Jump to content

Moto Zajednica

Slaninar

Članovi
  • Broj tema i poruka

    595
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Slaninar

  • Rođendan 29.11.1979.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Sad - Liman
  • Interests
    Fudbal, planinarenje, biciklizam, a ponekad sednem i na motor.
  • Motocikl
    Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Contact Methods

  • Skype
    rivelinjo

Poslednji posetioci profila

4646 profile views

Slaninar's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

630

Reputacija u zajednici

  1. auu, ovi te još nisu odbanovali!??

  2. Kad sam već prozvan: 1) Nigde nisam napisao BJB, već "većina moto organizacija". 2) Dokazati je kod nas problem, siva teritorija. Ko je dokazao da su sudovi korumpirani? Ko je dokazao da saobraćajci primaju mito da gledaju kroz prste, da se može dogovarati? Tako ni ja ne mogu dokazati. Ali znam. Zovi me ludim i subjektivnim, zlonamernim, kako god želiš. 3) Rekao sam ono što mislim, bez želje da bilo koga vređam. Ovo je forum gde sam mogao pročitati dosta pametnih stvari. Verovatno najbolji domaći. Trudim se da i sam napišem šta znam i pomognem i ja drugim kolegama. Ako ne treba da se čuje ono što imam da kažem, onda me možeš slobodno banovati. Time JA ne gubim previše. 4) Zanimljivo je što si se TI našao prozvanim, još mi dao rok da se pospem pepelom!? "Bre?" Evo jedna pesma i za Admina: http://www.youtube.com/watch?v=-Way_rIuCP4 Samo pertle vire.
  3. Većina moto organizacija/klubova - za zarađivanje i pranje para. Javna tajna, kao Kolubara. "Ko je bliže vatri, taj se ogreje". A ni jedna neće stati na prste vlasti, jer neće sebi da prave probleme, da bi u nekoj maglovitoj budućnosti svima bilo bolje. Taj pravac razmišljanja je zamro prethodnih dvadesetak godina. A s ovom pesmom završavam i ja palamuđenje u ovoj temi:
  4. Ja ne mogu da organizujem, nemam smisla za organizaciju, ali sam voljan da se pridružim. Ako te razne organizacije i asocijacije služe za išta osim pranja para, onda bi trebalo oni da organizuju. Zašto ti misliš da nema smisla? Tebi je OK da plaćaš kao za kola? Ili ti je OK da se provlačiš? Ja mislim da to nije način, da nije dobro. U civilizovanim zemljama postoje vinjete, tako da ispadne i jeftinije (ko se više vozi) i nema toliko cimanja na svakoj naplatnoj rampi. Ja mislim da bi bilo super da tražimo vinjete i niže cene za motocikle. Zašto ti misliš da to nema smisla? Koliko smo zastranili. Sećam se komentara neke žene, kad su došle "promene": "hoće i šverc da ukinu, pa od čega narod da živi?!" Tako i za ovo: normalno je da se provlači, a nema smisla da se traži neka normalna cena za motore?!
  5. Da merimo čiji je duži? Zabole mene patka znaš li ti voziti motor. Moje, LIČNO, mišljenje je da je post demagoški i da smrdi na politiku. Isto tako mislim da ni jedna organizacija neće uraditi ništa konkretno, osim ako je u interesu vlasti. Da se skupimo mi 22.4. na naplatnoj rampi sa tačno skupljenim, sitnim novcem za putarinu?
  6. Pročitao, od početka do kraja, dvaput. Upalila mi se u glavi crvena lampica: [bULLSHIT] već posle prvog čitanja, pa rek'o da proverim, možda nisam shvatio. Ah, verovatno sam
  7. Političar/funkcioner: cela strana teksta a rečeno je samo "jebe mi se za vas", al' tako da na prvi pogled zvuči kao "slažem se i podržavam".
  8. Kako može bilo koja organizacija da radi nešto što bi zasmetalo vlastima?! Mislim da takvih nema u Srbiji više, daj Bože da grešim, al' biće neki razlog da se tako šta ne organizuje. Neki drugi "prioritet" blabla.
  9. Sad tražimo kupca za onaj što smo menjali korman. Žene!
  10. Meni je strašno što ova država ljude, mene konkretno, tera da budem što bezobrazniji. Retko šta može normalno, redovno, kulturno da se uradi. Ko je pošten, taj plati, pa ga zajebavaju, pa čeka, pa opet plati - a ko radi na divlje, na crno, taj prođe super. Eventualno malo dobije packu, no-no, pa kao nisam hteo, samo kraduckam, dobro... Mislim, nezgodno je ako se pretera, ali za kraduckanje nije problem. E to mene izluđuje. Neću da prolazim pored rampe. Hoću da napravimo kao braća Hrvati: plaćamo dinar po dinar - gvozdenjacima, putarine, čoporativno, dok god ne uvedu 10 dinara putarinu za motore. Kakvi su putevi, posle priloga o haosu s parama za puteve na Insajderu, to je puna kapa. Više ne zaslužuju. Provlačim se, ali se osećam kao jajara, što ja sad kao na grbu prolazim pored rampe, pa posle ako me zaustave ću da se izvinjavam, ili pravim lud. Jebeš to - treba menjati ono što nije dobro. Ja sam za to da uradimo isto što i braća Hrvati. I da "bezobrazno" tražimo da auto put košta onoliko koliko vredi: a vredi 10 dinara od NS do BG. Da im daš gvozdenu deseticu i da budu sretni. U Češkoj je za motocikle džaba, u Sloveniji pola cene, Hrvati se izborili, što bi mi bili u svemu najgori?
  11. Ako su gume i amortizer dobri, motor ne bi smeo da zabacuje u krivini. Zato bi bilo dobro da staviš gume koje su sigurno dobre (nove), podesiš amortizer za svoju težinu i onda kreneš da voziš krivine. Ako i dalje zabacuje, problem je tehnika vožnje. Da li držiš i postepeno dodaješ gas u krivini? Da li ne stežeš korman rukama? Da li opteretiš spoljni fuzaster i prebaciš težinu na unutrašnju stranu - u krivinu? Bilo bi super da te neko snimi dok voziš krivinu, pa da sama vidiš gde grešiš. Sve u svemu, kad se eliminišu gume i amortizeri kao potencijalan problem, ostaje vežba. Sporo u krivinu, pa tako 50 puta i to sporo će postajati sve brže i bolje. Samo radi ono u šta si 100% sigurna i moraš ti imati motor pod kontrolom. Naravno. "Cijena: sitnica."
  12. Super, sada znaš granicu na kojoj zadnji proklizava i trudi se da je ne prelaziš. Sledeći put koči malo manje oštro. Naglo puštanje kvačila bez međugasa. Teorija: http://faq.ninja250....ng_the_throttle Film kako to izgleda: Vežbaj. Teorija, vežba, teorija, vežba... Previše gasa, previše nagnut motor, puštanje gasa u krivini, može biti više razloga. Ili je jednostavno bila masna mrlja na asfaltu. Ja bih te gume menjao.
  13. Meni su se te Gepard brzo raspadale pri pešačenju, ali moguće da su za vožnju (bez šetnji po planini) dovoljno dobre.
  14. Off topic: Čisto ako čita neko ko ne zna. Proklizavanje nije dobro nikada. Da si kočio manje naglo, verovatno bi stao pre kombija, ili toliko usporio da bi udarac bio bezbolniji po motor i tebe. Takođe, postoji opcija izbegavanja, ako je kočenje nemoguće. Takve stvari treba vežbati. Proklizavanje je uglavnom najgora opcija, ali dobro je što si imao sreće.
  15. Može li se preuzeti u NS? 800 din. je OK cena.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja