Jump to content

Moto Zajednica

CFMoto 800MT

Recommended Posts

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Svi preporucuju DID VX3, mislim da je ok.

Ima i neki did zx ili tako sa nekim Z u oznaci on je jos bolji i pravljen je za sportske motore

Planiram i ja da menjam uskoro, samo da se nakanim da odem do motobike-a a i da izbrojim karike, negde pise da ih ima 120 a negde 122

Promenio član Sharky - Alex

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8653 postova
  • Motocikl: TDM 900

Trebalo bi da možete i 525 da ugradite. Možda bi oni koji voze natovareni mogli da razmotre. 

Od lanaca, nemojte da bežite od Regine, meni se dosta dobro pokazala. AFAM, RK, mislim i da Louis ima svoje pod brendom Saito i nisu loši a nisu skupi. 

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: CFMoto 800MT EXPLORE

2500km za 10 tak dana, prezadovoljan sam. Potrosnja oko 4.8l malo dinamicnije voznje.

Imao sam jedan problemcic ali napravljen mojim neznanjem koji resio sam od sebe bez posledica.

Naime, vracajuci se iz Banja Luke, stao sam da sipam goriva i sipao sam bukvalno do cepa, i odmah posle toga stao da popijem kafu i nastavim put dalje, posle ispijene kafe prilikom kratanja primetim curenje neke tecnosti sa leve strane motora ispod rezervoara, predpostavio sam da je zbog prepunog rezervoara i nastavim dalje, stajem na semaforu opet curi (to se desava samo kad prikocim) i tako sledecih 2-3 semafora, posle toga staje curenje a ja nastavljam dalje i mislim da je to to, e sad se vec pojavljuje problem, cim sam izasao iz grada pri konstantnom drzanju isog gasa motro se gasi, cim dodam gas motor sasvim normalno primi gas i ubrzava sve normalo bez ikakvih trzaja, i sve to se desava od 3500 do 6000 obrtaja, misleci da je to nesto trenutno tako sam prosao 30tak km.

Nakon krace pauze i razgovora sa kolegama koji su bili sa mnom dosli smo do zakljucka da je sve to prouzrokovalo prepunajvenje rezervoara DO CEPA, i ppsto je taj dan bilo bas toplo protisak iz rezervoara je gorivo nateralo da negde ode i samim tim napunilo EVAP sistem (sakupljac benziskih para) gde je iz njega i curelo.gorivo a pri nedostatku vazduha u rezervoaru jednostavno gubio se gas i gasio se motor pri konstantnom drzanju istog gasa.

Sve to se resilo samo od sebe nakon 30tak km, ali eto savet svima da neprepunjuju rezervoar pogotovo kad su visoke temparature. Od tad sam presao preko 1500km i nikakav problem nisam imao, i da sad kad sipam gorivo sipam do one poprecene sipke u rezervoaru tek da je pokrijem za benzinom.

Pozdrav svima i cisti putevi, motor je ZVERKA!

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 119 postova
  • Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125
pre 18 minuta, Sharky - Alex je napisao:

Svi preporucuju DID VX3, mislim da je ok.

Ima i neki did zx ili tako sa nekim Z u oznaci on je jos bolji i pravljen je za sportske motore

Planiram i ja da menjam uskoro, samo da se nakanim da odem do motobike-a a i da izbrojim karike, negde pise da ih ima 120 a negde 122

122 ako ostavljas originalne lančanike

• Drug član, 2143 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Jadranska magistrala prepuna cf-a 800mt. I dalje jedan od najlepših motora.

Promenio član bopk
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 377 postova
  • Motocikl: cf 800 explorer

Da ,ima 122 linka tj karike.Oznake 520 i 525 se ne odnose na jacinu vec dimenzije.Did ima dosta vrsta lanaca,i cudi me da su kod nas stavili taj neki bese VM lanac:dostojna zamena je vx3 koji je kolega stavio i koji sam nosio na stromu 650.Posto sam cesto u pretovaru ja cu ipak staviti ZVM-X.Dizajniran za ove adventure od preko 1000 kubika,jaci je ali i kosta oko 5000 din vise od vx3.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

@bily kako se cuje prednji lancanik bez gume?

Cini mi se da fabricki ima gumu

@Lesa Arso ne ctas uputstvo, lepo pise da se sipa do te sipke :lol2:

Ja sam mahinalno u pocetku nabijao pistolj u rezervoar pa mi kad krenem sa pumpe pokazivao da je prazan, nabijao sam plovak dole, pa od truckanja se odglavi.

• Podržavam 1

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: CFMoto 800MT EXPLORE
Pre 17 sati, Sharky - Alex je napisao:

@bily kako se cuje prednji lancanik bez gume?

Cini mi se da fabricki ima gumu

@Lesa Arso ne ctas uputstvo, lepo pise da se sipa do te sipke :lol2:

Ja sam mahinalno u pocetku nabijao pistolj u rezervoar pa mi kad krenem sa pumpe pokazivao da je prazan, nabijao sam plovak dole, pa od truckanja se odglavi.

Nisam citao posteno 🙂

• Haha 1

pre 19 minuta, Jaki333 je napisao:

Niko nije stavljao auspuh nikakav? 😲

Planiram ja Yoshimuru sa Ali-ja, ali me muka da montiram… čuči mi pola godine

pre 49 minuta, Sharky - Alex je napisao:

Agregat melje pa melje tako da i da hocemo da cujemo necemo cuti :jee:

A ne da melje, nego mrvi… 

• Haha 2

• Svrati ponekad, 377 postova
  • Motocikl: cf 800 explorer
15 hours ago, Jaki333 said:

Niko nije stavljao auspuh nikakav? 😲

Ja sam narucio crnu udovicu ali jos nije stigla iz Engleske tako da ti nemam nikakav info

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: Suzuki Gs500

I pošto te ispala udovica? Meni nešto nije delovalo uverljivo to što sam video na slikama pa se nissm usudio da poručim? Koliko dugo čekaš?

Ja se lomim da narucim cevku umesto katalizatora a auspuh tj lonac da ostavim fabricki.

Katalizator nema senzor i sa obe strane ima selne (nije varen) pa se lako skida

Da malo prodise motor.

Promenio član Sharky - Alex

pre 20 minuta, Sharky - Alex je napisao:

Ja se lomim da narucim cevku umesto katalizatora a auspuh tj lonac da ostavim fabricki.

Katalizator nema senzor i sa obe strane ima selne (nije varen) pa se lako skida

Da malo prodise motor.

Prodisao bi sigurno i ne bi grijao onoliko,  ali ove klipove sto sam ja gledao svi su vratili katalizator jer im je onda motor prebucan

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: Suzuki Gs500

Nije orebučan nego ružno rezonuje sa fabričkim auspuhom bez katalizatora. To sam ja uradio i tako ga vozin dok ne uzmem neki čunak... @dl minak šibni snimak brate obavezno kad nakačiš to...

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1228 postova
  • Motocikl: Maca

Mala napomena da obratite pažnju - ne razumem se u mehaniku, ali sam dosta čitao o 800mtx na kome vlasnici to često rade a koji deli istu platformu i na dosta mesta su izričito napominjali da ukoliko se radi dekat trebalo bi uraditi i nove mape paljenja.

Ako sam dobro razumeo zbog eko normi motor već radi na siromašnoj smesi a skidanjem katalizatora povećava se protok izduvnih gasova i smeša postaje još siromašnija što dodatno greje motor, stvara knedle, i na duže staze može ozbiljno da ošteti motor.

Dekatom bi jako trebalo da se smanji to grejanje ispod nogu, da se praktično eleminiše, motor bi trebalo da prodiše i da dobije još malo snage pogotovo u nižim i srednjim obrtajima. Na duže staze, ako se dobro urade mape, bi i za sam agregat trebalo da bude zdravije da radi bez katalizatora.

Problem je što se menjanjem mapa paljenja i naravno skidnajem katalizatora gubi garancija.

Ovo može da se obiđe plug&play adapterima koji lažu motor o spoljnoj temperaturi (smanjuju vrednost nekih 20'C pa motor automatski ubacuje više goriva) ili adapterima koji presreću signal lambda sonde i modifikuje ga. Ovo je zahvalno rešenje jer motor brzo može da se vrati na fabričko stanje ukoliko je potrebno zbog servisa ili registracije. Ako se dobro sećam adapteri su reda veličine 100-250e. Sa adapterima motor zna da ponekad izbaci grešku na displeju.

Još jedna stvar, skidanjem katalizatora zvuk postaje jači, dublji i agresivniji što ne godi svakom i izduvni gasovi se dosta više osećaju kad se stoji u mestu.

Opet kažem nisam mehanički potkovan, pa moguće da sam nešto pogrešno preneo/razumeo, ali svakako imajte ovo u vidu ako radite decat.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja