Jump to content

Moto Zajednica

Ferty_

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1063
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

1 Pratilac

O članu Ferty_

  • Rođendan 17.09.1980.

Contact Methods

  • MSN
    Ferty_@hotmail.com

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Honda NC750XD

Poslednji posetioci profila

3991 profile views

Ferty_'s Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

570

Reputacija u zajednici

  1. Ferty_

    NC750X 2016

    Cao cao @MF i ekipa Vidim pise se fino. Tu sam ja, samo visim po planinama citavu zimu na ovamo pa evo malo pred dalje puteve da osvezim lanac. Da me ne zeznu dve izvucene gumice i zamrznut link. Jos niko nista iz iskustva oko ojacanog lanca?
  2. Ferty_

    NC750X 2016

    Evo i mene posle puno vremena Pitanje... Hteo bih da menjam lanac i lancanike. Nisam dugo pratio tematiku i ne znam sta je sad aktuelno. Podrazumeva se visi kvalitet, ojacan, X-ring (i bolje ako ima) i slicno. DID, JT, RK, AFAM ciljna grupa. Gledajuci po netu Afam je najskuplji. Da li je osetno kvalitetniji? Kod DID-a je rekao bih malo jednostavnije. Vidim idu JT lancanici najcesce i samo koji je ojacan lanac ok za NCx dct 2018? Vidim ima i nekih podela na ambalazi supersport i race, drugi je touring offroad sport bike i slicno, dodatno zbunjuju, a svi su po specifikaciji za NC. Hvala na predlozima
  3. Ferty_

    NC750X 2016

    Koliko su te izasle na kraju sa dostavom?
  4. Ferty_

    NC750X 2016

    Prvo putovanje. Prvo vece. Prva kisica. Zlatibor. Mrak. Prvo gubljenje. Potraga za kamp mestom. Sedim na masini i zagledam okolo po sumarku gde dici sator. Odjednom ooppp odosmo na levo, ja na bodljikavu zicu motor na mene. Izbuseno kisno odelo, jakna spasila, meni nista. Sreca zica je bila jaka, izdrzala nas je pa motor nije zalegao Tek kupljen sator, puca jedan sistem sipki. Za dlaku izbegnuta tandzara coveka kome smo prekopali savrsenu livadicu jer krme nije htelo da izvuce sa road gumama cak i sa guranjem. Bese savrsen pocetak nase sage i dobar znak da posle kise sledi sunce. Tako i bi
  5. Ferty_

    NC750X 2016

    Ni filter ulja nije suvoga zlata. Zamenski 700-800, u Hondi 1400 (bili kad sam uzimao). Duplo, ali mala je to cifra da bi se brinulo i islo na najjeftinije. E sad..nisam obratio paznju ko proizvodu za Hondu. Za vazduh je otprilike 2000din, dok je original nesto bolesno skup uvek bio. Tipa 6000. Koliko je danas zna li neko?
  6. Ferty_

    NC750X 2016

    Pisao sam posle cini mi se losa iskustva sa filterom vazduha. Vidno losa izrada tj odlivci. Plastika razlivena po papirnom delu filtera. Neocekivano od made in Japan. Naravno reklamirao sam i bili su korektni pa vratili. Na kraju HiFlo bez zamerki.
  7. Ferty_

    NC750X 2016

    Samo da obavestim uspavanu ekipu da je izasao novi Trandza. Istrazite na netu pa prosudite sami
  8. Ferty_

    NC750X 2016

    Napraviti rupu ispod tocka da moze jos da potone ili podici centralni na ciglu
  9. Ferty_

    NC750X 2016

    Saren disk ka ljubicastoj, plavoj itd je znak da je pregrejan ili prekaljen. Ako je bio vruc pa si uleteo u vodu ili mozda prao bez cekanja da se ohladi. Obicno se tada iskrivi disk. Ne mora biti vidljivo okom jer je zazor jako mali. Okaci neku fotku radi iskustva i lakse dijagnoze
  10. Ferty_

    NC750X 2016

    Ajmo opet. Da li ti trese kada stisnes kocnicu, ne popustas je i on dalje trese u ciklicnim intervalima? Ili ti se desava da jednom samo zapne prilikom kocenja pa u delicu sekunde kao da zapne, preskoci i onda ga prikoci kako treba?
  11. Ferty_

    NC750X 2016

    Nekad zna kad su nove plocice, a disk stari pa jos sa talasicima tako da se ponasa dok ne legnu plocice, ali to je par desetina do stotinak km. Posto si vozio hiljade km onda je verovatno ovo sto kaze @Satelis. Nesto je tu krivo. Proveri da ti slucajno pinovi nisu lose legli ili su se olabavili pa moze da ne naleze jednakom silom plocica, zavisi kako je opteretis.
  12. Ferty_

    NC750X 2016

    Da li su stare plocice ili si skoro promenio?
  13. Ferty_

    NC750X 2016

    Takodje sam vagao izmedju Brembo i EBC sinter. Vozim ebc i osetna je razlika naspram fabrickih nissin. Takodje planiram brembo da testiram, ali sam nekoliko godina od zamene tako da ce pricekati.
  14. Ferty_

    NC750X 2016

    Sto bi radio servis na 6k? To po fabrici nije niti ima potrebe raditi. Radi se na 1000 posle razrade i na 12.000 po fabrici. Licno radim na 10k. Ne treba ti nikakav manual. Odvrnes sraf na karteru, filter ulja i filter dct-a ako ga imas, kad se iscedi vratis sraf na karter, metnes dva nova filtera i nalijes ulje. Sve mozes sam, a za ta 3h no comment.
  15. Ferty_

    NC750X 2016

    @Limeni67 ne postoji vizir koji sam po sebi resava turbulenciju, nebitno koje velicine. Naprotiv. Sakuplja vecu kolicinu vazduha i sabija ga u jednu tacku. Resenje za to je samo jedno..razbiti taj usmeren vazduh. Stavi se dodatni vizir koji ce praviti svoj usmeren kanal i kada se na gornjoj tacki sastanu dolazi do kovitlanja tj razbijanja tog usmerenog i ostane samo mekani povetarac. Prosta aerodinamika. Zbog toga neki viziri imaju procepe negde na sebi gde bi trebali po istom principu da razbiju jedan usmeren kanal na nesto meksi. Jedino sto momentalno resava veci tj siri vizir je vetar koji ide u sirinu. Stiti telo i ostaje nesto malo vetra na rukama. Detalj..taj deflector nemoj tako. Slobodno ga priljubi uz vizir. Tako samo dobijas da se sve razloka i na kraju ce ti se stvarno raspasti. Priblizi, neka ostane 2,3cm ili koliko dozvoljavaju nosaci, dobro stegni i zaboravi na njega. Nista ti losije nece raditi, a sacuvaces ga.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja