djo 85 Napisano Februar 7, 2022 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtx660,xjr 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo bi Shad kofer. Gde ima nosač za 80 eura? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Februar 8, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Shad Topcaseträger H0NT75ST für Honda NC 750 X Bj.16-21 - Motorradteile-Preiswert-Kaufen MOTORRADTEILE-PREISWERT-KAUFEN.DE Evo ga: 85 eur za model nc 750x od 16 do 21 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15818 Napisano Februar 12, 2022 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Secate se NC-a iz Tehondroma koji je imao problem sa radom motora, gašenjem, zaglavljivanjem menjača i td. Bajk nema vise tih problema, 300km predjeno, sve Ok. Sad je došao red da se prest. ventili, zam. antifriz i srede amortizeri napred, podesi zadnji. zbog muke onomad nove svećice su stavili sve je išlo glatko dok nisam uzeo amorte radjeni su, toliko je lepka stavljeno da ne mogu izvaditi čauru sanacija može početi dodjoh do željenog teleskopi su načeti zbog vode/vlage.... jbg montage i gotovo Šteta bas šteta za celokupno stanje NC-a jer je istog godišta kao moj al sa duplo manje km. Zadnji amortizer sam jedva pomerio na štelovanju _______________________________________________________________ drugi NC potrajao je 5.000km, nemere kvrknut 2018 ili 19 je godišta Srdjan je odradio sedište, dosta udobnije no fabričko stender iz MK nije dobar, vrlo malo da se ćušne napred i ode moraće ovde Seba poradi kako bi stajao stabilno morao sam dizalicu podmetnuti, nisam se usudio tako raditi E sad, sta je ovde problem..... Miroslav mi izlozi da ne može upaliti bajk, sve odradi po davanju kontakta ali neće da zavergla, već se samo čuje "tak". Skinuo je akumulator, napunio (kaže punjač da je Ok), namontirao i opet isto, samo "tak" uradi kad se start taster pritisne. Skinuli ga sa slepa, brzinski dajem kontakt samo da vidim/čujem šta se zbiva..... ne vidi menjač, gasim i odlazim raditi tekući posao, posle cu se pozabaviti. U medjuvremenu stavljam za kafu tj aku da se krcka. šta je ovde problem Problem je do akumulatora, crkao je i ako pokazuje prihvatljive vrednosti napona. To je samo posledica, povučen je niz stvari za sobom o kojoj cu kasnije. Uzrok kvara je adapter (iznad baterije) napona USB utičnice koji je vezan kako ne treba, direkt na akumulator. sad da vidimo šta kaže merenje i paljenje Tu je situacija sledeća.... Prvo ide potrošnja struje u fazi mirovanja, to je ono kad je sve pogašeno, bajk parkiran a mi u kuci pijemo ladno pivo. HISS (kod. paljenje) vuče do 10mA struje i to je skroz Ok jer ima modela dvotočkaša koji znaju da povuku 18mA. HISS + USB adapter, zajedno vuku 30mA .... mnogo, nije prihvatljivo i šta to tacno znaci? Nas akumulator je deklarisan na 205A(en) = isporuka udarne struje kad startujemo bajk. 205A je isto sto i 205.000mA struje u kofi koja je bušna na dnu i non stop curi vani 30mA. Sad sami sračunajte koliko će struje iscureti za 1h, 1d, 5d -10d, 3-5 nedelja pa će te znati sa cim raspolažete pri narednom startovanju. Sad da se vratim na "povučen je niz stvari sa sobom" ..... Akumulator je pokretač zabave kad zabrunda masina, pa krivina, pa milina ali isto tako zna biti i pokretač niza sranja koje nas mogu zadesiti. Los akumulator direktno u celo udara regler-namotaj, zatim frajlauf kao i ECU (motor, abs). Konkretno u ovom slučaju frajlauf je načet, grublji zvuk proizvodi tako da se nazad ne može ici. Pojačavaće se vremenom, za sad ništa strasno ali u nekom momentu moraće se zameniti jer kad on krene da se raspada, znajte da cete imati metalne opiljke u motoru/ulju. punjenje je odlicno dalje nastavljam po planu i programu 20e kosta oem rele ako se ne varam, dobar će biti boshov od 800din usput nadjem da je sjeban šraf/navoj sedišta šraf zamenio, navoj sredio držač suvozačeve strane namešten, pogubljeni delovi raskacio instalaciju maglenki koju cu upariti sa USB instalacijom na mesto predvidjeno za to mora ovako izgledati, rasturanje plastika da bi finalno stanje bilo.... može pakovanje To bi bilo to NC-jasi a i ostali koji voze nešto sasvim deseto. Sezona samo sto nije počela, proverite i sredite stanje bakterije pre nego Ajd uzdravlje 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Februar 12, 2022 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Brate... Sve u ovo mladi motori, ne bi trebalo ovako da izgledaju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8017 Napisano Februar 12, 2022 Drug član, 2115 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Po meni detaljno,i pravilno.Skidam kapu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Februar 12, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Yuasa je i meni tako na kvarno crkla ali je možda bila 1 god starija jer nisam imao dodatne potrošače. Početkom godine nije htela da pali ali je posle pregurala celo leto bez problema i sledećeg proleća crkla definitivno. Meni se ovaj Fulbat aku kao sa slike odlično pokazao. Izgleda da će prebaciti preko 2 godine života. Na kontaktu sa upaljenim farom daje 11.9V i upali sasvim normalno posle stajanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jedan_dva 81 Napisano Februar 12, 2022 U prolazu, 43 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: 2022 NT1100 DCT Prijavi odgovor kao problematičan Namontirah Givi tank torbu. 5mm navojna sipka, savijena i ofarbana, komada 4. Izbusene rupe u crnoj plastici na frunku, komada osmoro (da me ne doceka neko ako kazem drugacije), isto toliko leptir matica i podloski sa gumom ispod da zaptije iznutra. Bez torbe izgleda ovako: I na kraju, sa torbom: Tank torba, resena. Hvala drugari na savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Februar 12, 2022 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Praktično sve... Kupi i prodaj u najvećoj online zajednici u Srbiji. Probaj na kp! Ako nekom treba. Nova, neogrebana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2491 Napisano Februar 13, 2022 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Jedan_dva je napisao: Namontirah Givi tank torbu. 5mm navojna sipka, savijena i ofarbana, komada 4. Izbusene rupe u crnoj plastici na frunku, komada osmoro (da me ne doceka neko ako kazem drugacije), isto toliko leptir matica i podloski sa gumom ispod da zaptije iznutra. Bez torbe izgleda ovako: I na kraju, sa torbom: Tank torba, resena. Hvala drugari na savetima. Bravo za smelost, ja ni u ludilu ne bih izbušio poklopac na novom motoru 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15818 Napisano Februar 13, 2022 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jedan_dva Da si obratio paznju sa 275 strane, video bi da se kaiševi donjeg dela preklapaju par cm pre sivog dela.... da bi pratilo širinu torbe i zbog zategnutosti da stoji čvrsto. Kod tebe je to ispod polovine crnog dela trake da je tako nazovemo..... kakva je situacija u vožnji, kako stoji? bolje da si bušio na ovim mestima, obe strane Jos jedna stvar.... da si bušnuo gde sam označio, leptir matice bi ti upale tacno u kanal, ne bi bila isturene = moguće grebanje kacige ako ide unutra. Nemoj misliti da ti nesto kenj*am al da je moglo bolje.... moglo je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano Februar 13, 2022 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan A sad ja tebi, Dare, da malo solim pamet: kad si gore pisao o potrošnji struje iz akumulatora dok je u mirovanju naveo si udarnu struju akumulatora, a ne kapacitet. Verovatno omaška. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Februar 13, 2022 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Satelis said: Jos jedna stvar.... da si bušnuo gde sam označio, leptir matice bi ti upale tacno u kanal, ne bi bila isturene = moguće grebanje kacige ako ide unutra. Nemoj misliti da ti nesto kenj*am al da je moglo bolje.... moglo je. Nisam nikad zagledao kako je nakacen ovaj crni deo na poklopac. Lepak, zabice? Meni je najlogicnije skinuti crne sine, busiti, staviti matice, vratiti na poklopac bez busenja istog. Druga opcija bi bila presvukao bih crne sine folijom, crnom, providnom svejedno pa na foliju nalepio industrijsku cicak traku pa ako treba i sa dvokomponentnim lepkom. Neces ostetiti fabriku lepkom jer kad pozelis samo svuces foliju. Najbezbolnije za motor da ostane u izvornom stanju pogotovo sto je NOV. P.S. Tacnije druga opcija bi bila prva opcija. Busenje bilo cega samo ako mora. Promenio Februar 13, 2022 član Ferty_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jedan_dva 81 Napisano Februar 13, 2022 U prolazu, 43 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: 2022 NT1100 DCT Prijavi odgovor kao problematičan @Yanco A mislio se, premisljao, cicak traka, nema u CG, pokusavao iz Srbije i okoline...nije se ni meni busio nov motor, ali na kraju, ja sam njega kupio, nije on mene. Treba mi tank torba, montirah je. Rupice su 5mm, ako mi ikad bude palo na pamet da maknem torbu, cepici od crnog vruceg lepka i zatvorim ih.@Ferty_ crne sine su deo poklopca, neodvojive. Crveni deo se skida. Bila je opcija i da se ispod crvenog dela levo i desno od sina ubace magneti, ali me mrzelo da cekam 30-50 dana sa Alija. @Satelis verovatno si u pravu. Lakse bi se i reptil matice vrtele da sam busio na ravno, tj malo sire, ali to mu je sto mu je. Nisam jos probao vani, ali zategao sam gornje kaiseve do kraja (mozda moze jos malo, a donji kaisevi su taman toliki koliko treba da torbu drze tu gde treba i ne koriguju se. Videcu kako ce biti kad stavim drangulije unutra pa torba oteza. Kaciga svakako ide iza, u veliki kofer jer ni pre nije mogla u frunk, obzirom na velicinu kofe koju ceo zivot nosim na ramenima. U frunk ce ici alat, kisno odelo, kompresor, dzidze za opravku guma i slicne drangulije. Napravih i ove "smetače-da-torbe-ne-odu-ka-točku", ali nisu najbolje ispali. Rade posao, i ne vide se ispod torbi, ali cu ih svakako korigovati da lepse legnu...prvi mačići...Ovako, prođoh sa 80€ za torbe i 5-6€ materijala za smetače. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15818 Napisano Februar 13, 2022 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, sale-kum je napisao: A sad ja tebi, Dare, da malo solim pamet: kad si gore pisao o potrošnji struje iz akumulatora dok je u mirovanju naveo si udarnu struju akumulatora, a ne kapacitet. Verovatno omaška. Prosvetli me, ne razumem šta si hteo reci? Pre sat vremena, Jedan_dva je napisao: verovatno si u pravu. Lakse bi se i reptil matice vrtele da sam busio na ravno, tj malo sire, ali to mu je sto mu je. Jbg sad je gotovo, da si išao na sire imao bi dva boljitka, ma da i ovako će vršiti funkciju. Mali savet, kupi diht masu u crnoj boji i tanko u krug idi oko sipke... bice lepše i bolje zbog prodora vode da ne prodje unutra jer nisam siguran da će gumice dihtovati 100%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2491 Napisano Februar 13, 2022 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Jedan_dva je napisao: @Yanco A mislio se, premisljao, cicak traka, nema u CG, pokusavao iz Srbije i okoline...nije se ni meni busio nov motor, ali na kraju, ja sam njega kupio, nije on mene. U pravu si, tvoj motor, možeš sa njim da radiš šta god hoćeš. Što bi rekao moj ćale, svako svoju struju troši Forum i služi da se iskažu mišljenja i utisci svih članova, a ja moram iskazati svoje i reći da je ovo što si uradio jako grdno. Nadam se da se nećeš uvrediti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Februar 13, 2022 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam recimo istog tog uverenja kao @Jedan_dva, ja sam kupio motor da ga rabim (a ne on mene), da mi pojača lučenje endorfina dok sam na njemu, da ga prilagođavam svojim potrebama i iskreno, ne razmišljam o njegovoj prodaji i koliko će ono što mu radim dok je kod mene uticati na cenu kroz 2, 5, 10 ili više godina. Možda je to i zato što sam kupio savršen motor i ne planiram da ga prodam već da ga vozim dok se potpuno ne rashoduje, ali stvarno nemam problem sa time da li ili ne kada su modfikacije u pitanju, dokle god je promišljeno. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Februar 13, 2022 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Cenim varijantu 'uradi sam',ali na motoru 2021.godiste ja se ne bi usudio. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Februar 13, 2022 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja moj motor 2003. okrenem kad naiđem na baru, neko razbuši nov motor Kao i uvek, istina je negde između. Sve je to okej i lična stvar. 2 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8017 Napisano Februar 14, 2022 Drug član, 2115 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Nisi jedini što se tiče bare,čak i crnu mačku kad vidim,idem okolo.A što se tiče bušenja,proći će neko vreme,poželeće promenu,e onda idu igranke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano Februar 14, 2022 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Satelis je napisao: Pre 21 sati, sale-kum je napisao: A sad ja tebi, Dare, da malo solim pamet: kad si gore pisao o potrošnji struje iz akumulatora dok je u mirovanju naveo si udarnu struju akumulatora, a ne kapacitet. Verovatno omaška. Prosvetli me, ne razumem šta si hteo reci? Mislio sam da je jasno: kada računaš koliko struje troši motor u mirovanju i koliko će tako potrošiti akumulator, uzimaš u obzir kapacitet akumulatora, a ne njegovu udarnu struju. Naprimer: ako je potrošnja 30mA, za 100 sati (oko 4 dana) će se potrošiti 30mA*100h=3000mAh ili 3Ah, odnosno oko četvrtina kapaciteta novog akumulatora itd. Udarna struja sa tim nema nikakve veze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2597 Napisano Februar 14, 2022 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ako dobro shvatam, Dare priča o tome da sama udarna struja akumulatora opada sa opadanjem punjenja akumulatora. Otuda celo poređenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano Februar 14, 2022 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan On 12.2.2022. at 12:11, Satelis je napisao: Nas akumulator je deklarisan na 205A(en) = isporuka udarne struje kad startujemo bajk. 205A je isto sto i 205.000mA struje u kofi koja je bušna na dnu i non stop curi vani 30mA. Sad sami sračunajte koliko će struje iscureti za 1h, 1d, 5d -10d, 3-5 nedelja pa će te znati sa cim raspolažete pri narednom startovanju. Mislim da ne. Treba razlikovati dve stvari: kapacitet je količina energije koju može sačuvati i isporučiti akumulator i izražava se u Ah ili mAh. On se menja u zavisnosti od tipa i stanja akumulatora i njegovog stepena napunjenosti. Udarna struja je konstrukciona veličina i označava max jačinu struje koju odredjen tip akumulatora može kratkotrajno isporučiti u cilju anlasovanja motora. Izražava se u A i donekle je, ali ne apsolutno, vezana sa kapacitetom akumulatora (akumulatori istog kapaciteta ne moraju obavezno imati istu udarnu struju), ali ne i sa njegovim stepenom napunjenosti. Naravno da se podrazumeva da prazan akumulator neće isporučiti odgovarajuću udarnu struju. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15818 Napisano Februar 14, 2022 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pomešao si desavanja u mom slučaju....objasnim posle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Februar 14, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, Jedan_dva said: @Yanco A mislio se, premisljao, cicak traka, nema u CG, pokusavao iz Srbije i okoline...nije se ni meni busio nov motor, ali na kraju, ja sam njega kupio, nije on mene. Treba mi tank torba, montirah je. Rupice su 5mm, ako mi ikad bude palo na pamet da maknem torbu, cepici od crnog vruceg lepka i zatvorim ih.@Ferty_ crne sine su deo poklopca, neodvojive. Crveni deo se skida. Bila je opcija i da se ispod crvenog dela levo i desno od sina ubace magneti, ali me mrzelo da cekam 30-50 dana sa Alija. @Satelis verovatno si u pravu. Lakse bi se i reptil matice vrtele da sam busio na ravno, tj malo sire, ali to mu je sto mu je. Nisam jos probao vani, ali zategao sam gornje kaiseve do kraja (mozda moze jos malo, a donji kaisevi su taman toliki koliko treba da torbu drze tu gde treba i ne koriguju se. Videcu kako ce biti kad stavim drangulije unutra pa torba oteza. Kaciga svakako ide iza, u veliki kofer jer ni pre nije mogla u frunk, obzirom na velicinu kofe koju ceo zivot nosim na ramenima. U frunk ce ici alat, kisno odelo, kompresor, dzidze za opravku guma i slicne drangulije. Napravih i ove "smetače-da-torbe-ne-odu-ka-točku", ali nisu najbolje ispali. Rade posao, i ne vide se ispod torbi, ali cu ih svakako korigovati da lepse legnu...prvi mačići...Ovako, prođoh sa 80€ za torbe i 5-6€ materijala za smetače. Ne moraš korigovati i mučiti se dalje oko ovih drzaca torbi. Ako ti nisu dobro ispali opcija je da uzmeš hondine original držače torbi koji će podupirati sasvim dobro i ove tvoje torbe. Ispod sjedišta (iznad zadnjeg tocka) sa lijeve i desne strane imaš pozicije koje su fabricki ostavljena da se ti drzaci zasarafe i sasvim lijepo izgledaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15818 Napisano Februar 14, 2022 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan U predhodnom postu koji je sporan, nigde nisam naveo kapacitet akumulatora da ne bi došlo do zabune, već pomenuh udarnu struju jer verganje/startovanje iskljucivo zavisi od udarne struje gde je ujedno biio problem na prikazanom NC-u. Kapacitet je prisutan kod oba, oba ga moraju imati. Prvi je izražen u Ah, 11.2Ah znaci da će (trebalo bi) akumulator 11.2h isporučivati struju od 1A ili 11.2A će isporučivati 1h. Koliko će akumulator dati struje u datom momentu i koliko dugo će trajati isporuka zavisi od stanja akumulatora, napunjenosti, spoljne temperature, potražnje el. uradjaja. Startna struja takodje ima svoj kapacitet, izrazen je u A i ovde iznosi 205A isporuke u kratkom momentu, taj momenat je start bajka. A i Ah idu pod ruku, kad jedan opada (potrosnja struje) pada i drugi, kad jedan raste (punjenje) i drugi ce rasti s'tim da se mogu različito ponašati na vozilu. E sad dolazimo do kljucne stvari a to je manifestacija kvara (kod ispravnog punjenja). - U jednom slučaju možemo imati da bajk vergla "normalno" (vratitie se ne 214 stranu, Nikolin slucaj) ali nece da sastavi kako treba, duplo ili troduplo duze vergla od uobicajenog dok ne upali, pride intazitet i zvuk verglanja je normalan. Kad upali radi normalno. - U drugom slučaju možemo imati normalno verganje ali kad upali dodje do gasenja motora. - U trecem slucaju (moj) mozemo imati otezano verglanje, tesko upali i sve živo pobrljavi od elektronike nakon startovanja. - U cetvrtom slucaju imamo da ne moze zaverglati (sto je slucaj na pred. strani) cak ni nakon punjenja, prespajanjem kablovima upali i radi normalno. Hocu reci sledece..... kad se bajk ili auto ugasi, ostavi da miruje.... tad Ah su nam bitni zbog napajanja el. komponenti jer ne ode sve na spavanje (ecu, smart brava, alarm itd) i takodje su nam bitni Ah nakon starovanja bajka ne bi li normalno radio ali nema nikave veza sa samim starovanjem. Startovanje (A) isključivo od udarne struje zavisi kakvo ce biti i to nam je stanje bitno samo pri verglanju. NC sa predhodne strane imao je problem sa A, dok je Nikolin (214 strana) imao pak drugi problem a to je Ah, moj aku je onomad imao problem i sa A i sa Ah. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...