srbac 2474 Napisano Ponedeljak u 10:15 Andragog, 5057 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ja isao da gledam plavi DRZ400S, preko 300km u jednom pravcu, kad ono lom neopevani. Stavio čovek slike od pre 7-8 godina na oglas. Pali na kablove, preko 4000 rpm ne ide, curi oginljenje...motor kao čaša 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 11012 Napisano Ponedeljak u 11:25 Drug član, 1570 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam išao u Zaječar da kupim FZR 1000. Iznajmio prikolicu od pokojnog Lakija, krenuo drugar sa džipom pošto nemam kuku na kolima, gorivo, putarina, uzeo slobodan dan u firmi... Na slikama motor kao nov, malo prešao, fabrika. Mi tamo a ono leš! Plastike lomljene pa zamaskirane crvenom izolir trakom, rezervoar crn od korozije, gume stare preko 20 godina - trule, sve nešto budženo, nikada odrađen normalan servis... Slikan da se ne vidi! Što je najgore, sve su to detalji koje sam ga pitao pre polaska ali sam dobijao neodređene odgovore. Umesto izvinjenja još njegov ćale krenuo da me provocira... Još desetak lomova sam gledao, neke i od kolega sa sajta dok nisam krenuo put Svilajnca da bacim pogled na Bandita. Kada sam ga ugledao znao sam da je to-to! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13544 Napisano Ponedeljak u 11:37 Ne silazi, 7577 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kad pomislim da moram da se vozam po Srbiji kao lud ku*ac, da ugovaram prevoze, da gledam tamo, oblećem, pipam, merim... Pa onda daj pretresi svaki sistem. Ogibljenje, pa agregat, pa kočnice, pa daj kofere, vizire, navigacije, govna.... Ne bi više prolazio kroz tu priču. Kad dođe vreme da menjam motor, jednostavno ću da odem i pazarim sebi Goldwing 1800. On sve ima fabrički, uradim veliki servis i mali kao na kolima i samo benzin i gas. A u pm. Jednom sa se opekao za auto i nikad više. Bio je poptisujem optički/mehanički najbolji u oglasima i od tad ni jedan dobar kao moj nisam video. Odrapio sam mu najveću cenu od svih i prodao ga. A džabe mi to kad sam opet u drugi auto uložio 1500 evra da bi bio po mojim poimanjima dobar auto. I to je ti tako, začaran krug. Zato ne volim da menjam dokle god se ne promene potrebe i način života pa to bude neophodno. Eto morao sam da pređem u veći auto zbog dvoje dece. Inače bih ga vozio još. Da mogu da nađem ono što mi se sviđa a da je po mom kriterijumu, ja bih to platio i više od standardne cene jer je to jeftinije. 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola_S 18 Napisano Ponedeljak u 11:57 (promenjeno) U prolazu, 14 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se da treba platiti više nešto što je u top stanju. Bez obzira da li je motr, auto ili nešto treće. Ali imam problem kad je nešto potpuni mediokritet a košta kao da je u salonu. Promenio Ponedeljak u 11:57 član Nikola_S 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5220 Napisano Ponedeljak u 12:16 Drug član, 3856 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Razumem @Alekre, slično se osećam po tom pitanju, ali ni prodaja ni malo nije slatka. Meni je to stres smo taki, čudim se onima koji to menjaju svako malo. Zvao me je lik sa različitih tel. brojeva na pr., al prepoznam mu glas i specifičan naglasak i muckanje. Postavljao ista glupa pitanja po x puta. Šta je u tome poenta, on će ga valjda znati... Pa onda jedan što mi priča tužnu priču kako je bio varan, i prevaren ranije, pa ne bi da mu se to sada ponovo desi. Traži da ga tešim valjda... treći koji nema dovoljno para, ostavila ga žena i sve odnela... Ama ljudi, ja samo želim da prodam skuter, ne bavim se psihoterapijom, što me bre uznemiravate koji moj? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10904 Napisano Ponedeljak u 12:29 Ne silazi, 2471 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan I sad, šta je pametnije / bolje, tražiti "idealan" (mislim po meri kupca) motor po Srbiji, turistički, ili kupiti od preko na osnovu fotki, dati pare, a kad stigne nije to to...? Ili uzeti novog kineza iz salona... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23044 Napisano Ponedeljak u 12:30 Integrisan, 9775 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan .... a zamisli da te nastave zvati narednih 5 vlasnika motocikla koji je u nekom trenutku kod tebe bio, ne vise od 3 meseca npr! Ludilo... To mi govori da se posle mene sa radnjama staje, samo gas Zvao me je i nas clan pre godinu dana, mimi tako nesto, odmah na bum "Koje si svecice stavio na Hondu?" Koju Hondu bog te tvoj, i ko si ti... Ustanovimo da sam ja taj motor prodao pre 7 godina sasvim petom coveku, moj broj ide od jednog do drugog pa me tako zovu. I dan danas ne osvanem da me neko, kome nista nisam prodao ne pita bar porukom detalj koji bih trebao znati. Neki se i naljute 6 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10904 Napisano Ponedeljak u 12:32 Ne silazi, 2471 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo vreme za zamenu svećica, posle 7 godina ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13544 Napisano Ponedeljak u 12:36 Ne silazi, 7577 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg Razumem te. Dešava se i da dođu već naelektrisani kao da će da se biju Nego to je to, svako mora da premeri za sebe. Da plati ono što želi. E sad, to što neko vidi da je moj motor u oglasima skuplji 1000 evra od proseka pa kaže ajde i ja ću da tražim više to je druga priča. Argument im je "Sve je bato rađeno nema ulaganja". Na kraju, naći neki idealan primerak kao što je neki Nenadov primerak, moj, Šojkin... To je anomalija i nije standard. Takav motor može da napravi samo vlasnik lično. Ni jedan majstor neće da ti jednom godišnje demontira fuzastere da ih očisti i podmaže. Te finese nisu komercijalne. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola_S 18 Napisano Ponedeljak u 12:48 U prolazu, 14 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Blaza said: I sad, šta je pametnije / bolje, tražiti "idealan" (mislim po meri kupca) motor po Srbiji, turistički, ili kupiti od preko na osnovu fotki, dati pare, a kad stigne nije to to...? Ili uzeti novog kineza iz salona... Ovo je već filozofsko pitanje . Ako imaš nekog ko će od preko da ti uveze proveren primerak, onda ok. Ne znam baš da preko slika možeš da zaključiš o čemu se radi. Kod nas s vremena na vreme izađe na oglasima dobra kupovina. Možda je najbolje uzeti motor na preporuku od druga, poznanika, majstora... Što se Kineza tiče, meni ne treba ništa od toga što oni nude. Garancija, Abs, kreš barovi, bočne torbe, dodatna svetla, alarmi itd. Buraz, ništa mu to ne vredi ako mu ja zavrnem gas a pritom mi se svaka dlaka na telu ne naježi . Dok Kinezi ne počnu da proizvode sprave tipa Hayabusa, ZZR i Blackbird, ja ne vidim šta bi iz njihove ponude moglo da pruži tu vrstu zabave i adrenalina. Ja sam čovek koji vozi u proseku 2-4 sata, pregazim 200-400km. Za takvu egzibiciju ne treba mi nikakav adv ili enduro. Ovo je baš subjektivno mišljenje i moj doživljaj vožnje. Ne kažem da sam upravu. Možda, će nekom biti od koristi. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8562 Napisano Ponedeljak u 14:38 Ne silazi, 2202 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Kada god sam nešto prodavao,i ko me je zvao da se raspita,na kraju sam uvek ukazao kada su slike nastale,i ako nije kao na slikama ja plaćam njegov dolazak i povratak....nisam imao problema nikada.Inače sam potpuno istog pristupa kao @Alekre kupim ja šta mi se kao sviđa,al isčačkam vazdan stvari da to bude mom standardu.....jebo me standard. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2837 Napisano Ponedeljak u 16:39 Drug član, 1395 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupim motor kojim sam zadovoljan, ne fali mu ništa, neću da bacam pare i onda prve godine kupim nešto, pa sledeće još nešto, i kad kupim sve što sam hteo, prodam. Tako je bilo prvi put, a vidim da i drugi ide istim putem :-)Sent from my SM-S911B using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18201 Napisano Ponedeljak u 16:59 Integrisan, 5398 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ima proverenih prodavaca. Isao na preporuku kolega. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 781 Napisano Ponedeljak u 18:48 Zainteresovan, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Zato ja lepo kad me nazovu i pitaju stanje - viber video poziv,sta coveka interesuje sve mu na kameri pokazem koliko god mogu,ne volim da trose moje vreme i kilometre,al ne volim ni ja tudje. 6 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 79 Napisano Utorak u 08:41 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/24/2025 at 9:13 AM, zoleprole said: Jel to onaj crveni 2013g 4900 eur? Eno za drugara pojavio se "kao nov" CB500X u Senti, na oglasu izgleda da vredi pogledati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1598 Napisano Utorak u 10:04 Drug član, 440 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, boza_kg je napisao: Pa onda jedan što mi priča tužnu priču kako je bio varan, i prevaren ranije, pa ne bi da mu se to sada ponovo desi. Traži da ga tešim valjda... treći koji nema dovoljno para, ostavila ga žena i sve odnela... Ama ljudi, ja samo želim da prodam skuter, ne bavim se psihoterapijom, što me bre uznemiravate koji moj? Pazi sada ovu situaciju koju sam iskusio, malo ću da odužim zato što je trajala danima. Prošle godine u ovo vreme oglasim ja Beverlija, dva tri poziva, ali ništa ozbiljno. Šalje čovek poruku preko KP, ja mu odgovorim i rekoh bolje da se čujemo. Zove on odmah kaže kako je sinu za punoletstvo, hoće samo Beverlija u toj boji i nema druge. Iz priče shvatam da momku treba da se pokaže u Požarevcu pred društvom, kažem ćaletu da mislim da nije za njega. On navalio i naravno uhvatio se za cenu, kao žena mu ne da više od 3000, ja reko skupite vi još 100-150 pa dođite da pogledate skuter i ako vam odgovara terajte. Priča ide dalje jer niko od njih nema kategoriju i kako on to da preveze do Požarevca, ja se zajebem i kažem da mogu ja da ga dovezem ili da stavimo kod drugara u kombi i doteramo, ali da mora da plati čorbu i putarine. Ma nema problema časti i ručak u kafani. Zove non stop, pa kad mu kažem bato na poslu sam požuri, onda se raspituje šta radim, koja firma itd. Saznam da je on po struci bravar i radi građevinu, veliki mu je porok slatko, cepa 2l kole kad dođe kući za večeru i ima xyz kilograma. Prodam ja motor u međuvremenu drugom čoveku pogledao i kupio isto jutro, ali da ne ispadnem jaje pozovem prvo ovog ludaka, kad broj nedostupan. Prošlo par dana zove sa drugog broja kaže pao mu mobilni sa skele i negde zapao nije mogao da izvadi. Obavestim ga da je prodat skuter, počeo da jauče jaooooooj Vučko, pa žena će da me ubije, šta ću ja sad za poklon. Dok ste se vi prebrojavali, došao čovek i kupio, reci ženi da te je zahebala. Eto ga posle par dana zove da mu preporučim neki drugi sa oglasa i da idemo zajedno u Zemun da pogledamo motor, ja kakva sam budala pristanem, ali naravno da je sledeći put zvao sa drugom idejom. Da idemo nas dvojica kombijem u Švicu da doteramo skuter, ja ga uputim na ljude koji se bave uvozom, ali nema trika zapeo on da ja zaradim zato što me zavoleo mnogo. Kažem ne da mi snajka da idem, plaši se da ću da pobegnem, kaže povedi i nju taman na izlet, ubiješ dve muve jednim udarcem. Pita kolika mi je alatka, čim se plaši da ne pobegnem sigurno dobro servisiram. Zvao još jednom posle toga i nestade čovek kao da ga nije ni bilo. To je bilo pišanje od smeha, suze mi krenule par puta, ali je bio uporan nema šta. Da ne odem u totalni off, prodam motocikl bez veće muke, ali stavim realnu cenu i nisam od onih likova sa "beton cenom" što neće uopšte da se dogovore i zbog sto evra propuste prave kupce. Recimo taj Bev sam oglasio na 3300 i prodao za 3100, dok oni koji su bili sa većom kilometražom i u vizuelno lošijem stanju i dalje stoje na oglasima za 3700 i jače. Svestan sam da je ovo hobi, niko me ne prisiljava da vozim motocikl, nije mi izvor prihoda nego užitka. Znaju ljudi poput Neše da ono što je uloženo u servisiranje i delove nikada ne može da bude vraćeno u prodaji, a da ne pričamo o lickanju i dovođenju u stanje perfekcije. 5 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2300 Napisano Utorak u 10:27 Drug član, 852 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Zamalo da završiš servisirajući dobrostojeće gospođe po Švici. 1 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3607 Napisano Utorak u 10:37 Zainteresovan, 435 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se kod cene i cenkanja uvek vodio sledećom logikom: cena je fiksna. Stavim brate cenu za koju sam spreman da prodam motor i ispod koje neću da je dam i ćao. Kao u prodavnici. Ako mi se svidiš mogu da spustim nešto simbolično, 50-100e čisto "radi malera" što se kaže i to je to. Ista stvar me nervira i kad kupujem nešto, npr. cena u oglasu je 5000e; da li da očekujem da je neko spreman da nakon cenjkanja i natezanja spusti za 1000 ili neće spustiti ništa, eventualno nešto sitno (kao što bih ja). Te fore sa pumpanjem cena i posle boksovanjem pa gde se nađemo su mi malo kokošarske i u rangu preprodavaca muljatora. Znam dobro šta prodajem i moje je koliko ću da cenim, ili prihvati ili traži dalje i ne troši ni svoju ni moju energiju. 2 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23044 Napisano Utorak u 10:42 Integrisan, 9775 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nikada se nisam cenkao, bez obaveza kazem prodavcu koliko bih njegov motor platio i pozelim sretnu prodaju. Molim lepo, ako coveku odgovara on nastavi komunikaciju, kulturan se zahvali, govedo naljuti... Sve je to ok I obicno ponudim manju cenu a da se skine nesto od opreme sto mi ne treba ili nije po mom ukusu, ne trazim "dlaku u jajetu" svestan sam da kupujem polovno ali volim odrzavano. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 424 Napisano Utorak u 11:04 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Nesto razmisljam, jedna od stvari koje donekle opravdavaju visoke cene polovnih motora, kad govorimo o japancima, je sto su to jako kvalitetne sprave, neuporedive sa polovnim automobilima. Npr sad gledam neke fazere FZ1 i ima ih lepih za oko 5000e. Nov da postoji bi bio preko 15000e. Da kupim dobar FZ1, vozio bih ga sa istom sigurnoscu kao da je nov, ne verujem da bih imao nesto vise troskova, pogotovo sto ovde zamenim ulje i filter sam za pola sata i 3 puta manje para nego da novog servisiram u ovlascenom zbog garancije. Oba imaju injection, ABS , jedino sto bi mi mozda koristilo na novom je tempomat i mozda kontrola proklizavanja. Kod auta je drugacije, kod polovnjaka iz 2010 sa realnom kilometrazom za te godine se mogu ocekivati redovna ulaganja, i uglavnom su vizuelno pohabani i neuporedivi sa novim autom. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1458 Napisano Utorak u 11:09 Drug član, 963 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan 3 motora sam prodao u poslednjih god. i po dana, sa svakim sam bio u minusu priblizno 1000eur +- ... Nemam zivaca da prodajem stvari po pola godine i duze, volim da se proda brzo i da se ne zamaram sa zivkanjima... Spustim cenu i nek ide... Najduze sto sam prodavao je bila Afrika, oko mesec dana. CB500X i X9 sam prodao u prva 3 dana... 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 517 Napisano Utorak u 11:28 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi dosta i sta prodajes. Vjerujem da je najgore prodavcima koji prodaju R-ove i slicne naked verzije Mislim da tu bude bas zanimljivih persona koje zovu i dolaze. Sto se tice kupovine, u tri navrata sam zazalio sto sam uopste isao da pogledam motor, tj 2 puta motor i jednom auto. Eto tako se nekako potrefilo da je u sva 3 slucaja Beograd bio u pitanju. Ne potenciram nista, koincidencija je. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1458 Napisano Utorak u 12:11 Drug član, 963 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam u prilici uvek cu uzeti nov motor pa nek je i model malo slabiji i losiji nego polovan jaci i bolji. Jednostavno svako gleda da te izlevati na ovaj ili onaj nacin. Ako i budem ikad menjao za bolji ili sistem staro za novo ili od nekoga proverenog sa foruma... Ostale kombinacije ne bih vise razmatrao, zivaca svojih radi. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3115 Napisano Utorak u 12:57 (promenjeno) Drug član, 1192 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Efendija Skalin said: ...u sva 3 slucaja Beograd bio u pitanju. Ne potenciram nista, koincidencija je. Nije. Pravilo je. i nema ko šta da se vređa, jednostavno statistika. Ja sam baš daaavno apsolutno prestao da gledam nepoznate oglase iz BG i okoline. A vrlo rado odem i kupim na preporuku, poznanstvo, forum, i sl. Promenio Utorak u 12:59 član PremieRacing Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3952 Napisano Sreda u 13:07 Astro Puki krsi sva pravila!, 959 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50, X max 125 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja sam onda van tog pravila. Prodadoh danas mog BMW R1200RS , za polovno vozilo u izuzetnom stanju. Bez trenutne potrebe za servisom sa gotovo novim gumama. Cena daleko ispod trzisne 6500e. Hteo sam da ga prodam i svesno sam snizio cenu i ako znam da za taj novac ne mogu da kupim nista slicno. Sa druge strane takvi su na oglasima preko 8000e i stoje preko 2 godine. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...