djuraz 214 Napisano April 15, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8-SA Prijavi odgovor kao problematičan Bitno da si dobro! Sredice se motor, taman za leto da se vozas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21804 Napisano April 15, 2022 Integrisan, 9467 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Jupiter je napisao: Dobro sam Ovi emotikoni svidjanja koje stavljam su tu zato sto si dobro!!! Da pojasnim, z@jebana je ova komunikacija preko tastature. Gvozdje se popravi, vidaj rane pa polako sve resto drug 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano April 15, 2022 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan @lomitelj Pa ni ja ne mislim da se raspravljamo u smislu da se svadjamo. Ali kao razmena misljenja je sve ok. I ja se zalazem za kulturu u saobracaju. Samo se nasa tacka glediste razlikuje. Sa moje tacke: sasvim je kulturno propustiti vozila koja se krecu brze od tebe i pre nego pocnu da ti blicaju, a sa tvoje je: nije kulturno da se kreces brze nego ti zakon dozvoljava, pa nema potrebe nikog propustati Mala sala, ali je tako...Nisi ti mene razumeo. Nikada i u bilo kojoj situaciji nema potrebe za blicanjem. Nikad. Ko zna zašto je onaj ispred u situaciji u kojoj je. Lagano, smireno i kulturno prema svima. Blicanje i trubljenje je u tim situacijama u Nemačkoj kažnjivo, na primer. Držanje odstojanja se malo, malo pa meri na nekim mestima i košta mnogo više od prolaska kroz crveno u prvoj sekundi, opet na primer. Sklanjanje u desnu, i to krajnju desnu se podrazumeva. To je princip i pravilo. Kroz Srbiju, kada se pojavi treća, to kao da je za šugave. I kada nema kamiona na tim uzbrdicama, nikoga nema. Ni autobusi se ne sklanjaju. Sit se lepo navozam u krajnjoj desnoj. Bez trunke stresa. Samo nabijanje iza vozila izaziva nervozu i neprijatnost. Dodaj na to blicanje ili nervozno levo-desno kretanje, eto ga i bes. Ja samo apelujem na kulturu ponašanja. Propuštanje, strpljivost i samo smireno. Jedini ko ima pravo da žuri su oni koji upravljaju sa vozilima sa plavim rotacijama, tzv hitne službe. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica55 272 Napisano April 15, 2022 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star XVS250 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za Vas ali kad cekam 10ak min da se iskljucim kod dusanovackog mosta i onda mi na samom skretanju ispred mene uleti taksista ma ni da me pogleda nego onako put je njegov izgoreo sam .... Ok razumem zeznuo si se pogresio pa mahnes , svirnes pitas pustio bi svakoga ali tako bahato... samo sam jurnuo napred da ne prodje po cenu da izudaram auto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3256 Napisano April 15, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 41 minutes ago, N.F.S. said: Ovi emotikoni svidjanja koje stavljam su tu zato sto si dobro!!! Da pojasnim, z@jebana je ova komunikacija preko tastature. Gvozdje se popravi, vidaj rane pa polako sve resto drug Hvala, hvala. Jesam dobro, već sam krenuo da razmišljam šta da/da li da kupim nešto drugo dok ovaj ne bude gotov, jer shvatio sam potrajaće. U to ime jedna fotka, iz Chopper kafea, Sarajevska. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 15, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ух, а тек претицање са десне стране није дозвољено... Да не буде да сам неки светац, на том путу ка Пупиновом мосту, ако је гужва, возим и сам десном траком. Ем је празна (ваљда их срамота да неко види да возе спором), ем је у највећем делу равнија/бољи асфалт. Све у свему, недостатак културе (сваке врсте) и недостатак кажњавања непрописног понашања. Није само висина казне битна, већ се у обзир узима и вероватноћа кажњавања, те на основу тога људи одлучују хоће ли поштовати прописе или јок. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica55 272 Napisano April 15, 2022 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star XVS250 Prijavi odgovor kao problematičan Tu me malo plase one kamere okacene a i kod zbega u 99% slucajeva naletim na policiju pa idem sa razumevanjem Ja sam jedan od onih sto po PS idu maltene uvek ( volim da nagazim gde mogu ) ali zato kad idemo u neki TC i kako uvek pratim smer kretanja i onda mi neko iz jednosmerne uleti i uparkira se ispred mene , e tu branim prvo sirenu u kolima a ona i tu osobu od zene 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8055 Napisano April 15, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 2120 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Braćo,kod vas u Beogradu ko ratno stanje,od semafora do semafora ko preživi.Jupiter brz oporavak, a za mašinu žalost.Uzgred da pomenem lomitelj -a,ako si danas štucao oko 15h,pominjali smo te,Nemanja ,,Ristić" servis ,bili sin i ja on terao auto kod njega pa sam te pomenuo. Promenio April 15, 2022 član gebee&co 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3470 Napisano April 15, 2022 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan @Jupiter brz oporavak zelim dobro je da si ti na nogama 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7786 Napisano April 15, 2022 Drug član, 811 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Jupiter Veruj mi da te razumem. Ako nisi čitao moj peh od pre 7 dana, virni. Čisto da ti ublaži duševne boli. Od kupovine motora, prošlo mesec dana, jedva da sam napravio somića km. I dodje dekica i skine me sa istog. Šta reći? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano April 15, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan @the_doctor Gde si pisao o udesu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1933 Napisano April 15, 2022 Drug član, 791 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Današnji profesionalac 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7786 Napisano April 15, 2022 Drug član, 811 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Alexa90 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4583 Napisano April 16, 2022 Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Mene redovno seku u raskrsnici, i to ne vozim brzo... Gleda, čeka da se približim i onda mi ispred nosa iseče put (verovatno ne umeju da procene moju brzinu)... Zbog takvih i usporavam više nego što treba i sviram kad vidim da će da me ugroze... Isto sam primetila da mlađi motoristi kod nas kolonu vozila na semaforu obilaze sa desne strane (a idu levo ili pravo), a ja isključivo sa leve. Kolegama želim brz oporavak i da se što pre vrate svojim ljubimcima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7659 Napisano April 16, 2022 Drug član, 2934 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nista opasnije nema nego kada debil gleda u mene i izadje, tad smatram da me vidjeo i da sam siguran u prolazak, a ono...Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8507 Napisano April 16, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1889 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, Mr_Wolf je napisao: Današnji profesionalac Ovo "oduzimanje prednosti" je kod nas toliko uzelo maha da je to strašno. Ljudi bukvalno namerno idu na to da će onaj sa prvenstvom da koči. Što se mene tiče, to je jedan od najgorih prekršaja koji prolazi nekažnjeno dok se nešto ne desi. 2 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14236 Napisano April 16, 2022 moto merkat °°, 4892 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Naucili su nas da vezemo pojas, mogli bi poraditi i na drugim prekrsajima. Ali lakse se zavaliti u 'ladovinu i ukljuciti radar, ne moraju vise ni zaustavljati samo proslede snimak. 2 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano April 16, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, zaludan je napisao: Ovo "oduzimanje prednosti" je kod nas toliko uzelo maha da je to strašno. Ljudi bukvalno namerno idu na to da će onaj sa prvenstvom da koči. Isao do obrenovca i nazad, aj necu da kazem da mi je njih 10 oduzelo prednost ali 5 jeste sigurno. I to me gledaju u oci. Citam ovu temu, citam temu o kerovima, citam komentare o komsijama koji ostavljaju obucu po hodnicima u zgradama dok kese sa djubretom bacaju kroz prozor na ulicu. Osecam da mi polako, ali sigurno, sve to utice na psihu. U negativnom kontekstu, naravno. Pizdim .... A pizdim zato sto znam da nece biti bolje vec svakog dana sve gore. Bahatost bahatost i samo bahatost ... Promenio April 16, 2022 član travelman 4 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveta 5. 1984 Napisano April 17, 2022 IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1019 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam neka "vrlo korisna" razmisljanja o ponasanju u sobracaju.Lakse ce mi biti da prezivim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7786 Napisano April 18, 2022 Drug član, 811 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Da povedemo polemiku dalje, malo sad obraćam pažnju, a i situacije se nameću. Opet iz prvog lica. Moja situacija. Preticao je autobus sa 5kmh više nego što se on kreće, pipkao kočnicu a nema nikog ispred sebe, navukao kolonu vozila do Konjarnika. Da li bi mu blicao!? Ma jok, vodio bih ga na ručak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5425 Napisano April 18, 2022 Drug član, 1948 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 4/15/2022 at 1:25 PM, the_doctor said: @zaludan Pozdravljam te. Neću se dalje nastavljati na ovu temu. 46 minutes ago, the_doctor said: Da povedemo polemiku dalje, ... Lepo je što si dosledan Znak za radove na putu, ograničenje 100, pa odmah zatim 80, a na kraju 60 i zabrana preticanja uz kolonu automobila sa desne strane ? Super si se snašao u datoj situaciji, ali mislim da si mogao i bolje: trebao si da se nabiješ ovom crnom na pola metra, da blicaš prvo, a onda da ih obojicu obiđeš desnom trakom ali, agresivno i što je moguće bliže! Pa onda malo i pored ovih što čekaju u koloni E tako se to radi 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1049 Napisano April 18, 2022 Zainteresovan, 423 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Klasican primer debila... Pretice autobus brzinom autobusa +1km/h Nije mi samo jasno zasto ide autom, zasto ne ide autobusom kad idu istom brzinom Zaseo u levu traku a desna mu slobodna Ovom nema smisla blicati, jer debil ne kapira sta radi i sta treba da uradi Ja kad bih mog'o ja bi ovog od besa izujedao.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7786 Napisano April 18, 2022 Drug član, 811 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @antir3ality Izuzetno zapažanje. Laska mi što pratiš svaki moj post. Mislio sam, konkretno, da se sa kolegom Zaludnim neću nastavljati, njemu sam se i obratio, jer čovek ima svoje argumente koji se ne slažu sa mojima, svaka dalja priča bi bila tupljenje. Ja bih lično rekao da ti nisi u svakodnevnom beogradskom saobraćaju da bi znao kako ovde stvari funkcionišu. Ostaviš razmak izmedju sebe i auta ispred, opa, evo ga jedan izmedju vas. U džungli, moraš igrati po pravilima džungle. A siguran sam, malo sutra, da i ti poštuješ dosledno svaki znak koji vidiš, pa si ih meni sve nabrojao, i ako ne znaš koliko mi idemo, i da li smo i jedan prekršili. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3565 Napisano April 18, 2022 Malinar u pokusaju, 1703 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, the_doctor said: Po meni crveni yaris ovde vrši opstrukciju saobraćaja. Iz kojih razloga, to biste već morali vozača da pitate. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 813 Napisano April 19, 2022 Zainteresovan, 683 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo puta ovakvo ponasanje ne smatram bahatim nego neznanjem ili nerazmisljanjem. Naravno i to smeta i nervira druge ucesnike u saobracaju kako god ga kategorizovali Jos jedna slicna stvar me uzasno mnogo nervira a to je kada na auto putu vozac srednjom trakom koci, spusta brzinu na 40 - 50 i tek onda krene da se iskljuci iako je iskljucenje pocelo 50 ili 100m ranije. Mamlaze, srednjom ljudi voze od 80 pa na vise, drugi iza tebe mora ostrije da usporava, treci da koci, cetvrti - peti je vec u ozbiljnom problemu 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...