u njoj ostati dovoljno ljubavi za ono što je maštala, želela i jedno vreme i imala. Povrede će zarasti, nažalost ne lako i ne brzo, ali biće jednog dana prošlost. Njena razmišljanja, preispitivanja, samooptuživanja ostaće zauvek. Želim joj da tu nadje snage da iz svega izadje jača i pametnija. Ako ćemo iskreno 90% majki je protiv motora. I ne samo motora. Svega što vide (a imaju veoma razvijenu "crnu" maštu genetski) da može da ugrozi njihovo dete. Posebno kada imaju 16 godina i iako sebe vide kao ljudi ostali ih posmatraju kao bebe. Želim i toj majci snage da u ovom trenutku pruži svom detetu ono što joj je potrebno - podršku i bezrezervnu ljubav a da negde duboko u sebi zakopa i pomisao "lepo sam ti rekla". Muke oca verovatno i ne možemo da shvatimo, sada je vreme da stisne zube a ne da okrivljuje sebe za bilo šta. Najlakše je u njima videti problem a oni su verovatno uradili sve što je trebalo da dete bude što bezbednije. Nezgode se dešavaju i najčešće nije poenta utvrdjivati ko je kriv za to što je ona bila na motoru (jasno je da je ona kriva za sudar i za to je najviše i platila) nego izaći iz cele priče sa poukom koja će celu porodicu učiniti jačom i medjusobno povezanijom. Jer to im svima treba i iz srca im želim. Beograd jeste mesto na kom niko ne bi voleo da mu dete uči da vozi motocikl ali neka deca nemaju sreću da su se rodila u malom mestu i jedine ulice za njih su beogradske. Roditelji često ulože ogroman napor da ih na vreme nauče svemu ali život ne pišu roditelji. Ne deluje mi da je detetu kupljen motocikl koji nije za nju, čak ni da je divljala. Jednostavno neiskustvo je dovelo do ovoga. A sada svima njima treba puno ljubavi da prebrode sledeće dane, nedelje, mesece. I ja im šaljem jedan džak pozitivne energije i ogromnu želju da devojka bude što pre dobro, u svakom smislu. 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6250 Napisano April 7 Drug član, 1457 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se prvi put prosula u našoj ulici skuterom 2006 ili 2007 kad smo ga kupili (eh, ta prednja kočnica i mali točak). Nisam smela da sednem do 2010 (a nisam ni imala dozvolu do 2009), na kevino insistiranje sam opet počela da vozim, šatro ima neke obaveze po gradu. Za kratko vreme sam se oslobodila, ali na tom novom početku uvek je bila sa mnom. Tek skoro mi je priznala da nije stvarno imala obaveze, samo je htela da me isprati da bude sigurna da sam bezbedna na dva točka. Ko me jedini podržao da kupim Hondu CBR600? Isto majka. Hvala joj. Zašto pišem ovo? Da ne bude da sve majke mrače. 9 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 2217 Napisano April 7 Никад не једи жути снег!, 970 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan А на сву ову муку, да ли ја то лепо видим да је она возила у тренерци и патикама? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5053 Napisano April 7 Drug član, 3100 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Влајко je napisao: А на сву ову муку, да ли ја то лепо видим да је она возила у тренерци и патикама? Po slici...da...ja uvek ke...am oko tih stvari kao pokvarena ploča. Definitivno na dušu ocu ide...ja bih verovatno skočio sa mosta da je to moje dete i da sam ja doneo odluku bez prethodnih stvari tipa...naučio je da vozi, prethodni staž u automobilu, učenje tih sitnih stvari kao što je periferni vid, pravila saobraćaja, znakovi i td..., POHAĐANJE MOTO TRENINGA SIGURNE VOŽNJE pa i NVAK, oprema, oprema, oprema...ali to sad nije važno. Današnji klinci su potpuno drugačiji od nas...moramo tako da se ophodimo i prilagođavamo kao roditelji. Potrebno im je mnnooogoo više posvećivanja i rada sa njima. Prosto je tako... Nadam se da će se brzo oporaviti...važno da je živa jer je ovo moglo gadno da se završi. Njena greška i još desetine morona u automobilima oko nje....ne smem da pomislim na gore stvari. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16759 Napisano April 7 Integrisan, 8494 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pišem pa obrišem. Mnogo je teško za roditelja da ubaci dete u motociklizam a pogotovo ako sam ne vozi i ne zna ništa o tome. Ovi što znaju, verovatno i ne žele da im dete vozi. Jeste sebično ali mislim da svi mi koji smo roditelji imamo taj osećaj. 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2848 Napisano April 7 Drug član, 1273 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Alekre said: Pišem pa obrišem. Mnogo je teško za roditelja da ubaci dete u motociklizam a pogotovo ako sam ne vozi i ne zna ništa o tome. Ovi što znaju, verovatno i ne žele da im dete vozi. Jeste sebično ali mislim da svi mi koji smo roditelji imamo taj osećaj. Upravo. Vozim i molio sam se da klinac ne pozeli, cak mu kupovao i "nabijao na nos" samo da mu ne bude interesantno. Jos jednom, zelim devojci brz i potpun oporavak i verujem da ce se oporaviti skroz. Da li ce nastaviti da vozi, to je do nje, i ako ne nastavi ko zna za sta ce to biti dobro, ako nastavi, neka joj je sa srecom i da vise nikada ne padne. Btw svi smo mi seli i u trenerci i ovako i onako, nismo bas sveci, pogotovu ono "idem do coska", jbiga 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5053 Napisano April 7 Drug član, 3100 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Abi je napisao: Upravo. Vozim i molio sam se da klinac ne pozeli, cak mu kupovao i "nabijao na nos" samo da mu ne bude interesantno. Jos jednom, zelim devojci brz i potpun oporavak i verujem da ce se oporaviti skroz. Da li ce nastaviti da vozi, to je do nje, i ako ne nastavi ko zna za sta ce to biti dobro, ako nastavi, neka joj je sa srecom i da vise nikada ne padne. Btw svi smo mi seli i u trenerci i ovako i onako, nismo bas sveci, pogotovu ono "idem do coska", jbiga I ako sam protiv...i sam sednem tako na motor po gradu kad je +100 stepeni. Samo ja sam to počeo da radim posle 15 godina u sedištu i nakon određenog perioda van sedišta, nakon što mi je brat povrećen u saobraćajci gde je za malo nogu izgubio usled sličnog ponašanja mlade devojke u automobilu...bukvalno mi je ubilo želju za vožnjom...ja zdrav i prav. Sa svim tim u glavi i sa apsolutnom defanzivnom vožnjom usuđujem se po nekad da sednem bez opreme. Da li to znači da mlađi i neiskusniji treba to da rade...NIKAKO! 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 2737 Napisano April 7 (promenjeno) Drug član, 495 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan @mick ja sam počeo sa 14. godina, sa 13. sam od ćaleta dobio skuter, naravno imali smo preozbiljnu obuku (on je profesionalni vozač, neko ko je držao u karijeri treninge bezbedne vožnje, itd, itd.). Sve si ti meni mogao da objasniš tada, ali oprema... pa to nije dolazilo u obzir. Fullface kaciga, to sam nosio, i eventualno pojas jer je bila fora (ne da štiti), a ostalih 90% vremena šorc i majica. Imao sam pad u istim godinama kada i ova devojčica, možda godinu dana stariji, ne mogu tačno da se setim, jedno fino otrežnjenje taman kada sam bio najsigurniji u svoje VR veštine. Iako nisam bio kriv (oduzeo mi je automobil prvenstvo i ja sam se zakucao u njegovo krilo) ipak je u mnogo tome bilo do mene i mog stila vožnje. Rane su prošle, a želja nikada nije prestala! Zato, želim devojčici što brž oporavak i nastavak karijere, ali ovaj put malo pažljivije i sa većim poštovanjem prema saobraćaju. Edit: Da dodam, ja sam rođen sa dva točka u krvi, to se nije moglo sprečiti, ja bih dva točka vozio sa ili bez roditelja, to bi bilo samo pitanje trenutka. Promenio April 7 član Luka9905 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4992 Napisano April 7 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ovo bi joj se isto desilo da je vozila auto, a zamislite sada je ispred bio neko na dva točka umesto auta... E to mene plaši u saobraćaju. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 1218 Napisano April 7 (promenjeno) Svrati ponekad, 239 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Shvatam sva naša osećanja, šta bismo je sve savetovali da to sada ima smisla ali pre nego što nešto napišete razmislite ko to možda čita. Možda to sada čita njen otac koji joj je kupio svu opremu, koji je svaki put proveravao da li je sve obukla i koji samo taj dan nije bio kod kuće kada je izašla... Da li mislite da mu je lakše što čita vaše redove a već sebi prebacuje gomilu toga? Možda ovo čita sada devojka u bolničkom krevetu ili će čitati za par meseci... Da li mislite da će joj biti lakše uz sve bolove i muke koje ima? Da li ste ikada svojoj deci rekli da nešto ne smeju a oni ipak uradili? I da li bi vam bilo lakše da je posle neko srao po vama i vašem vaspitanju? Pre nego što opljunete nekoga pokušajte da udjete u njegove cipele. Često je slika drugačija nego što vam se u prvi mah učinila. Promenio April 7 član Peppermint 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexex 225 Napisano April 7 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, QmBGD said: Ovo bi joj se isto desilo da je vozila auto, a zamislite sada je ispred bio neko na dva točka umesto auta... E to mene plaši u saobraćaju. Uf, tri puta sam stao na žuto a pored mene na par cm prolete... Dvaput su to bile devojke tako da ne stoji ova tvoja izjava. odlično reaguju . Kad ih stignes neće ni da te pogledaju. Od tada ne stajem ni na crveno... naravno šala ( ko zna ko čita) ali zuto ne stajem ako nekog ima iza blizu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16759 Napisano April 7 Integrisan, 8494 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam zapazio da iko pljuje. Jednostavno, motociklizam ne prašta greške a one većinom završavaju sa teškim povredama ili već kako... To je realnost koja mora da se prihvati. 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 6521 Napisano April 7 Drug član, 575 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, ske je napisao: Ti detetu kupis motor i pustis ga u saobracaj u Beogradu Tako je, mene nisu pustali ,sam sam išao. Nisu mi dali da vozim u Bg ,jer živim na 100+ km. Prvi put na mopedu udarim u drvo. Ovu grešku prave i početnici u mi sa 30+ godina. Neko se izvuče neko ne. Lutrija lista. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 2593 Napisano April 7 (promenjeno) Drug član, 887 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Peppermint je napisao: Shvatam sva naša osećanja, šta bismo je sve savetovali da to sada ima smisla ali pre nego što nešto napišete razmislite ko to možda čita. Možda to sada čita njen otac koji joj je kupio svu opremu, koji je svaki put proveravao da li je sve obukla i koji samo taj dan nije bio kod kuće kada je izašla... Da li mislite da mu je lakše što čita vaše redove a već sebi prebacuje gomilu toga? Možda ovo čita sada devojka u bolničkom krevetu ili će čitati za par meseci... Da li mislite da će joj biti lakše uz sve bolove i muke koje ima? Da li ste ikada svojoj deci rekli da nešto ne smeju a oni ipak uradili? I da li bi vam bilo lakše da je posle neko srao po vama i vašem vaspitanju? Pre nego što opljunete nekoga pokušajte da udjete u njegove cipele. Često je slika drugačija nego što vam se u prvi mah učinila. Već sam pisao na ovu temu. Kao roditelju motocikliste (vozi intenzivnih, 12 godina u A kategoriji), ni dan danas mi nije svejedno. Koliko god je majka bila protivnik motocikla, pristala je na moje argumente o potrebi da nauči vožnju. Vremenom se navikla na odraslo dete a ja sam postao gori. Pozajmljivao sam mu Tomosa da ga tera po praznom parkingu. Menjao sam mu položaj prepreka (slalom, pa nazad, slalom, osmica u oba smera). Tražio da vozi kroz blato, lišće, travu (monotono, satima, isto i isto). Koračao ispred, nogu pred nogu, dok on za mnom "kvačila" i brije lamele. Svaki, njegov, uspeh je bio, moj, uspeh. Razvijao sam mu mišićnu memoriju. Posle je svojih prvih 125 ccm, vozačku i na dalje, isfinansirao samostalno. U međuvremenu bilo je i situacija i padova (nijedan kontaktni udes). Supruga mi nikada nije prigovarala zbog toga. To je nešto na šta se privikneš i srećan si kada te od dva zla snađe manje. Ako se ikada desi, desilo se. Znam da ne može biti sa fatalnim ishodom, jer je, on, bolji vozač, može strpljivo, kilometrima, da vozi u koloni... Ne rizikuje. Za razliku od mene, sigurnog u svoje vozačke sposobnosti, koji je, u poslednjih pet godina, tri puta "popio patos." Gde je, doduše, uvek više stradao motocikl nego ja (ali je uvek mogao da me doveze kući). Juče je žena, pri brzini saobraćaja od 110 km/h, pre Bubanj Potoka, u levoj traci krenula da koči i na kraju je stala (sa uključenim desnim pokazivačem pravca) da skrene desno, preko desne trake, prema, jebem li ga, Leštanima ili Beogradu). U punoj brzini sam protutnjao između njenog vozila i bankine, gledajući daaaleko ispred (koristeći sirenu i dobro utvrdivši da je u pitanju baba buskera za volanom). Da sam kočio završio bi kao USB fleš u njenom gepeku. To je bila moja sreća, ne veština. Sreća je u svesnosti da ne možeš ni zamisliti šta, u nekom trenutku, može nekome pasti na pamet. Promenio April 7 član feniks 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17817 Napisano April 8 Integrisan, 9779 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 7. 4. 2026. at 9:08, GR 46 je napisao: Svakako nadam se da joj ovo neće obrnuti želju kad sve prodje da ne nastavi gde je stala ( da ne kažem gde je pala ) . Sa srećom od srca za dalje .. Nije loš predlog otići kod nje kad se malo oporavi čisto da joj damo podršku, volju .. ili bar Satelis prenesi pozdrave , prenesi da još neko misli na nju Upravo se čuo sa drugarom. Andjela je u krevetu, mora mirovati strogo zbog karlice, ruka ide u dobrom pravcu. Njeno trenutno stanje je takvo da ne želi više videti motocikl i ako se trka u kartingu, moguće je da je sampionka ali nisam dobro ispratio taj detalj. Svakako cura voli adrenalinske sportove. Drugar će pitati njene da li su za to da se Andjela poseti, da podrška.....javim zbivanje. Ako se desi, to svakako ne bi bilo pre sredine Maj meseca jer se 05.05. vraća u bolnicu kako bi je stavili na noge. Verujem da će se izboriti sa svime šta je čeka! 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11976 Napisano April 8 Hronični Motociklopata, 7857 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da treba da se vrati na motor kada se oporavi, ali postepeno, da ponovo krene iz početka, znači prvo 50ccm bar godinu dana pa tek onda 125ccm, dok joj se ne izoštri veština čitanja saobraćaja i ne povrati samopouzdanje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 8250 Napisano April 8 Ne silazi, 1643 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan U nekom trenutku necemo moci da zabranimo deci da urade sta naume. Kao otac dva zenska deteta, srecan sam sto nisu povukle na mene ljubav ka motorima ili drugim opasnijim vozilima. Nikada ih nisam nagovarao da voze cak ni kvad, koji je prost za voznju. Jesam ih ucio na manjem kvadu, koji ima mehanicki menjac, al to na livadi, i radi lakseg shvatanja upravljanja kvacilom, kad budu ucili za B kategoriju. A onda sam i od tog ucenja digao ruke, jer nisu pokazivale zelju ni volju. Neka bude regularno kad dodje vreme , preko auto skole. Taj njihov odnos me je duboko razocarao, jer ja sam jos kao rani osnovac znao satima da sedim u ocevom autu, da sve komande unapred znam. O motociklima, pa to je bila opcinjenost, do pre deceniju. Njih to nista ne interesuje, ni ne gledaju kako vozim, zasta sluze komande oko volana itd. Nabiju slusalice na uvo i mozak na pasu. Gde sam pogresio, ne znam, jer sam se ispocetka trudio, ali sam naucio da ih takve prihvatim, i retko im prigovorim zbog toga. Ali im stavim do znanja, da se tako olako shvatanje voznje,kad im drustvo bude polagalo, nece bas dobro pokazati. Drukcija su vremena danas, sobracaj nikad gori do sad( a bice i gori). I da hocu, vise, ne mogu naci mesta ,gde bih decu bezbedno ucio da voze automobil. Mene roditelji nikad nisu mogli spreciti da nesto uradim sto naumim, nisu nesto ni pokusavali sto se tice motora. Nekako se i majka navikla, pa je vremenom manje postavljala pitanja bezbednosti voznje motora. Uopste razumevanja bitisanja motocikla kao prevoznog sredstva. Ovoj devojci zelim da pregrmi povrede. Tacno je da ce proci. Ali je vrlo moguce da ostave trajne posledice na zdravlje. Moglo je mnogo losije da se zavrsi. Ko cita temu , crna hronika, ne moze vise gledati stvari istim ocima kao nekad davno. Te sam misljenja da ne bi trebalo da vozi motocikli nadalje. Bar jedno deceniju, pa ako bude zelela... Mladi nekad nesto pokrenu iz fazona i mode, ne iz stvarne zelje i ljubavi.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexex 225 Napisano April 8 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, Bor-i-slave said: U nekom trenutku necemo moci da zabranimo deci da urade sta naume. Kao otac dva zenska deteta, srecan sam sto nisu povukle na mene ljubav ka motorima ili drugim opasnijim vozilima. Nikada ih nisam nagovarao da voze cak ni kvad, koji je prost za voznju. Jesam ih ucio na manjem kvadu, koji ima mehanicki menjac, al to na livadi, i radi lakseg shvatanja upravljanja kvacilom, kad budu ucili za B kategoriju. A onda sam i od tog ucenja digao ruke, jer nisu pokazivale zelju ni volju. Neka bude regularno kad dodje vreme , preko auto skole. Taj njihov odnos me je duboko razocarao, jer ja sam jos kao rani osnovac znao satima da sedim u ocevom autu, da sve komande unapred znam. O motociklima, pa to je bila opcinjenost, do pre deceniju. Njih to nista ne interesuje, ni ne gledaju kako vozim, zasta sluze komande oko volana itd. Nabiju slusalice na uvo i mozak na pasu. Gde sam pogresio, ne znam, jer sam se ispocetka trudio, ali sam naucio da ih takve prihvatim, i retko im prigovorim zbog toga. Ali im stavim do znanja, da se tako olako shvatanje voznje,kad im drustvo bude polagalo, nece bas dobro pokazati. Drukcija su vremena danas, sobracaj nikad gori do sad( a bice i gori). I da hocu, vise, ne mogu naci mesta ,gde bih decu bezbedno ucio da voze automobil. Mene roditelji nikad nisu mogli spreciti da nesto uradim sto naumim, nisu nesto ni pokusavali sto se tice motora. Nekako se i majka navikla, pa je vremenom manje postavljala pitanja bezbednosti voznje motora. Uopste razumevanja bitisanja motocikla kao prevoznog sredstva. Ovoj devojci zelim da pregrmi povrede. Tacno je da ce proci. Ali je vrlo moguce da ostave trajne posledice na zdravlje. Moglo je mnogo losije da se zavrsi. Ko cita temu , crna hronika, ne moze vise gledati stvari istim ocima kao nekad davno. Te sam misljenja da ne bi trebalo da vozi motocikli nadalje. Bar jedno deceniju, pa ako bude zelela... Mladi nekad nesto pokrenu iz fazona i mode, ne iz stvarne zelje i ljubavi.... Moje iskustvo je slično a opet drugačije. Slično jer dok sam pričao detetu da treba da upiše vožnju i da je pravi trenutak bila je u fazonu šta će mi to i ne zanima me. Jedne subote smo supruga i ja otišli posle pijace u auto školu i upisali je, morali smo da je zovemo ( i probudili naravno) zbog broja lične karte i reakcija je bila- vi niste normalni, bacate pare. 3 godine kasnije ne izlazi iz kola, jedino što se nijednom nije setila da ih opere. Poenta, jesu klinci drugačiji jer su površniji i bez strpljenja da se udube u nešto ali ne znači da neće voleti prave stvari samo ako ih upoznaju nekako tj pređu tu neki imaginarnu granicu mentalnog truda. Sa druge strane, kako je krenulo uskoro neće ni morati da znaju da voze jer će sve biti automatizovano. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5053 Napisano April 8 Drug član, 3100 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, dexex je napisao: Moje iskustvo je slično a opet drugačije. Slično jer dok sam pričao detetu da treba da upiše vožnju i da je pravi trenutak bila je u fazonu šta će mi to i ne zanima me. Jedne subote smo supruga i ja otišli posle pijace u auto školu i upisali je, morali smo da je zovemo ( i probudili naravno) zbog broja lične karte i reakcija je bila- vi niste normalni, bacate pare. 3 godine kasnije ne izlazi iz kola, jedino što se nijednom nije setila da ih opere. Poenta, jesu klinci drugačiji jer su površniji i bez strpljenja da se udube u nešto ali ne znači da neće voleti prave stvari samo ako ih upoznaju nekako tj pređu tu neki imaginarnu granicu mentalnog truda. Sa druge strane, kako je krenulo uskoro neće ni morati da znaju da voze jer će sve biti automatizovano. O tome govorim...mi dinosaurusi ih nekako po nama ih učimo a većina ne shvata da su klinci toliko drugačiji od perioda kad smo mi bili klinci da više nema dodirnih tačaka...makar u tom manjem uzrastu. To je i najveći problem...nama...moramo da se prilagodimo a to nije naš teren. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16759 Napisano April 8 Integrisan, 8494 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Roditeljstvo je hijerarhija između ostalog. Dati mu motor, auto, u vlasništvo je po meni pogrešno. Mora da ga zaradi. 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexex 225 Napisano April 8 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Alekre said: Roditeljstvo je hijerarhija između ostalog. Dati mu motor, auto, u vlasništvo je po meni pogrešno. Mora da ga zaradi. I ja mislim da je pogrešno ali sam uradio suprotno. Isto je uradio i moj ćale pa mi lakše U mom slučaju je bio izbor ili to što ti kažeš i onda verovatno nikad neće voziti ili da progutam žabu i dobije kola i vozi. Zajedno nismo mogli da se vozimo jer je meni sve smetalo ( i to razumem prošao sam isto). Jednostavno meni je bilo stalo da bude vozački osposobljena. Poznajem puno pripadnica lepšeg pola koje imaju dozvolu a nikad nisu vozile i sad im je frka da krenu pod stare dane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16759 Napisano April 8 Integrisan, 8494 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije laka uloga oca. Treba spremiti decu za spoljašni svet a to znači da mora izbaciti decu iz zone komfora. Nije to lako ni uraditi ni gledati kako se muči. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...