Jump to content

Moto Zajednica

severian

BJB Vitez
 • Broj tema i poruka

  7234
 • Pridružio se

Reputacija u zajednici

9950 Excelent

O članu severian

 • Rank
  Ne silazi

Contact Methods

 • Website URL
  www.REWadventure.com

Profile Information

 • Pol
  Muškarac

Poslednji posetioci profila

18591 profile views
 1. Ovo još ne možemo da kažemo jasno, jer ne znamo kakve će epidemioloske mere važiti na dan TD1 i kasnije. Moraćemo da se uskladjujemo sa tim. Ovo sto si naveo praktikovali smo prošle sezone, kada nam je to bilo dozvoljeno. U svakom slučaju, kao i do sada jasno ćemo objaviti u nedelji pred TD1, kada budemo svi znali situaciju.
 2. Kratak odgovor: ne, tj. ostaje isti režim kao prethodne sezone.
 3. Spremajte se za stazu: Moto-Track Day sezona je otvorena - NOVA portal NOVA.RS
 4. Da, osim kada unapred drugačije najavimo. Ali to je izuzetak, po pravilu intro je na svakom td.
 5. Saučešće porodici i prijateljima.
 6. Poštovani ljubitelji vožnje na stazi, Krećemo u jubilarnu DESETU sezonu organizacije Track Day događaja na stazi NAVAK u Subotištu, Srbija (40min od Beograda, nešto više od Novog Sada, 45 minuta od granice sa Hrvatskom i isto toliko od granice sa BiH). Deset godina, pravi mali jubilej, zar ne? Pred nama je, u to ime, ambiciozno zamišljena sezona, sa puno prilike za vožnju i druženje. Kalendar je gust, prvi put planiramo i dva cela vikenda TD vožnje (!), uostalom pogledajte: Track Day: Datum Trackday #1 4. april 2021.
 7. Mislim da je bitno napisati, jer to ohrabruje i druge da se pridruže. Osećaj zajedništva pokreće na akciju. Takođe, iako su ljudi različiti i ne možemo znati sigurno, mislim da je osećaj da je onaj ko je otišao bio cenjen i deo jedne velike zajednice, kao i da u ovakvim situacijama niste sami, da neko brine, često važan najmanje koliko i materijalna pomoć. Znate, kroz nas njima nepoznate, to je kao da muž i otac i dalje brine o svojoj porodici, čak i kada fizički više nije tu.
 8. Taman onda da pređemo na eleboraciju koje je ulje najbolje?
 9. Eto, kako si ti to lepo i direktno rekao, ono što sam ja uvijao u oblandu Poenta je da biti stegnut ili opušten/u ritmu na motoru pravi ogromnu razliku, a temperatura putne gume u javnom saobraćaju pravi razliku u epsilon okolini nule (čitaj, u prvoj aproksimaciji nikakvu)
 10. Nije slično sa putnim gumama, ali ni najmanje... U tome je poenta. Sportske gume za stazu (a pogotovo GP ) rade u _veoma uskom_ temperaturnom opsegu (i kada su u istom ne bi verovao kako drže!), koji moraš dobro da se pomučiš i da znaš kako da održiš. Vozim i jedno i drugo, ne pričam ti na osnovu "iskusnijih kolega", već iz prve ruke, ali ajde... U suštini, ti ne grešiš što si oprezan, možeš da čekaš i 200km da zagreješ gume, to nije greška. Delovalo mi je da si malo previše i bez razloga stegnut, zato sam uopšte komentarisao, ali možemo polako da pustimo ovu temu da s
 11. Htedoh reći, a po običaju nisam bio jasan , putne gume (bilo koje provicijencije ) projektovane i napravljene su da rade u veoma, veoma širokom opsegu radnih temperatura. Koje se vrlo brzo, pre za 2 no za 20km, postignu.
 12. Haha, ala sam ti nabacio loptu na volej, za reklamu... Ako, sve je to u pravom smeru i ovako ili onako korisno. Samo, ako pričaju da se putna guma greje 20km, treba da obnove licence Ajd' živeli!
 13. Možda nije loše da posetiš neki od brojnih kurseva sigurne vožnje (imaš i kolege sa foruma koje vežbaju na parkingu kod Rode Zmaj), tamo ima puno vežbica koje će ti pomoći da se osetiš mnogo opuštenije na motoru. Svakako da treba da budeš obazriv i to je pravi pristup, samo nemoj previše da se stresiraš oko temp putnih guma (dot-a do 5-6 god) i radi na svojoj vožnji! Ovo je netraženi, ali drugarski savet od srca, kao kolega kolegi i generacija generaciji (sudeći po nick-u). Vidimo se negde na putu!
 14. Druže, ja ti kažem kako su projektovane putne gume (sport ili trial svejedno) i kako se voze, ali ajde, verovatno ja ne znam i greju se 20 minuta / km. Sve najbolje!
×
×
 • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja