Jump to content

Moto Zajednica

lomitelj

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1538
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

1 Pratilac

Profile Information

  • Pol
    Muškarac

Poslednji posetioci profila

3731 profile views

lomitelj's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

5,8k

Reputacija u zajednici

  1. Samo u ćošak slike dodaj "Brazzers" ili "Fake Taxi" i sve je rešeno. Izvini, ofujem, ali se fotka namestila. Javiće ti se već neko od specijalaca.
  2. Joj nađe li onu kuglicu više, živ nisam?
  3. 1. Banjaja 2. Bastianini 3. Kvartararo
  4. Mogu ti reći da je ovde, u Ohaju, vrlo lepo. Sunčano i oko 25 stepeni. Bude i malo toplije ali je baš fino.
  5. Nakon nekoliko dana u SAD, shvatih šta je rešenje. Velika parking mesta. Ovde su toliko velika da je bahato parkiranje gotovo nemoguće. Dogodi se samo ako neki "pick-up truck" vuče prikolicu od nekih 7 do 8 metara pa se parkira popreko. Ali nema veze, oproste mu i parkiraju se malo dalje.
  6. Ponekad su dovoljne samo četiri ruže za buket.
  7. Dolazak na mesto nesreće. Pozivanje hitne pomoći. Govorim gde je mesto nesreće, koliko vidim povređenih, opisujem šta vidim, ostavljam svoje ime. Nesrećniku bez svesti koji ne diše prvo skidam kacigu. Reanimacija masiranjem srca. Posle šest minuta bez vazduha nastaju oštećenja mozga, nakon osam minuta je mozak u kritičnom stanju umiranja a posle 12. minuta je ili u stanju sa nepovratnim oštećenjima ili veoma blizu potpunog kraja. Ukoliko se specijalci nisu pojavili u prvih šest minuta a ja nisam učinio šta sam mogao, kraj. Ili da uradim nešto ako znam šta da radim? Znam šta da radim jer na najviše svale dve godine idem na kurs prve pomoći. Ili idite na kurseve, naučite šta vam je činiti ili nemojte. Ako ne odete, molim vas, samo nemojte posle pametovati po forumima, širiti pogrešne informacije, strahove i pogrešne stereotipe. Čemu polemika?
  8. Kaciga se skida kada povređeni ne diše. Ukoliko diše, to nije obavezna radnja. Davanje prve pomoći je oživljavanje, pa kada počne sam da diše, sledi postavljanje povređenog u bočni položaj tako da se sve tečnosti cede iz usta i nosa i neće se udaviti jer je najverovatnije u besveanom stanju. Sva ostala prva pomoć nije toliko neophodna i ne donosi uvek boljitak, ukoliko je povređeni svestan. Važnije je obezbediti mesto nesreće i smireno pozvati hitnu pomoć, specijalce koji znaju šta dalje. Oživljavanje unesrećenog koji možda ima još par minuta za spas je odlučujući faktor. Nema se tu šta izgubiti. Umire. Šansa za život mu je samo onaj koji mu pruži prvu pomoć tako što će prvo pozvati hitnu pomoć ili narediti nekome u okolini da to učini pa onda započeti masažu srca. I uopšte, zašto se o tome ovde filozofira i raspreda? Masaža srca je ono što se može i mora učiniti. Sve ostalo je gubljenje vremena, kojeg unesrećeni sve manje ima. Ukoliko se neko poseče, donesite mu flaster. Ukoliko ne diše, oživite ga, nema tu veće štete. Ko neće da pomogne, ovo razvlačenje činjenica i navlačenje neznanja na filozofski nivo, neće nikoga naterati da pomogne bilo kome. Učinite nešto! Idite na kurseve prve pomoći! Budite u stanju da zaista pomognete nekome! Razlikujte običnu gazu od sterilne komprese! Naučite da zavijete ranu! Za boga miloga, za početak prestanite da drvite bez razloga i smisla! Bože blagi...
  9. Pozdrav svima. Kum je sredio amortizer i iznenadio me sa prodajom pa ako nekoga interesuje, oglašen je na forumu.
  10. Uslužni oglas za kuma veterinara @TIE181ST jer njega ovde nema pa nema. Dakle: Honda Hornet 900; 2002. godište; Prešla oko 75 hiljada kilometara; Zadnji amortizer je zamenjen, skoro; Zamenjen je zadnji kočioni disk; Ulje pre nekih sedam dana; Gume, nove; Registrovan do maja; Cena 3200€, moguća je mala korekcija cene; Kontakt na +381600270947; Kažu da slike govore više od reči, u mom slučaju baš i ne bi ali pošto on voli da sređuje i glanca i...
  11. Potvrđujem iz prve ruke. Pozdrav iz liberalnih SAD.
  12. Svako ko je tužio nekpga zbog prve pomoći, izgubio je na sudu. Bilo je toga i u Americi i u Evropi. Sud je svaki put izneo mišljenje da se takve stvari ne osuđuju već pohvaljuju.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja