Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Drug član, 1068 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD
On 7/16/2026 at 10:14 PM, Satelis said:

Za moj dojam prvo da znaš šta hoćeš jer nije dovoljno samo reći hoću da bude udobno.

Udobno je jesno, potreba je drugo.

Zapravo prvo potreba a to je za moj slučaj poravnati sedište jer od sredine penje se u vis te se zato opterećenje prebacuje na trticnu kost.

To ispeglato kod Srđana iz Surcina i kez oko uveta.

Ovo je moj dojam, vaše guzzce snirajte kako vam zgodno. :)

Bas ovako. Svima su nam guzice razlicito tapacirane.

Ja sa mojim podguznim jastukom i airflow mrezicom  preko napravio sam sistem koji prilagodjavas kako hoces. Malo gurnem napred da imam vise mekog na mosnicama i ,logicno, gura me u nazad. Pa malo promenim pa smanjim tu i izravnam. Bukvalno multiprilagodljivo. Em mrezica pomaze da lepse struji vazduh i eventualno lakse prolazi kisa ako negde uhvati.

Jedna je cinjenica... Ne videh osobu da je apsolutno zadovoljna preradom, nebitno kod kog majstora. Svi su na prvu zadovoljni promenom jer je fabricko katastrofa, a onda posle nekog vremena dodju pa pisu moooglo bi malo ovo ovakoo i ono onakoo, ali dobroo. 🙂

Ne dam 250+ evara da bih bio delimicno zadovoljan. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Honda Nc750x 2017

Ja takodje radio kod Srdjana iz Surčina. Ostavio svoj fabricki tapacirung ali ga omeksavao i delimicno ispravljao da me ne gura ka napred. Radio prvi put pa odmah posle 7 dana jos jedanput doradjivao jer me je i dalje bacalo napred

Kao sto je napisao @Ferty_ bolje je nego fabricko mesec dva dana a onda opet pocnes da mu trazis mane. Do 300 km u danu mi je ok sve preko utrnem. Maksimum u danu sto sam vozio je 600 km i bilo je bas bolno. Ali iskreno mislim da posle te kilometraze i u kolima utrnes. Svakako je sve sto se preradi bolje od fabrickog

Promenio član maba
  • Podržavam 1

• Drug član, 1068 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

Pitaj mi trticu kako je bilo posle ove voznje dok prepuno krme opreme i suvenira gura u bubrege 😁😵‍💫 svakako srce prepuno srece i u tim uslovima. 

Sto kazes, neko i do Zlatibora u kolima utrne tako da je sve to dobro pa i nasa sedista.

Screenshot_2026-07-25-13-10-54-792_com.stt.android.suunto.png

Promenio član Ferty_
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT

Ispoštovali smo eklipsu.

Tip: prednja (selfi) kamera je mnogo bolja od velike zadnje kamere, za ovu svrhu :)

E, da, slikano kroz naočare za sunce :D

09_38_33 AM.png

Promenio član zoki_poki
  • Sviđa mi se 6

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis 250, Honda NC 750XD 2017

Данас сам се вратио са одмора, 10 дана одмора и бекства од реалности. Само Хонда и ја. Београд- ЦГ приморје преко Сјенице и Пештера, цирка неких 1600 километара.

NC је фантазија, стварно не видим разлог да пређем на било који други мотор у скоријој будућности. У недостатку бочних кофера комбиновао сам две торбе и шпанере бочно, и нисам био задовољан како изгледа и како се мотор понаша па сам се препаковао у једну торбу на задњем седишту. Огромна промена после тога и много лакша вожња.

Пре пар дана је мало теже упалио и одмах су ми пале на памет магленке. Почео сам да их гасим пар минута пре долазак на дестилације и све је било ок до данас. Заборавих синоћ ту рутину и јутрос цврц, неће да упали у Новој Вароши. Трчи, тражи, гуглај, зови Дарета ( једног дана ће ме блокирати 🫣), и на крају сам упалио на каблове јер у кругу од 200 километара нисам могао да нађем нову батерију.

Ускоро ћу морати да мењам гуме, свака препорука је добродошла. Било би добро да могу неки off road да изнесу, ништа екстремно ал ове тренутне Метзелер воле само асфалт.

20260811_143948.jpg

20260810_094959.jpg

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 587 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Ja sam na put prošle godine koji je trajao 20 dana nosio meku torbu od 60 litara na suvozačevom sedištu i centralni kofer od 45 litara i dve male na crash baru. I skapirao sam da mi je i to što sam poneo bilo mnogo. Doduše, uvek možeš da putuješ u jednoj majici, gaćama i čarapama, pa da smrdiš posle dva dana, ali nekada se zaista i previše spakujemo.

Zato uopšte ne planiram bočne torbe da uzimam kada sam putujem. Ovu centralnu sam vezao sa dve elastične pauk gurtne unakrsno.

Evo ti fotka da vidiš

image.thumb.jpeg.62f8820db5b4c52ea0d61c460ea30bed.jpeg

• U prolazu, 50 postova

Ја сам купио две торбе од 55 литара у Декатлону за укупно 4000 динара плус два шпанера у уради сам за 1000. Пошто нису биле пуне некако су млитаво и неправилно стајале иако су биле добро затегнуте. То ме је баш нервирало па сам све препаковао у једну фул пуну торбу што јој је дало чврстину. Пребацио сам је на седиште сувозача и све је било ок. Једино сам морао да се планирам са сипањем горива и скидањем торбе јер је баш смарање да се пертла сваки пут. Уз то сам ставио ранац у централни кофер и намонтирао танк торбу. Кад стигнем на дестинацију јакнани кацига у кофер а ранац на леђа. 30 посто ствари нисам ни носио, џаба сам их вуцарао. Ал опет никад се не зна где пут може да одведе.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9860 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Da se zajebe sistem.... teško, kakav god bio.

Ima skoro 15 godina kad se ta oblast studirala. Te se tad a i kasnije došlo do zaključka da samo i jedino tvrdi koferi mogu pružiti potpun užitak.

Taj sistem mora se platiti....ko hoće, ko neće, neće!

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• U prolazu, 50 postova

Путовање је дошло нагло, као потреба, требало ми је бекство од реалности и проблема. На жалост буџет ми није дозвољавао додатних 50ак хиљада трошка за кофере. Решење је било изнуђено и тренутно, кофери су и даље у плану ионако носаче већ имам за Givi monokey. Чекају у реду одмах после гума и прераде седишта 🙂🙂🙂

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Honda Nc750x 2017

Ako putujes bez suvozaca koferi apsolutno nisu potrebni. Ova torba sa temu-a je odlicna stvar. Stavis je na suvozacevo sediste provuces kaiseve koje dobijas uz torbu kroz one rupe  na fuzaszere suvozaca, druga 2 kaisa na nosace zadnjeg kofera i zategnes. Kada sipas gorivo samo otkacis zadnja 2 na plasticnom kliku torba se prevali na prednje sediste  ne moras skroz da je skidas i sipas. Vratis zakacis na klik za sekund i gotovo. Ova torba je 66 litra a ima i manja i mislim da bi manja od 40 litra bila bas taman. 

P. S. Torba mi cak  na duzem putu sluzi i kao naslon za ledja

Screenshot_20260821_145055.jpg

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Pojela maca...

Te dodatne torbe mogu biti jako opasne ako se dobrooooo ne pricvrste..

Drugaru je na autoputu ranac upao izmedju zadnje gume i blatobrana nakon cega je usledilo gotovo momentalno blokiranje zadnjeg tocka...i to sve na nekih 180kmh. 

Dalji razvoj dogadjaja svi mozete naslutiti...

Samo pukom srecom nije imao ozbiljnije povrede...autoput je bio prazan...nije ga niko stigao....samo je otklizao..

• Podržavam 1

• Integrisan, 9860 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 9 sati, maba je napisao:

Ako putujes bez suvozaca koferi apsolutno nisu potrebni. Ova torba sa temu-a je odlicna stvar. Stavis je na suvozacevo sediste provuces kaiseve koje dobijas uz torbu kroz one rupe  na fuzaszere suvozaca, druga 2 kaisa na nosace zadnjeg kofera i zategnes. Kada sipas gorivo samo otkacis zadnja 2 na plasticnom kliku torba se prevali na prednje sediste  ne moras skroz da je skidas i sipas. Vratis zakacis na klik za sekund i gotovo. Ova torba je 66 litra a ima i manja i mislim da bi manja od 40 litra bila bas taman. 

P. S. Torba mi cak  na duzem putu sluzi i kao naslon za ledja

Screenshot_20260821_145055.jpg

Kao neko ko od starta putuje bez saputnika, ne mogu se složiti u potpunosti sa izjavom da "ako se putuje bez suvozača koferi apsolutno nisu potrebni".

Budimo objektivni, praksa kaže da su potrebni.

Imao sam torbe onomad, sad imam tvrde kofere i velika je razlika po više aspekata jedno vs drugo.

Da se ne lažmo, završiće posao i torbe ali sam ugođaj je mnogo lakši i bolji.... ponajviše sa oem izvedbom kofera.

Ko može finansiski da izgura tvrde kofere moja je preporuka da jednom uzme i završio je za svagda sagu.

Razumem i one koji neće, ne mogu ili ne žele tu avanturu.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 3648 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Ima do toga ko sta želi da nosi. 

Kod mene je sve puno. 

U frunku je stalno, kompresor, set za gume, vizir, voda, kisni kombinezon i jos po neka sitnica od alata, top mi je samo za kacigu, rukavice. 

Za put, jedan bocni su stvari, drugi hrana. 

Putovao sam i samo sa top al onda su neke stvari zavrsile svaki put u rukama. 

• Svrati ponekad, 311 postova
  • Motocikl: BMW R1200R

Dno frunka poredan alat, disclock, sitnice... sve dok ne dobijem ravnu povrsinu

Na mjestu gdje dodje hondin alat upakovana Xiaomi vazdusna pumpa za gume

U preostali gornji dio podruma upada cijela platnena vreca od kacige sa carapama, gacama, spavaljkama...sve sto moze da se guzva

Na kresh barovima kisna odjela

Centralni kofer Shad SH 58X maksimalno razvucen sa ostalim stvarima.

Zena i ja 5-6 dana ko na ekskurziji u gimnaziji - uopste ne znas da ti nesto fali u zivotu. 

Tih dana sa Hondom sam se kleo da covjek u zivotu ne treba razmatrati bocne kofere.

Igrom slucaja novi motor dodje sa bocnim oem fabrickim tvrdim koferima. 

Promjenih misljenje iz nekoliko razloga a prije svega fleksibilnosti na turama gdje imam mjesta tokom dana da odlozimo jakne...itd.

Motori pišu priče a život obrće zaključke, tako je to.

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja