mick 3280 Napisano Mart 11, 2024 (promenjeno) Drug član, 2332 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Jovan Ristic je napisao: Dobio sam direktno iz QJ-a korisničko uputstvo u elektronskom obliku u PDF-u (identično onom koje dobijete na Srpskom) i tamo nema ove stranice. Možda su u međuvremenu napravili izmene Ovo je korisničko uputstvo u papirnom obliku koje je bilo spakovanio u kesici u repu motora, juče sam ga sasvim slučajno primetio pošto sam trkeljisao sedišta...što inače nemam naviku da radim A dobio sam na USB-u takođe to na Srpskom. To uputstvo je sastavljeno iz delova ovog papirnog...onako delovi su izvađeni i napravljeno je skraćeno uputstvo. Promenio Mart 11, 2024 član mick Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5501 Napisano Mart 11, 2024 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, mick je napisao: A dobio sam na USB-u takođe to na Srpskom. To uputstvo je sastavljeno iz delova ovog papirnog...onako delovi su izvađeni i napravljeno je skraćeno uputstvo. 99% mi se čini da ga Autopromet nije seckao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3280 Napisano Mart 11, 2024 Drug član, 2332 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Jovan Ristic je napisao: 99% mi se čini da ga Autopromet nije seckao Otvoren sam za pretpostavku nevinosti ...samo je još nedoumica oko servisnog intervala jer nije mala razlika, cirka 7.000km to je nekome cela sezona. Naravno da ne bih radio servis na 12k ali 10k je sasvim ok. Nije mi prvi nov motor...prosto svaki user manual koji sam dobijao u papiru je bio praćen servisnim delom kako je napisano. TRK je bio deklarisan na 6.000km i tako je rađeno,pre njega je bio supermoto na 3000km i td. Ovaj raspon 5.000-12.000km je baš velika razlika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5501 Napisano Mart 11, 2024 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, mick je napisao: Ovaj raspon 5.000-12.000km je baš velika razlika. Jeste, vodim se logikom da V-Strom i SV imaju intervale na 6.000 km. Pitaću baš autopromet šta je po sredi. Sigurno rade po preporukama fabrike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13102 Napisano Mart 12, 2024 Ne silazi, 7451 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne može interval zamene ulja da bude fiksan. Jer nije isto ako je vožen isključivo na otvorenom putu ili je celu sezonu proveo po gradu drndajući se cele godine. Pa valjda za toliko razumete da ko vozi po gradu treba da skrati interval zamene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1724 Napisano Mart 12, 2024 Drug član, 615 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se da nije isto voziti u 6 brzini i drndati se po gradu, ali ukoliko proizvođač to ne propiše, što se njih tiče interval je fiksan. Ako kupac želi da radi servise češće, proizvođač se neće buniti. Naravno, uvijek postoji mogućnost da proizvođač propiše servisne intervale za sve prema najtežim uslovima rada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 452 Napisano Mart 12, 2024 Zainteresovan, 426 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan koliko sam video manual, sve je isto kao na stromu, jedino što mislim da ima dve svećice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1356 Napisano Mart 12, 2024 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Alekre je napisao: Ne može interval zamene ulja da bude fiksan. Jer nije isto ako je vožen isključivo na otvorenom putu ili je celu sezonu proveo po gradu drndajući se cele godine. Pa valjda za toliko razumete da ko vozi po gradu treba da skrati interval zamene. Biće da je obrnuto! Ako se voze duže sekvence ulje je duže izloženo max temperaturi pa više gubi na kvalitetu odnosno na viskoznosti. Po gradu dok se zagreje već si stao i ulje nije mnogo obrabljeno. Tako kažu stručna lica za ulja. Ja samo prenosim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13102 Napisano Mart 12, 2024 Ne silazi, 7451 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Problem je u kondenzaciji i ostacima nakon sagorevanja goriva. Drugo, motor je hladniji na otvorenom nego po gužvi kada se često pali ventilator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10458 Napisano Mart 12, 2024 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, SaleKg je napisao: Biće da je obrnuto! Ako se voze duže sekvence ulje je duže izloženo max temperaturi pa više gubi na kvalitetu odnosno na viskoznosti. Po gradu dok se zagreje već si stao i ulje nije mnogo obrabljeno. Tako kažu stručna lica za ulja. Ja samo prenosim. Nema šanse da je tako. Najobjektivnije bi bilo promene vršiti prema broju sati rada. Kratke relacije i gradska vožnje kreni - stani su pogubne i za agregat ali i za ulje i ostali potrošni materijal. Stalno kretanje iz mesta, proklizavanje kvačila, takođe prljaju ulje i skraćuju mu vek trajanja za razliku od vožnje otvorenim putem u najvišem stepenu prenosa kada sa sva naprezanja smanjena, potrošnja goriva i sve ostalo. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1356 Napisano Mart 12, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam, tako kažu inženjeri. Više autoputa - kraći interval zamene ulja. Promenio Mart 12, 2024 član SaleKg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11284 Napisano Mart 12, 2024 Ne silazi, 2288 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Isto je kod vanbrodskih motora,Pun gas cesce menjanje ulja.Racunaju auto put pun gas,grad veoma spora voznja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja TS 68 Napisano Mart 12, 2024 U prolazu, 89 postova Lokacija: Beograd, BBrdo Motocikl: '93. VFR750F Prijavi odgovor kao problematičan Možda u švabiji... U ostatku sveta "pun gas" je realno kruziranje na malim obrtajima. 120, 130 voziš na oko 3000 obrtaja kod benzinaca i oko 2500 kod dizela (plus minus, nismo svi isti ) što je daleeeeko od punog gasa i opterećenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 569 Napisano Mart 12, 2024 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam, tako kažu inženjeri. Više autoputa - kraći interval zamene ulja.Nova vozila uglavnom sada imaju varijabilne servisne intervale što bukvalno znaci da ideš u servis kada ti auto to kaže.Bez izuzetka vozila koja se voze u gradu dolaze u servis na (znacajno) manjoj kilometrazi nego vozila koja se voze van grada. Ne vidim razliku kod motocikla...A inženjeri su projektovali kada će auto da odluči da treba da ide u servis pa bi trebalo da znaju šta rade i kada treba češće menjati ulje.Dodatno vezano za razlike u vožnji u gradu i van grada... ja za sat vremena na autoputu predjem 130 km na 1800 obrtaja (dizel motor). Da u gradu predjem 130 km treba mi jedno 4 sata i to da sam srećan ako za tako kratko vreme uspem da predjem 130 km. Za to vreme u gradu je auto upalio ventilator jedno 50 puta zato što više stojiš nego što voziš. Temperatura motora neće biti veća na autoputu nego u gradu u normalnim uslovima vožnje. Ako ga voziš kao na trkama nije ni bitno da li je grad ili autoput.Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 293 Napisano Mart 12, 2024 Svrati ponekad, 207 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Prosto receno - radni sati (sa prstohvatom degradacije ulja vremenom). Sent from my SM-A525F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1356 Napisano Mart 13, 2024 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Mr. No je napisao: A inženjeri su projektovali kada će auto da odluči da treba da ide u servis pa bi trebalo da znaju šta rade i kada treba češće menjati ulje. To je kod novijih automobila sa dpf-om. U gradskim uslovima se više i brže prlja pa je i češća regeneracija pri kojoj se razvijaju ekstremno visoke temperature (zbog toga u zadnje vreme često vidimo da gore automobili) koje takodje negativno utiču na ulje. Ako se auto koristi uglavnom u gradskim uslovima preporučuje se duplo kraći interval zamene ulja od propisanog. To još uvek nije slučaj sa motociklima pa zamena ulja po volji i po savesti. U principu, svako zna u kakvim uslovima i režimu vozi svoj motor pa tako i neka ga održava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mali Ika 205 Napisano Mart 13, 2024 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Ninja 250r '08 Prijavi odgovor kao problematičan Zanimaju me iskustva vas koji ste kupili/vozili SVT, kakav je za po gradu? To je moja prvenstvena upotredba pa bih ga izbegao ako nije konkurentan za to. Razmisljam se izmedju FZ6 i SVT-a, sto je ogromna razlika u svakoj sveri ali sta cu kad mi se to svidja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srki1234 70 Napisano Mart 13, 2024 U prolazu, 56 postova Lokacija: Surčin Motocikl: QJ SVT 650 X 2023 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Mali Ika je napisao: Zanimaju me iskustva vas koji ste kupili/vozili SVT, kakav je za po gradu? To je moja prvenstvena upotredba pa bih ga izbegao ako nije konkurentan za to. Razmisljam se izmedju FZ6 i SVT-a, sto je ogromna razlika u svakoj sveri ali sta cu kad mi se to svidja.. Nije ga tesko kontrolisati, trebalo bi da bude dobar i po gradu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3280 Napisano Mart 13, 2024 Drug član, 2332 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Za grad je bombona u odnosu na gabarite. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemke1706 91 Napisano Mart 14, 2024 (promenjeno) U prolazu, 27 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Po gradu se vozi bez problema, to je i meni bila briga pre nego sto sam kupio, medjutim vrlo je jednostavan za manevrisanje. Treba malo paziti prilikom provlacenja jer je upravljac siri, ali je u vecini slucajeva iznad retrovizora automobila. Promenio Mart 14, 2024 član Nemke1706 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13102 Napisano Mart 14, 2024 Ne silazi, 7451 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je za grad gledaj skuter. Ne postoji motor koji je bolji od skutera po gradu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5501 Napisano Mart 14, 2024 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Servis na 5.000 km Filter ulja oko 800 dinara 3.7l ulja oko 6.000 dinara 1 radni sat 3.960 dinara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3280 Napisano Mart 14, 2024 Drug član, 2332 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Jovan Ristic je napisao: Servis na 5.000 km Filter ulja oko 800 dinara 3.7l ulja oko 6.000 dinara 1 radni sat 3.960 dinara Kako bre 3.7l?? Zar nije 2.4 do 2.7L u zavisnosti od filtera??? Sve suprotno od manuala koji ja imam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1730 Napisano Mart 14, 2024 Drug član, 889 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, Jovan Ristic je napisao: Servis na 5.000 km Filter ulja oko 800 dinara 3.7l ulja oko 6.000 dinara 1 radni sat 3.960 dinara E, moja skolo i zemljo Srbijo! Kad jedan majstor ima radni sat od 3960 dinara, koliko ja kao doktor stomatologije treba da imam?!? Cist bezobrazluk! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1730 Napisano Mart 14, 2024 Drug član, 889 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Ali zato svako ima po 32 QJ SVTa u glavi. Ne zalim se ja na svoj posao, ali sto je mnogo mnogo je. 4000 radni sat. Pa neurohirurg operise za manje. A pri tom momak samo odsrafi sraf sa kartera i dolije malo ulja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...