Jump to content

Moto Zajednica

Kove 450 Rally

Recommended Posts

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks
4 hours ago, Gliga said:

Nego, za vlasnike: zakazujte odmah prvi servis. Servisi se rade na 500, 1000, 1500, 2000, a posle toga na svake 2000km. Ja sam u petak zakazao termin za 9.9., a 500km se napravi čas posla. Ventili su na 8000km.

Dva puta poso-kuca i eto ga servis.

Uze li ga?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced Member, 1955 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Da ne odgovaram sada pojedinačno. Da, uz'o sam ga danas. Prvi isporučeni primerak, duboki naklon Saletu i Burnout ekipi za to :care: 

Servisni intervali su takvi kakvi su. Kako meni rekoše, rade na tome da ih produže, makar na njihovu odgovornost. Ja posle prvog servisa na 500km krećem na put gde ću napraviti bar 1000-1500...

Nego, danas su to sve tričarije. Biće dana za razmišljanje na tu temu. Motor je bitan 🔥

2FfWkRz.jpeg

Imam ovu jednu fotku gde je još čist i nov. Trebalo mi je 17km da nađem prvi pogodan atarski put :D

U najkraćim mogućim crtama, bez ikakvog redosleda, posle 130km zemljanih puteva i lokalnog asfalta:

-Vozi se baš lako, upravljiv je. Milina za manevrisanje u mestu.

-Stabilan je pri većim brzinama (ne može se porediti sa nervoznim hard enduro 450). Po krivinama zabavan.

7iXDkVT.jpeg

-Snage je "dovoljno" (za referencu, ni Husqvarna 701 nema previše snage što se mene tiče). Uvek može još, ali povlači sasvim korektno. I dalje razrada pa ga nisam nešto ni zavrtao.

-"Fun factor" je tu. Pre isporuke sam se plašio da će mi biti dosadno ili da mi neće leći motor. Neizmerno mi je drago što su ti stra'ovi bili neopravdani.

pWobpFb.jpeg

-Rimlock-ovi lete napolje čim uhvatim vremena. Već na 70-80 trese više nego što razumu prija. Svakako nema potrebe za njima u mom režimu upotrebe.

-Ekran je pregledan (makar brzinomer/obrtomer i lampice). Mojim očima bi već prijalo da su sitna slova (trip, ODO, potrošnja, napon...) krupnija.

VjRmH0U.jpeg

-Zaštita od vetra je skroz ok. Cirkuliše svuda ali je stabilna struja. Za toplo vreme milina. Nebo i zemlja u odnosu na 690/701. Noge su dobro zaštićene.

-Ogibljenje pretvrdo. Znam da će se vremenom razraditi. Do tada ne vredi ništa ni podešavati (što je ujedno i odgovor na jedno od pitanja :) )

6IKB7QO.jpeg

-Kočnice su mi super. Ovo je prvi put da sam ga vozio sa ukljčenim ABS-om van asfalta. Moram reći da to radi skroz OK. Nijednom nisam osetio potrebu da gasim ABS. Naravno, rasuti i tehnički zahtevniji tereni će to promeniti.

-Ergonomija u sedećem položaju kao da je spram mene pravljena (186cm visok, mršav). Na stajanje ću da se navikavam jer je drugi princip u odnosu na ono što sam do sada vozio.

mpjBeYL.jpeg

-Boja u saboraćajnoj je zelena. Niski će biti crveni. To mi solidno ide na živce jer je u pitanju par obojenih detalja na inače potpuno belom motoru. I da, rado bih skinuo sve nalepnice. Zelena uživo, meni, izgleda lepše nego na fotkama. Iskreno nisam bio srećan što me sleduje takav, ali sada je ok.

Toliko za prvi dan. Moram da štedim kilometre do ponedeljka :D

• Sviđa mi se 23
  • Hvala 2
  • Podržavam 3

• Andragog, 4938 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Nek je sa srećom. Ko čeka, taj dočeka 👍

Valjda će i Baron dobiti makar crvenu aždaju 👹

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 4119 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Sretno kolega, puno zabave ti želim na tom krasnom motoriću. Guštaj

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 1

Da li je moguće da još uvek niko od forumaša nije preuzeo? Zajedno sa mojim primerkom, još šest drugih je bilo pripremano za isporuku.

• Svrati ponekad, 119 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure
12 hours ago, Gliga said:

Da li je moguće da još uvek niko od forumaša nije preuzeo? Zajedno sa mojim primerkom, još šest drugih je bilo pripremano za isporuku.

Možda niko nije kupio, samo ih pakovali za prodaju hahah 

• Haha 1

• Drug član, 990 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica
On 9/2/2024 at 9:25 PM, Gliga said:

Da ne odgovaram sada pojedinačno. Da, uz'o sam ga danas. Prvi isporučeni primerak, duboki naklon Saletu i Burnout ekipi za to :care: 

Servisni intervali su takvi kakvi su. Kako meni rekoše, rade na tome da ih produže, makar na njihovu odgovornost. Ja posle prvog servisa na 500km krećem na put gde ću napraviti bar 1000-1500...

Nego, danas su to sve tričarije. Biće dana za razmišljanje na tu temu. Motor je bitan 🔥

2FfWkRz.jpeg

Imam ovu jednu fotku gde je još čist i nov. Trebalo mi je 17km da nađem prvi pogodan atarski put :D

U najkraćim mogućim crtama, bez ikakvog redosleda, posle 130km zemljanih puteva i lokalnog asfalta:

-Vozi se baš lako, upravljiv je. Milina za manevrisanje u mestu.

-Stabilan je pri većim brzinama (ne može se porediti sa nervoznim hard enduro 450). Po krivinama zabavan.

7iXDkVT.jpeg

-Snage je "dovoljno" (za referencu, ni Husqvarna 701 nema previše snage što se mene tiče). Uvek može još, ali povlači sasvim korektno. I dalje razrada pa ga nisam nešto ni zavrtao.

-"Fun factor" je tu. Pre isporuke sam se plašio da će mi biti dosadno ili da mi neće leći motor. Neizmerno mi je drago što su ti stra'ovi bili neopravdani.

pWobpFb.jpeg

-Rimlock-ovi lete napolje čim uhvatim vremena. Već na 70-80 trese više nego što razumu prija. Svakako nema potrebe za njima u mom režimu upotrebe.

-Ekran je pregledan (makar brzinomer/obrtomer i lampice). Mojim očima bi već prijalo da su sitna slova (trip, ODO, potrošnja, napon...) krupnija.

VjRmH0U.jpeg

-Zaštita od vetra je skroz ok. Cirkuliše svuda ali je stabilna struja. Za toplo vreme milina. Nebo i zemlja u odnosu na 690/701. Noge su dobro zaštićene.

-Ogibljenje pretvrdo. Znam da će se vremenom razraditi. Do tada ne vredi ništa ni podešavati (što je ujedno i odgovor na jedno od pitanja :) )

6IKB7QO.jpeg

-Kočnice su mi super. Ovo je prvi put da sam ga vozio sa ukljčenim ABS-om van asfalta. Moram reći da to radi skroz OK. Nijednom nisam osetio potrebu da gasim ABS. Naravno, rasuti i tehnički zahtevniji tereni će to promeniti.

-Ergonomija u sedećem položaju kao da je spram mene pravljena (186cm visok, mršav). Na stajanje ću da se navikavam jer je drugi princip u odnosu na ono što sam do sada vozio.

mpjBeYL.jpeg

-Boja u saboraćajnoj je zelena. Niski će biti crveni. To mi solidno ide na živce jer je u pitanju par obojenih detalja na inače potpuno belom motoru. I da, rado bih skinuo sve nalepnice. Zelena uživo, meni, izgleda lepše nego na fotkama. Iskreno nisam bio srećan što me sleduje takav, ali sada je ok.

Toliko za prvi dan. Moram da štedim kilometre do ponedeljka :D

Bravo @Gliga ! :D

Neka te sa srećom služi!  :D

• Sviđa mi se 1

Danas sam napravio oko 250km, do BG i nazad za NS. U odlasku sam isprobao asfaltnu varijantu, lokalnim putem do Stare Pazove i posle autoputem do BG. Ako zanemarim činjenicu da ga zbog razrade*** vozim sporije nego što bih inače, vrlo se korektno ponaša na putu. Daleko od toga da je mučenje. Zaštita od vetra je sasvim dobra čak i na autoputu. Ima vibracija na upravljaču ali nisu iritantne. Par prestizanja pri 130 na sat (to je oko 7000 obrtaja), motor je apsolutno stabilan i nema lelujanja.

Korisničko uputstvo kaže:

Tokom prvih 800km izbegavati pun gas i nagla ubrzanja. Izbegavati nagla kočenja i prebacivanja u nižu brzinu. Voziti pažljivo.

I to je to.

-Omekšao sam ogibljenje. Više nije kameno k'o prvog dana ali se nadam da će vremenom postati još mekše (nisam još stigao do granica na klikerima)

-Izbacio sam rim lock iz prednjeg točka što je mnogo popravilo opšti utisak vožnje na asfaltu. Nema više skakanja. Još se razmišljam da li da ga izbacujem i iz zadnjeg točka. Nisam nešto ni primetio vibracije/poskakivanje.

auau1j7.jpeg

-Osposobio sam ga za nošenje prtljaga. Ne smem ni da pokažem ovo privremeno rešenje :D Ovih dana bi sa laserskog sečenja i od strugara trebalo stići malo trajnije.

Još se premišljam da li da krenem u dizajniranje ploče za prtljag. Mogućnost njenog kačenja na rep je baš nesrećna... A treba mi. Videću još. Za predstojeći put sam spreman što se prtljaga tiče.

cYgw6GW.jpeg

-Postavio sam nosač telefona/navigacije na upravljač. Perun moto Direct handlebar clamp.

U povratku sam iz BG išao zrenjaninskim drumom do Čente, posle atarskim putevima i nasipom uz Tisu i Dunav do Novog Sada. Čini mi se da je motor upravo za takvu vrstu puteva i stvoren, gazi ih k'o da je asfalt.

KzTzTSf.jpeg

Nakon zalaska sunca sam greškom zašao u šumu gde je put bio drastično lošiji. I tu mi je posle 20 sekundi postalo jasno kolika je prednost laganog motora. Nešto što bih sa Tuaregom prolazio sporo, pažljivo, sa Kove je kao na igralištu. Kez zagarantovan.

UXDxv9z.jpeg

Posle me na nasipu uhvatio i pravi mrak. Možda 15km noćnog off-a. Nakon podešavanja, farovi su odlični. Svetla je dovoljno da vožnja ne bude stresna.

PS, za admine:

Možda ne bi bilo loše da se tema prebaci u podforum Mehanizacija?

Promenio član Gliga
  • Sviđa mi se 12
  • Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 5990 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT
Pre 1 sat, Gliga je napisao:

PS, za admine:

Možda ne bi bilo loše da se tema prebaci u podforum Mehanizacija?

Završio sam ti to samo nemoj da pričaš okolo... :ph34r:

• Haha 1

• Andragog, 4938 postova

Da li si možda mogao da balansiras točkove, umesto vadjenja rimlokova?

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1

Pre 14 sati, srbac je napisao:

Da li si možda mogao da balansiras točkove, umesto vadjenja rimlokova?

Možda, ne znam.

Ne trebaju mi rimlokovi pa je ovo praktičnije rešenje. Svakako nikada neću voziti na ekstra niskom pritisku.

Pre 22 sati, alexanto je napisao:

Završio sam ti to samo nemoj da pričaš okolo... :ph34r:

To će biti naša tajna, bez brige. 

Promenio član Gliga
  • Hvala 1

• Drug član, 1862 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Mislim da bi bilo vrlo teško balansirati točkove sa jednim rim lockom. Nije on nimalo lak. Možda kad bi se dodao još jedan na naspramnoj strani bi bilo lakše.

Ali svakako ne vidim nikakvu svrhu za rim lock na prednjem točku nekog adv motora, pa i ovog. Zadnji je druga priča.

Prema iskustvima ljudi po netu, rim lock koji dolazi uz Kove je osetno teži od uobičajenih. Stavljaju 40-50g tegova da bi izbalansirali točak. Ta igranka ima smisla nekom ko stvarno planira da vozi na 1 bar i manje. Ja ne verujem da ću ikada ići ispod 1.5 (ni na jednom motoru nisam imao naviku da spuštam pritiske za vanasfalt).

• Andragog, 4938 postova

Vozim pola dana, nekako stanem, spustim na 0,9 i onda shvatim da je razlika nebo i zemlja... :oda2: 👍

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 1355 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
Pre 13 sati, Gliga je napisao:

Prema iskustvima ljudi po netu, rim lock koji dolazi uz Kove je osetno teži od uobičajenih. Stavljaju 40-50g tegova da bi izbalansirali točak. Ta igranka ima smisla nekom ko stvarno planira da vozi na 1 bar i manje. Ja ne verujem da ću ikada ići ispod 1.5 (ni na jednom motoru nisam imao naviku da spuštam pritiske za vanasfalt).

Puno sretnih km želim !!! 😀

• Sviđa mi se 1

• 8-bit, 1873 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
21 hours ago, Gliga said:

Stavljaju 40-50g tegova da bi izbalansirali točak.

Ja tublis izbalansirao sa 120g, stavio one ribolovačke tegove za dubinku :)

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Ne silazi, 4768 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Opaska oko ogibljenja: ako je kvalitetno i dobro odrađeno, ne bi trebalo da postane mekše vremenom. Doduše, da, ali vremenom tipa za par godina. ,

P.S. @Gliga da li si još uvek zadržao Tuarega? 

Promenio član Jovan Ristic

Ko vozi, ne boji se gladi. Tako beše ide poslovica? Nakon sto godina na "velikim" i teškim motorima, meni ovo dođe kao igračka. A igračka je ekstremno zabavna :care:

cmLi8m2.jpeg

rVviZ9f.jpeg

Nove bisage-Glisage. 22l po jednoj strani, plus spoljašnji džep od 1l. Namera mi je da u njih mogu spakovati sve što treba za višednevno kamp putovanje. Biće zeznuto jer dolaze hladniji dani i verovatno ću morati da nosim veliku (preveliku) vreću...

k4TSfRb.jpeg

U ponedeljak idem na prvi servis. Posle toga motor čuči u garaži dok se brčkam na moru, a onda je vreme za par dana ozbiljne vožnje. Bosna, CG, možda Kosovo i Makedonija.

• Sviđa mi se 9
  • Podržavam 2

• Integrisan, 8284 postova
On 6. 9. 2024. at 13:34, živke je napisao:

Mislim da bi bilo vrlo teško balansirati točkove sa jednim rim lockom.

Nije teško. Najnormalnije se balansira, posle toga "ne postoji". Ja balansiram napred čak i na malom motoru, šta mi teško, 5min posla...

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja