Blackened 583 Napisano Novembar 10 (promenjeno) Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan @the_doctorDa, to i jeste problem kruznog toka, gde je ko usao, moze se lagati i za druge stvari, ali ta pravila i usmeravanje pred kruzni tok su zbog brzeg toka saobracaja i bezbednosti. Kako se u praksi resava, nisam siguran. Ali ceo krug spoljasnjom trakom je nasuprot logike i bezbednosti. (time bukvalno blokiras sva vozila iz svih pravaca) Promenio Novembar 10 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Novembar 10 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sve razumem i jes da kazemo prepreka i meni, ta bandera je uvučena toliko da da gazim ivicu mi ne smeta, pomerio sam se posle levo sa zadnji izbegne rupu, meni je falilo tih dva metra da prodjem sve to a ona tek ulazi u suzenje. Moja brzina nije ni 30, tako deluje na kameri, probam da osposobim gps pa da bude i brzina. Nema znaka za suzenje. Opet se vadim na to da sam ja vec tu i da treba da zavrsim radnju. Ne moze sve da se vidi na kameri kao i uzivo. Da je ona usla prva ja bi stao gde pocinje klip. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1452 Napisano Novembar 10 (promenjeno) Drug član, 562 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, the_doctor je napisao: Ranko je moj bivši drug. Popravio sam ti ovo Ja i dalje smatram da je najbolje rješenje za sam kružni tok one fizičke prepreke koje odvajaju smjer kretanja. Naravno, to ne važi za velike kružne tokove tipa Slavije. Ali to onda pravi drugi problem, a to je forsiranje prestrojavanja u odgovarajuću traku prije kružnog toka Promenio Novembar 10 član admiki 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Novembar 10 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ne diraj mi Docu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9558 Napisano Novembar 10 Ne silazi, 2261 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ranko, seci banderu, radi mira u kući... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Novembar 10 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Imaju drugi. Neki dan je neko upao u reku a neka zena je udarila u topolu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8407 Napisano Novembar 11 4_tocka_i_karoserija, 1868 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Često se ovde više ljudi poziva(lo) na znakove koji obeležavaju koja je traka za koji izlaz sa kružnog. Ja moram priznati da je jedino mesto gde sam ja taj znak igde video na NBGD, "na kraju blokova" gde počinje onaj novi put ka autoputu/expo centru. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 263 Napisano Novembar 11 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan To sa trakama vazi ukoliko su nacrtane trke u kroznom toku, ukoliko nema nacrtanih traka, onda je veselje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stylo 39 Napisano Novembar 12 U prolazu, 13 postova Motocikl: Peda Tekken 250 Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 11. 2024. at 9:40, zaludan je napisao: Često se ovde više ljudi poziva(lo) na znakove koji obeležavaju koja je traka za koji izlaz sa kružnog. Ja moram priznati da je jedino mesto gde sam ja taj znak igde video na NBGD, "na kraju blokova" gde počinje onaj novi put ka autoputu/expo centru. Sve cesce postavljaju znakove (vertikalnu ili horizontalnu signalizaciju), za koliko sam razumio predefinisanje kretanja vozila u raskrsnici sa kruznim tokom. Znakove ima novi kruzni kod Usca, kod opstine na NBG. Sad s obzirom da je to pravougaoni plavi znak, koji se obicno koriste kao znakovi obavjestenja, a ne obaveze (kao sto su plavi okrugli npr. obavezan smjer kretanja) da li su oni obavezujuci ili i dalje vazi da ko zauzme traku u kruznom moze da se vozi dok mu ne dosadi, ne obaziruci se na to sto je ta traka predefinisana za skretanje na prvom ili drugom iskljucenju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8407 Napisano Novembar 12 4_tocka_i_karoserija, 1868 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Stylo je napisao: Znakove ima novi kruzni kod Usca, kod opstine na NBG. Ja ih ne videh Ne kažem da nema, nego, retko idem tamo, preksinoć prolazio, i nisam primetio, što, ako su postavljeni, može dosta da govori o svrsishodnosti/efikasnosti. One kod Ledina sam video "na keca". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3975 Napisano Novembar 12 Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ima znakova pred Brankov most, iz svih ulica sa po 3 trake može da se ide svugde na izlaz u 3 trake bez prestrojavanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stylo 39 Napisano Novembar 12 U prolazu, 13 postova Motocikl: Peda Tekken 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne mogu da nadjem valjanu sliku sa nekom boljom rezolucijom, ali od mosta kad se ide ima traka samo za desno koja vodi ispod mosta, onda desna traka za pravo i desno, srednja bi trebalo da je pravo i desno! i lijeva traka je za pravo i lijevo. Prestrojavamo se svaki put kad iz srednje i unutrasnje trake izlazazimo iz kruznog toka...Tj. da bi izasli iz unutrasnjih trakamoramo da presijecemo spoljasnju traku sto se racuna kao prestrojavanje. Sent from my CRT-NX1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 100 Napisano Novembar 12 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan 3 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 583 Napisano Novembar 12 (promenjeno) Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Nema strelice/znaka za ceo krug :). Ali da, to je to, lepo obelezeno i teoretski niko nikome ne bi trebalo da smeta pri izlasku ako svi voze istom brzinom. I logicno, ako hoces ceo krug, udjes skroz unutrasnjom trakom, a ne spoljasjnom. Ovi u SAT emisiji kao da od juce voze, ovo uopste nisu spominjali. Nego ima jedan problem, ima i sporih i brzih vozaca - pa ima ova cesta problematicna situacija i kada je sve ovako obelezeno: Ako udjes srednjom trakom recimo, i izlazis na drugom izlazu (pravo). Udjes u kruzni, i neko posle tebe na narednom ulazu udje i ne izlazi na svoj prvi izlaz, tebi sece izlazak, a usao je posle tebe (ako brze udje, eto sudara i ti u srednjoj traci pri prestrojavanju ispadas kriv), jos ako ima pesacki, pa moras da usporis pri izlasku. Promenio Novembar 12 član Blackened 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1452 Napisano Novembar 12 Drug član, 562 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Upravo ovo sam i ja htio da napišem oko obilježavanja traka u kružnom toku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kick88 81 Napisano Novembar 13 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: BG Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Jos samo nismo videli kruzni tok sa punom linijom 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3354 Napisano Novembar 13 Drug član, 1361 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Blackened said: Nego ima jedan problem U tom slucaju ispada da su strelice vise "informativnog karaktera" jer je slovo zakona jace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8407 Napisano Novembar 13 4_tocka_i_karoserija, 1868 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Blackened je napisao: Nego ima jedan problem, ima i sporih i brzih vozaca - pa ima ova cesta problematicna situacija i kada je sve ovako obelezeno: Ako udjes srednjom trakom recimo, i izlazis na drugom izlazu (pravo). Udjes u kruzni, i neko posle tebe na narednom ulazu udje i ne izlazi na svoj prvi izlaz, tebi sece izlazak, a usao je posle tebe (ako brze udje, eto sudara i ti u srednjoj traci pri prestrojavanju ispadas kriv), jos ako ima pesacki, pa moras da usporis pri izlasku. Ovo postaje ozbiljno komplikovano Elem, ako taj drugi ima iste znakove, i ne izlazi na svom prvom izlazu on bi trebao da uđe ili u istu traku u kojoj si ti, ili čak u unutrašnju, u zavisnosti od toga gde ide. Pa onda, ne vidi se lepo na slici, ali izgleda da ovaj "glavni pravac" nema obrnuti trougao, ni bilo koji drugi znak što bi onome ko ide u tom pravcu trebalo da stavi do znanja da važi pravilo desne strane, tj. da taj drugi ima prednost, što je u našim uslovima korišćenja kružnog toka recept za sudare. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 100 Napisano Novembar 13 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan ima obrnuti trougao 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stylo 39 Napisano Četvrtak u 09:45 U prolazu, 13 postova Motocikl: Peda Tekken 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam polagao voznju instruktor nam je rekao da ako jedan krak raskrsnice ima obrnuti trougao trebalo bi da i svi ostali imaju, tj. da je takvo pravilo pri projektovajnu i obiljezavanju raskrsnice. Ovaj smjer desne trake za pravo pravi problem, da nije tako obiljezeno niko ne bi presijecao put ostalim ucesnicima, kada bi to zamijenili mozda bi bilo bolje, a mozda bi se smanjila propusnost raskrsnice. Nesto je tu nelogicno i nije dobro uradjeno. Zamislite situaciju, posto je kruzni tok samo jos jedna raskrsnica, da na obicnoj raskrsnici imate dvije trake za skretanje, a desna traka za skretanje desno je jos i traka za pravo. Meni to tako izgleda, mozda grijesim i ne razumijem dovoljno dobro, ako neko ima da ispravi. Postoji jos jedna stvar koja mi je zapala za oko, posto su saobracajna pravila uglavnom logicna, ovdje imamo situaciju da neko ko se iskljucuje iz raskrsnice treba da ukljuci desni indikator sto ne znaci ostalim ucesnicima u saobracaju, pogotovo ovim sa lijeve strane jer nisu u mogucnosti da ga vide i ne mogu da iskomuniciraju sa tim ucesnikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8461 Napisano Četvrtak u 18:13 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Kolektivna dijagnoza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3814 Napisano Petak u 16:47 Drug član, 460 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, mrle je napisao: Kolektivna dijagnoza A smejali smo se na referencu Trece oko. E sad su svi takvi 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11090 Napisano Petak u 17:55 (promenjeno) Drug član, 1277 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan danas za neverovati, priblizavam se pešačkom prelazu i usporavam , covek ili biće neko ne znam iz suprotnog smera isto usporava, moju traku kolovoza pešaci prosli i ja krećem napred a pajser krene da obilazi pešake na pešačkom prelazu i pravo na mene, bezim u desno na trotoar i mimoilazimo se, kolima sam bio ,ne motorom da neko ne pomisli. Jebote i to sve sa 15 na sat , ne jebe zivu silu, ljudi koji prilaze pešačkom se zgledaju i odmahuju glavom, ja koji sam mesečno na 6000 km minimum ovaklo nesto nisam video nikad, koji je to mozak ,sta je to ,iznenadio sam sebe jer se nisam iznervirao nego sam izneverovao da je ovako nesto moguće Da dodam ,ovo nije ni bahato ,ne znam sta bi ovo moglo da bude ,jebem ga ,nesto nenormalno ,nemam objasnjenje ,sta li Promenio Petak u 17:57 član piki 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9477 Napisano Petak u 18:17 Drug član, 1458 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, piki je napisao: Jebote i to sve sa 15 na sat U saobraćaju, kao i uopšte u životu, jedan bezobrazluk povlači za sobom drugi i tako to krene... Nisam bio prisutan ali je moguće da su pešaci prelazili pešački prelaz brzinom 1 km/h, kao da idu na streljanje, što je ovoga bahatog iznerviralo uz ko zna šta još pre toga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16117 Napisano Petak u 18:30 (promenjeno) Misbehave Responsibly, 1635 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Sobraćaj je ogledalo društva a svi pojavni oblici bahatosti (od strane vozača svih vrsta vozila i pešaka pride) u saobraćaju su samo nijanse iste nenormalnosti koja je ovde dobila status redovnog stanja. U saobraćaju neće biti ništa bolje nego može biti samo još gore nego što jeste dok se celokupna "normalnost" ne rekalibriše. Promenio Petak u 18:31 član drs 4 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...