Jump to content

Moto Zajednica

CFMoto 800MT

Recommended Posts

• Drug član, 1770 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT
pre 12 minuta, Motorcyclist je napisao:

I to sto kazes. Bosch disk za moj automobil oko 5000-6000 dinara, uporedi debljinu diska i kolicinu celika na njemu i moto disku. 
Isto je i za akumulatore... Ali ne vredi offovati o tome, zna se da mogu da nas deru kako hoce.

Da nigde veze. Disk za auto 50eur. Za motor Honda, BMW i ostali , oko 300eur za jedan plivajuci disk. 😁

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2378 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Sve je to ako kupujes u ovlascenom servisu pa  ti npr. delta proda “ktm”-ov ili “hondin” disk za 300€ a niko od njih ne proizvodi diskove… ni ulje… ni kocione plocice… za koje inace traze 17000 din za zadnje plocice za hondu nc750.

Kod CF-a mi se npr svidja sto ne zaradjuju na rezervnim i potrosnim delovima.

Pisao sam vec da me je sef servisa ubedjivao da zamenim na servisu izgrebani stitnik ruke, kada je rekao da kosta 700 din, rekoh spakuj jos dva komada u kofer.

Nas Jovan testira jedan 800MT, kada je doslo vreme za zamenu lanca i lancanika nisu rekli stavicemo extra mega giga oem CF-ov lanac i lancanike nego aj u MotoBike, didov lanac i JT lancanici.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4326 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01
Citiraj
[

Brembo disk za moj motor 70 € kom….
Znači, nevalja.
Ajde, de.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

Promenio član el classico

• Drug član, 1486 postova
  • Motocikl: k25

CF Bg se nije udostijio ni da odgovori da li imaju na stanju rezervne diskove.

Pozvan je CF Sarajevo,nadjeni diskovi u Banja Luci.

• Tužan 1

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT Explore

Pa bilo je ovde diskova... ja porucio dva komada, jer su se iskrivili pri zameni guma... a sad kad citam sve ono gore, nisam siguran da je od toga... no, posle par voznji van zemlje, ispraviše se 🤣 tako da ih nisam menjao...

• Sviđa mi se 1

E, sad samo prvo, blago kocenje, malo vibracija prosledi, svako sledeće kočenje pooootpuno mirno, sve top... vrlo čudno...

• Sviđa mi se 1

Ali zato cu lanac menjati... ja imam scottoiler, ali nisam prao lanac jedno 3000km i jedna se stegla alka, ne strašno, ali se stegla... a i na 16 000km sam tako da, dosta...

• Ne silazi, 5372 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 18 sati, Sharky - Alex je napisao:

Nas Jovan testira jedan 800MT, kada je doslo vreme za zamenu lanca i lancanika nisu rekli stavicemo extra mega giga oem CF-ov lanac i lancanike nego aj u MotoBike, didov lanac i JT lancanici.

Lanac jeste D.I.D., ali su lančanici OEM CFMOTO. Nisu u Moto Bike-u imali JT koji su bili potrebni, pa smo rešili da ugradimo OEM, pošto su se pokazali kao dobri. 

EDIT:

Inače, nadam se u septembru idemo na servis na 30.000 km (provera zazora ventila, zamena ulja i videćemo šta još). Do sada nikakav problem imao nisam.

Na onih mislim 15.000 km zamenjeni lanac i lančanici, na 22.000 km zamenjene gume. Posle 10.000 + km od poslednjeg servisa ulje je još blizu max, što mi je iznenađenje, jer sam očekivao da će ulje makar ispariti donekle. Biće da je ta Maxima zaista dobra (da je moj motor, radio bih servis na max 10.000 km). Predložiću Guevari (pošto su uvoznici za Maximu) da odradimo analizu ulja da bismo videli stanje agregata, a i stanje ulja nakon 15.000 km eksploatacije. Pošto analiza ulja nije uopšte jeftina, ne garantujem da će pristati, a bilo bi baš kul pošto je od početka sipano to ulje. 

Promenio član Jovan Ristic
  • Sviđa mi se 8

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 2 sati, Luka9905 je napisao:

Jovan do 100k kilometara!

Da vidimo šta ta mašina može ili ne može 😁

Ozibljno razmišljam da popričam sa Guevarom da produžimo test na neograničeno. S tim da ne mogu da obećam koliko ću prelaziti godišnje, ali bilo bi lepo da doguramo do max moguće kilometraže. Javlja mi se da bez problema može da izgura 60.000 - 70.000 km. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 579 postova
  • Motocikl: Ducati Multistrada 1200S

Nema šta, ja bih zaključio da je to mehanički više nego korektan motor.

Za te novce mislim da je u tom segmentu trenutno bestbuy.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Pre 4 sati, Jovan Ristic je napisao:

Lanac jeste D.I.D., ali su lančanici OEM CFMOTO. Nisu u Moto Bike-u imali JT koji su bili potrebni, pa smo rešili da ugradimo OEM, pošto su se pokazali kao dobri. 

EDIT:

Inače, nadam se u septembru idemo na servis na 30.000 km (provera zazora ventila, zamena ulja i videćemo šta još). Do sada nikakav problem imao nisam.

Na onih mislim 15.000 km zamenjeni lanac i lančanici, na 22.000 km zamenjene gume. Posle 10.000 + km od poslednjeg servisa ulje je još blizu max, što mi je iznenađenje, jer sam očekivao da će ulje makar ispariti donekle. Biće da je ta Maxima zaista dobra (da je moj motor, radio bih servis na max 10.000 km). Predložiću Guevari (pošto su uvoznici za Maximu) da odradimo analizu ulja da bismo videli stanje agregata, a i stanje ulja nakon 15.000 km eksploatacije. Pošto analiza ulja nije uopšte jeftina, ne garantujem da će pristati, a bilo bi baš kul pošto je od početka sipano to ulje. 

Mislio sam da ste stavili JT lancanike.Moja greska.

Fabricki jesu stvarno dobri, kod mene posle 20000km i dalje novi jedva naceti.

Sto se ulja Maxima tice, ja sam sada vec davne 2023. dobio motor sa nalepnicom da se sipa Motorex sto je i logicno za ktm agregat.

Na prvom servisu mi rekose da sipaju Maxima koje je bolje, malo sam istrazivao po netu i raznim forumima da li me loze.

Ispade da je Maxima stvarno najbolje ulje za motore

pre 38 minuta, Sharky - Alex je napisao:

Mislio sam da ste stavili JT lancanike.Moja greska.

Fabricki jesu stvarno dobri, kod mene posle 20000km i dalje novi jedva naceti.

Sto se ulja Maxima tice, ja sam sada vec davne 2023. dobio motor sa nalepnicom da se sipa Motorex sto je i logicno za ktm agregat.

Na prvom servisu mi rekose da sipaju Maxima koje je bolje, malo sam istrazivao po netu i raznim forumima da li me loze.

Ispade da je Maxima stvarno najbolje ulje za motore

Prvo su me sa Maximom bliže upoznali u Guevari, rekoh sebi, hajde, svako svog konja hvali. Onda sam uzeo malo da se raspitujem. Pošto je njihovo glavno tržište trenutno SAD, pitah Malo Ćaću, i on mi reče da se tamo dosta koristi i da važi za dobro ulje. Onda sam kupio nekoliko proizvoda da probam i vidim da su dobri.

Sad što se ulja tiče, tu mogu samo iskustvo sa ovog CF-a da vidim. Uzeo sam Pro Plus + da sipam u SV za stazu da vidim. Uglavnom, rade ulje za motore i prednje viljuške za mnoge. U međuvremenu sam iskopao svašta nešto zašto su drugačiji od drugih. 

Videću da u narednih dvadesetak dana spakujem u neke crtice zanimljivosti koje sam našao o Maximi da pustim ovde. Nadam se da ćemo uspeti da uradimo analizu ulja da vidimo koliko je zaista dobro. Ako su parametri okej i nakon 15.000 km, onda je odlična kupovina.

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125
Pre 2 sati, Jovan Ristic je napisao:

Ozibljno razmišljam da popričam sa Guevarom da produžimo test na neograničeno. S tim da ne mogu da obećam koliko ću prelaziti godišnje, ali bilo bi lepo da doguramo do max moguće kilometraže. Javlja mi se da bez problema može da izgura 60.000 - 70.000 km. 

Pisao sam ranije, jednom ludaku iz Australije na 97-98 hiljada predjenih kilometara je blokirao motor, ali zbog uljne pumpe... ona nije izdržala,  zamijenjeno u garanciji i dalje ga vozi... mislim da je sada na 120K

• Sviđa mi se 2

@Jovan Ristic taj test za ulje su bačene pare, kad već rade stelovanje ventila, slikaj bregaste, podizace i slicno.... jer kod mene na zamjeni ulja, samo su špere od mjenjača i kvačila na 30 i malo preko hiljada kilometara

Pre 1 sat, VOKS081 je napisao:

@Jovan Ristic taj test za ulje su bačene pare, kad već rade stelovanje ventila, slikaj bregaste, podizace i slicno.... jer kod mene na zamjeni ulja, samo su špere od mjenjača i kvačila na 30 i malo preko hiljada kilometara

Plan je da slikam bregaste i sve što uspem. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: 2024 Honda Forza 350
Pre 2 sati, VOKS081 je napisao:

Pisao sam ranije, jednom ludaku iz Australije na 97-98 hiljada predjenih kilometara je blokirao motor, ali zbog uljne pumpe... ona nije izdržala,  zamijenjeno u garanciji i dalje ga vozi... mislim da je sada na 120K

Nije da ti ne verujem, ali ko daje garanciju na motor 100kkm?

pre 2 minuta, Erorr je napisao:

Nije da ti ne verujem, ali ko daje garanciju na motor 100kkm?

Garancija je 5 godina i neograničena kilometraža... čim nadjem na ADV forumu, saljem link ovdje... ima ga nedje i na ovom postu

• Podržavam 1

800MT je poceo da se prodaje 2022. A garancija je 5 godina.

U CF-u su u fazonu nijedan jos nije mogao da izadje iz garancije i sve sto se tice nepotrosnih delova cemo srediti

• Podržavam 1

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: 2024 Honda Forza 350

Hmmmm zanimljivo. U Evropi je garancija 5 godina ili 40.000km…

edit: zapravo da, od 1.4.2026. Su uveli tih 40.000km, tako da verovatno prethodni modeli nemaju limit na km

Promenio član Erorr

Pre 4 sati, Erorr je napisao:

Hmmmm zanimljivo. U Evropi je garancija 5 godina ili 40.000km…

edit: zapravo da, od 1.4.2026. Su uveli tih 40.000km, tako da verovatno prethodni modeli nemaju limit na km

Nisam znao da je CF Moto uveo kilometarsko ogranicenje na garanciju… Zontes ima tih 40000 km…. Tako sam i sada davne 2010, uzeo KIA automobil, jer je imala 5 godina garancije ili 100k km, a na motor i mjenac 7 godina… to su neki trikovi da privuku kupce

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja