BRACO 3317 Napisano Octobar 31, 2019 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5454 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Ovo prvo je iz banjalučke knjige a drugo iz niške jbm li ga doduše danas svako piše knjige..eno onog u bgd otjeraše sa promocije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Octobar 31, 2019 (promenjeno) Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Svasta... Zao mi studenata koje ovi ljudi uce. Doduse vidim da je na naslovnoj strani napisano da se radi o nekom privatnom fakultetu za menadzment i sta vec i da je knjiga napisana 2015. Mada na onim ostalim slikama pise da je univerzitet u Nisu. Uz opasku da na poslednjoj strani, prvo obelezeno nije netacno jer se radi o mnozoni, ali posle jeste napisano pogresno. Cesto sam slao mailove urednistvu auto magazina ili tv emisija zbog ove greske... Neverovatno mi je da u knjizi tako stoji, da je profesor tako napisao a i lektor tako pustio. Ako imas tu knjigu u pdf, molim te mi je posalji. Edit: da se ogradim da nisam siguran da je i u HR i Bosni nepravilno. Za Srpski jezik je sigurno netacno. Primer (HR-Celo vreme, SRB - Sve vreme. Doduse od prosle godine i u nasem jeziku nije nepravilno da se kaze celo vreme) Promenio Octobar 31, 2019 član abarth_maniac 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Octobar 31, 2019 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Gledali mehaniku, vreme ili proizvodnju durum testenine, uvek je moment a ne momenat. MomenAt je naša (nepravilna) izvedba od latinske reči momentum. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5342 Napisano Octobar 31, 2019 Integrisan, 13031 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, easy naked said: Ovo je brzo eskaliralo. Buknulo ko piljevina! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Octobar 31, 2019 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Probudite me ako vam treba još jedan mašinac da potvrdi koji je izraz tačan. Nije problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Octobar 31, 2019 Drug član, 797 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, zarekg je napisao: Nema tu sta da se utvrdjuje. U masinstvu je uvek bio obrtni moment. Ovo za obrtni "momenat" prvi put cujem. A nisam bas u cvetu mladosti ;). I jeste anlaser ali ga cesto prekstimo u "alnaser". Kao sto je uvek bila bobina a onda je Miljenko prekstio u "bombinu". Ovo kao da sam ja pisao zarekg - od reči do reči... I ja sam mašinac u "najboljim godinama" i potvrđujem da se i u Hrvatskoj (ZG univerzitet) oduvek i samo koristio termin moment , a " momenat" su govorili samo oni koji trebaju da kinu ili prdnu... P.S. I moj povremeni komšija (sa Grmeča) za šljunkaru kaže "pljeskara", ali sva sreća pa ne objavljuje knjige... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sponja 330 Napisano Octobar 31, 2019 Zainteresovan, 517 postova Lokacija: Novi Sad - Zrenjanin Motocikl: KTM 1290 Super Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatno mi je da u knjizi tako stoji, da je profesor tako napisao a i lektor tako pustio. Možda je baš ovde zajeb. Šta ako je profesor pravilno napisao, a lektor pomislio da je profa “nepismen”, pa korigovao. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Novembar 1, 2019 Drug član, 797 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče onog prvog (banjalučkog) citata očigledno lektor nije ni postojao jer je dva puta prošla reč "uvjek" koja zapravo ne postoji. U ekavici je "uvek" a u ijekavici je "uvijek". Očigledno autor ima male jezičke inovacije. Kao što u okolini NS ima restoran "BJELO JANJE". Može biti ili "belo" ili "bijelo". Al` jbg on vozi "bjelog Mercedesa"... U jbt, gde mi odosmo od startne teme, evo dođe već i Malezija... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5342 Napisano Novembar 1, 2019 Integrisan, 13031 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uvek smatrao to trpanje "i" i "j" u reči totalnom budalaštinom. Kao da ih i ovako nema dovoljno! "J" bih izbacio potpuno iz pravopisa. Apsolutno nepotrebno slovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13828 Napisano Novembar 1, 2019 Ne silazi, 6033 postova Prijavi odgovor kao problematičan Takoe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17194 Napisano Novembar 1, 2019 Integrisan, 8313 postova Prijavi odgovor kao problematičan I onda zemuncu na konju kažeš: "Sjaši", on razume: "Saši!" i eto sranja... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13828 Napisano Novembar 1, 2019 Ne silazi, 6033 postova Prijavi odgovor kao problematičan @severian a ko je toliko lud da se obraca zemuncu na konju imperativom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Novembar 1, 2019 Drug član, 797 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, to crank je napisao: Ja sam uvek smatrao to trpanje "i" i "j" u reči totalnom budalaštinom. Kao da ih i ovako nema dovoljno! "J" bih izbacio potpuno iz pravopisa. Apsolutno nepotrebno slovo. Lako je tebi da to govoriš, ti bi i dalje ostao "to crank". A šta bi se desilo sa kolegom Ristićem?? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rastkojokic 1672 Napisano Novembar 1, 2019 Drug član, 2272 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW 1300 GS, Sherco SE 300 Factory Prijavi odgovor kao problematičan Ludilo gde je otisla tema... Od elektronike, kocenja, momenta, gramatike, zemunca i konja ))))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13828 Napisano Novembar 2, 2019 Ne silazi, 6033 postova Prijavi odgovor kao problematičan A ti @rastkojokic ne vidis da je petak noc 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17194 Napisano Novembar 2, 2019 Integrisan, 8313 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kakav forum, takva tema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1100 Napisano Novembar 2, 2019 Drug član, 2599 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad Rosi tankuje sezonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5423 Napisano Novembar 2, 2019 (promenjeno) Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan @ZoraNS Ristić bi se potpisivao kao životinja, sa rogovima Promenio Novembar 2, 2019 član Jovan Ristic 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Novembar 2, 2019 Drug član, 797 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, Jovan Ristic je napisao: @ZoraNS Ristić bi se potpisivao kao životinja, sa rogovima Ako treba da se izvinim kolega Jovane - tu sam! Cenim iskreno tvoje zalaganje i postove na forumu i u pitanju je bila čista šala i igra sa slovima. Nadam se samo da si i ti to tako shvatio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5423 Napisano Novembar 2, 2019 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan @ZoraNS naravno da sam shvatio ako šalu, pa sam i nastavio u tom smeru na svoj račun Sve ok, nema potrebe za izvinjenjem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Novembar 2, 2019 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan On 1.11.2019. at 2:32, ZoraNS je napisao: Što se tiče onog prvog (banjalučkog) citata očigledno lektor nije ni postojao jer je dva puta prošla reč "uvjek" koja zapravo ne postoji. U ekavici je "uvek" a u ijekavici je "uvijek". Očigledno autor ima male jezičke inovacije. Kao što u okolini NS ima restoran "BJELO JANJE". Može biti ili "belo" ili "bijelo". Al` jbg on vozi "bjelog Mercedesa"... U jbt, gde mi odosmo od startne teme, evo dođe već i Malezija... Jekavica?Ijekavski ili jekavski izgovor (također ijekavica ili jekavica, ijekavština ili jekavština), jedan od dvaju izgovorasrpskohrvatskog i bosanskog standardnog jezika u kojem je praslavenski samoglasnik jat (ě) zamijenjen u kratkim slogovima sa je [je] (djèca, bjèžati, sjȅna), a u dugim slogovima sa ije [jeː] (dijéte, bijȇg, vijéće). Ijekavski izgovor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5342 Napisano Novembar 2, 2019 Integrisan, 13031 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, ivica744 said: Jekavica? Pa jel nisam u pravu da je prekomplikovano i da bi svima život bio lakši da imamo samo ekavicu?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Novembar 2, 2019 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, to crank je napisao: Pa jel nisam u pravu da je prekomplikovano i da bi svima život bio lakši da imamo samo ekavicu?! Pa srpski jezik(sada je valjda tako) ima ekavicu,jbg.ja ucio srpkohrvatski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5342 Napisano Novembar 2, 2019 Integrisan, 13031 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, ivica744 said: ,jbg.ja ucio srpkohrvatski I ja isto. Samo sam praktičan. Manje slova, pravila, mastila,... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Novembar 3, 2019 Drug član, 797 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, ivica744 je napisao: Jekavica?Ijekavski ili jekavski izgovor (također ijekavica ili jekavica, ijekavština ili jekavština), jedan od dvaju izgovorasrpskohrvatskog i bosanskog standardnog jezika u kojem je praslavenski samoglasnik jat (ě) zamijenjen u kratkim slogovima sa je [je] (djèca, bjèžati, sjȅna), a u dugim slogovima sa ije [jeː] (dijéte, bijȇg, vijéće). Ijekavski izgovor Ovo se zove otkrivanje nečeg što se uči u osnovnoj školi. Kod svih reči gde se u ekavici izgovara kratko "e" (deca, bežati, sena) to u ijekavici prelazi u "je" (djeca, bježati, sjena). Kada je u ekavici dugo "e" (dete, beg, veće) to u ijekavici prelazi u "ije" (djete, bijeg, vijeće) - namerno navodim primere iz gornjeg teksta. Evo nekoliko linkova koji kažu šta je ispravno... uvjek ili uvijek - HRVATSKI jezik-Kako se piše pravilno-Sjedi 5 SJEDI5.COM Saznajte odmah kako se piše pravilno: uvjek ili uvijek. Stručna pouka iz rječnika, gramatike i pravopisa hrvatskoga jezika... uvijek ili uvjek | Pravopisne nedoumice PRAVOPISNENEDOUMICE.COM Kako se kaže ispravno uvijek ili uvjek? Kako bismo ispoštovali ijekavicu srpski jezik i gramatika nalažu da je pravilno koristiti... bjelo ili bijelo | Kako se piše KAKOSEPISE.COM Kako se piše : bjelo ili bijelo ili bjhcv ili bijel ili bio ili bijela ili bijeli ili bijele ili bjelji ili bjeloj ili bijeloj ? Piše se bijelo. Ekavski... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...