Jump to content

Moto Zajednica

Veselo, kamere

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 2473 postova
  • Motocikl: -
pre 53 minuta, ske je napisao:

@zaludanUglavnom. Ako se drugi kreteni drze pravila onda skoro da nema opasnosti za nas koji vozimo mimo pravila. 

OK, ti baš spadaš u kategoriju u saobraćaju koja mene nervira.

Ali verujem da je uzajamno, tako da je OK.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 3581 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Problem svega je sto neko neku radnju hoce da obavi brzo da ne bi bio vidjen i onda se okrecu na sred puta, stani, pogledaj a ne odmah pun i sta bude,
U nedelju sam imao tri iste situacije, bukvalo sam na 10 metara od auta ako ne i blize, samo se pali migavac i krenu u preticanje a ja vec s migavcem u levoj, najkriticnija bila neki matori sa Dasterom, 75+ god, a mladji mozda 40-50 suvozac, jbt uzmi vozi ubice nekog.

• Drug član, 577 postova
  • Motocikl: k9
31 minutes ago, zaludan said:

OK, ti baš spadaš u kategoriju u saobraćaju koja mene nervira.

Ali verujem da je uzajamno, tako da je OK.

Al brate, zasto te nerviram? Ne ugrozavam te. Ne smetam ti, ne usporavam...Ti stojis ili vozis u koloni i ja se lagano belom linijom provucem pored tebe, nikako te ne ometam. Ti samo ne treba nista da radis. Ili te obidjem, preteknem preko pune. Cime sam te ugrozio? Ti samo ne mrdas levo desno i sve je ok. Stanes na semafor i ja se provucem i stanem ispred tebe, kad se upali zeleno ja sam vec otisao dok si ti ubacio u prvu. Kako ja tebe ugrozavam ako vozim zaustavnom trakom? 

Mozda te nervira sto ti sve ovo ne mozes da radis jer vozis auto, ali to je onda neka druga frustracija...

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 544 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Ja se nikada ne provlačim niti obilazim zaustavljenu kolonu.

Fetiš mi je da čekam zajedno sa ostalima, pogotovu kad je špic

• Haha 4

• 4_tocka_i_karoserija, 2473 postova
  • Motocikl: -
Pre sat vremena, ske je napisao:

Al brate, zasto te nerviram? Ne ugrozavam te. Ne smetam ti, ne usporavam...Ti stojis ili vozis u koloni i ja se lagano belom linijom provucem pored tebe, nikako te ne ometam. Ti samo ne treba nista da radis. Ili te obidjem, preteknem preko pune. Cime sam te ugrozio? Ti samo ne mrdas levo desno i sve je ok. Stanes na semafor i ja se provucem i stanem ispred tebe, kad se upali zeleno ja sam vec otisao dok si ti ubacio u prvu. Kako ja tebe ugrozavam ako vozim zaustavnom trakom? 

Mozda te nervira sto ti sve ovo ne mozes da radis jer vozis auto, ali to je onda neka druga frustracija...

Pa prvo, nemam frustracije po tom pitanju - kad mi priđe neko na motoru, uvek se sklonim u stranu da može da me obiđe, bez obzira da li je puna ili isprekidana linija. Pored toga što kad se pomerim  obojica znamo da smo svesni jedan drugog, već je ako motociklista ne pređe u suprotnu traku, i potpuno po zakonu.

Zatim, na snimcima (bar ono što sam ja video) su isključivo automobili, pa sam samim tim i komentarisao vozače automobila.

A, nervira me stav po kojem kršiš propise dok istovremeno očekuješ da ih ostali poštuju, jer jbg, tebi se žuri. Sasvim sigurno jedan od najčešćih uzroka nesreća u ovoj zemlji.

I, to za semafore - ako i stane neko motorom ispred mene (izuzimam skutere), uglavnom moram da čekam da oni ubace u prvu i krenu, jer ja krećem čim dignem nogu s kočnice. :zdravo:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 577 postova

Ma zajebavam se druze, ne raspravljam se. Ja jesam, po svemu sto se ovde po forumu pise, bahati vozac i nerviraju me vozaci koji voze po propisu. Uglavnom gledam da nikome ne smetam i teram dalje kolko mogu

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 465 postova
  • Motocikl: Honda Forza 350cc
18 hours ago, ske said:

@zaludanUglavnom. Ako se drugi kreteni drze pravila onda skoro da nema opasnosti za nas koji vozimo mimo pravila. 

Ovo je možda najtačnija izjava od svih. Dok god svi ostali poštuju zakon, mi motoristi koji "malo" kršimo zakon smo bezbedni 😄

Ja sam ovu gornju izjavu shvatio kao sarkazam😗

• Drug član, 577 postova
6 hours ago, tomamega said:

Ovo je možda najtačnija izjava od svih. Dok god svi ostali poštuju zakon, mi motoristi koji "malo" kršimo zakon smo bezbedni 😄

Ja sam ovu gornju izjavu shvatio kao sarkazam😗

uopste nije sarkazam

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Kymco Visa

Da se osvrnem na kolegu gire koji "ne smeta" u zaustavnoj traci.

Meni je svaki put horor kada od arene treba da se uključim na autoput ka gazeli. Autobusi, 2 trake paralelne sa autoputem, avei se zaleću ulica se pod malim uglom uliva u autoput, ti već voziš 60-70 jer je saobraćaj iza tebe i brži i onda lezi na kočnicu jer svaki dan neko pametan vozi zaustavnom trakom, kao sa je ukidanjem autoputa i prelaskom u motoput svaka puna linija obrisana?

• Podržavam 1

• Drug član, 577 postova

Ma samo treba agresivno i tolerantno i sve bude ok. Ako neko gura na silu i bezobrazno, e njemu agresivno ne dozvoljavas. Ako je neko fin i kulturan, pa jos ako gestikuacijom pita, e za njega tolerancija na max, obavezno propustanje... Pa svaki dan si tamo, sta te ja ucim...

A za ove u zaustavnoj traci te bas zabole, za njih samo agresivno😉

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja