Jump to content

Moto Zajednica

Je li nekome poznat motor? Informisanje pre kupovine.

Recommended Posts

• Drug član, 986 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1
pre 12 minuta, Luka9905 je napisao:

Meni je uvek dilema kada vidim da pozadi nosač tablica nije originalan, znam da se to masovno menja, ali se pitam zašto.

Ne mogu da kažem da je do estetike, nešto što je robusno si zamenio kratkim nosačem i dobio da ti vire žice od migavaca...

Ne pričam vezano samo za ovaj, već me interesuje kako generalno razmišljate, da li je to bitna stavka ili ne, i da li se menja usled pada ili iz čistog hira... Da li je to mana? Meni definitivno da jeste. 

Lično volim kad je sve originalan. Nosač tablice mi je teški kič i skrnavljenje vozila. Kao na autu da skineš branik i zavariš cev.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 213 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900
13 minutes ago, Zarkela said:

Lično volim kad je sve originalan. Nosač tablice mi je teški kič i skrnavljenje vozila. Kao na autu da skineš branik i zavariš cev.

Ili da je sve original ili da uz motor dolaze originalni delovi. Suprotno me odbija.

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2261 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

@vucko23

Onaj Trijumf još uvek nije prodat !

Kada otvoriš oglas ove Yamahe i klikneš na sve oglase oglašivača, još uvek mu stoji onaj Trijumf... I gledam ga danas, lep motor, a izgleda da je venčanica, čim se nije do sada prodao.

Za neupućene: motor se prodaje sa 41.000 km, a zadnji servis rađen 2015.god na 40.270 km... Ili je 9 godina stajao, ili je ...? :)

Promenio član Blaza

• Drug član, 1595 postova
  • Motocikl: V-STROM
On 28. 10. 2024. at 22:08, Forsberg je napisao:

Jel imao neko iskustva sa likom Dule021 na polovnim automobilima? Bio sam kod njega da gledam jednog Tigra 800 koji izgleda besprekorno. Toliko besprekorno da je drugar u fazonu da mu je sve promenjeno, uključujući i cele točkove - i felne i gume sa i dalje trepavicama. A meni srce igra...

Na forumu je, fjr tema

• Drug član, 968 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000.
54 minutes ago, Blaza said:

@vucko23

Onaj Trijumf još uvek nije prodat !

Kada otvoriš oglas ove Yamahe i klikneš na sve oglase oglašivača, još uvek mu stoji onaj Trijumf... I gledam ga danas, lep motor, a izgleda da je venčanica, čim se nije do sada prodao.

Za neupućene: motor se prodaje sa 41.000 km, a zadnji servis rađen 2015.god na 40.270 km... Ili je 9 godina stajao, ili je ...? :)

Gledam sad ko ga prodaje i imajući u vidu da je sa Lekinog brda, pretpostaljvam da je Braca kog su mi na nekoliko strana preporučili za uvoz trijumfa. E sad, zašto stoji toliko na oglasima, ne mogu znati...

• Hvala 1

• Drug član, 1049 postova
  • Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35.
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Kawasaki KLE 500, 2005. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 69999 km, Aranđelovac. Cena 3.100 € - Motori - Polovni Automobili

Aj da pitam i ja nesto, stoji vec neko vreme na oglasima, drug koji je tek polozio je danas bio da pogleda, ali osim detaljnih slika i snimka telefonom nista specijalno ne mogu da zakljucim. Da li je mozda nekome poznat ili je neko vec bio da gleda? Svaka informacija je od znacaja. 

• Drug član, 1548 postova
  • Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita

Ja se pitam samo da li ce dobar KLE zauvek da kosta 3000e :D jos od 2011 im je ta cena za dobar polovan hahbaha

• Sviđa mi se 1

Tako je, tri kofera, navigacija, uradjeno sediste itd. Po neka ogrebotina ali sve je to normalno. Mislim da je resio da sledeceg vikenda ode po njega. 

• Andragog, 4953 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Ljudi hoće da ušparaju na registraciji i onda plate duplo skuplje motor. KLE se moze naći dobar za 1500-1600e Više ne vredi u svakom slučaju !

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2489 postova
  • Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET

Za 3000 može da vozi Transalpa u top stanju koji je motor za KLE. Tj i za manje od 3000...

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 311 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125

Yamaha fazer 1000 fzs fabrika, 2002. godište, Touring, vozilo prešlo 55027 km, Niš. Cena 2.950 € - Motori - Polovni Automobili

Kako vam se cini ovaj primerak?

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 4931 postova
8 hours ago, srbac said:

Ljudi hoće da ušparaju na registraciji i onda plate duplo skuplje motor. KLE se moze naći dobar za 1500-1600e Više ne vredi u svakom slučaju !

Slazem se. Neko je nalozen na adv segment i misli da ce dobiti to sa motorima starim preko 20 godina. Tacnije koji imaju tehnologiju sa kraja 80tih i pocetka 90tih godina kao taj KLE.

Kad proba motor iz 2020tih i taj ima da se razocara potpuno. To je nebo i zemlja sto se voznje tice a najbitnije komponente za offroad kao sto je suspenzija se ne mogu porediti.

Mi sirotani cemo se nacekati da protece jos vode Dunavom da bi kupili neki moderniji adv polovnjak. 

• Andragog, 4953 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Starijim motorima je ogibljenje mnogo kvalitetnije...

Promenio član srbac

• Malinar u pokusaju, 1692 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Ljudi, nemojte se zavaravati, novi motori se mnogo lakše voze od starijih, recimo mnogo su povozniji, lakše se obaraju u krivinama, bolje koče, imaju kvalitetnije ogibljenje.

Stari motori imaju poseban šmek i ja lično volim i takve motore da provozam, ali ko prelazi puno kilometara u sezoni itekako ceni nove tehnologije.

• Sviđa mi se 6

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500
pre 51 minuta, milomir22 je napisao:

Ljudi, nemojte se zavaravati, novi motori se mnogo lakše voze od starijih, recimo mnogo su povozniji, lakše se obaraju u krivinama, bolje koče, imaju kvalitetnije ogibljenje.

Stari motori imaju poseban šmek i ja lično volim i takve motore da provozam, ali ko prelazi puno kilometara u sezoni itekako ceni nove tehnologije.

Zato sam ja na mom 900r iz osamdesetih stavio sve napred novijeg datuma, iz sredine devedesetih. Nije zadnja reč tehnike, ali mnogo bolje se vozi, upravlja, koči. Mogu slobodno reći da sam sa tom preradom i zadnjim tockom 5,5 17 dobio sasvim drugi motor. 

Ne bežim od toga da su noviji motocikli povozniji, ali mene to novije iskreno ne zanima. 

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 4931 postova
3 hours ago, srbac said:

Starijim motorima je ogibljenje mnogo kvalitetnije...

Narocito kad se kupe posle 20 godina, izakani. 

Ogibljenje je nesto sto se menja. Tesko ko ce ovde na motor od 2000e dati 600-700 za novo ogibljenje.

• Ne silazi, 7303 postova
  • Motocikl: TDM 900

KLEčina je odlična sprava. Ima 50ks, lepo se vrti, lako se i jeftino održava. Sa snagom ne manjka u svojoj klasi. Elektronike naravno nema i a koji će mu. Što prostije to bolje.

@milomir22 što veli noviji motocikli jesu bolje optimizovani što se tiče pozicije sedenja, imaju po tri diska i voze se preciznije. 

No situacija nije baš tako crno bela. KLE je lakši npr od TRK i to solidno. To se na 500cc oseti. Da kažem novi motocikli isto iz te klase imaju nabudžene plastike da bi izgledali veće. Može mačka unutra da uđe. Samo da bi izgledali masivno a to je u suštini motocikl od 500cc i taj trokut, gde sedi dupe, nogostupi i upravljač su bitni.

Na kraju i to ogibljenje, vazda noviji motocikli imaju deblje vile, veće trokute, jače konekcije pa se manje uvijaju. No bez obzira što su novi neki i dalje imaju govnjivu šipketinu sa dve rupice u 2024. godini kao što su imali motocikli pre 20 25 godina. Na to dodajte i oprugu koja je npr. za 75 kila... To ko misli da će sa novijim motociklom od 500cc da se vozi sa dvoje i tri kofera i da luduje kroz krivine nek zaboravi. Isto kao što neće i sa KLE500... 

Da me neko ne shvati pogrešno, jednostavno to je motor od 500cc, pravljen je da bude jeftin i paket je takav kakav je. Da motor od 500cc kubika ima ogibljenje kršteno on ne bi koštao 6 soma nego 10. Ima KLE500 šta da ponudi i u 2024. Samo benzin i gas.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 4

Svako od nas bira šta mu trenutni budžet za motocikl dozvoljava, kamo lepe sreće da svi kupujemo nove a da stare čuvamo i koristimo kao nešto što smo davno želeli da imamo. Počinjem od sebe, tako i moj drug što gleda KLE-a. Pun opreme, nisu malo 3000e u današnjim uslovima da se ne lažemo, tek položio i hoće da se vozi. Nek prodje malo vremena pa će ga taj isti KLE naučiti raznim stvarima koje nosi prvi motor. Vozio sam stariju verziju, veoma dobar i povozan. S njim možeš gde god zamisliš.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7303 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ma kako ne. Bitno je voziti se. Ovo ostalo sve po ličnim potrebama i mogućnostima. Motocikl je samo sredstvo. Samo je bitno ne promašiti namenu.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1201 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan
Pre 10 sati, Juan je napisao:

Yamaha fazer 1000 fzs fabrika, 2002. godište, Touring, vozilo prešlo 55027 km, Niš. Cena...

Kako vam se cini ovaj primerak?

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

Jedino u šta sam siguran je da kilometraza nije dirana. Pratim te 1000-ke pa tako i ovu dok je bila u Ch🧐

https://www.ricardo.ch/de/a/yamaha-fzs-1000-1239182080/

• Sviđa mi se 5

Pre 2 sati, lestra je napisao:

@Zlatko LA video sam par puta motor po gradu ali ne znam nista o njemu. Ako vam znaci da pogledam, nije mi problem.

Hvala najlepše, bilo bi od koristi.

Sve mane estetske prirode je moj drug slikao na licu mesta, poslao mi nekoliko snimka ali to nama ništa ne znači preko telefona. Dakle samo nas agregat zanima. Još jednom hvala veliko i da ti to ne bude obaveza. 

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja