Jump to content

Moto Zajednica

Novi kardan svakih 60.000 km na BMW vodom hlađenim bokserima

Recommended Posts

• Ne silazi, 6590 postova
  • Motocikl: đački pešački
pre 15 minuta, Darko Mihajlovic je napisao:

-"motorad za gospodina"
-"koliko?"
-"samo 400 jevreja"
-"spakuj"

f6a3a93e1157901183e57ec15687d515.jpg

www.medinobend.rs

Ima ljudi koji će pre dati novac na tako neke džidže bidže, nego na tehničku doteranost, pa čak i kad se radi o ključnim komponentama. Ja nisam sagovornik za kinđur, pa me niko više ne pita ništa oko toga.:)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 485 postova
  • Motocikl: V2- americki
pre 22 minuta, Darko Mihajlovic je napisao:

-"motorad za gospodina"
-"koliko?"
-"samo 400 jevreja"
-"spakuj"

f6a3a93e1157901183e57ec15687d515.jpg

www.medinobend.rs

Jedan?

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Da se javim i ja:)… to dali je bmw dobar ili nije ne ulazim uopste u to, ali da se vozaci ne javljaju to stoji, i to sam primetio da samo ko vozi GS, RT ili GT se ljudi javljaju najnormalnije, mada ruku na srce primetio sam da i vozaci novih Afrika 1100 isto se slabije javljaju… dal su to novopeceni vozaci, Ono kao uso u kes I odmah seo na novog GS ili Afriku pa uopste nema svest o nekom bajkerskom ponasanju ili sta li je vec nemam pojma…

A sto se tice kardana meni to deluje da svesno rade, kao sa lancima kod bmw automobila, svaki ima problem sa razvodnim lancem 

Promenio član bobangsxr
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1919 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Svi pricaju o tom ne javljanju GSovaca, ja bas imam kontra iskustvo.

Pisah vec negde, uvek vozim sa kacigom, jaknom i rukavicama, valjda me shvataju ozbiljnim motociklistom pa se jave :lol2:

Na otvorenom putu skoro svi odpozdrave, po BG-u najmanje oni sa R-ovima sto im kaciga lakat cuva, doduse ni ja njih ne pozdravljam.

• Drug član, 1624 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
Pre sat vremena, Alekre je napisao:

Ovo rade kinezi za 50 evra :D Čudo na šta ljudi daju pare.

Ne bi ti prijatelju verovao sta se prodaje i za kolko para ako je za njegovo visocanstvo GS , ovo sam na jen dva nasao oglas. Da vidis po tim grupama sta je rasipanje novca...

pre 9 minuta, Darko Mihajlovic je napisao:

Da vidis po tim grupama sta je rasipanje novca...

U Viber grupi gde sam ja, toga nema.

• Drug član, 821 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
Pre sat vremena, bobangsxr je napisao:

A sto se tice kardana meni to deluje da svesno rade, kao sa lancima kod bmw automobila, svaki ima problem sa razvodnim lancem 

Ја сам на мом ауту мењао ланац, и могу да кажем да је је ланац на бицикли од моје деце већи:lol3:

• Haha 1

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125
1 hour ago, Sharky - Alex said:

Svi pricaju o tom ne javljanju GSovaca, ja bas imam kontra iskustvo.

Pisah vec negde, uvek vozim sa kacigom, jaknom i rukavicama, valjda me shvataju ozbiljnim motociklistom pa se jave :lol2:

Na otvorenom putu skoro svi odpozdrave, po BG-u najmanje oni sa R-ovima sto im kaciga lakat cuva, doduse ni ja njih ne pozdravljam.

Ja iznosim iskustvo sa Svajcarskih i Nemackih puteva, nije to samo u Srbiji slucaj, ali sta ces ima nas raznih… mada tvoj motor sa led svetlima iz daljine se ne prepoznaje bas dobro i dok oni vide da to nije GS ode ruka u vis :lol3:

• Zainteresovan, 461 postova
  • Motocikl: BMW GSA 1250
3 hours ago, Darko Mihajlovic said:

Ne bi ti prijatelju verovao sta se prodaje i za kolko para ako je za njegovo visocanstvo GS , ovo sam na jen dva nasao oglas. Da vidis po tim grupama sta je rasipanje novca...

Kakve to veze ima sa bilo cim? Kupuju ljudi od svojih para. Meni je na primjer veca glupos trositi pare na cigarete ili kladionicu. Ubijas se polako i jos i pare gubis. Nije 100 e isto za svakoga. Nekom treba 1 dan da ih zaradi, nekome 5 dana a neko to zaradi za 10 min. Meni nisu na primjer jasni likovi koji imaju platu 500-600 e i kupiju telefone od 700-800 e da se pokazu. Uzimaju kredite, kupuju markiranu garderobu na rate. Bolje da je te pare, taj kredit ulozio u neki posao pa dodatno nesto zaradio. A neko ko zaradi 5-10-15 hiljada mijesecno. Sta je nejmu da kupi odijelo od 1500 e. Neko me je to bacanje para, njemu je to dobar dan. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Malinar u pokusaju, 1716 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050
52 minutes ago, đunta said:
WWW.ADVRIDER.COM

Several European BMW motorcycle forums are all abuzz about the...

Koliko sam razumeo ovde, BMW predlaže inspekciju kardana svakih 20 000 km i ta inspekcija se naplaćuje, a sam kardan ne ukoliko je potrebna zamena... Verujem da su ovim potezom serviseri u plusu, jer čisto sumnjam da će toliko zamena biti neophodno, a verovatno će odraditi gomilu inspekcija, tj. njima plaćenih pregleda.

• Drug član, 1919 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Mene samo cudi sto nisu za ovaj novi uveli onaj fazon pretplate za otkljucavanje nekih opcija, kao na kolima sto uvode. To mi je najjaci fazon

Promenio član Sharky - Alex
  • Sviđa mi se 1
  • Tužan 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 2915 postova
Pre 14 sati, bokibd je napisao:

Mene je uvijek fasciniralo kako u bilo kojoj temi o bmw-u najvise su aktivni oni koji nemaju bmw. Evo i sada u ovoj, ispisalo se 4 strane a 99% postova je od ljudi koji nisu vlasnici bmw-a. :lol3:

to jezato što su ljudi sujetni pa niko ne želi da prizna da je mogao pametnije i    bolje

• Podržavam 1

• Integrisan, 5282 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
17 hours ago, Darko Mihajlovic said:

Da cuo sam da je tek viber grupa teska psihijatrija...

Pre 14 sati, milomir22 je napisao:

Koliko sam razumeo ovde, BMW predlaže inspekciju kardana svakih 20 000 km i ta inspekcija se naplaćuje, a sam kardan ne ukoliko je potrebna zamena... Verujem da su ovim potezom serviseri u plusu, jer čisto sumnjam da će toliko zamena biti neophodno, a verovatno će odraditi gomilu inspekcija, tj. njima plaćenih pregleda.

Ko što sam rekao na početku, zvanični servisi će biti u plusu, mi nezavisni u minusu. Troškove zamene i vratila, snosi BMW kao fabrika. Sam pregled nije apsolutno siguran predviđenim postupkom,  a da bi se bilo sigurno, mora da se vadi vratilo, a tad je logičnije da se tutne novo i mušterija bude zadovoljan, što će servisi i raditi jer tako ispadaju bolji. I ja sam imao par vratila koja su bila besprekorna, ali sam ipak sugerisao vlasnicima da odu na opoziv, dobili su nova vratila koja sam ja opet prepakivao. 

Zanimljivo je zašto tih 20k, jer je neki uobičajeni preventivni interval bio 60k, što zavisi kako ko vozi i čačka reduktor, manžetna propada vremenom i na kraćoj kilometraži se ona menja i tad obično se načne vratilo, uhvatila i neka moda da se podmazuje kardan i onda tek dolazi do faulova i te neke kilometraže kad se već može vratilo oštetiti. Inače, kad je sve uredno, bez anomalija 200k, barem toliko je moje iskustvo, dokle još će trebati vremena. Međutim, kod vodenjaka je izgleda drugojačije, bilo je slučajeva da su pucali na ispod 20k na netu, ovde znam na nekih 40k, ali su čačkani, vađeni zarad podmazivanja i vrlo brzo posle je dolazilo do loma. Moj neki zaključak je da majstori čine grešku, a BMW nije dao jasnu instrukciju, pa preovladava YT mehanika, za mnogo što šta je tako inače. Uz to, vratilo je nežnije na silovanje, a mahom se tako ophodi, nije tako bilo baš kod vazdušnjaka, lošiji je materijal izrade, lako dolazi do korozije u spoju, pasta nije koja je bila u montaži, tako da niz činioca je uticao na ovo. Sve se to zna i zašto je ishod ovakav, teško je dokučiti, ko što rekoh, možda je ovo potez kojim će čitav post prodajni sistem staviti pod svoju čvrstu kontrolu, a samim tim i profit. Već sada mi nezavisni ne možemo da kupimo recimo neki običan alatić, nego samo mogu ovlašćeni servisi.  

• Drug član, 1624 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
Pre 16 sati, bokibd je napisao:

Kakve to veze ima sa bilo cim? Kupuju ljudi od svojih para. Meni je na primjer veca glupos trositi pare na cigarete ili kladionicu. Ubijas se polako i jos i pare gubis. Nije 100 e isto za svakoga. Nekom treba 1 dan da ih zaradi, nekome 5 dana a neko to zaradi za 10 min. Meni nisu na primjer jasni likovi koji imaju platu 500-600 e i kupiju telefone od 700-800 e da se pokazu. Uzimaju kredite, kupuju markiranu garderobu na rate. Bolje da je te pare, taj kredit ulozio u neki posao pa dodatno nesto zaradio. A neko ko zaradi 5-10-15 hiljada mijesecno. Sta je nejmu da kupi odijelo od 1500 e. Neko me je to bacanje para, njemu je to dobar dan. 

Ma evo , bas je ta politika, sigurno... Uopste se ne radi o tome ... 

Ja zaradjujem toliko da mogu da sad odem i kupim 3 nova GS , i da kupim retrovizore od po 600e za svakog od njih ... I ? To je opravdanje ?

Radi se o tome da te brend pravi indijancem i isisava novcanik... 

A , ja , nisam magarac , sve da pravim 1000e / h ... 

Ali , o tome sam i pricao , dakle , nece se naci gs u mom dvoristu... 

Ili , da ublazim , ne bih voleo da pocnem da razmisljam na taj nacin kad bih ikad kupio gs

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

Njihov marketing je uradio pravu stvar. Videli da se pljuje po kardanu, videli da dobar deo motora je kupljen zbog imidža, napisao je gore Niko da u oglasima ima brdo njih preko 10 godina sa manje od 20. 000,da je malo njih koji teraju preko 100.000km... I lepo rešili problem kardana, menjamo ga džabe, nemojte da brinete. 

• Malinar u pokusaju, 1716 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Meni je pogon preko lanca mekši, linearniji i lepši od svih motora sa kardanom koje sam vozio. Održavanje jeste mučnije, mada skotojler i ovi drugi ojleri i to rešavaju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja