Urban Rider 1427 Napisano Mart 15, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Alexandra995 je napisao: I onda sam ja posle meta prozivki zašto sam kupila 600 kubika kad motor vozim lagano? Recimo da hoću da se vratim porodici? Naravno da ću ponekad da ga nagazim gde znam da neću nikog ni sebe da ugrozim. Za jurcanje postoje staze, pa nek idu frajeri. Eto juče su mi drugara udarila kola, klasično oduzimanje prednosti. Očekivao je da će auto da ga propusti, pretpostavka je majka zajeba. Prednost ne postoji kad smo na dva točka. Što pre shvati to će lakše da mu bude u budućim vožnjama. Zato kad se približavam raskrsnici držim prst na sirenu, zlu ne trebalo. Više puta sam se spasila da mi ne izlete. Ja bih ti preporučio da umesto na sireni, držiš prste na kvačilu i kočnici i budeš spremna za kočenje ili da tražiš način kako da izbegneš kontakt sa automobilom. Sirena nije od prevelike koristi. Imao sam nekoliko situacija u kojima su mi i pored svetlosne i zvučne signalizacije i ostvarivanja kontakta očima sa vozačem isti izletali sa sporednih puteva. Neki ljudi to jednostavno rade namerno. Promenio Mart 15, 2023 član Lone rider 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4583 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan @Disko Nindža Vremenom sam oguglala i počela da izbegavam taj profil ljudi. Baš zato što non stop razmišljam me spasilo više puta. Šta ću kad nikad ne mogu 100% da se opustim dok sam u vožnji. Valjda i nije dobro kad se čovek opusti previše. @Lone rider I takve situacije sam imala. Gleda i misli da mogu da se zaustavim isto kao auto. Sinoć kolima mi i lik nas iseče, još stao ispred nas i gleda pogledom kao da hoće da izađe da nas bije. Baš mi je žao što nismo izašli svi da ga iščupam onako besna. Izletaće tako namerno ljudima dok ne slome nekog pa mu budu plaćali doživotno izdržavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5412 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 1936 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, doktor said: Bio sam na treningu bezbedne vožnje (MK Bezbednost) kod nas u Kraljevu, nekakav gradski sekretarijat za bezbednost je finansirao, bilo je besplatno, i pored toga samo 13-14 učesnika (doduše i vreme je bilo promenljivo). Može li malo detalja o ovome, kad je organizovano, neki link itd. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2531 Napisano Mart 15, 2023 (promenjeno) Drug član, 1089 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi dobro da svi ljudi dobre volje (počev od ovog foruma), kojima pomenuta cena nije visoka, barem jednom godišnje doniraju(barem jednom motoristi) ovu jako korisnu obuku .Znam dosta klinaca koji ulaze u moto svet a nemaju sredstva za dodatno usavršavanje . EDIT. ukoliko već postoji ovakva, aktivna inicijativa , izvinjavam se na manjku informacija Promenio Mart 15, 2023 član Džim Džarmuš 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 467 Napisano Mart 15, 2023 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Obzirom koliko ljudi pokloni nesto od opreme na forumu, mislim da ako neko bas izgara od zelje za obukom ovog tipa a nema sredstava za to, da bi se definitivno naslo 10 ljudi koji bi mu dali po 10EUR. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3366 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan 15 minutes ago, Džim Džarmuš said: Bilo bi dobro da svi ljudi dobre volje (počev od ovog foruma), kojima pomenuta cena nije visoka, barem jednom godišnje doniraju(barem jednom motoristi) ovu jako korisnu obuku .Znam dosta klinaca koji ulaze u moto svet a nemaju sredstva za dodatno usavršavanje . EDIT. ukoliko već postoji ovakva, aktivna inicijativa , izvinjavam se na manjku informacija Podržavam tvoju inicijativu. Za početak otvori novu temu sa nekim konkretnim predlozima i akcijama pa da vidimo kako će se razvijati situacija. Ovo je tema u iskustvima (onih koji su bili ili onih koji bi želeli da idu na treniing bezbedne vožnje), a ne o finanijskom aspektu, protestu protiv nečije zarade, niti bilo čemu drugom. Postoje i teme o ceni goriva, osiguranja i slično, tu ima mnogo više razloga za ovakve nastupe. Olabavite malo ljudi, ima hiljade tema na forumu i nije obavezno učestvovati u svakoj. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4583 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam pisala više nego što treba, da ne teramo temu u ovde se moje pisanje završava dok ne budem imala šta konkretno da kažem. U slučaju da se nešto južnije organizuje (i Šumadija dolazi u obzir), tagujte me, javljajte, zainteresovana sam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1427 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, nafetS je napisao: Neograničeno vode (taj dan ako nisam popio 10e vode, nisam ni kap, bilo je baš vruće). Sendviči takođe obezbeđeni za ručak. Pa zašto ne reče odmah? U tom slučaju malo je 100, trebalo bi bar duplo da naplaćuju zbog sendviča! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4752 Napisano Mart 15, 2023 Ne silazi, 5548 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, antir3ality said: Može li malo detalja o ovome, kad je organizovano, neki link itd. Hvala! Organizovano je godinu-dve pre korone, znači pre 4-5 godina. U okviru opštinskog sekretarijata za saobraćaj postoji predstavnik za motocikle, tada je to bio predsednik našeg kluba, pa su nekako uspeli da organizuju trening za sve zainteresovane, a da sekretarijat snosi troškove. Subota popodne je bio teorijski deo u prostorijama jedne auto škole, a sutradan na poligonu Beranovac je bio praktični deo. Ne znam kakav link si mislio, ali na sajtu mk bezbednost bi trebalo da postoje sve potrebne informacije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4513 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 979 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da redovno održavaju treninge i u Somboru, tako da definitivno idu po Srbiji. Možda možeš i da ih pozoveš da te stave na listu ako postoji. To je možda i najsigurniji način. Primetio sam da se BG recimo ne reklamira previše, a ja kad sam se prijavljivao razlog je bio što imaju dosta ljudi na čekanju i nije bilo mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Mart 15, 2023 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, antir3ality said: @ekozelj Dalje, tema se zove "Treninzi bezbedne vožnje - iskustva" . Da ljudi koji planiraju da idu na trening čuju iskustva ljudi koji su bili na treningu. Ti ne spadaš ni u jednu grupu. Jeste, svako ima pravo da napiše svoje mišljenje o svemu, ali ne mora baš svaka tema na forumu da se upropasti. Otvori durže temu "Treninzi bezbedne vožnje - šišanje naivnih ovaca" pa piši do mile volje. Ili još bolje, angažuj se, iskoristi tu energiju pa organizuj besplatni trening. Pokaži svima kako se to radi. Zaječar mi je blizu, sigurno bih došao, a verujem i mnogi sa teme. Odakle ti druže znaš u koju ja grušu spadam i zašto misliš da možeš sebi da daješ pravo da me svrstavaš u bilo koju grupu? Upropaštavam temu? Ma ajde? A kako to? Tako što se zalažem da se cene unormale da bi ovakvi "treninzi" bili dostupni što većem broju vozača? Za tebe se uopšte ne brinem da li ćeš nešto platiti preskupo ili nećeš. To je naravno stvar tvog izbora ali je činjenica da je ovo dostupno relativno malom broj ljudi i svaka ti čast što si ti eto među njima. Možda sam i ja ali to me ne ograničava da se borim za princip. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Mart 15, 2023 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan http://motoklub.rs/moto/wp-content/uploads/2017/09/cropped-motoklub-bezbednost-192x192.png trening – Moto Klub Bezbednost MOTOKLUB.RS Moto trening bezbedne vožnje S.M.ART - ABM ABM.RS Prijavi se na S.M.ART moto trening i za samo 8 sati drastično unapredi veštinu upravljanja motociklom bez obzira na predhodno iskustvo. KONCEPT 192 - Treninzi - Centar za stručno obrazovanje. KONCEPT192.RS Tokom svakodnevne vožnje u saobraćaju vaša vožnja postaje automatizovana. Ovo može da znači da neku od kritičnih situacija možemo lako prevideti. Enduro tours Serbia - Enduro Tours in Serbia. All levels, new bikes. SECTORENDURO.COM Enduro Tours in Serbia since 2016. Ride wild mountains in Serbia. Experienced guides. All levels of guided Enduro and Enduro school balkan hard enduro - Google Suche WWW.GOOGLE.COM Treninzi za Motocikle – NAVAK | www.navak.rs NAVAK.RS Evo linkova za obuke voznje, gde god da odete necete pogresiti 1 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5412 Napisano Mart 15, 2023 (promenjeno) Drug član, 1936 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @ekozelj sve što mislim sam napisao u prethodna dva posta namenjena tebi, ali da dodam i ovo: Zalaganje u stilu internet ratnika "da se cene unormale" i borba za principe na forumu nema baš nikakvu težinu niti će bilo šta da promeni. Kao što je već napisano - pokreni temu, probaj da organizuješ nešto, pa možda i ispadne nešto korisno. edit: A zašto mislim da znam u koju grupu spadaš ? Pa zato što bi verovatno do sada napisao da si bio na nekom treningu, a iz tvog prvog posta kojim je i počela cela ova nepotrebna diskusija sam izvukao zaključak da sve koji su bili ili planiraju da idu na ovaj trening smatraš ovcama za šišanje. Bilo bi vrlo kontradiktorno da uz takvo mišljenje ipak planiraš da ideš na trening: 19 hours ago, ekozelj said: Nema tu drugari nikakve brige za bezbednost nego se uglavnom radi o šišanju jednog specifičnog soja "mušterija". Nemam više nameru da diskutujem sa tobom jer stvarno nema nikakvog smisla. Gubljenje vremena. Promenio Mart 15, 2023 član antir3ality Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Mart 15, 2023 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 33 minutes ago, antir3ality said: Nemam više nameru da diskutujem sa tobom jer stvarno nema nikakvog smisla. Gubljenje vremena. Tačno mi uze reč iz usta 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 652 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 436 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da napisem i ja koju,kao neko ko nesto slicno prolazi svake godine na pocetku sezone.Voznja motocikla je ucenje i rutina,tako da trening bezbedne voznje ili kako god da zovu ovaj koncept treba odraditi na pocetku svake sezone,nece tu niko nauciti da bude brzi ili ludji,ali se tu radi jedna jako bitna stvar,uvozate se sa motorom za dan-dva-tri koliko se necete uvozati za XY kilometara na drumu,u kontrolisanim uslovima se vozac opusti i pride jos npr nauci neke tehnike koje nije znao ili nije koristio.Sve je to dosta lakse na poligonu nego na drumu 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2531 Napisano Mart 15, 2023 (promenjeno) Drug član, 1089 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, AndjeoPakla je napisao: Ovo je tema u iskustvima (onih koji su bili ili onih koji bi želeli da idu na treniing bezbedne vožnje), a ne o finanijskom aspektu, protestu protiv nečije zarade, niti bilo čemu drugom. Postoje i teme o ceni goriva, osiguranja i slično, tu ima mnogo više razloga za ovakve nastupe. Da li nešto vredi ,u odnosu na novac koji je plaćen, je takođe deo iskustva.Slažem se da nema potrebe za tolikom tenzijom.Za razliku od cene goriva i osiguranja,ovde nešto možemo da promenimo,donacijom ili subvencijom pa makar i molbom ovim momcima (instruktorima)za neke besplatne događaje za kolege kojima je to puno novca.Ja mogu da doniram ali ne mogu da organizujem a svakako ću pomenuti ljudima iz ovih asocijacija svoje mišljenje kad budem uplaćivao trening. Promenio Mart 15, 2023 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sku11e. 130 Napisano Mart 16, 2023 U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT-07 Ice Fluo (2020) / Yamaha Ténéré 700 - Ceramic Blue (2021) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pohađao osnovnu obuku u julu 2021 u Koncept192, za sada jedina dodatna moto obuka koju sam prošao.Osnovni podaci:Cena obuke - 6500RSDPlanirana satnica i aktivnosti:- Mesto okupljanja je na parking (ne na pumpi) hotela “1000 ruža” na Avalskom putu, do 09,00;- Polazak na poligon Tresije (40 km) 09,00 časova;- Vožnja u realnim uslovima do poligona uz povremena zaustavljanja i objašnjenja 09,00 – 09,45;-Analiza vožnje i priprema za rad na poligonu 09,45 – 10,00;-Rad na poligonu uz povremene pauze (po želji) 10,00 – 15,30;- Analiza treninga 15,30 – 16,00;- Završetak treninga 16,00;Generalno ispratio sam na YouTube kako izgleda koji trening (Koncept192, MK Bezbednost, ABM), većina treninga se bazira na istim stvarima uz nekoliko različitih vežbi, tako da ne verujem da se može pogrešiti sa kojim god kursem. Moj prvobitni plan i jeste bio da ih prođem sve, što ću verovatno i uraditi.Ko god se malo interesovao oko materije moto bezbednosti, i generalno tehnika vožnje verovatno je naišao na YouTube kanale poput MotoJitsu i sl. Tako da mu vežbe ne bi bile strane, ali ono što svima nama fali jeste praksa i svakodnevno uvežbavanje.Ono što čini kurseve ovog tipa vrednim (moje mišljenje) jeste iskustvo instruktora da na licu mesta lepo objasne izvođenje, samu poentu vežbe i što je najvažnije ukažu na greške koje se prave i daju smernice kako bi se iste što pre iskorenile.Kao i u svim aspektima života smatram da trening kao trening, jedan dan u godini nije dovoljan, već da bi to trebao da bude samo uvod u nešto što će se trenirati redovno. I što ćemo uvesti u rutinu (kome je ovo pasija i ko želi da napreduje).Evo posle dve godine od obuke, mali broj puta sam izlazio na poligon i ponavljao te iste vežbe i mogu reći da sam zakržljao i nisam daleko odgurao sa napretkom.Naravno sa vremenom, kilometrima i primenom tehnika koje sam tada naučio sigurno sam bolji vozač nego pre tog kursa, ali smatram da bez redovnog treninga nažalost te obuke ostanu samo kao lepo sećanje. 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 686 Napisano Mart 16, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Prosao sam osnovni moto trening u organizaciji ABM, pre dve godine. Iz prva sam kontaktirao Koncept 192, ponudjen mi je jedan termin koji mi zbog drugih obaveza nije odgovarao. Zamolio sam da me obaveste o prvom sledecem terminu, ali to obavestenje nisam dobio. Iz ABS su me kontaktirali nakon prijave na sajtu, u kojoj sam naveo datum kada bi mi odgovaralo da se kurs odrzi i zakazana je obuka. Po planu je trebalo da u subotu bude odrzan 'online' teoretski deo, a u nedelju prakticna obuka u trajanju 7, ili 8h. Svejedno, taj teoretski deo nije odrzan (niko me nije pozvao), pa u nedelju odlazim na poligon kod Sajma u 9h na prakticni kurs. Tu sam imao kratku teoretsku obuku, i odmah prelazimo na klasicne vezbe na motociklu. Da napomenem da je taj dan pored mene bio jos jedan polaznik kursa (znaci samo nas dvojica). Obuku su vodila dva instruktora (dr Jevtic i jos jedan) i jedan momak, pomocnik. Uz kurs je sluzena voda i razne grickalice, ako je to nekome bitno..? Od tad redovno dobijam mailove sa pozivnicama za razne moto radionice (kao polaznik kursa imam prioritet) u organizaciji Asocijacije, bilo je tu zanimljivih tema, nazalost nisam bio ni na jednoj Sama cena kursa je bila nesto preko ovih 100e koji se pominju pa da dam i komentar na cenu: delovalo mi je da je cena prevosoka za jedan dan treninga. Pogotovo sto sam ovde citao o besplatnim kursevima u organizaciji BJB ranijih godina, kao i u odnosu na cene u organizaciji drugih klubova. Ali zaista mi nije zao ulozenog novca, da li je moglo da bude jeftinije, mozda jeste... Svejedno bih tu razliku potrosio na nesto drugo (rucak u kafani sa porodicom i prijateljima...). U prilog nesto visoj ceni ide mali broj polaznika u grupi (nas dvojica), tako da to sigurno daje na kvalitetu. Neko je gore napisao da ovakva obuka nije garancija da nece da se desi neko njesra - naravno da nije, voleo bih da takva garancija postoji, debelo bih je platio... Ne bih dalje vise o ceni i da li sta koliko vredi. Ovo je danas postala regulisana oblast, neko je tu video nacin da zaradi, pokrenuo biznis i ja nemam problem sa tim dok god je usluga koju pruza kvalitetna. Meni je ovakva obuka bila dragocena. Jeste da se radi o osnovnim smernicama efektivnih 5, 6 sati voznje i vezbanja, ali za nekoga ko apsolutno nema predstavu o bilo kakvim tehnikama upravljanja motociklom, je svakako za preporuku. Da pomenem da ovakav jedan dan na poligonu uopste nije lak. Vezbe su zahtevne fizicki, a zahtevaju i koncentraciju, mozda nekome deluju laganica sa strane. Obuke nikad dosta, tako da u aprilu planiram da kontaktiram mozda ponovo Koncept, da prodjem njihov trening, onda bih mogao nesto vise da kazem, da uporedim dva razlicita pristupa. Promenio Mart 16, 2023 član cikamike 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1427 Napisano Mart 17, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 16. 3. 2023. at 1:31, Sku11e. je napisao: Ja sam pohađao osnovnu obuku u julu 2021 u Koncept192, za sada jedina dodatna moto obuka koju sam prošao. Osnovni podaci: Cena obuke - 6500RSD Planirana satnica i aktivnosti: - Mesto okupljanja je na parking (ne na pumpi) hotela “1000 ruža” na Avalskom putu, do 09,00; - Polazak na poligon Tresije (40 km) 09,00 časova; - Vožnja u realnim uslovima do poligona uz povremena zaustavljanja i objašnjenja 09,00 – 09,45; -Analiza vožnje i priprema za rad na poligonu 09,45 – 10,00; -Rad na poligonu uz povremene pauze (po želji) 10,00 – 15,30; - Analiza treninga 15,30 – 16,00; - Završetak treninga 16,00; Generalno ispratio sam na YouTube kako izgleda koji trening (Koncept192, MK Bezbednost, ABM), većina treninga se bazira na istim stvarima uz nekoliko različitih vežbi, tako da ne verujem da se može pogrešiti sa kojim god kursem. Moj prvobitni plan i jeste bio da ih prođem sve, što ću verovatno i uraditi. Ko god se malo interesovao oko materije moto bezbednosti, i generalno tehnika vožnje verovatno je naišao na YouTube kanale poput MotoJitsu i sl. Tako da mu vežbe ne bi bile strane, ali ono što svima nama fali jeste praksa i svakodnevno uvežbavanje. Ono što čini kurseve ovog tipa vrednim (moje mišljenje) jeste iskustvo instruktora da na licu mesta lepo objasne izvođenje, samu poentu vežbe i što je najvažnije ukažu na greške koje se prave i daju smernice kako bi se iste što pre iskorenile. Kao i u svim aspektima života smatram da trening kao trening, jedan dan u godini nije dovoljan, već da bi to trebao da bude samo uvod u nešto što će se trenirati redovno. I što ćemo uvesti u rutinu (kome je ovo pasija i ko želi da napreduje). Evo posle dve godine od obuke, mali broj puta sam izlazio na poligon i ponavljao te iste vežbe i mogu reći da sam zakržljao i nisam daleko odgurao sa napretkom. Naravno sa vremenom, kilometrima i primenom tehnika koje sam tada naučio sigurno sam bolji vozač nego pre tog kursa, ali smatram da bez redovnog treninga nažalost te obuke ostanu samo kao lepo sećanje. Hvala ti na ovako detaljnom opisu treninga. Upravo sam ovako nešto želeo da pročitam kada sam pokrenuo temu. Ortak se prijavio za trening kod njih u nedelju u međuvremenu pa ću videti kakvi su njegovi utisci. Inače rekao mi je organizuju obuku na nekom poligonu u Višnjiici ili Višnjičkoj banji, što bi mi definitivno više odgovaralo od Kosmaja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Mart 21, 2023 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @Alexandra995Jeste koleginice, u pravu si, hocu da ucestvujem u tome.... No ne znam za sada nikakvu ideju za Nis gde bi mogli to da izvedemo a da ima idealne uslove za tako nesto. Mozda tamo kod vrezine, vrezinskog bazena ako se ne varam, tamo je bio moto skup Sinovi Juga.... Sto se mene tice, za sat god da ste, podrzavam vas.... Mozemo mozda da uradimo nesto po pitanju npr, prezentacija o bezbednoj voznji itd... U mojoj skoli, ali ispred moje skole su plocice, i uopste nije pogodno za motocikle, mozemo ih parkirati ali ne i voziti tuda.... Kod elektronskog nesto mi nije okej asfalt, a mogli bi npr da vidimo nesto na auto pijaci mozda? Ja sam za sada samo tu da vam pomognem ,za vas sam iskreno klinac te sumnjam da nesto po tom pitanju JA mogu da uradim... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1427 Napisano Mart 21, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, DRCvetko je napisao: Ima par mesta cak u Prokuplju, u centru bas ima jedan "parking" koji se ne koristi duze vreme, ljudi tu samo setaju, a i u sred centra grada je, mozemo videti tu cak ovako to izgleda, sada je to prazno, bez automobila, samo ljudi i nema cak ni mnogo drveca Da li može bez offtopica, molim te? Ako planiraš da se dogovaraš sa nekim oko mesta za organizaciju treninga, pokreni novu temu. Ovde pričamo o iskustvima na treninzima bezbedne vožnje. Hvala na razumevanju. LR 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1427 Napisano April 3, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sreo sam Vitu iz MK Bezbednost na Motopassionu prošle nedelje i rekao mi je da su malo neažurni sa objavljivanjem termina za treninge jer su im gotovo svi termini do kraja sezone već popunjeni, i da je najbolje pozvati klub i informisati se o mestu i vremenu održavanja treninga. Takođe, treninge organizuju i van Beograda i van Srbije (u Bosni konkretno, a možda i u Crnoj Gori) pa verujem da će biti prilike i za kolege koje ne žive u Beogradu, a zainteresovane su za obuku, da je prođu. Pitao sam ga za Niš i rekao mi je da imaju zakazan termin tamo ali nije mogao da mi kaže tačno kada. U međuvremenu je Asocijacija za bezbednost motociklista objavila prvu online obuku kod nas. Više informacija na linku ispod: Profesionalni Online Moto Kurs | Online Smart Moto Trening SMARTMOTOTRENING.COM Da li si spreman da unaprediš veštinu upravljanja motorom u saobraćaju, a rizik od greške... Ideja je sjajna i za svaku je pohvalu ali mislim sa je cena od 18.000 din za online format obuke jednostavno previsoka. Ukoliko se prijavite na newsletter, dobićete popust od 40%, pa onda cena kursa izađe oko 100 EUR. Poređenja radi, cena Basic kirsa MTC Riders Academy (DanDanTheFireman) je 35 USD ali treba biti fer i pomenuti da ima mnogo manje video materijala od ABM obuke. I za kraj, ortak koji je bio na Koncept 192 obuci je prezadovoljan istom i planira da prođe i naredni nivo obuke kod njih, što u principu govori da sve 3 organizacije koje sam na početku diskusije pomenuo, imaju kvalitetne treninge bezbedne vožnje i da je verovatno nebitno u kojoj od njih ćete ga proći. Bitno je proći obuku i nastaviti sa vežbanjem i usavršavanjem tokom čitave vozačke karijere. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2761 Napisano April 3, 2023 Drug član, 1654 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Da kazem i ja koju. Kao pocetnik ( ne racunam voznje sto sednem nekad i napravim krug negde u ulici i to jednom godišnje ako se potrefi) Gledao sam dosta klipova po yt i pre nego sto sam kupio motor, prijavio sam se za online smart trening, namerno sam se prijavio pre sedanja na motor, dosta znaci da se odmah izbace iz glave pogrešne stvari i odmah primene saveti sto oni pricaju, pregledao sam nekih 40% posto. Dosta znaci sto auto vozim vec 18 god i uvek sam obracao paznju na bicikle, motore, navikao sam da gledam na retrovizore. Kad budem odgledao sve javim se da napisem utiske, cim bude malo toplije, mozda maj, prijavicu se i za obuku kod njih. Sreo sam Dr. Jeftica na sajmu, malo pricali, prijatan covek, kakav na klipovima takav i uzivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1502 Napisano April 5, 2023 Zainteresovan, 336 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 14.3.2023. at 0:13, Lone rider je napisao: Ja sam imao instruktorku Sećam se da mi je govorila da motocikli moraju obavezno da se kreću krajnjom desnom stranom krajnje desne trake što veze sa životom nema, tako da bih ja savete instruktora iz auto škola uzeo sa rezervom. Većina njih drži obuku za A kategoriju usputno, tek reda radi (ima izuzetaka verovatno), a i standardna obuka za A kategoriju (a i za sve ostale uostalom) se ne bavi temom bezbedne vožnje uopšte. Verovatno ti je ovo već palo na pamet, ali ako nije, i ako nemaš nekog iskusnijeg kolegu koji je eventualno prošao neku obuku i koji bi krenuo sa tobom na poligon, možeš da probaš da snimiš kako izvodiš vežbe na poligonu i zamoliš nekoga da te ispravi na osnovu snimka. Nije idealno rešenje i nije zamena za živog instruktora, ali mislim da je i takav trening bolji od nikakvog. U auto skoli ucis da polozis voznju,a posle ucis da vozis motor 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1427 Napisano Maj 4, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Prijavio sam za Koncept 192 trening bezbedne vožnje u međuvremenu, pa ću podeliti utiske sa vama nakon odrađenog treninga. Danas sam naišao na ovaj sjajan tekst koji delim ispod, jer mislim da može da bude od koristi kolegama koje nisu u mogućnosti da prođu obuku: PolovniAutomobili.com WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Vožnja motocikla je veština koja se stiče i unapređuje pređenom kilometražom, praktičnim... Promenio Maj 4, 2023 član Lone rider 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...