Sharky - Alex 8429 Napisano Subota u 19:42 Drug član, 2378 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio danas lanac, lancanike, zadnje plocice. Pregledao lezajeve zadnjeg tocka i dampere, to je sve ok. Jedna stvar me je malo iznenadila, matica prednjeg lancanika je bila skroz labava, samo ona sajbna osigurac je drzala. To nikada niko nije dirao od kako je kupljen motor. Skidao sam par puta plastiku stitnik prednjeg lancanika kada sam prao lanac pa da operem i tu ali nisam obracao paznju na to. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2623 Napisano Subota u 19:50 Drug član, 1770 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Dobar ulov. Isto mi se desilo skoro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko86nf 79 Napisano Subota u 19:55 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFmoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Sharky - Alex je napisao: Zamenio danas lanac, lancanike, zadnje plocice. Pregledao lezajeve zadnjeg tocka i dampere, to je sve ok. Jedna stvar me je malo iznenadila, matica prednjeg lancanika je bila skroz labava, samo ona sajbna osigurac je drzala. To nikada niko nije dirao od kako je kupljen motor. Skidao sam par puta plastiku stitnik prednjeg lancanika kada sam prao lanac pa da operem i tu ali nisam obracao paznju na to. Ovo si sam menjao... jel ce da ti kenjaju zbog garancije? Ja sam sad na voznji van srbije i čim se vratim, menjam lanac i lančanike, pa ne znam sa li napokon da se sam upustim u to, a i kasnije štelovanje lanca sam da radim, da me ovde neki ne bi prozivali što to ne radim sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8429 Napisano Subota u 22:14 (promenjeno) Drug član, 2378 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Sam menjao. za garanciju ne znam, nadam se da mi nece trebati a i vec sam usao u cetvrtu godinu. Sto se lanca tice ne opterecuj se previse, bitno da nije zategnut kao struna i da nije labav da kaci i lupa u toku voznje. Svi se uhvatili lanca a niko ne prica kako centrira zadnji tocak. Mala napomena: Kada skidate zadnji tocak obavezno prvo skinite senzor ABS-a (drzi ga samo jedan sraf). Nitna od kocionog diska je “starija” od njega i ako ga dohvati prilikom skidanja tocka moze da ga polomi Promenio Subota u 22:29 član Sharky - Alex 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VOKS081 115 Napisano Nedelja u 06:19 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zašto bi pravili problem oko garancije, lanac i lancanici su potrošni materijal, kao gume, pakne i sl... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10253 Napisano Nedelja u 06:39 Ne silazi, 4034 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Sharky - Alex said: Zamenio danas lanac, lancanike, zadnje plocice. Pregledao lezajeve zadnjeg tocka i dampere, to je sve ok. Jedna stvar me je malo iznenadila, matica prednjeg lancanika je bila skroz labava, samo ona sajbna osigurac je drzala. To nikada niko nije dirao od kako je kupljen motor. Skidao sam par puta plastiku stitnik prednjeg lancanika kada sam prao lanac pa da operem i tu ali nisam obracao paznju na to. Pa vidi se i tačka i linija, neko je uradio "proveru" ... Bože blagi.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko86nf 79 Napisano Nedelja u 07:13 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFmoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Sve se slažem, ali oni samo gledaju kako da te odbiju, ako nesto "zapne" pa ce se uhvatiti za to... jednom mi, posle pranja motora, na rupicu kod glave koja sluzi da ispusti da "ispusti vodu" kod svecica, iscuri neka kap razvodnjene crvenkaste boje i ja se istripujem i odem kod njih, oni provere kao kad sam bio u servisu i kažu da sam okasnio mesec dana za servis i sta god da se desilo motoru, mogu da se slikam... kazem ja kakvih godinu dana, ja se uhvatio za onih 15000 a mora ili 15000 ili godinu dana(iako sam ja radio servis na 7500) a oni nisu ubacili u sistem da sam bio na servisu(Guevara) i ispadne da sam probio vremenski rok za mali servis... a ja nikakav dokaz nisam imao, Fića ne moze da nadje u CF sistemu i setim se ja google mapa da mi prati kuda sam se i kad kretao i nadjem datum kad sam ja bio kod Fice i on nadje u svom kompu, vodi nekakvu uporednu evidneciju i pozove njih i kaže da moraju da me ubace, jer jesam bio tad i tad... ali sreća, posle provere motora nije bilo razloga za reklamciju, jer to je samo neka rupa za odliv, a taj dan sam prao motor i odmah posle pranja, ozbiljno sam ga oborio u krivini, pa je zbog toga to iscurelo... eto jednog iskustva sa njima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VOKS081 115 Napisano Nedelja u 07:41 (promenjeno) Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i mene su htjeli da odbiju prije par godina zato sto je u CG distributer Prokom za CF i njihove servisne knjizice su na 5000 km, samo sam im pokazao njihov sajt gdje se vidi 5 godina garancije i servisni interval 15000km... par minuta vijecanja, vraća se i kaže sve je u redu Promenio Nedelja u 07:42 član VOKS081 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko86nf 79 Napisano Nedelja u 07:44 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFmoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Strašni su... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 10105 Napisano Nedelja u 08:22 Ne silazi, 2490 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @Sharky - Alex ne napisa kojim alatom si nitovao lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 10105 Napisano Nedelja u 08:25 Ne silazi, 2490 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Sad pročitah u dugoj temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2485 Napisano Nedelja u 13:01 Drug član, 1680 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @VOKS081 Ovo nije čudno ništa. Oni imaju pravo da menjaju uslove garancije (da smanje servisni interval npr) ukoliko oni daju garanciju. Od toga zavisi. Nebitno je šta u fabričkoj preporuci piše. Oni lično mogu da daju i garanciju 10 godina ali to više nema veze sa fabrikom već su isključivo oni odgovorni za ostvarivanje garancije. Inače dileri mogu i da kupe motocikle od fabrike bez garancije. Odnosno da fabrika već od početka nema nikakve veze niti obaveze prema motociklu. Diler dobija dosta povoljnije motocikl ali sam odgovara za njegovu ispravnost ali i uslove garancije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VOKS081 115 Napisano Nedelja u 13:05 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne bih bas rekao ako na sajtu reklamiraju 15000 servisni interval, to je prevara potrosaca i mogu da ih tuzim i da mi vrate svaki dinar (€), plus sto bi platili i masnu kaznu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2485 Napisano Nedelja u 13:32 (promenjeno) Drug član, 1680 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ako oni reklamiraju onda bi definitivno bila obmana naravno. Moraju uslovi da budu jasno prikazani pre kupovine. Ali ako fabrika reklamira a oni su nabavili motocikle bez fabričke garancije onda uslove diktiraju oni....nevezano šta fabrika kaže. Promenio Nedelja u 13:33 član Bojan_Jgd 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24959 Napisano Nedelja u 13:34 Integrisan, 8101 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Idem sl. mesec u Tago da pogledam sve modele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8429 Napisano Nedelja u 17:26 Drug član, 2378 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Danas provozao motor da vidim sta sam uradio. Neke sitne vibracije koje su verovatno bile od ukrucenog lanca su se smanjile. Menjac je radio dobro a sada kao u puter ulaze brzine. Zadnja kocnica me najvise iznenadila, koci sigurno nekih 40-50% bolje. Stare plocice su bile potrosene do pola ali grejanje i hladjenje 20000km je verovatno uticalo na njih. I dalje imam vobling i motor pravi osmice na 160+ km/h (ispod te brzine ide kao ladja), to se pojavilo od kako sam promenio gume i stavio vislji i siri vizir, kad budem dokon vraticu fabricki vizir pa cu probati cisto da znam do cega je. Retkost je da vozim tom brzinom pa mi i ne smeta ali kopka me. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VOKS081 115 Napisano Nedelja u 17:30 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125 Prijavi odgovor kao problematičan Bez bočnih kofera imaš wobling? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8429 Napisano Nedelja u 17:32 (promenjeno) Drug član, 2378 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Da bez bocnih. Sad si me podsetio, u tom periodu kada sam menjao gume sam promenio i centralni kofer, skinuo fabricki i stavio veci od 55L x-land aluminijumski. Probacu i bez njega Promenio Nedelja u 17:34 član Sharky - Alex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VOKS081 115 Napisano Nedelja u 17:34 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj prvo bez tog kofera 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8429 Napisano Nedelja u 23:11 Drug član, 2378 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6667 Napisano Nedelja u 23:16 Ne silazi, 5372 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Sharky - Alex je napisao: Da bez bocnih. Sad si me podsetio, u tom periodu kada sam menjao gume sam promenio i centralni kofer, skinuo fabricki i stavio veci od 55L x-land aluminijumski. Probacu i bez njega Dotegni preload na zadnjem amortizeru i po potrebi dodaj i malo preloada napred. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bily 93 Napisano pre 20 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Mt800Explore Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko ideju kako da odvijem ovaj sraf sto steze nosac vizira za gore dole.Vrti se u mestu Promenio pre 20 sati član bily Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...