Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s

Ili shvatis da si totalna dilka, i da si izgoreo po mozgu, kada pored 5 alfi u porodici resis da kupis i Ducati-ja:lol2::jee5::lud:

• Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1390 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...

И поред свега прочитаног мени човек заголицао машту понудом замене за мој мотор...:jee:

Kdgq3Gd.jpg

NoicXG5.jpg

XLB3xMG.jpg

Кад видим како се сија, не могу да одолим (да не маштам)...:)

Promenio član Marko05

• Drug član, 789 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Pa da, ja sam na Skyhook mislio. Da li pravi toliku razliku ili je samo preuvelicano od strane novinara? Velika je razlika u ceni polovnih motora u S verziji i u obicnoj. Ok, S nije samo vesanje vec dolazi jos nekih dodataka, ali je razlika u ceni primetna.

• Drug član, 789 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Ja gledam mladju zverku (2019-2020) u S izvedbi jer mi je onaj Versys iz prethodnih postova promakao. I ako su ta dva motora prilicno razlicita, oba koriste Skyhook vesanje. Kawu sam probao i meni se svidelo kako to radi na njoj. Odaberes da li si sam ili imas jos tereta na motoru i on se prilagodjava tezini kojom je opterecen. Na sve to jos se dodatno prilagodjava u zavisnosti u kom si rezimu voznje (sport, rain...). Obzirom da imam nameru da se dosta vozim i sa suvozacicom znacilo bi mi da ne moram da se igram sa vesanjem svaki put kada sednem na motor.

Tracer 9GT (sa el. vesanjem) sam probao i on ne dopusta nista od podesavanja. Ima samo 2 moda (hard, soft) i to je to. Iskreno, ja nisam uspeo da primetim neku bitnu razliku izmedju 2 moda na Trejseru.

Zato i pitam da li je ovo na Multistradi sminka ili stvarno radi svoj posao kako treba.

• Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s

Skyhook nisam vozio, Ohlins savrseno radi, podesis modove kako tebi odgovara i onda ih samo menjas. Saglasan sa @Paljevina sto se tice povoznosti i udobnosti, odusevljen sam:jee5: a sto se ovog drugog dela tice, cekam kad ce :jee:

Dok nisam razmisljao o Ducatiju, naletim na link sa ojacanim oprugama, par evra su kostale, ubih se ne mogu da ga nadjem sada :neznam:

• Zainteresovan, 624 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000L
On 11/9/2023 at 2:03 PM, Marko05 said:

И поред свега прочитаног мени човек заголицао машту понудом замене за мој мотор...:jee:

Kdgq3Gd.jpg

Mareee ne moze on tebi da se kvari kolko ti mozes da ga ne vozis! Zapamti! :lol:

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

pre 51 minuta, lestra je napisao:

Mareee ne moze on tebi da se kvari kolko ti mozes da ga ne vozis! Zapamti! :lol:

Мудре мисли младог Лестре... :jee:
Потписујем.:takoje:
Било ми пуно срце кад га провозах сад у недељу.
Гледам га онако паркираног и размишљам како би легле неке тракице на фелне, па на резервоар оне гумене налепнице, па са стране на бочне мало нешто да се дода да се разбије монотонија, па да се полира, па керамика.....:Sloper:
Ако не оде за кеш, лепо ћемо се ми дружити догодине.
За оно за шта ћу ја имати времена наредних година, ипак је то идеалан мотор.
Ако оде, вероватно  пауза и штекање за новијег Версиса 1000.

Promenio član Marko05
  • Podržavam 1

pre 1 minut, Paljevina je napisao:

I meni, svaki put kad sam seo da ga vozim. :wacko:

Mnogo mi je krivo što me je mučio i što je toliko loše napravljen - nikad ga prodao ne bih!

Ма ја о фрези причам.:)
А једном сам само пробао Мултистраду.
За мене овако малог, идеалан положај седења.
А и леп, има нешто...
Штета, бар на основу овога што си ти писао и што сам овде и по нету читао, боље прескочити.

pre 5 minuta, Paljevina je napisao:

Aaaaa... prebacio sam se onda! 

image.thumb.jpeg.f65c74a0339dbfc34869abe032e47e7d.jpeg

Imao sam i tog FZ1, samo 2006, verujem da je maltene isti kao tvoj. Evo iz nekog ličnog iskustva, Strada je udobnija, daleko, pogotovu za dvoje, i mnogo se lepše vozi, dok je Fejzer poprilično oštriji, i ne znam, nekako precizniji kako u vožnji, tako i u samom radu. 

Овај ФЗ1 је нешто најпрецизније што сам до сад возио.
Имам осећај да у кривини колико год затегнем могу да прођем, не мрда ни милиметар.
Сећам се твог са огласа, позната ми ова шара на резервоару.:takoje:

pre 2 minuta, Paljevina je napisao:

Poklonio sam je, platio 4500 eura a dao za 3800 eura, drugaru iz grada, a bila je odlična, reg. godinu dana, Ohlins pozadi, još sam je ja mapirao, okratio prenos, išla ko R motor. :lol:

Ali bila je kratko kod mene, samo mesec dana, nije mi legla uopšte... Ovaj drugar (tad poznanik) je bio ubeđen da ima neka caka i da hoću da ga zajebem, nećkao se do 22:00h, na kraju kupi i prezadovoljan je, evo već druga godina kako je kod njega...

Мислим да ми је Нешо некад провукао кроз причу да је добра, кад сам му помињао да бих мењао. Али тад шестица још била у гаражи.
Ето мене на пролеће до тебе да "чачнемо" о ову моју.
Морам температуру да спустим.
Одосмо и оф... :ups:

Stvar koja me uzasno nervira, je to sto kada upalis dugo svetlo gasi se kratko. Ali evo resenja

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: Sprint Pulser 125. MTS 1260 Enduro. Husky TE 250tbi

Posle dva meseca trazenja s modela, desetine mejlova i poziva spediterima, slucajno sednem na Enduro model i bila je to ljubav na prvi pogled. Usao sam u sektu.:)

IMG_20231208_112324.jpg

IMG_20231208_112316.jpg

• Sviđa mi se 8

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: Sprint Pulser 125. MTS 1260 Enduro. Husky TE 250tbi

Juče sam prvi put provozao Multistradu, pa da podelim utiske sa prve vožnje. Položaj sedenja odličan. Agregat je malo glasniji, meni posle Honde, mada sam očekivao još grublji rad. Snage u izobilju, zaista ide kao R, sa ogromnim momentom, vuče u 5.,6. sa 3.500 obrtaja bez problema, trzanja i sl. Motorno kočenje ok, nije tako izražajno kao npr na Stromu 1.000. Šifter/bliper radi perfektno, čak i na manjim obrtajima. Prednja kočnica odlična (uzeta sa Panigalea) . Zadnja služi samo za ukras. Zaštita od vetra odlična, u bilo kom položaju vizira. Vozio samo u Touring modu, Sport ću da probam kad bude preko 20c. Ima stotine nekih opcija za podešavanje svega i svačega, to ću da se igram na proleće. Oseti se težina prilikom manevrisanja u mestu, prilično je visok, tako da nije baš lako. Dok je u vožnji skroz druga priča, lagano se upravlja, u opšte se ne oseti težina motora. Sve u svemu prezadovoljan, motor je prevazišao moja očekivanja.

• Sviđa mi se 7

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Pozdrav svima!

Novi kolega ovde, prvi post, ali iscitao sam sve sto se prethodno pisalo ovde. 😊

Trenutno sam u fazi gledanja jedne MS 950 2016. godiste. Oko 35000km presla, kaze vlasnik svi servisi odradjeni. Moze neko da mi kaze malo vise o njoj ili bar nesto generalno? Video sam da ima mnogo manje elektronike od 1200, i s obzirom da je novija, da je dosta tih decjih bolesti sa pocetka reseno.

Takodje, imam i jednu 1200 iz 2012. koju pratim, ali citajuci ovde iskustva kolege @Paljevina samo mi potvrdjuje sve strahove o problemima o kojima sam vec citao/cuo.

Nemam toliko tehnickog znanja, niti mogucnosti da se igram sa njim jer sam u gradu, a samo svakog 2. 3. vikenda kod caleta na selu, koji je inace autoelektricar i voli da se igra, ali radije bi da i on povremeno uziva sedeci na njoj umesto cuceci pored nje. 😄

Cenim i ako me odgovorite od obe i vratite nazad na Trejsera 900 ili malog GS-a jer je od njih sve i pocelo.

• Sviđa mi se 1

Uzmes Trejsera i ne razmisljas. Sto se MS tice, zabavan motor skroz, prelepo se vozi, udobna (meni bar), pricam o 1200, ali ako zelis da ti mozak bude miran, da krenes na put i ne razmisljas, uzmi yamahu i boli te uvce.

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Yamaha MT09 Tracer

Pozdrav

Posle Tracera i 4 god pauze,uzeo sam Multistradu 1260s. Tražim zadnji kofer,za dve kacige,pa ako neko ima slobodno ponudite. Imao bi i jedno pitanje,malo vlaži semering na levoj viljušci,dal je menjao neko ulje i semeringe u skorije vreme,čisto da znam koliki je trošak. Hvala

Menjao sam pre nedelju dana, zavisi gde radis, ako odes kod ovih paora kod Arene, onda vadi bubreg, ovako ne bi trebalo da je vise od 200e max. Ne znam tacnu cifru jer sam radio i mali servis, menjao ulje u kocnicama, ali preko 2 glave nije, moze samo manje da bude.

• Drug član, 1353 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Pozdrav
Posle Tracera i 4 god pauze,uzeo sam Multistradu 1260s. Tražim zadnji kofer,za dve kacige,pa ako neko ima slobodno ponudite. Imao bi i jedno pitanje,malo vlaži semering na levoj viljušci,dal je menjao neko ulje i semeringe u skorije vreme,čisto da znam koliki je trošak. Hvala
Pozovi Dukati Dedinje, Andrej +381644714118 em što je doktor za suspenziju em radi i Ducati.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

• Zainteresovan, 512 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300
On 9. 4. 2024. at 11:59, Reppa je napisao:

Pozdrav

Ja menjao ulje i semeringe pre 2 nedelje. Semerinzi set oko 4.000 dinara, ulje litar oko 1200 dinara. Vodi računa može zatrebati nekoliko specijalnih alata ako misliš sam da radiš. Ništa dramatično, ali ako hoćeš kulturno da bude, treba se opremiti.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: DUCATI 1200S

da se i ja ukljucim na ovu temu.

Nisam vozio cirka 20 godina (samo gsx-R), pre nekoliko sam kupio tj i po prvi put seo na enduro motor tj 1200s 2012 godiste

Moji neki prvi utisci su veoma pozitivni. Pre svega morao sam da uradim desmo servis, raspitao se , kao sto je neko napisao neki paori su derikoze, cifra je bila preko 1200 eur u prici. S obzirom da sam motore popravljao samo u 3T racingu, a i sam Gagi je svojevremneo bio ovlasceni servise za ducati, desmo sam uradio kod njega, covek je vise nego fer, na kraju je i cena bilo vise nego korektna tj nije bauk kao sto se prica 

Posto nikad nisam bio neki strucnjak za motore osim sto volim da ih vozim, na pocetku mi je malo bilo cudno da vozim te V motore, kad ih upalim kao da je kosilica a ne motor,ali posle 4000 obrtaja pretvara se u zver ali u svakom smislu, tako da mi mnogo nece nedostajati bilo kakav R motor a plus sam dobio udobnost.

Udobnost je extra, Ok mozda moj motor je vozio neki bucko i treba da mu uradim sedista  ali to je opet neka druga problematika.

pregledan je, vaeoma upravljiv, lagan je i za voziti kada se vozimo nas dvoje.

nakon 1000 kilometara i dalje se ne trudim da naucim ona razna podesavanja na motoru, nekako sam old fashion, tu mi malo i smeta ovaj bezkonatktni kljuc, ali ajd 21 je vek :) pa cu ko zna jednoga dana nauciri DTC i ko zna sta vec ima 

Po prvi put aktivno koristim i tu zadnju kocnicu, kao sto su svi napisali pomaze ali ne bas previse, eto da se malo ustedi prednja 🤣

jedina mi je zamerka nekako na malim obrtajima, sve mi je nekako cudno, kao da oce da se ugasi tj kao da oce klipovi da izlete iz motora, takav mi osecaj, valjda zato sto je kod japanaca to totalno drugacije

Sve u svemu ja sam veoma zadovoljan sa istim, za sada ne znam zasto  ponekad procitam negativan komentar za taj motor, ali ja do sada ne vidim bilo kakvu ozbiljnu manu, valjda zato sto sam hteo samo ovaj motor, cak sto sto vise, jako sam srecan kada ujutro udjem u garazu i dovoljno mi je da ga vidim 😍

Promenio član sasa
  • Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja