dzoni kle 34 Napisano Decembar 17, 2023 U prolazu, 80 postova Lokacija: beograd Motocikl: bmw r1250 gsa Prijavi odgovor kao problematičan ne ocekujes ni da das nekoliko milona evra za motor koji treba da se ne pokvari za 45 minuta, pa se pokvarida, svako treba da pere kako misli da treba, poenta je bila da motorcikli nisu tako svileni, ni bmw ni svi ostalivozio sam po kisama po 12 sati dnevno pa nije usla voda nigde, tj verovatno negde jeste, tamo gde ne sme da udje - nije uslanaravno uz adekvatno odrzavanjekao sto kaze majstor Djunta Sent from my VOG-L29 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćomi- 447 Napisano Decembar 23, 2023 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Meni motor i pranje pod pritiskom kad zamisljam, stvara neku nelagodu. Kao da sam bolestan u glavu pa kad vidim motor pod penom i kako ga baja ispira, neke tikove imam. Nemam pojma zasto, kao da se plasim da ce voda da ispicka sve konektore, kablove, senzore itd. Verovatno smesno zvuci. Ja svoj motor laganini perem u dvoristu, briskam, gledam ga, divim mu se, palim malo ostavim da radi itd. Naravno, nema svako tu mogucnost. Mozda bih felne i gume samo pena + pritisak jer je bas komplikovano krpom. 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1515 Napisano Decembar 24, 2023 Никад не једи жути снег!, 715 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Немају сви двориште и чесму... Волим и ја да је лицкам али некад мора и овако, на улици... Иначе, пена свуда, испирање свуда али то можда не сме на тим фенси машинама, не знам Сент фром мај Шајоми... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Decembar 24, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan On 23. 12. 2023. at 8:04, Ćomi- je napisao: Meni motor i pranje pod pritiskom kad zamisljam, stvara neku nelagodu. Ja par puta vide kako momci sidju sa motora i odma puskiraju vruc agregat. Jel sme to tako, ladna voda i odma pljus. Zanimljivo mi i kad peru kola, odma puska i pravac prskanje po vrucim felnama/diskovima a onda sve ostalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3739 Napisano Decembar 24, 2023 Astro Puki krsi sva pravila!, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kisao raznim motorima satima,pa tako danima. Prao ih i ladne i vruce i crevom i puskom i nikad nista. Ne treba bas u usis za vaduh trpati mlaz vode ali ako si normalan nema nikakvih problema. 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Decembar 26, 2023 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan On 12/24/2023 at 10:20 PM, travelman said: Ja par puta vide kako momci sidju sa motora i odma puskiraju vruc agregat. Jel sme to tako, ladna voda i odma pljus. Zanimljivo mi i kad peru kola, odma puska i pravac prskanje po vrucim felnama/diskovima a onda sve ostalo. I ja to radim. Pa sta bi bilo da proletim kroz neku baru. Ovi sto voze enduro kroz reku prodju motorom, sta treba da cekaju da se ohladi? 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12682 Napisano Decembar 26, 2023 Ne silazi, 7359 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jel vi razumete da voda iz puške izlazi pod pritiskom? Tako se vodom seče i metal. Samo kokajte puške pa posle ćete da kukate kad budete trebali da menjate zarđale osovine i isprane ležajeve, sajle i prekidače. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5421 Napisano Decembar 26, 2023 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno sam saglasan sa kolegom @Alekre što se tiče pranja pod pritiskom. Okej je isprati pod pritiskom neke delove, naročito posle kiše da bi pranje kasnije bilo malo lakše. Ono što se nipošto ne sme raditi je upiranje prema instrument tabli (naročito ovih novih digitalnih), izbegavati prekidače, instalaciju gde su konektori, direktno upiranje u hladnjak, glavčine točkova. @abarth_maniac i ja smo u servisu imali primer GSX-R 1000 koji je imao gremlin. Sve smo živo pretumbali, da bi na kraju pronašli da je problem u jednom džeku u repu koji je oksidirao jer je dobio vodu od pranja po pritiskom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21963 Napisano Decembar 26, 2023 Integrisan, 9483 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu sta da budes saglasan To je rezon i logika normalnog / razvijenog uma. Svoje motore perem "pod pritiskom" nema problema ako se razum ukljuci, budala ce i sa kofom vode problem napraviti Kada si siguran u svoje el. kontakte, zastitio si ih dielektricnom mascu i sprecio prodor vode/vlage, kada je mlaz iz razumne daljine, razumnog ugla i u razumno mesto nikakvih problema nema. Par sam se puta zeznuo, prao tako razumno tudje motore, neke sam gurao, neke popravljao... Kod krseva ni razum ne pomaze. 4 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3963 Napisano Decembar 26, 2023 Drug član, 467 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo magicna krpa udri, pa posle suva pamucna. Sat vremena, malo se valjas oko njega i gotovo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21963 Napisano Decembar 26, 2023 Integrisan, 9483 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ma krpa posle pranja i vazduha... Sve zamisljam kako krpom vucem onu prasinu a ona grebeeee.... Evo mi se slosilo! 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Decembar 26, 2023 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ја волим да га паркирам испод шљиве, наравно хладног, са једне стране развучем црево кофа и крпе, са друге стране компресор и ваздух. Лепо оперем и изгланцам и после одмах све издувам. Фелне увек крпица и ВД, ем што сијају ем што се прашина не лепи, и после сваке вожње само мало издувам фелне и као нове…гледам што мање да мотор има контакт са водом, тј оперем на почетку сезоне и после само одржавање микрофибер крпа, јеленска и то је то…наравно, немају сви ту могућност да перу у дворишту… 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Decembar 27, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan On 12/26/2023 at 3:53 PM, Alekre said: Jel vi razumete da voda iz puške izlazi pod pritiskom? Tako se vodom seče i metal. Samo kokajte puške pa posle ćete da kukate kad budete trebali da menjate zarđale osovine i isprane ležajeve, sajle i prekidače. kad vozis 80 na sat i kisa je voda pod pritiskom Zastitim sta treba da se zastiti, ne puskiram iz blizine.... S druge strane, kad pogleda covek kako izgleda tvoj motor i u kakvom je stanju. Svi argumenti su na tvojoj strani Promenio Decembar 27, 2023 član JoeD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12682 Napisano Decembar 27, 2023 Ne silazi, 7359 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pritisak obično bude od 20 pa i do 110 bara. Neka bude i 10 mnogo je. Motocikl nije vozilo koje se pere pod pritiskom. Ko tako pere samo je lenj ili nemaran. Veća je šteta prati ga tako nego ga ostaviti prljavog celu sezonu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 27, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 26. 12. 2023. at 18:27, Немања je napisao: Фелне увек крпица и ВД, ем што сијају ем што се прашина не лепи, и после сваке вожње само мало издувам фелне и као нове… ja znam da je wd malo mastan pa mi nije jasno da ikako odbija prašinu ali ako je tako to je dobra vest jer na crnim felnama se sve vidi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Decembar 27, 2023 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, sasa ns 1 je napisao: ja znam da je wd malo mastan pa mi nije jasno da ikako odbija prašinu ali ako je tako to je dobra vest jer na crnim felnama se sve vidi Јесте донекле мастан, али изгледа да ствари неки танак филм на фелни, убог које се прашина мање лепи. Ја кад дођем са вожње издувам фелне и скоро да су чисте. Иначе сам на свим моторима црне пластике и гумене делове прелазио са њим, лепо сија, поврати свежину, одбија воду ( иначе ти му је и сврха и настао је из 40ог покушаја па отуд и назив)…и до сад никакав пробем… 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1562 Napisano Decembar 28, 2023 (promenjeno) Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 12. 2023. at 13:29, dzoni kle je napisao: perem motor stalno pod pritiskom, godinama unazad i svaki motor. nikad mi nista nije crklo, odmah posle voznje, hladan, vruc zimi leti pa predvidjen je za to da mu voda ne smeta taj problem sa relejem - nista strasno, ispravice se kad je samo to problem - odlicno! pa i moto gp motor od nekoliko milona evra se pokvari, a sva pamet sveta je u njemu nego jedva su docekali ovi sto su protiv bmw motora Sent from my VOG-L29 using Tapatalk Slažem se. Isto se ponašam.. nikad ništa ni jednom motoru nije falilo... Mogu da zamislim kako bi izgledalo pranje blatnjave kroserice sa krpicom i šamponom od koprive..o da PH neutralnim Promenio Decembar 29, 2023 član Gajo Sevojno 2 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Decembar 28, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Da,bilo bi ko skidanje španskog zida. Ja sve pod pritiskom,samo oko senzora malo odaljim Šala,nema ni lampicu za gorivo. Odaljim malo kad perem oko karba,brave,kesu na auspuh da ne ufuram vodu i toeto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzoni kle 34 Napisano Januar 3 U prolazu, 80 postova Lokacija: beograd Motocikl: bmw r1250 gsa Prijavi odgovor kao problematičan On 12/26/2023 at 4:58 PM, N.F.S. said: Nema tu sta da budes saglasan To je rezon i logika normalnog / razvijenog uma. Svoje motore perem "pod pritiskom" nema problema ako se razum ukljuci, budala ce i sa kofom vode problem napraviti Kada si siguran u svoje el. kontakte, zastitio si ih dielektricnom mascu i sprecio prodor vode/vlage, kada je mlaz iz razumne daljine, razumnog ugla i u razumno mesto nikakvih problema nema. Par sam se puta zeznuo, prao tako razumno tudje motore, neke sam gurao, neke popravljao... Kod krseva ni razum ne pomaze. Bravo tako je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 804 Napisano Januar 23 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan I pored zamjene releja, problem nije riješen... Njemački časopis TOURENFAHRER javlja da se na jednom od motora koji im je dan na testiranje, relej sam od sebe aktivirao tokom vožnje i došlo je do požara. Srećom su ga uspjeli ugasiti i nije nastala veća šteta na motoru... https://www.tourenfahrer.de/nachrichten/artikel/erneute-serviceaktion-fuer-bmw-r-1300-gs/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mugos 195 Napisano Januar 23 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM Simphony ST 200i Prijavi odgovor kao problematičan Znači dodatna oprema - vatrogasni aparat. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Januar 23 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Не би ме чудило, да уз мотор иде гратис цд од Синана Сикића-са песмом све је постало пепео и дим… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 804 Napisano Januar 23 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
overtone 1412 Napisano Januar 24 Zainteresovan, 272 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne pratim posebno advenčr trziste, ali citao sam da je ovaj novi GS bas nova nova platforma, od sasije do samog agregata, pa u tom svjetlu su ocekivani razni random problemi. Slicno kao i novi windowsi, stavljaju se na komp par mjeseci/godina nakon izlaska, kad popeglaju sve patchevima. Valjda ce GSA bit bolji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
john314 620 Napisano Februar 2 Zainteresovan, 533 postova Lokacija: Banat Motocikl: ,es125 trophy,,ktm strada bicikl,r1100rt Prijavi odgovor kao problematičan Ja pristajem da mi ga neko pokloni pa makar se zapalio... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...