Jump to content

Moto Zajednica

Tomek_Nexus

Članovi
  • Broj tema i poruka

    41
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Tomek_Nexus

  • Rođendan 18.08.1987.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Velika Gorica
  • Motocikl
    Honda Forza 350

Poslednji posetioci profila

205 profile views

Tomek_Nexus's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

75

Reputacija u zajednici

  1. U subotu smo draga i ja zapalili do Logarske doline... Krenuli oko pola 10 od kuce. Po AC do Bobovice. Pa na malu Breganu, preko Krškog na Zidani most, Laško, Celje. Onda malo vrludali do Velenja pa na Polzelu i nekak nastreljali na Logarsku. Tamo napravili krug, sjeli pojest. Nakon klope malo prosetali, pa sjeli i prezivali. Na kraju se sterali doma istim putem, ali malo skraceno; bez Velenja i Polzele... Turisticka voznja u dolasku, malo zivlja u odlasku. Po AC tempo 120-130, na jednom dijelu ju piknuo do 150 da vidim kolko ce nabrat sa nas dvoje na sebi. Sve ukupno 453 km. Potrosnja po BC-u 3l, po mnerenju od cepa do cepa 3.16l/100km. Vikend prije smo isli na Željavu, cijeli trip nekih 350-ak km... U pogonu od 29.3. do sad odvrtili 1300km...
  2. Moze bit, al ne mora znacit... Stanje kod jedne iz IT sa FB grupe i to je covjek bas pisao o tome, al na zalost ne mogu vise naci tu objavu (fotku sam spremio jos prije kad sam prvi put naletio na objavu)... Moja iz salona izasla sa identicno postavljenim blatobranom. Kasnije sam se vratio u salon jer nisam odma skuzio i na svima (125 i 350) je stajao tako. Na zalost ocito talijanska traljavost. Centralna nogara hrdja nenormalno (pogotovo na varovima)... Moja na srecu jos nije, ali na FB-u u DE i IT grupi puno ljudi se zali na to. Ja sa svojom odvrtio 5000km. Jucer je palo i prvo ovogodisnje pranje (ovo je stanje prije, kasnije je pao mrak pa nema fotke)...
  3. Provjeri tlak u gumama, tank napuni do vrha, akumulator izvadi, pod prednju vilicu stender ili neke letvice da je guma u zraku, pod zadnju nogaru komad daske da je i kotac u zraku, dvije pamucne plahte preko nje, krpica i kesica preko auspuha. "Pametni" punjaci kolko rade korosti toliko rade i stete. Akumulator ima odredjeni broj ciklusa punjenja i praznjenja koje moze da odradi. "Pametni" punjac mu upravo to radi, puni ga, pa ga pusti da se prazni, pa ga opet puni i tako vrti cikluse. Po meni je bolje nakon vadjenja odradit klasicno punjenje i ostavit ga da stoji do perioda kad ce ponovo ic u skuter. Tada ga ponovo klasicno napunis, ubacis u skuter i gas. Isto tako ne bi preporucio izvlacenje zica od polova akumulatora negdje da ga je lakse spojit na punjac jer je znalo bit skurenih instalacija i sl. Ako netko misli da grijesim neka me ispravi....
  4. Za Forzu i mene gotova sezona... Od sredine 7. mj. izvrtila malo preko 4500km. Bilo je perioda kada je stajala po 2-3 tjedna, bilo je tjedana da je odvozila skoro 2000km. Bili smo dosta po Sloveniji (Novo Mesto, Maribor, Ljubljana, Kocevje, Velenje, Zidani Most). Po HR smo uglavnom isli po Sisacko-moslavackoj i Bjelovarsko-bilogorskoj (obilazenje rodbine), bili smo na ljetnom godisnjem u Isti i na Krku. Posjetili smo i BiH kad smo nakon Željave isli u Bihac na cevape. 70% km odvozeno sa gospodjom suvozacicom. Ugl. sve ture su bile minimalno 100km. Nisam valjda 5 puta otisao nekud do grada sa njom. Prosijek potrosnje na tih 4500km je 3.2l/100km. Odradjeno, pranje, gliniranje i voskanje, provjeren tlak u gumama, tank napunjen do vrha, akumulator izvadjen, pod prednju vilicu stender, pod zadnju nogaru komad daske da su oba kotaca u zraku, dvije pamucne plahte preko nje, dvije ispod da ne bi stogod kapnulo, krpica i vrecica preko auspuha, spustene rolete i ugaseno svjetlo. Planiram da ce hibernacija trajati do 3., ako ne i 4. mj. Zadnjih 50km ove godine, odma isprobao novu jaknu, kacigu i reflektirajuci prsluk...
  5. Ruzno za vidjet, al pomaze kod ovih hladnijih dana... I kupljen Quadlock set za montazu na korman. Sad jos moram nabavit neki nosac na koji cu ga zasarafit. Imali su, mozda jos uvijek traje, akciju za crni petak pa je sve bilo 30% snizeno, shipping gratis. Sve zajedno me ispalo 60-ak €, umjesto 90-ak... Nabavljena i lampa za rasvjetu prostora ispod sjedala posto toga nema tvornicki.
  6. Poceo sam ju voziti sredinom 7 mj. Razradu od 1000km sam radio par tjedana zbog nepovoljnih vremeniskih uvjeta. U 8. mj. sam za vrijeme godisnjeg napravio 1600km. Sada sam na nekih 4500km, znaci nekih 1900km koje sam napravio u 5-6 voznji. Na zalost nemam bas vremena koliko bi htio, al za razliku od prijasnjih godina kada sam sa Nexusom radio cca 3000km godisnje ovo je pomak na bolje. Koristim ju 90% za voznju na duge relacije. Po gradu idem biciklom ili pjeske. Bilo je perioda da stoji po 2-3 tjedna.
  7. Bome da. Sve potpisujem od rijeci do rijeci. Zato nekako najvise volim voznje po Sloveniji. Pogotovo uz rijeke. Jedino ne mogu komentirat bahatost vozaca, ali mislim da ni Hrvatska ne kaska za vama sto se tice bahatosti i ne paznje kad su motociklisti u pitanju. Btw. kakva ti se polazala ova torba na tanku? Koliko je komplicirano za montirat ju? Koliko treba da se makne prilikom tocenja goriva? Jel fiksna u voznji il ju treba pridrzavati nogama?
  8. U srijedu nakon posla otisao na malu antistres terapiju. A u subitu malo veci krug takodjer po Sloveniji Krenuli iz Velike Gorice (okolica Zagreba), preko Krške Vasi do Krškog, uz Savu do Zidanog Mosta pa uz Savinju preko Rimskih Toplica i Laškog do Celja. Nakon Celja preko Velenja do Dravograda i onda uz Dravu skroz do Maribora. Tankanje u Mariboru pa preko Slovenske Bistrice na Rogašku Slatinu do Đurmanca, dalje Krapina, Zabok i nazad doma. Sve ukupno 405km. Jedini zajeb je bio sta smo krenuli iza 11h pa nas je ulovio mrak oko Rogaške Slatine i pratio do doma. Na potezu izmedju Dravograda i Maribora me ulovila neka zelja za slatkim pa sam stao u Lidl u Radlju ob Dravi. Gospodja suputnica se odma pobrinula da se doma ne vracamo praznog kofera. Nismo bas radili neke pauze, jednu na potezu izmedju Velenja i Dravograda. Pa shopping u Lidlu. Tankanje u Mariboru i onda bez stajanja skroz do doma. Cudo jedno kolko je bilo motora, tricikala i skutera na cesti. Pogotovo na potezu od Velenja prema Dravogradu. Prosjecna potrosnja na turi 3.1l/100km. Zaokruzili kilometre... Za iducu sezonu planiram uzet neki nosac navigacije/mobitela. Razmisljam o Quadlock-u koji se montira na poklopac posude kocione tekucine. Ili narucit iz DE nosac radjen na 3D printeru, pa ga upariti sa Quadlock nosacem, al mi je malo problem jer ga treba lijepiti sa obistranom ljepljivom trakom... Ne znam jel ima koja druga opcija...
  9. Opet smo se vozili za vikend. U subotu smo bili do Ljubljane. Do tamo preko Zidanog mosta, nazad preko Kočevja i Novog mesta. Malo vise od 450km, dvije pauze, jedna kod Flosara u Radeči na putu za Ljubljanu i druga na povratku kuci u Dvoru. Sta se vise vozim to me skuter vise odusevljava. Nije za agresivnu voznju, al za kruzanje u dvoje je stvoren. Prebacili 3000km na ovoj turi. Prosjek potrosnje na 3000km 3.2l/100km. 70% sa suvozacicom.
  10. Jucer nakon posla sjelo sa gospodjom na Forzu i otisli do Zidanog mosta (SLO). Cca 200km komplet voznja, lagano uz Savu, lijep krajolik, solidna i nezahtjevna cesta. Bas za opustit se nakon radnog dana. Sjeli pojest u Radeči. Do tamo cca sat i pol voznje.
  11. Jeftinija proizvodnja, a cijena finalnog proizvoda visa, di ces bolje za korporaciju.
  12. Cestitke na kupovini i puni sretnih kilometara. Ova boja je i meni bila uz crvenu najljepsa u ponudi, al je ipak prevagnula crvena. Katastrofalno ponasanje skutera u zavoju mozes pripisati i tvornickim Michelin gumam koje su najlosje gume na kojima sam vozio.
  13. Vjerojarno isti problem ko i kod Forze 350, gumice koje dodju izmedju vjetrobrana i nosaca su pretanke/slabe pa vjetrobran dobije vibraciju na neravninama i odredjenim brzinama. Provrti malo po YT sigurno ima neki DIY oko toga. Cisto da se znas postavit ovima u servisu kad se pocnu cudit da im je to prvi slucaj i da nisu culi za taj problem.
  14. Gotov godisnji. Odvrtili 1603km i potrosili 51l goriva. 30% sam na skuteru, 70% sa suvozacicom. Temperature od 25-37°C Potrosnja cijelog puta 3.18l/100km.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja