Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom Srbija

Recommended Posts

• Drug član, 810 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7

Pre par dana sam probao malo od komšije tracer 7 2021, iznenadio me kako lepo taj agregat radi i poteže uz neke slatke vibracije,koči odličnoo ,jedino vizir sam primetio da pravi turbulencije po sred čela.

Sent from my RMX2202 using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 865 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

CP2 agregat, bulletproof sto bi rekli ameri...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1944 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Pre 20 dana sam išao na turu po Albaniji i CG. Normalno bez autoputa. Prešao sam preko planina- Prokletije, Durmitor i Zabljak, Kopaonik, Golija. Išao sam sa jačim motorima. Nije mi falilo snage ni na jednom delu. Za mene- savršen motor. Za moje potrebe i moju  vožnju savršen. Za moj džep ( kupovina, potrošnja, odrzavanje) savršen. Vozio sam i jače motore i opet se vratio na stroma. Ima bržih, lepših, lakših, jeftinijih. Kad sve saberem nije bilo dileme oko odabira. 

Ps: U Albaniji neke bas oštre i uske serpentine. Stromce se mota kao bicikla u odnosu na neke jace koje sam imao ili probao.

Promenio član bopk
  • Sviđa mi se 5

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Beverly Tourer 250ie Suzuki Vstrom 650DL
On 21. 5. 2024. at 18:33, bopk je napisao:

Pre 20 dana sam išao na turu po Albaniji i CG. Normalno bez autoputa. Prešao sam preko planina- Prokletije, Durmitor i Zabljak, Kopaonik, Golija. Išao sam sa jačim motorima. Nije mi falilo snage ni na jednom delu. Za mene- savršen motor. Za moje potrebe i moju  vožnju savršen. Za moj džep ( kupovina, potrošnja, odrzavanje) savršen. Vozio sam i jače motore i opet se vratio na stroma. Ima bržih, lepših, lakših, jeftinijih. Kad sve saberem nije bilo dileme oko odabira. 

Ps: U Albaniji neke bas oštre i uske serpentine. Stromce se mota kao bicikla u odnosu na neke jace koje sam imao ili probao.

Pa realna prica. Tako nesto i ja razmisljam ako budem mijenjao 90% bice opet Strom, normalno noviji ili jaci. A razmisljam tako i radi objasnjenja koje si i sam napisao. Bez autoputeva, za moj dzep, kupovina, potrosnja, odrzavanje i najbitnije za moju voznju ili potrebe nebitno. Valjda ga zato i volimo. Iskreno poslije 150 km na Yamahi MT9 i isto toliko na BMW 1250 GS nekako sam ga gledao kao kantu, dok covjek ne stavi prst na celo i zapita se "sta njemu fali".

Ko zuri neka ide, kasnicu. Ako sam toliko spor poranicu....ovo sam cuo prije 20 god od covjeka koji je pola svijeta obisao na Hondi CB 400

• Zainteresovan, 969 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom

DL650 K9, pre neki dan normalno vozio, napravio kraću pauzu i nisam mogao da upalim. Prespojio kablovima na akumulator iz auta, upalio i jedva došao do kuće. Instrument tabla se gasila na trenutke, a jednom je i zatrokirao bio.

Posumnjao sam na regler i stator i izmerio sve. Regler daje provodnost dioda u sve tri grane, neprovodnost u suprotnom smeru, bez kontakta sa masom.
Stator daje 0.4 oma na sve tri faze, bez kontakta sa masom, ali u radu, sa odspojenim reglerom, na leru 2 faze daju 20V, jedna 9.8V, na 4-5000 RPM ove dve preko 50V, treća oko 22V.

Skinem stator, ali ne deluje nagorelo, kako sam očekivao. Da li je on za zamenu svakako, jer ne vidim drugi razlog da jedna faza daje upola manji napon od druge dve?

Napominjem da nivo ulja održavam pri Max. vrednosti znajući da je to bitno zbog hlađenja statora.d95d533669016aa1f4e185b1e2fc8766.jpg330a4b6c8a254b90e83c9b47c141cb6a.jpg

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Pa ako jedna faza daje mnogo manji napon nema druge nego da menjas stator. 

• Sviđa mi se 2

Kako više gledam, iskaču problemi
Na prvi pogled, sve je delovalo dobro. Ali, bolje ovako jer imam rešenje.

Šta da radim za dihtung dekla? Gde ga mogu kupiti?

Ako pazljivo skines dekl verovatno ce ti dihtung ostati citav. 

• Sviđa mi se 2

Već se pocepao, ali sam našao i naručio novi u Moto-bike za 903 din. Sutra stiže i stator pa ću sve montirati nazad.
Hvala svima na pomoći i savetima!

• Sviđa mi se 2

Završen je slučaj sa statorom i sad je punjenje baterije pravilno.

Odavno razmišljam kako da testiram zadnje ogibljenje... Na dnu amortizera sam video da je masno i sumnjam da je izašlo, delimično ili potpuno, ulje iz njega i da bi ga valjalo remontovati. Koji je najlakši način da se ovo proveri?

• Zainteresovan, 506 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Za novije male Stromove znam da se zadnji amortizer ne moze remontovati. Jednostavno nisu predvidjeni za to 😕

i da se nastavim na tu temu, padala mi je na pamet ideja da uzmem Wilbersa nazad za Stroma. Da li je neko vec stavljao neko cestito ogibljenje?

Promenio član maxx
  • Sviđa mi se 1

Koliko novije? Moj je K9. Kako bar uraditi neku dijagnostiku, vrši li funkciju ili ne?

• Ne silazi, 7386 postova
  • Motocikl: TDM 900
16 minutes ago, maxx said:

Za novije malo Stromove znam da se zadnji amortizer ne moze remontovati. Jednostavno nisu predvidjeni za to 😕

i da se nastavim na tu temu, padala mi je na pamet ideja da uzmem Wilbersa nazad za Stroma. Da li je neko vec stavljao neko cestito ogibljenje?

To je najbolja investicija koju možeš da napraviš za motor. Razlika je nebo i zemlja. 

• Zainteresovan, 506 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650
5 hours ago, jboban said:

Koliko novije? Moj je K9. 

Za 3. generaciju malih Stromova (2017+)

5 hours ago, Alekre said:

To je najbolja investicija koju možeš da napraviš za motor. Razlika je nebo i zemlja. 

Znam 🙂 Odradio sam full Wilbersa na CRF-u. Kod njega se itekako primeti jer je fabricko ogibljenje komicno. E sad kod Stroma nije da mi ne odgovara fabricko, vec bih samo da unapredim. A onda upadnem u petlju, da li menjati stroma za nesto sa cestitim fabrickim, pa da mi ne treba, pa opet da mi treba...

5 hours ago, Petre said:

Pogledaj YSS, ja bi to, kad dogje vreme.

Gledao sam i YSS za CRF-a, ali za razliku od Wilbersa, nisu imali vise opcija za visinu. Kod Wilbersa mi je super to sto im posaljes sve svoje info i kako koristis motocikl i odmah nameste sve u fabrici. Tvoje je samo da zamenis amort i opruge 🙂

• Ne silazi, 7386 postova
  • Motocikl: TDM 900
2 hours ago, maxx said:
8 hours ago, Alekre said:

Znam 🙂 Odradio sam full Wilbersa na CRF-u. Kod njega se itekako primeti jer je fabricko ogibljenje komicno. E sad kod Stroma nije da mi ne odgovara fabricko, vec bih samo da unapredim. A onda upadnem u petlju, da li menjati stroma za nesto sa cestitim fabrickim, pa da mi ne treba, pa opet da mi treba.

A joj, gde me nađe. Ja sam u istoj dilemi već neko vreme. U planu su ketridži napred ali to je cifra od 1000 evra na gomili. Ono što znam sigurno, da takav motocikl skrojen u "kilogram" je dimenzija koja je nedostižna kasnije osim za zaista vrhunske motore. Ne znam kako posle toga sesti na nešto fabričko po sistemu one size fits all. E sad, ako platforma na koje ćeš uložiti nešto što ćeš voziti duže vreme i zadovoljan si sa svim ostalim parametrima. Što da ne. 

• Drug član, 1614 postova
  • Motocikl: V-STROM

2012 bi trebalo da je zvanično krenula 2 generacija ali sam vidjao i prvu gen 2012, a i drugu gen 2011, preklopili su se.

Pogotovo ako je iz uvoza, može biti da je 2012.

• U prolazu, 1 post

Pozdrav 

Imam problem sa V strom 1000dl 2009 

Presao 35.000km

Radi lepo krenem u obilazak na 80 tom km počne da trokora i ugasi jedan cilindar stanem 15 min da se oladi i nastavim dalje predjem opet oko 75 do 80 km i opet pocne da trokira stanem sam.se ugasi sacekam.15 min upalim radi lepo i nastavim dalje.

Da li je mozda neko imao takav problem?

Zamenio sam svecice  i opet isto i desava se da u 3 brzini kad ga razvucem do 7000 obrtaja i putim gas napravi eksploziju u auspuhu kao da mesa paljenje ali ne svaki put.

• Drug član, 871 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

CDI verovatno. Kad se zagreje pocne da brljavi. Ovako na prvu loptu.

Prvo i osnovno proveri punjenje (14.4V na 3000 1/min).

Nesto ti se ili pregreva ili pomera kad se zagreje.. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja