Jump to content

Moto Zajednica

Paljevina

Članovi
  • Broj tema i poruka

    936
  • Pridružio se

Profile Information

  • Lokacija
    Шумадија
  • Motocikl
    KTM SuperDuke 1290 GT

Poslednji posetioci profila

1502 profile views

Paljevina's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

3,3k

Reputacija u zajednici

  1. Bahaha, moze cak i motor kroz vremeplov da propusti, pa ga prodas mnogo lakse...
  2. Jeste... prava stvar je... vec dva drugara s Dukatijima i jedan s BMWom najavljeni za gasenje servisa.
  3. Nista ti ne kapiras... ali dobro, tvoja stvar. Kad se vratis ауслендеру, idi do Rtnja preko Paracina. I javi da l' si vozio po ogranicenju 80/60/50 km/h svuda, ili je i tebe povukao djavo pa si prekoracio brzinu. Bravo, nekad mi je tesko da prenesem preko tastature sta zelim da kazem, ali je ovo bas to! A ovo za kamione... na moto putu (Kragujevac - Batocina) redovno prestizem pretovarene i nepokrivene kamione pune kamenja - jedva - sa 120 km/h, a ogranicenje 100 km/h.
  4. E'o malo zanimljivih informacija iz statistickog izvestaja za 2022...
  5. Ocigledno nikad nisi vozio auto koji lagano ide 200 km/h. Pa razmisljao je taj proizvodjaca i o stajanju, ne brini se. Veruj mi kad ti kazem... ne brini se za sebe, tebe kad vide sa zelenim prsulukom na motoricu od 50ks, budi ubedjen da znaju da nisi divljak, i da nema niko nista protiv tebe. Kako ko koga dozivljava i tudju voznju... ne treba da te se tice, nisi skapirao poentu moje price. Dzabe ti drzis ovde lekcije, cak iz daleke svabije, kad te niko ne slusa, tj. slusa te, al' ne taj koji bi ti voleo da te cuje...
  6. 150-160 km/h je realna brzina za voznju bez stresa po nasim autoputevima. Moja mecka je 'ladno isla ovim brzinama, bez mucenja i bez nekog osecaja letenja. Prodata sa 300.000 na satu, pravih, i najverovatnije do sad napravila jos barem 100.000. Voznju po autoputu motorima necu da diskutujem, osim neke zelje da se brzinski stigne negde i zavrsi neki posao, ne vidim razlog voznje po istom. Kompletno porazava svrhu motora, vetar u kosi je lep samo po prirodi, a ne po ravnom i pravom betonu - barem ne meni.
  7. Jos si zelen mile ko taj tvoj avatar... Pre ovih kamera i onih kamera, i merenja, i sranja... Brat ga peglao pun gas od Kragujevca, krsta, do Filozofskog faksa u BGu, 50 minuta, sva zelena svetla, nigde guzva... Bilo nekad. Mene su stariji motoristi ranije ucili, kad sam ja propovedao bezbednost i sporu voznju, kako to sto meni deluje brzo i nesigurno, nekom drugom, uvezbanom, je normala. I jes' vremenom se pokazalo kao tacno... naviknes se na brzinu... na polozaje svog tela, na tezinu svog motora... Pa te nekad strasne krivine i brzine vise uopste ne budu strasne. Slazem se u potpunosti. Kad bi svi u saobracaju, postovali apsolutno svaki znak i pravilo, bukvalno bi ziveli u utopiji... Nazalost, stvarni svet nije takav, i gledanje kroz ruzicaste naocare je samo za one kojima je lakse da tako lazu sami sebe. Svi smo u prekrsajima, svi preticemo i na punu, i idemo preko 30 km/h u zoni skole i ovo i ono i ovo i ono... Samo sto neki od nas bas-bas preteraju i predju preko granice "normalnog", spoji se sansa i prilika, pa se desi sta se desi... Nema to veze s tablicama, vrstama motora i godinama vozaca... Da se razumemo, prvi propovedam "usporite ljudi", "smanjite gas", uvek se svadjam s "gradskim trkacima" i ubedjujem ih kako su gomila idiota i samoubica, ne bi li ih zaplasio... ali na kraju se uvek svodi na pojedinca... Gledaj svoje dupe, vozi svoju voznju i budi bezbedan za sebe, mani se posla ostalih.
  8. E'o na bivsoj... otisao do Aleksinca i polomio mi se nosac pa sam morao u rancu tablicu da nosim... tragedija... neko bi rekao da sam samoubica sto vozim R1 i nemam tablicu.
  9. E'o prvi u 90% slucajeva podvijam tablicu ili je skidam pa nosim u rancu. Zasto? Zato sto me ne zanima da razmisljam o modernim tehnologijama radara, kamere i televizora koji snimaju po 4 traka, policajca koji se stekaju kao sise iznad brda tamo na pravcu gde je realno da ga teras 100, a ogranicenje 60, i itd itd itd itd. Krijem jer bi da uzivam dok vozim. Ne manijacim se, vozim umereno, uglavnom po propisima, i ne zelim da me nahvatavaju tamo gde ne znam za jadac lopovcine kojima nikad nije cilj da ucine saobracaj bezbednijim, vec da naprave sto vise kazni.
  10. Ne znam. Smatram da nema razloga tupiti neke price... sta, kako, zasto. Ovakve stvari se desavaju, a mozganje u nedogled ne vodi nikuda, samo ostavlja neki bljuntav osecaj u ustima. Kolega nije bio klinac, niti neiskusan, bio je odlican vozac, u odlicnoj formi. Odlican momak. Ko zna sta se desilo u sekundi, dao malo vise gasa, pozurio negde, udario ga adrenalin, skroz nebitno, kao sto rekoh gore, taj dan je bio njemu zapisan i tu je kraj. Poenta price je da ce uvek svako voziti onako kako mu odgovara, i nikad se niko nece nauciti pameti na tudjoj nesreci. Covek nauci tek kad se sam opece i dozivi neku nesrecu, ili vidi to izbliza pa mu napravi traumu. Vredjaj se koliko hoces, nikog nisam hteo da uvredim, samo da ukazem da je malo na redu postovanja prema preminulom kolegi. P.S. rasprave u ovakvoj temi, plus onaj moralista sto nikad ne krsi zakone su bas realna sagledavanja situacije, kako da ne... Od mene dosta, ne bi hteo vise da ucestvujem ovde.
  11. Nazalost @Немања, ja imam tu privilegiju da mi uvek zapadne neka koska od problema s motorom, eto ovaj put nista mehanika, nista opipljivo, vec softverski bag... Ali da, obozavam da cackam i rasturam... kao mali sam rasturao svaku igracku koju bi dobio, lego bio omiljena zanimacija, pa onda presao na kompjutere, na kraju programe i to poce leb da mi donosi. Isto se odrazava i na motorima... volim da znam, da razumem zasto i kako sta radi, prvo sam poceo s mehanikom, a onda presao i na softver.
  12. Drustvo... imajte milosti i budite ljudi, momak je poginuo i sta god da je bilo ili nije, tragedija je, mlad zivot ugasen i porodica zavijena u crno, veoma ruzno izgledaju ljudima koji su poznavali momka vase baljezgarije koje ovde pisete... Prepoznace se odredjeni clanovi foruma...
  13. Moze sve da se radi @DjoleLO... Ali mora da se nakaci prvo pa da vidimo sta izbacuje sve. Najverovatnije ili imas problem sa zicama ili sa slabim akumulatorom.
  14. @N.F.S., radi i na Hondi ova dijagnostika... na svim motorima da budem precizniji.
  15. Elem... nece jedan austrijanac da pobedi moju impulsivnost... Jedna veoma nezgodna greska... ... i 2500 eura kasnije... Nit gresku vise imam, vesanje radi normalno, jos plus pocistio brdo nekih stari memorizovanih gresaka... plus naravno malo vratio kilometar sat - kazu valja se kod nas!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja