Dukidule 1 Napisano Ponedeljak u 21:10 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Nisam siguran da sam uboo pravi topic, ali ne zamerite. Kada idete na more, da li se na granicama provlačite? Pretpostavljam da ne, ali ipak da pitam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1219 Napisano Ponedeljak u 21:42 Zainteresovan, 475 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan I na granici i na naplatnim rampama prodjem skoro do rampe , par auta do rampe, pitam jel mogu da se ubacim i to je to. Nekad na granici stanem sa strane, skinem kacigu, rukavice, pripremim dokumenta i lagano se ubacim preko reda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1886 Napisano Ponedeljak u 21:47 Drug član, 1183 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se ubacio na rumunskoj granici i carinik me opomenuo. Rumun. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3023 Napisano Utorak u 00:17 ODUSTO OD DIJETE, 2809 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Uvek se provučem i nikad me niko nije opomenuo do sada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1886 Napisano Utorak u 05:04 Drug član, 1183 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Onda sam baksuz. Ne znam sta bih rekao. I to je poprilicno neprijatan bio. Mladji neki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4194 Napisano Utorak u 05:40 Drug član, 2721 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Dukidule je napisao: Pozdrav, Nisam siguran da sam uboo pravi topic, ali ne zamerite. Kada idete na more, da li se na granicama provlačite? Pretpostavljam da ne, ali ipak da pitam... U našem regionu...Bosna/Srbija obiđem kolonu i stanem sa strane, skinem oremu i priđem kućici. Prednost na granici imaju automobili u kojima su mala deca i motociklisti. Crnogorci tako i tako...hrvati ne znam a u najvećem broju slučajeva uradim kao @ske ako sam u grupi organizujem da bude po 3 motora u liniji tako da onaj prvi do granične kućice preda dokumentaciju za svo troje. Rumuni.... @Zarkela prošle godine na granici nisu imali moj brend i model motora u bazi pa mi nisu verovali da vozim motocikl i ako sam sedeo na njemu, gleda čovek u mene i ita da mu okažem logo marke i pročitam naziv pa smo se dogovorili da se moj motor zavede u Rumuniji kao Suzuki!!! Tako da ja njih ne bih svrstavao u neki deo sistema koji funkcioniše 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4514 Napisano Utorak u 05:44 Drug član, 2395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam prelazio u Bosnu kod Loznice, stojim u koloni, mozda 5 auta, otvara lik prozor, kaze idi slobodno do kraja, svaki dan prelazim al sam danas autom, stanes sa desne strane kucice, skines kacigu i das dokumenta, imas prednost. Na naplatoj rampi u Pazovi su me vozila pustala da prodjem i ako mi nije bio problem da malo sacekam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3326 Napisano Utorak u 06:10 Drug član, 1234 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Dukidule said: Pozdrav, Nisam siguran da sam uboo pravi topic, ali ne zamerite. Kada idete na more, da li se na granicama provlačite? Pretpostavljam da ne, ali ipak da pitam... Apsolutno naravno. Jedino ispravno, a i kulturno, je da priđeš i prvo pitaš policiju, kao i da se javiš i zahvališ autu ispred kog ćeš se ubaciti... Imamo to zakonsko pravo ali naravno da mnogi (ili niko) u automobilima to ne znaju. Napomena: kad priđem autu ispred kog želim da se ubacim i vidim da ima male dece, onda obavezno idem iza njega... 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 13907 Napisano Utorak u 10:23 Drug član, 1386 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Jedina granica gde su me drkali zbog toga je prelaz Jabuka, nigde vise u celom svetu sto bi musliju rekao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3841 Napisano Utorak u 10:45 Malinar u pokusaju, 1782 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Pre par nedelja sam se vratio sa neke ture, granični prelaz Crna Gora-Srbija, onaj preko Rožaja, nisam siguran kako se zove. Samo jedan šalter radi, ostali crveni-zatvoreni. Bus ispred nas, ljudi izlaze i svako od njih daje dokumenta graničaru. Čekamo oko desetak minuta, kad se otvara još jedan šalter, ali kako smo odmah iza busa, mi to ne vidimo i svi iza nas nas obidjoše i pravo na taj novi šalter. Ja i drugar gas za njima, izobilazimo ih i stanemo drugi u red, sećam se iza nekog sivog pežoa koji je bio iza nas u koloni. Kad smo stigli na red, kreće driling Crnogorca-graničara, kako se pravimo pametni, ko nam je rekao da obilazimo kolonu, kako će da nas vrati na kraj reda i slično. Pokušao sam da mu objasnim, ali on reče da je video šta se desilo i da to nikako nismo smeli da uradimo. Ja kažem pa 2-3 automobila koja su bila iza nas su prošla ispred, što njih ne vrati, poče nešto da mrmlja, uglavnom mi smo krivi. Prestao sam da objašnjavam, jer nas ipak nije vratio, a da krivu Drinu ispravim ne mogu. Kada je ekstremna gužva, provučem se do petog-šestog vozila i stanem iza u red. Do sada nisam imao nigde problem, a prešišao sam kolone i po 7km (konkretno kada smo išli u Bansko pre 2-3 godine, na Gradini milion Turaka, krenuli na odmor). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 918 Napisano Utorak u 11:29 Zainteresovan, 717 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Auta su povlascena tamo. Kad god sam prelazio, uvek je neko od granicara trazio prevoz do Rozaja, Berana... Sa motociklima im ne trebamo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 10426 Napisano Utorak u 11:39 4_tocka_i_karoserija, 2131 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ne sporim da treba, ali... Pre 5 sati, PremieRacing je napisao: Imamo to zakonsko pravo ali naravno da mnogi (ili niko) u automobilima to ne znaju. Po kom zakonu i kom članu? Stvarno me interesuje, a prvi put čujem da postoji zakonski osnov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SikiNs 60 Napisano Utorak u 11:41 U prolazu, 13 postova Lokacija: Ronchi dei Legionari Italia Motocikl: Benelli TRK 702 X Prijavi odgovor kao problematičan ovo su clanovi i tacke zakona u okruzenju i svaki pandur ih treba znati . Motorom je dozvoljeno bezbedno obici kolonu vozila izuzev na Raskrsnicama gde smo duzni stajati i cekati u koloni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4586 Napisano Utorak u 12:02 motoras, 2543 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put mi se desilo sad za vikend da me nas carinik na prelazu Kotroman nije drndao zbog obilazenja kolone. Samo da napomenem da mi je i covek koji naplacuje taksu pre granice rekao da obidjem sve do kucice jer ako budem cekao necu proci tri sata. Nije bas bilo takva guzva,ali sam svakako obisao skroz do prelaza. Stanem u sredinu,rade dve trake. Desno u dzipu,neki tuareg ili tiguan,zenska vozi,ladi je klima i prevrce ocima na mene. Pogledam levo,covek mi pogledom da znak da prodjem ispred njega. Carinik pregledao dokunenta,dovidjenja-prijatno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 766 Napisano Utorak u 12:05 Zainteresovan, 359 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan @SikiNs sad bas uzeh clan zakona, ja do tog zakljucka nisam dosao citajuci ovo: 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 10426 Napisano Utorak u 12:36 4_tocka_i_karoserija, 2131 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Edin se izlupao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 10426 Napisano Utorak u 12:41 4_tocka_i_karoserija, 2131 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan A evo pogledah i zakone Hrvatske i BiH. Niđe veze Možda je nekad bilo, ali sad sigurno nije, barem ne u članovima koje Edin navodi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5819 Napisano Utorak u 14:35 Ne silazi, 5027 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, Zarkela je napisao: Ja se ubacio na rumunskoj granici i carinik me opomenuo. Rumun. Mene zvao preko reda carinik na granici sa Rumunijom, granični prelaz Nakovo. Još smo i ćaskali malo o motoru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Миле 35 Napisano Utorak u 17:49 (promenjeno) U prolazu, 14 postova Lokacija: Нови Београд Motocikl: ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Zarkela je napisao: Onda sam baksuz. Ne znam sta bih rekao. I to je poprilicno neprijatan bio. Mladji neki То је цариник који вози ''дачију'', а неки бајкер му је мазнуо рибу. Promenio Utorak u 17:50 član Деда Миле 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SikiNs 60 Napisano Utorak u 18:35 U prolazu, 13 postova Lokacija: Ronchi dei Legionari Italia Motocikl: Benelli TRK 702 X Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam to sam iskopao ima vec par godina na netu posto me drkao neki pandur na granici kad sam isao iz Slo u Hr kao sta ti mislis da mozes tako preko reda i tu je nastala prepitka da ne duzim al pre i posle toga nikad nisam imao problem ni na granicama ni na naplatnim rampama na autoputu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 8124 Napisano Utorak u 19:11 -, 1816 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Drkaju vas verovatno ako se provlacite posle one stop linije i stanete im pred kucicu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...