Disko Nindža 10465 Napisano Jun 3 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ta opruga služi tako što vraća polugu nazad na početnu poziciju kada pustiš kvačilo, kada povučeš kvačilo savladavaš opruge u samom kvačilu i + ovu oprugu napolju na poluzi, ona pomaže da se sve vrati na svoje mesto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5367 Napisano Jun 3 (promenjeno) Drug član, 1925 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Čime isprati štapove viljuške pri zameni ulja ? Ovi drugari što cepaju hard enduro kažu da godinama koriste break cleaner bez ikakvih problema, mada meni je to malo sumnjivo jer unutra ima plastičnih delova. Ako ne bude boljih predloga, svakako imam višak novog ulja pa ću sa njim. Inače rasklapao sam već ranije štapove i očisto sve detaljno, pa mislim da je sada samo ispiranje dovoljno. Promenio Jun 3 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8007 Napisano Jun 3 Drug član, 2110 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ideš bez rasturanja,koristiš @N.F.S. sistem.....naj jeftinije ulje za automatske menjače.Ostalo znaš,mućkaš,bućkaš pa ostaviš da se dobro ocede. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7166 Napisano Jun 3 Drug član, 2995 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Op op... A što ATFom? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8007 Napisano Jun 3 Drug član, 2110 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: Op op... A što ATFom? Gradacije ulja za viljuške,su slične,i ako ostane malo i ne ocedi se dobro,ne stvara problematiku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21680 Napisano Jun 3 Integrisan, 9453 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... i ima paket deterdzenata za ispiranje top! To je sistem za one sto ne rasturaju, ocedi se staro ulje (stapovi stoje naopako bar 30min), sipas po pola litra atf-a, zavijes kapu stapa i muckas! Ocedis.... ATF nije agresivan prema komponentama.... Ima onih sto ispraju sprejevima, nitro razredjivacem... Moze i to ali kada je sve rastureno pa peres mekanom cetkicom, kada uspes nitro u stap i sabijas ga gore/dole, sa kliznih lezajeva se skine teflon (Razredjicvaci/cistaci nisu lubrikanti) a to posle vodi ka drugim problemima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Jun 3 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Brake Cleaner brzo isparava, sumnjam da će oštetiti bilo kakvu plastiku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21680 Napisano Jun 3 Integrisan, 9453 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nista se u dnu stapa njime ne moze isprati.. Tamo gde je mulj. Sve sto pisem nije pravilo, neka radi kako ko hoce i smatra da je ispravno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12535 Napisano Jun 3 Ne silazi, 7326 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 30 minutes ago, N.F.S. said: ... i ima paket deterdzenata za ispiranje top! To je sistem za one sto ne rasturaju, ocedi se staro ulje (stapovi stoje naopako bar 30min), sipas po pola litra atf-a, zavijes kapu stapa i muckas! Ocedis.... ATF nije agresivan prema komponentama.... Ima onih sto ispraju sprejevima, nitro razredjivacem... Moze i to ali kada je sve rastureno pa peres mekanom cetkicom, kada uspes nitro u stap i sabijas ga gore/dole, sa kliznih lezajeva se skine teflon (Razredjicvaci/cistaci nisu lubrikanti) a to posle vodi ka drugim problemima. Mnogi ne znaju i ne menjaju klizače. Servis je novi semering i ulje. Posle kažu ja lud dao 150 evra za delove. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2657 Napisano Jun 3 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan Може нафта, петролеј, комбинација нафта и петролеј, убацим и цеџени стари глицерин којег мењам од кочионе системе. Кад сам убеџен да сам опрао максимално(а увек растурам) онда утрошим један клинер од 500ml и очистим да буде стакло. Нормално кад монтирам науљим, око АТFа буквално нема никакав проблем да се користи у штапове. Dextron II је минерални, Dextron III је полусинтетик а ја препоручујем два за нормалну употребу а три за офроуд и жустру вожњу. Раније у моју младост ATF је ишао у мењач 2Т агрегата и у штапове преднице.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Jun 3 Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, Krokodilo said: Dextron III I ja se spremam da zamenim ulje. Godinama sa ATF-om u stapovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4246 Napisano Jun 3 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja oprao čizme iznutra benzinom. Valjda nisam zasr*?!?! Nisu bile nešto ni prljave. Ulje lepo, tek malo prljavo. Izbrisao lepo i nasuo novo. Za zimu spremam ceo set-klizači, brisači, semerinzi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2657 Napisano Jun 3 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja oprao čizme iznutra benzinom. Valjda nisam zasr*?!?! Nisu bile nešto ni prljave. Ulje lepo, tek malo prljavo. Izbrisao lepo i nasuo novo. Za zimu spremam ceo set-klizači, brisači, semerinzi... Ништа им није, и бензин може у бучкуриш за чишчење.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21680 Napisano Jun 3 Integrisan, 9453 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Moram svoj post da pojasnim mada pokrio je krokodilo sve.Ne skine nitro ili cistac kocnica sloj teflona vec drukanje stapa u cizmi tako bez lubrikanta.Kada je rastureno moze pranje i tim agresivnim sredstvima bez problema.Sent from my M2003J15SC using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5367 Napisano Jun 3 Drug član, 1925 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Aha i ja nisam na prvu razumeo da Krokodilo misli na rasturene štapove. Ok, to je druga priča, ja sam mislio samo na ispiranje ako se ne rasturaju. I dobio odgovor koji mi ima smisla - atf. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Jun 3 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Radio sam nedavno štapove i moj savet je lepo rasturiti sve i detaljno oprati. Nije neka filozofija samo rasturanje. Ne raditi samo ispiranje bez rasturanja. Kad se rasturi onda se izvrši i inspekcija klizača. U kakvom su stanju i da li je ok sloj teflona na njima, izmere se opruge i vidi se da li im je dužina još uvek u okviru specifikacija. Pranje kad je sve rastureno pranje može čime god. Najzgodnije brake cleaner-om, mada i petrolej vrši posao. Onda novo ulje i novi semerinzi i uživanje u vožnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jun 4 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan da li ovlašteni dileri uopšte a konkretno honda stojanov traže da se potrošni delovi tipa lanac,lančanici gume ,i slično menjaju kod njih da se ne bi izgubila garancija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1925 Napisano Jun 5 Drug član, 790 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Za gume sigurno ne traže (Delta), a za ostalo nisam siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 799 Napisano Jun 5 (promenjeno) Zainteresovan, 553 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jurim gume pa mi sad pade na pamet. Koliko vidim svima se na motorima brze potrosi zadnja nego prednja, i to toliko da neko cak menja dve zadnje na jednu prednju. E pa kod mene je obrnuto, zadnja ima jos mesa, prednja skoro i da ne postoji vise. Obe gume su menjane istovremeno (Angel GT). Ima li neko ideju zasto je to tako? Dimenzije i pritisak su kako propisuje fabrika, motor je sport turing (sta god to vise znacilo) pa je raspored tezine takav da je nesto veca tezina nazad, 90% kocenja je prednjom, a kilometraza ovih guma je da kazem pola-pola natovaren sa putnikom i solo. Da li je do guma ili zato sto generalno vozim kao baba ili ima dosta okretanja u mestu i pri malim brzinama ili je nesto peto? Na ulici prednju ne trosim do ivice, zadnju povremeno, ponekada cesto, kojekude... Promenio Jun 5 član Hacky Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 361 Napisano Jun 5 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Meni se na CBFu zadnja trosila recimo 25% brze od prednje, iako sam skoro iskljucivo vozio solo. Ali ja sam dosta koristio zadnju kocnicu da kompenzujem to sto motor nema neko izrazeno motorno kocenje, da usporim kad vidim npr crveno na semaforu, guzvu itd. Ako ti za ovakve situacije koristis prednju, a agregat sam ne koci puno, ima mi smisla da ti prednja brze odlazi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 75 Napisano Jun 5 Svrati ponekad, 168 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, Ne znam da li je neko od vas imao isti ili slican problem kao i ja, pa ako jeste molio bih za pomoc.Naime, imam maxi skuter kymco xciting 250, desilo mi se prije nekoliko dana da sam odjednom osjetio vibracije dok vozim i cudan zvuk pozadi kod tocka, vibracije se osjecaju posebno kada dam gas i kad pustim, i kada kočim, sta bi moglo biti?Rolnice sam skidao (oprao citav prenos) i primjetio sam da su istrosene, moze li zbog toga da se to desava? Narucene su nove, cekam da mi stignu pa montiram.Mislio sam da me mozda zeza komplet lamela i zvono, pa sam stavio visak koji sam vec imao i isto se desava, znaci do lamele i kvacila nije, sumnjao sam i na plocice pa sam stavio nove, stare su poprilicno bile istrosene.E sad, sta sam primjetio, kad je motor hladan i vozi se kratko, skroz malo se vibracije javljaju i ne cuje se nista ni prilikom kocenja, a kad vozim malo duze onda se nesto cuje pozadi na pola gasa kad vrti tocak, kad dam jaci gas to prestane, kad opet smanjim gas recimo na 4000rpm taj zvuk se opet cuje kao struganje, ulje u mjenjac nisam mjenjao ima 2 godine, da nije nesto do toga? Nemam blizu majstora, vecinom radim sam. Ako je neko imao slican problem, volio bih da podijeli kako je rijesio. Hvala unaprijed. Sent from my iPad using TapatalkDa javim..Rijesio sam problem sam. Kais (malossi) je napukao, rolnice su poprilicno istrosene, sve sam oprao fino i spakovao, novi kais i rolnice, lamelu osmirglao malo i zvono, sve rastavio podmazao i sastavio, vise ne trese nista. Vjerovatno razlog vibracija kais i rolnice. Hvala svima na pomoci.Sent from my iPad using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2657 Napisano Jun 5 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da javim..Rijesio sam problem sam. Kais (malossi) je napukao, rolnice su poprilicno istrosene, sve sam oprao fino i spakovao, novi kais i rolnice, lamelu osmirglao malo i zvono, sve rastavio podmazao i sastavio, vise ne trese nista. Vjerovatno razlog vibracija kais i rolnice. Hvala svima na pomoci.Sent from my iPad using TapatalkВибрације су само резултат ламеле и звонаSent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 75 Napisano Jun 6 Svrati ponekad, 168 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne slazem se sa tobom, stavio sam drugo zvono i kvacilo koje je skroz ispravno i vibracije su bile prisutne sve dok nisam zamjenio kais i rolnice. Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InfUses 18 Napisano Jun 7 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: KAWASAKI ER-6F Prijavi odgovor kao problematičan On 5/27/2022 at 2:18 AM, Sharky - Alex said: Odlicna tema za novajlije tipa “nece da pali”, samo jos da je vide Pozdrav svima! Evo, ja novajlija i nadjoh mesto za pitanje Nova sam na forumu, dozvolu imam manje od godinu dana i ne doznajem se u mehaniku. Vozim Kawasaki ER6F 2006god. Kada je kupljen prosle godine, od avgusta do kraja sezone (kraj oktobra za mene) , navozala se oko 5000km i bilo je sve super. Par puta je upalio lampicu FI koja se redovno gasila nakon gasenja motora. Na kraju sezone je bio na servisu (za FI lampicu rekli da nije nista posebno i da ne brinem) i prespavao zimu u garazi. Problem pocinje ovde - Negde u aprilu sam ga prvi put vozila i pocela je instrument tabla cudno da se ponasa. Sem FI lampice koju i sada sporadicno upali, imam vecih problema. Obrtomer poludeo, jedno vreme je bila kazaljka zalepljena za FI lampicu i ostala tako, onda se vratila na nulu i ostala tako. Displej za sat i kilometrazu mi se redovno resetuje, kilometrazu uredno belezi ali se sat resetuje na 1:00 gotovo svakih 15-20km ( ko dan mrmota!) i pri tome u momentu reseta i brzinomer poludi. Uglavnom mi se intrument tabla ponasa ko zena u menopauzi Inace, sva ta disko aktivnost na tabli nema nikakvog uticaja na ponasanje samog motora u voznji, pali - radi - ide... Ima li neko od iskusnijih ideju sta se desava i od kog kraja da krenem da cupam? Zahvaljujem unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16359 Napisano Jun 8 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, InfUses je napisao: Pozdrav svima! Evo, ja novajlija i nadjoh mesto za pitanje Nova sam na forumu, dozvolu imam manje od godinu dana i ne doznajem se u mehaniku. Vozim Kawasaki ER6F 2006god. Kada je kupljen prosle godine, od avgusta do kraja sezone (kraj oktobra za mene) , navozala se oko 5000km i bilo je sve super. Par puta je upalio lampicu FI koja se redovno gasila nakon gasenja motora. Na kraju sezone je bio na servisu (za FI lampicu rekli da nije nista posebno i da ne brinem) i prespavao zimu u garazi. Problem pocinje ovde - Negde u aprilu sam ga prvi put vozila i pocela je instrument tabla cudno da se ponasa. Sem FI lampice koju i sada sporadicno upali, imam vecih problema. Obrtomer poludeo, jedno vreme je bila kazaljka zalepljena za FI lampicu i ostala tako, onda se vratila na nulu i ostala tako. Displej za sat i kilometrazu mi se redovno resetuje, kilometrazu uredno belezi ali se sat resetuje na 1:00 gotovo svakih 15-20km ( ko dan mrmota!) i pri tome u momentu reseta i brzinomer poludi. Uglavnom mi se intrument tabla ponasa ko zena u menopauzi Inace, sva ta disko aktivnost na tabli nema nikakvog uticaja na ponasanje samog motora u voznji, pali - radi - ide... Ima li neko od iskusnijih ideju sta se desava i od kog kraja da krenem da cupam? Zahvaljujem unapred! Meni ovo lici ili na losu masu, ili na los kontakt, pogledaj dzek od table ili bolje oteraj kod nekog majstora, takodje neka ti proveri punjenje. Sada videh da si iz ZR, cimni naseg @abarth_maniac ili neka ti on preporuci nekoga, u slucaju da ne radi oko struje. Promenio Jun 8 član BokyBoy 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...