muljaz 2130 Napisano Avgust 11, 2024 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj T max sto sam uzeo dosao sa Bridgestone Battlax SC. Stara 4 godine, ali nije puno presla. Bas mi se svidja kako drzi guma. Imao sam par nekih ostrijih voznji i prezadovoljan sam. Nisam jos vozio po kisi, ali po suvom jebe mamu 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zigi011 216 Napisano Octobar 2, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: Beograd, uži Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7 Prijavi odgovor kao problematičan On 8/13/2023 at 2:00 PM, FreeBird said: Moje iskustvo ko voli da vozi extremno. Dunlop scootsmart je pun pogodak. Drzi odlicno i kad je nova i kad je pred kraj. Kad krene da kliza lagano upozorava i moze da se kontrolise. Michelin CG je za laganu voznju. Ja sam ih skidao i poklanjao skoro nove....ne bi dalje da ih kudim. Pirelli diablo extra prva polovina i prvih par topljenja...posle toga se skamene i nisu za ludovanje. Michelin purepower po meni mnogo bolje od CG ali opet Dunlop je moj izbor. Mene interesuje kako se skuteri od 200, 300, 400 kubika voze ekstremno? Idu dobro ali o nekom ekstremu nema govora. Jedino ako su u pitanju TMax, Aprilie i Gilere sa 500+ ccm onda ok. Promenio Octobar 2, 2024 član Zigi011 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2980 Napisano Octobar 2, 2024 (promenjeno) Drug član, 1301 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja vozim x adv 750 bas ekstremno sa i bez "tiptronika". C 400gt bmw isto ,obaranje u krivini jak gas po izlasku iz iste ,znas kako cepa kad je cvt kvalitetan i nov/zdrav.O dct da ne pricam.. Promenio Octobar 2, 2024 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FreeBird 198 Napisano Octobar 2, 2024 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda cbr 1000rr fireblade Prijavi odgovor kao problematičan Zigi extremna voznja skutera po krivinama je kad , forumasi na r-ovoma sluze kao cunjevi za obilazenje. Pokazano mnogo puta. Naravno nije za velike brzine ali za krivine od 50 do 100 ozbiljne spravice. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomek_Nexus 103 Napisano Mart 2 U prolazu, 52 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Doslo vrijeme za novu zadnju gumu. Forza 350. Vidim da je do sada od svih hvaljena Michelim City Grip 2. Ja sam na njima odvrtio 13500km i znala mi je popustit na nizim brzinama, nebitno o temperaturi. Nije bas ugodno kad na nekom blagom zavoji na cca 50km/h osjetim da zadnji kraj zamijesi. Kod ganjanja nikad nista, sve super, al to popustanje na nicem mi je katastrofa. Ima neka alternativa? Ne mora bit sport guma, jer cu ih pojest za 5000-6000km posto sam u 80% slucajeva sa suvozacicom i full nakrcan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2980 Napisano Mart 2 Drug član, 1301 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Metzeler. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko016 21 Napisano Mart 4 U prolazu, 32 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Potrebne nove gume Mitas 130/70-12 i 110/90-12, ako neko ima na stanju obe ili gde ima provereno da zovem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 521 Napisano Mart 4 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, misko016 said: Potrebne nove gume Mitas 130/70-12 i 110/90-12, ako neko ima na stanju obe ili gde ima provereno da zovem? https://gumamax.com/products Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5298 Napisano Mart 4 Drug član, 3924 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Malo je još rano za nabavku guma, sačekaj kraj marta, tad ih nabavljaju uglavnom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1261 Napisano pre 23 sati BJB Maxi scooter club, 1684 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Dunlop je ok prica. DUM BG Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 652 Napisano pre 13 sati drkadzija, 1232 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav društvo, imam Beva 400 iz 2007 i trenutno je na nekim Michelin City grip koje su počele jako da klizaju iako još imaju šare, kapiram da su omatorile i postale plastične jer je klizanje prisutnije na dodavanju gasa nego na kočenju (kao da Bev ima 300ks). Šta preporučujete od guma za njega? Motor se samo vozi po gradu i kada je temperatura veća od 15, mator sam i ne mogu da se mrznem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1635 Napisano pre 12 sati Drug član, 448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi za koji skuter, dunlop scootsmart je za teže skutere, mala forza i nije teška. Možda neki pirelli da pogleda ako mu michelin nije ležao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 719 Napisano pre 11 sati Zainteresovan, 408 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je scootsmart na silveru (tezi skuter) i zadovoljan sam bas. Montirao ih negde u oktobru dok je jos toplo bilo i gazio ih malo i po Rudniku. Ne primecujem razliku izmedju njih i diablo rosso od pirelija. Jednom mi je samo kliznula ali je bilo fazon 6-7 stepeni napolju, znaci hladan asfalt a ja ga oborio ko da je toplo ;). Kupio bih opet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5389 Napisano pre 10 sati BJB Maxi Scooter Club, 6069 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 907 Napisano pre 7 sati BJB Maxi Scooter Club, 2090 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Полако, кад видиш каква хе гума у свим условима експлатације, и колико прелази онда можемо упоређивати, притом сви имамо различите стилове вожње. Не могу да коментаришем све произвођаче, користио сам мање више 3 различите гуме, али знам шта не бих користио.(Митас) Тако да види шта има на стању са свежим дотом и терај Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2980 Napisano pre 7 sati Drug član, 1301 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan ono što znam da za teži skuter treba guma poput metzelera,ima razlike u trošenju , ležanju gume i pri zameni . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 571 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan za tezi skuter treba guma sa odgovarajucim indexom nosivosti, nema to veze sa proizvodjacem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5298 Napisano pre 6 sati Drug član, 3924 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma, često nigde ni ne pišu više tu vrednost. A skuteri se razlikuju u težini, od najlakšeg do najtežeg, tipa 50 Kg max. A mogu dvoje debelih da se voze na laganom skuteru, ili jedan mršav na težem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 907 Napisano pre 5 sati BJB Maxi Scooter Club, 2090 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan pre 58 minuta, Džim Džarmuš je napisao: razlike u trošenju Ово има везе са самом гумом( да ли је двокомпонентна или није)а не да ли је тежак или није, снага самог мотора има доста везе са потрошњом. Примера ради Мишлен сити грип 1 сам возио ја и другар на два различита мотора, он потрошио две задње а ја једну за 20Ккм. Он возио Силвера 600 а ја Бугија 400, приближно исте тежине. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 571 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, boza_kg said: Ma, često nigde ni ne pišu više tu vrednost. A skuteri se razlikuju u težini, od najlakšeg do najtežeg, tipa 50 Kg max. A mogu dvoje debelih da se voze na laganom skuteru, ili jedan mršav na težem guma bez tog indeksa se ne moze prodavati na evropskom trzistu. postoje izuzeci za takmicarske gume u krosu i na stazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5298 Napisano pre 5 sati Drug član, 3924 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Prodavci guma to često ne navode, a ni kupci to ni ne gledaju realno. Eventualno je naveden index brzine. Pogledati na pr https://www.internet-prodaja-guma.com ili https://www.bakidoo.com/ ili bilo koji online shop ili oglase, na kraju krajeva. A da li će se potrošiti pre ili kasnije, zavisi od mnogo uzročno-posledičnih stvari. Od stila vožnje, da li kvačilo hvata pri nižim ili višim obrtajima, putuje li se sam ili natovaren, da li skuter parkiran cvrči na suncu ili je u garaži... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 571 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan na oba linka u svakom opisu svakog artikla stoji indeks opterecenja/nosivosti, primer: 120/80-14 CONTISCOOT 58S TL - broj 58 je indeks nosivosti, slovo S indeks brzine posto si vec IPG linkovao, evo ljudi imaju i stranicu posvecenu tome Indeks nosivosti - IPG BLOG.IPG.RS Indeks nosivosti ili LI (eng. Load Index) je numerički kod koji odgovara maksimalnoj težini koju guma može da podnese. Indeks nosivosti na gumama koje imate na vašem vozilu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5298 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Drug član, 3924 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, lepo je što su to objasnili, ali to ne pišu u opisu guma koje prodaju. Ili ja ne vidim? Na primer Dunlop: https://www.internet-prodaja-guma.com/dunlop-120-70-15-scootsmart-56s-tl-637824.html A, OK, skontao Promenio pre 5 sati član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 571 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan pa u samom nazivu gume je navedeno "120/70-15 ScootSmart 56S TL" 56 je do 224kg S je do 180km/h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16371 Napisano pre 5 sati Integrisan, 9410 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, Efendija Skalin je napisao: za tezi skuter treba guma sa odgovarajucim indexom nosivosti, nema to veze sa proizvodjacem Nije da nema veze .... tj i te kako ima veze koji brend se kotrlja ispod našega dupeta. Primera radi uzeću Integru. Pa sad tu možemo staviti Mitas i Pireli. Kod Mitasa ide TF, kod Pirelija GT, obe gume imaju sve šta trebaju imati. Na drumu odlične obe ..... dok ne padne kiša ili ako se zorom voze krivine koje se još nisu osusile (druga strana brda u zavetrini). Tu imamo baš veliku razliku, Mitas klizava ko blesava, Pireli pegla mnogo bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...