Sharky - Alex 8364 Napisano pre 6 sati Drug član, 2363 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan dk se vi svadjate ja zamenio prednje kocione plocice, onako lagano sa uzivanjem. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 4611 Napisano pre 6 sati Malinar u pokusaju, 1939 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo sa većinom majstora je takvo da im više ne bih dao ni ulje da promene. Nalazio sam im svakakve brljotine uzrokovane jednom stvari - kurcoboljom. Sve što mogu i ne mogu, radim sam (ili ću da teram kod N.F.S.-a), iako mi je lakše da platim, jer su mi ukrivo uvili čep na karteru pneumatskim pištoljem, jer mi se desilo da odvezem ispravno a pokupim pokvareno i sl. Pritom, nisam perfekcionista, ne tražim da u motor sipaju od ptice mleko i sl. Samo ako ne mogu da poprave, makar da ne pojebu. A vezano za lanac, nije to neka mustra, mora da bude jednako rastojanje na obe strane, što se lako izmeri. I uvek je bolje ostaviti labavo nego pretegnuti. Ja sam to često sam dotezao i štelovao posle zamene guma, trajali su po 70 000 km. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 3296 Napisano pre 5 sati Drug član, 556 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan @Sharky - Alex posle će bude nekvalitetni diskovi, teraj to u ovlašćeni Šala kolege, nemojte šta zameriti. Što se natezanja tiče najvažnije je da je podmazano 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8364 Napisano pre 1 sat (promenjeno) Drug član, 2363 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Podmazao sam lepo diskove, nece da se krive A sto se lanca tice, aj sad malo ja da filozofiram, mehanika i fizika mi dobro idu, bar ja tako mislim. Kada su centar prednjeg lancanika, osovina zadnje viljuske i centar zadnjeg lancanika tj tocka u istoj ravni tada je lanac najzategnutiji tj tada je udaljenos centra prednjeg i zadnjeg lancanika najveca. Kao sto se vidi na slici, kada je motor bez opterecenja na copavoj viljuska je savijena na dole tj sve tri tacke nisu u ravni. Zelite da budete 100% sigurni da lanac nije pretegnut ili labav? Opteretite motor da se zadnji amortizer sabije toliko da se sve tri tacke nadju u ravni i proverite da nije lanac zategnut kao struna, mora da radi bar 5mm gore dole. Ako ne zelite tako da se zajebavate evo fabrickog uputstva za 800MT gde su u fabrici verovatno izracunali sve to. Cf 800MT.pdf Cf 800MT1.pdf Promenio pre 8 minuta član Sharky - Alex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...