Jump to content

Moto Zajednica

Koje gume uzeti?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 444 postova
  • Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400

Nemam pojma, ali nisam mogao da cekam pa sam ih odlepio i otisao da probam opet. Dosta je bolje, mozda malo sad samo osecam na kormanu, a mozda se i tripujem.

Ali videcu svakako kad budem u prilici da probam na drugom mestu. U AC-u to sigurno niko nema, u Krusevcu mozda ima. Raspitacu se.

EDIT: Sad tek vidim da mi fali i ovaj poklopac s desne strane viljuske 🤣. Dal je zaboravio da vrati ili je vraceno pa nije stegnuto pa je ispalo, we shall see tomorrow 🥳

image.thumb.jpeg.995e9676268a001efcfd4df7f35eb5b3.jpeg

Promenio član Miroslav91

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5064 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Rekao bih da je neko požurio da uradi. To što si pogodio par rupa, ne bi trebalo da ti ništa značajno poremeti felnu i balans.

Što se one tačkice što bi trebala da ide na ventil ili suprotno od vetnila, nema to toliko veze, ako vulkanizer lepo izbalansira točak.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1266 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Stavio Angel st, prvi utisak relativno tvrdja guma. U voznji odziv po lokalnim ulicama do 60 km/h,  onako. Deluje mi Metzeler z8 koje sam imao dosta povoznije. Videcemo sutra na otvorenom. Koliko sme da se gasira sa novom gumom? 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 585 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C
pre 14 minuta, Zarkela je napisao:

Stavio Angel st, prvi utisak relativno tvrdja guma. U voznji odziv po lokalnim ulicama do 60 km/h,  onako. Deluje mi Metzeler z8 koje sam imao dosta povoznije. Videcemo sutra na otvorenom. Koliko sme da se gasira sa novom gumom? 

U početku baš i nemoj. Dok se ne skine površinski sloj. Ja obično 100-ak km ne forsiram. Možda i kraće, 60 - 70km.

Moguće da sam malo oprezniji, ali tako mi neko ubeđenje u glavi. 😎

Promenio član Best

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: SV650A

Mislim da one tackice na gumi fabrika ne stavlja zbog estetike. Vulkanizer moze izbalansirati tocak i ako ne pazi na njih, ali zasto stavljati 70 grama ako moze da bude samo (recimo) 10.  

PS

Ako imas vise od 70, zarotiraj gumu u odnosu na bandaz za 180 stepeni , pa balansiraj.

Promenio član Petre

• Drug član, 945 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Tačka na gumi, po pravilu, označava mesto na kom je guma najlakša. Kada se tačka stavi na ventil - može da olakša balansiranje gume - odnosno da omogući balansiranje uz korišćenje manje tegića. 

Ali definitivno nije presudna ni za šta. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 338 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X
Pre 18 sati, Zarkela je napisao:

Tako puno, uh. Masala. Hvala na savetu. 

Izadješ na neki parking, 10 krugova u levo i 10 u desno pod nagibom kao u krivini i posle toga pun gas!

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1667 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Cisto da iskomentarisem moje Dunlop Sportmax GPR-300, 160/60 17 posle 2 jadne sezone.

Guma ne voli naglu voznju ne zagrejana, ne voli farbu na asfaltu, i ne voli moja dva cilindra kad presaltam iz trece u drugu na neki od navedenih uslova. Hoce brzo da proklizi kad zadnju stisne malo jace itd. Nekako mi "plasticna"

Sto se fizickog stanja tice, nisam presao ni 3-4k km uglavnom gradske voznje, sare ima, ali ispucala sa strane, kao da je stara 10 god.

Sledeca nece biti ona sigurno...

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 486 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
On 8/5/2025 at 2:37 PM, Немања said:

Ја сам опет узео Конти Трил Атак 3 , са предходним прешао 22-23000км и презадовољан. Држале до краја али већ су исхабане биле достаIMG_6638.thumb.jpeg.66d6f954c49b1df81cbc4c82d4cf363a.jpeg

поготово што сам имао и доста ауто пута па се укоцкала мало🤷‍♂️IMG_6605.thumb.jpeg.783179bb6f9cedf48f2cffc6b3d223d9.jpeg

други осећај са новим гумамаIMG_6651.thumb.jpeg.8abfce5c20a7784bef7a3f605e900f5d.jpegIMG_6650.thumb.jpeg.28c6422d14ee3481ba0f37546dada7c6.jpeg

Meni jedva izdrze 9k km , daj recept kao izdrze 22k km

• Zainteresovan, 486 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
On 8/5/2025 at 1:10 PM, Mr_Wolf said:

Pošto su me autogume ispalile, potpuno neplanski sam uzeo Continental. Koliko sam čitao iskustva kolega, trebalo bi da budu dobre. Samo će mi sa mojom uobičajenom potrošnjom, verovatno trajati 500km. 

AP1GczNYeIafxNpCHpjnPUe70lCDJ2X13NUXb3IrWY5daH6Sch1Nh7QiSW84yh2Hf1DLweaJEfqni9JFvzvkhsMZsZiISpEK588Iuc42-0JR7Mqf3sUjWxSwjy60U8qfUnInxB07LXjxmmJPqDog-Z7yvwv_kQ=w707-h942-s-no-gm?authuser=0

AP1GczM54llV5A3qoh9kwNRlfNqaV6LcjEcn_ntKPzLhRN_O5AZq9bAL3Lr046ZEzj85X3gPm9TwhiUH2423ex4H_jWu12FxORNAonUd9VtOYydqY8olRHABQJG0gAJYgPfoEx5S_9su0j4VUkvLT5ejlmrPmQ=w707-h942-s-no-gm?authuser=0

Ovo mi zelja ali mislim da bi ih GS pojeo za 7-8-9k km, nema je jos u GT varijanti, guma je vrhunska

• Drug član, 858 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
Pre 11 sati, Bratislav 1973 je napisao:

Meni jedva izdrze 9k km , daj recept kao izdrze 22k km

Па где знам, нема неки рецепт 🤷‍♂️   А што се тиче набавке ја сам моје гуме наручио са сајта www.Grip500.at Сет ме изашао у старту 80ак евра јефтиније него код нас колико се сећам. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 945 postova
  • Motocikl: Honda NT1100
Pre 13 sati, Bratislav 1973 je napisao:

Ovo mi zelja ali mislim da bi ih GS pojeo za 7-8-9k km, nema je jos u GT varijanti, guma je vrhunska

Šutiraću se u dupe ako mi izdrže 9000

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja