Jump to content

Moto Zajednica

VOGE 525 DSX

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: vog2 525 dsx

ja sam uradio onaj drugi servis i reko im da sam primetio da trosi ulje oni uradili servis i napunili ga do vrha znaci prozorce sa strane do vrha puno preko limije max sad sam na nekih 9000 km predjenih ukupno na prozorcetu oko polovine to je bas dosta ?!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 129 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX

Prvih 1000 sam pazio zbog razrade, nisam išao preko 5000, nisam primetio da troši.

Sad sam na 3500, za vikend sam fino gazio nekih 500+km, opet nisam primetio da troši, ali mislim da do 5000 može i da potroši malo, nije strašno dok sve ne legne kako treba. Mislim da nekih 50-100ml nije velika potrošnja kada je motor već razrađen. Trebalo bi da je prozorče oko 300ml. Bitno je i koje ulje se koristi jer nije svako ulje 10w40 isto, bez obzira na gradaciju, neko će trošiti, neko neće, kao i kod auta.

Takođe, primetio sam da kada je na centralnom, malo je nagnut u levo, i moram da ga spustim i stavim u balans da bi proverio kako treba. Kad je na centralnom, pokazuje manje nego što u stvari ima. 

Promenio član Rapax

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Voge ds525x

Meni su u servisu sipali ipone katanu polu-sintetičko. Od 1000 do 5000 nivo je pao ispod minimuma. Na sledećem servisu su sipali to isto ulje koje sam ja ispustio i sipao motul 7100 i zamenio filter. Do 10000km jedva da je malo spao nivo. U uputstvu inače piše da ide sintetičko ulje. Ne znam zbog čega nam sipaju ovo.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 129 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX

Kod mene je motul 7100, sipano u Vuk Moto (takođe ovlašćeni za Voge). Sipao je to jer sam ja tražio i doplatio sam nešto sitno. Preporuka za taj servis.

Sipaju polusintetiku jer je mali interval zamene. Generalno, dobra polusintetika tu isto radi posao. Znam da je Motul 7100 overkill za interval zamene od 5000, ali nekako sam mirniji iznutra 😀

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Voge ds525x

U atv nautica servisu na Ostružnici to uopšte nije opcija. Drugar je otišao tamo sa svojim uljem i pitao ih da li mogu da njega iskoriste za servis a da mu naplate sve regularno kao da su sipali njihovo. Rekli su mu da mora da potpiše neku izjavu da svesno i samoinicijativno želi da se sipa neadekvatno ulje u motor i da zna da mu u slučaju komplikacija neće biti priznata garancija. 🤣

Svakako znam u koji servis sledeći put da idem. Bolje mi je da doplatim nego radim ovo što trenutno radim.

• Drug član, 3115 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 8 sati, Alex989 je napisao:

Meni su u servisu sipali ipone katanu polu-sintetičko. Od 1000 do 5000 nivo je pao ispod minimuma. Na sledećem servisu su sipali to isto ulje koje sam ja ispustio i sipao motul 7100 i zamenio filter. Do 10000km jedva da je malo spao nivo. U uputstvu inače piše da ide sintetičko ulje. Ne znam zbog čega nam sipaju ovo.

Prežvakana tema...pisano je prilično o tome. Dakle...polusintetika se sipa jer tako odgovara dileru i njegovom servisu jer moraš da radiš zamenu na duplo manjim intervalima u odnosu na preporuku fabrike.

Ako pronađeš original servisno uputstvo fabrike videćeš da fabrika daje SAMO PREPORUKE oko ulja i servisnog intervala nikako jasno definisano a na samom dileru je da napravi svoje uslove servisiranja. Sve te trice i kučine koje plasiraju dileri su vezani za njihova dupeta. Zato se daju te garancije od 4-5 godina jer se prepolovi servisni interval, plati se duplo veći iznos servisa dakle diler duplo zaradi...većina ljudi izađe iz garancije i dileri zadovoljni jer ne moraju da se mlate sa garancijom koju ONI moraju da daju jer fabrika daje 12 meseci garancije.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 5080 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Bude to malo komplikovanije, bojim se. Pored gradacije i viskoziteta, da li je full ili polusintentika, postoje i 2 standarda - JASO i API, da ne duljim sad. Dešava se da kod nekog proizvođača polusintetika nosi noviji API standard i (teoretski) bolju zaštitu od habanja i čistoću, nego full sintetika, jer tu liniju još nisu sertifikovali. 

Ako servis prati i te oznake i standarde, nekad sasvim ima smisla da ide polusintetika, pogotovo za zamene na 5.000 km. Ali otpilike, da li je full ili polusintetika, nije to previše ni bitno. Više je to psihološki efekat. Lično, uvek bih pre birao jeftinije ulje i češće zamene, nego neko fensi skuplje i duže intervale.

Promenio član boza_kg
  • Podržavam 1

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Voge DS525X
Upravo sada, Rapax je napisao:

Oprosti mi 🤣

Sedište je ispalo odlično. 

Vidim da je dodo sunđera malo. 

Čuj malo.. Rekao sam mu da ne štedi i trpa sve što stigne 😂

Šalu na stranu, odrađeno je blago podizanje sedište jer sam dosta visok pa mi tako odgovara, i naravno gel na sedalnom delu. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja