VOKS081 96 Napisano Utorak u 19:20 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Alekre je napisao: Ne da nema nego je prvi najjeftiniji motocikl sa ES nekoliko hiljada evra skuplji. Mislim da je to Suzuki 1000 GX. Generalno je to oprema rezervisana za najskuplje motocikle u gami i ovo je mislim prvi put da je neko spustio tu opremu u neku srednju klasu. Spustili su sada, kada se sjetim da je Touring model prije 3 godine bio 11000, sve je presmijesno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko91 47 Napisano Utorak u 19:35 U prolazu, 25 postova Motocikl: CF Moto 800 MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Usao sam u klub 20k Danas sa Ade Bojane preko Albanije i sh20 puta, bas pozitivni utisci, prelepo je dole voziti, kacim i par slika. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b00zda 23 Napisano pre 21 sati U prolazu, 20 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan https://youtube.com/shorts/49tRwTGJlgw?si=TcRLL6ShEkw5ReE5 Колеге, може ли помоћ - да ли је ово лабаво? Нисам никада дотезао ланац… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko86nf 69 Napisano pre 21 sati U prolazu, 97 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFmoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Ov ni malo nije labavo a i ne gleda se ovako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b00zda 23 Napisano pre 21 sati (promenjeno) U prolazu, 20 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, Marko86nf je napisao: Ov ni malo nije labavo a i ne gleda se ovako Како је најбоље иначе проверити? Promenio pre 21 sati član b00zda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko86nf 69 Napisano pre 21 sati U prolazu, 97 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFmoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad sednes na motor, nema tu mnogo nauke... kad se fićini vrate sa odmoroa idi do njih da ti provere i nameste ako treba... dva minuta traje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko86nf 69 Napisano pre 21 sati U prolazu, 97 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFmoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Odmora* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smiketar 19 Napisano pre 12 sati U prolazu, 13 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: CFmoto MT800 Explore Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, b00zda je napisao: https://youtube.com/shorts/49tRwTGJlgw?si=TcRLL6ShEkw5ReE5 Колеге, може ли помоћ - да ли је ово лабаво? Нисам никада дотезао ланац… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8357 Napisano pre 12 sati Drug član, 2359 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan @b00zda nije ovo labavo, taman je, ne diraj nista. Kod mene cak pipa viljusku kad ga dignes prstom. Dokle god ne cujes da kaci negde ili lupa ili slicno ne diraj nista 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7606 Napisano pre 3 sati Enduraš, 6790 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, Marko86nf said: Pa kad sednes na motor, nema tu mnogo nauke... kad se fićini vrate sa odmoroa idi do njih da ti provere i nameste ako treba... dva minuta traje Ako imate uputstvo za motor tamo bi trebalo da piše, ja do sad nisam naišao na metodu merenja dok se sedi na motoru, uvek se meri kad je motor na ćopavoj. Provera zatrgnutosti lanca je osnova i svako bi trebao da zna to sam da uradi, a ne da ide kod majstora 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 448 Napisano pre 3 sati Drug član, 1483 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan On 5. 8. 2026. at 9:10, M a R k o je napisao: Pozz Podelio bih sa vama tudje iskustvo sa Mt800 Prijatelj je kupio pre nepune dve godine ,trenutno nepunih 10000km (9800).Pre neki dan svraca kod mene,uzimam motor da okrenem krug po kraju (par km) i primecijem da pri kocenju guvernala trese.Skrenem mu paznju da nesto nije u redu,tj da su mu diskovi krivi.Covek je penzioner,vozi lagano i nije ni primetio problem,kaze koristi samo zadnju kocnicu... Odlazi u servis,i tamo potvrdjuju da su diskovi krivi i da to ne podleze garanciji,ali mogu pokusati da provuku ako kinezi odobre.Mail je poslat i ceka se odgovor. Stigao odgovor. Nije priznata garancija. Vlasniku Cf-a je receno da je presao mnogo km... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 713 Napisano pre 2 sati Zainteresovan, 513 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan 37 minutes ago, M a R k o said: Stigao odgovor. Nije priznata garancija. Vlasniku Cf-a je receno da je presao mnogo km... Problem diskova je izgleda kod većine kineza, verovatno ugradjuju diskove od istog proizvođača, koji se bez neke logike krive malo i oseća se pri kočenju, ništa strašno al bez veze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jaki333 24 Napisano pre 2 sati U prolazu, 42 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Suzuki Gs500 Prijavi odgovor kao problematičan Koji će nam onda,garancija... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko86nf 69 Napisano pre 1 sat U prolazu, 97 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFmoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, aca-pn je napisao: Ako imate uputstvo za motor tamo bi trebalo da piše, ja do sad nisam naišao na metodu merenja dok se sedi na motoru, uvek se meri kad je motor na ćopavoj. Provera zatrgnutosti lanca je osnova i svako bi trebao da zna to sam da uradi, a ne da ide kod majstora Sve se ja sa tobom slažem oko upitsva i da, svi ga imamo, koji god motor da sam imao, odem u ovlašćeni i oni kažu sedi na motor... na tu metodu ako nisi naišao, onda nisi mnogo načitan oko toga... meni i vrv svima nama koji odemo do servisa i popričamo sa majstorima je logično, a ako tebi nije, pitaj da ti objasne. Kao sto sto sam rekao, provera dotegnutosti lanca nije neka nauka, ali ako vec nisi ni najmnje vičan, odeš do servisa, dva minuta im treba da ga dotegnu, ako uopste treba i to je to... zašto odma' mora neka rasprava jbt i neko prepucavanje ko je pametniji i šta je bolje uraditi... niko ne zna sve, samo svi znaju sve, a kad ne znas baš nista, odes do majstora i rešiš aebi problem... ako ga uopšte ima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9864 Napisano pre 1 sat Ne silazi, 3325 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, Marko86nf said: koji god motor da sam imao, odem u ovlašćeni i oni kažu sedi na motor... na tu metodu ako nisi naišao, onda nisi mnogo načitan oko toga... To je vrlo popularna odokativna metoda, koriste je majstori kad hoće nekog brzo da otkače bez da traže tačne mere u servisnom uputstvu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko86nf 69 Napisano pre 1 sat U prolazu, 97 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFmoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan A ja sam mislio da je dovoljno da kažu "ma jok baki, dobar ti lanac, teraj".... kad ono ipak vole malo da potroše vremena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 3272 Napisano pre 1 sat (promenjeno) Drug član, 554 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, M a R k o said: Stigao odgovor. Nije priznata garancija. Vlasniku Cf-a je receno da je presao mnogo km... Da li znaš jesu li proveravali nešto, tipa kočione čeljusti, da li su klipovi zaglavljeni, da li ima prljavštine u čeljustima, da li su oba ravnomerno zategnuta, da li su vršili neka merenja, ili nešto slično? U redu je konstatovati da su diskovi krivi, ali mora se naći uzrok ili barem neke stvari isključiti kao mogući uzrok. Ako je sve ispravno, onda je sasvim razumljivo da kažu da je posledica neadekvatnog korišćenja, jer sumnjam da postoji toliko nekvalitetan disk koji se u uslovima normalne i redovne vožnje pokrivi u prvih 10k kilometara. Ukoliko se spuštaš niz Taru npr. sve vreme samo na kočnicama (bez motornog kočenja), ili posle dobro zagrejanih diskova opereš motor u samouslužnoj, ne bih se iznenadio da se pokrive i u prvih 2000 kilometara, ali ako je sve korišćeno normalno, bez takvih ekstrema, problem mora biti mehanički (verovatno posledica loše ugradnje). Ukoliko su samo vizuelno utvrdili da su krivi, bez ispitivanja, ja bih izrazio sumnju u montažu i ponovio reklamaciju. Promenio pre 1 sat član Luka9905 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 448 Napisano pre 50 minuta Drug član, 1483 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, Luka9905 je napisao: Da li znaš jesu li proveravali nešto, tipa kočione čeljusti, da li su klipovi zaglavljeni, da li ima prljavštine u čeljustima, da li su oba ravnomerno zategnuta, da li su vršili neka merenja, ili nešto slično? U redu je konstatovati da su diskovi krivi, ali mora se naći uzrok ili barem neke stvari isključiti kao mogući uzrok. Ako je sve ispravno, onda je sasvim razumljivo da kažu da je posledica neadekvatnog korišćenja, jer sumnjam da postoji toliko nekvalitetan disk koji se u uslovima normalne i redovne vožnje pokrivi u prvih 10k kilometara. Ukoliko se spuštaš niz Taru npr. sve vreme samo na kočnicama (bez motornog kočenja), ili posle dobro zagrejanih diskova opereš motor u samouslužnoj, ne bih se iznenadio da se pokrive i u prvih 2000 kilometara, ali ako je sve korišćeno normalno, bez takvih ekstrema, problem mora biti mehanički (verovatno posledica loše ugradnje). Ukoliko su samo vizuelno utvrdili da su krivi, bez ispitivanja, ja bih izrazio sumnju u montažu i ponovio reklamaciju. Ne znam detalje ali pitacu. Svakako covek vozi vise nego lagano,cim nije ni primetio problem. Da mu nisam skrenuo paznju verovatno bi i dalje vozio tako neznajuci da su krivi. Svaki problem je resiv ali koliko citam iz vasih iskustava,ovde je veci problem u serviseru i odnosu prema kupcu/tj. potrosacu. Prenecu desavanja kad saznam sta se desava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1627 Napisano pre 3 minuta Drug član, 1306 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure, KTM 390 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, živke said: To je vrlo popularna odokativna metoda, koriste je majstori kad hoće nekog brzo da otkače bez da traže tačne mere u servisnom uputstvu I ja prvi put čujem za ovo, ali ima smisla, sedneš na motor ovaj pipne lanac, ako ima malo lufta kaže ok, teraj to, otkači te na brzaka. Posedovao sam dosta motora, i 2 KTM gde su to prilično zakomlikovali, i uvek u uputstvu piše da se lanac podešava kada je motor rasterećen. Čak i iz praktičnih razloga nije logično da je sa vozačem jer ti onda za ovu prostu operaciju trebaju dva čoveka. Ja sam ona stara škola koja bi pre sebi odsekla ruku nego što bi čekao servis da mi podesi lanac, ali razumem i ove nove generacije, vremena se manjaju. Ranije si uz auto dobijao alata da našteluješ ventile, a danas upozorenje da piješ kiselini iz akumulatora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...