admiki 1407 Napisano Ponedeljak u 12:40 Drug član, 553 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam to rekao u nekoj drugoj temi: kod Kineza kvalitet je direktno proporcionalan tvom budžetu. Sad, da rade intelektualnu krađu- rade. Ali kvalitet ne bi trebalo da bude upitan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12451 Napisano Ponedeljak u 12:43 Ne silazi, 7278 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pisali smo puno puta o tome. Mnogo faktora mora da se poklopi da bi proizvod bio kvalitetan. Kvalitet sam po sebi nema definiciju. Nemojte mnogo da se uzdate u "kontrolu kvaliteta". To je sve marketing. Uostalom, kvalitet ne počinje i ne završava se završnom inspekcijom. On počinje od samog šrafa pa do kraja procesa. To što na kraju proizvodnje imaš proizvod a kontrola ga vrati na doradu, ti je isto što i obdukcija leša. Različite kompanije različito pristupaju proizvodnji. Počevši od toga da radnik može da ukaže na potencijalni problem ili ne sme. Pa zavisi i od toga da li će to biti uvaženo. Npr. postoje neke izmene na Skanija kamionima koji su lično moja ideja. Negde smo i svesno radili "kako nam se kaže". Ipak, moje mišljenje je da sve počinje od sektora finansija i marketinga. Kad oni kažu, taj motocikl NE SME da košta više od XXXX eura u proizvodnji. To je amin. A to koliko će da košta uključuje ne samo cenu komponenti već i alata i radnih sati. Pa ako treba da se stavi ležaj u točku, sektor nabavke neće kupiti ležaj od 20 evra, nego od 8 i tako dalje. Možda će i da te pitaju što si potrošio XX kila masti a sleduje ti samo X za smenu. Ima tu mnogo stvari. Naravno ovo nema veze sa F450.Tako stvari funkcionišu. Samo je bitno da razmislite SVOJOM glavom a ne da vam drugi NAMEĆU mišljenje. Ne vezujte se brendove i ne verujte u njihove priče. Svi gledaju da maksimiziraju profit i produktivnost i samo se to gleda na kraju dana. Svi su prebacili proizvodnju u jeftinije krajeve i svi koriste manje više iste komponente. Uglavnom prodaju imidž i osećaj pripadnosti. Sedi lepo kući na miru, razmisli kakav ti motocikl treba, koliko para imaš i pogledaj šta ko nudi za koje pare. Šta se uklapa u priču to pazari i gotova priča. Isto kao birate kućni aparat, telefon... Nema tu razlike. Vozi se, uživaj, održavaj, kad krene da jebava u oglase ili pored kontejnera. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4700 Napisano Ponedeljak u 13:32 Drug član, 3600 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo je zeznut taj marketing. Gledam letos, Haineken deli fubalske lopte, ćebiće i majice kupcima... A deca oduševljena. Šta mislite za koje će pivo u rafu sutra prvo da se ufate, i da misle da je najbolje? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1167 Napisano pre 3 sati Zainteresovan, 746 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan AckoDrive (@ackodrive) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 11K likes, 119 comments - ackodrive on November 5, 2024: "BMW CONCEPT F 450 GS EXHAUST... Zvuci kao nesto blizu rocking-couple tj. 180° twin ali nije... Navodno do sada nevidjen ignition timing Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...