Jump to content

Moto Zajednica

Honda CBF 1000

Recommended Posts

• Integrisan, 9534 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Alat...

Prva je slika "setup" za naguravanje alke, drugi je za krimpanje... Deformacija od 0,5/0,6mm je dovoljna.

Ne pretezati da slucajno ne bude kruti link u lancu!!

Znaci, pola kruga pa merenje...

11.jpg

12.jpg

13.jpg

4.jpg

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3384 postova
  • Motocikl: Blackie

Pitanje: Na mom motoru ne mogu da nađem gde je nitovan,da li to znači da je fabrički?Gledao sa obe strane,ma sa šest strana...i nema!

pre 7 minuta, Marko05 je napisao:

И како ти се чини мотор након 3-4 дана "чачкања"? Јесмо ли уболи?

Sve je lepo i ocuvano, srafovi nisu odvijani, pod klipom kvacila originalni dihtung.  Rekao bih da je imao pad na desnu stranu, ne u brzini vec u mestu (oziljci nemaju trag klizanja). jedina krpacina je na desnom oklopu fara i ona je farbana.

Nisam zatekao vise lomova iznutra.

Zamenski delovi su na vreme menjani (i lancanike kada pogledas nisu naostreni vec prljavi).

Nisam se nesto duze vozio, udoban, snage vise nego sto mi treba!

• Sviđa mi se 1

pre 3 minuta, shoyyka je napisao:

Pitanje: Na mom motoru ne mogu da nađem gde je nitovan,da li to znači da je fabrički?Gledao sa obe strane,ma sa šest strana...i nema!

Pogledaj da ga nisu sa unutrasnje strane pertlali, vidjao sam i to.

Imas da kupis fabricki zatvoren lanac ali moras viljusku zadnju skinuti kada ga montiras.

• Drug član, 1402 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...
pre 22 minuta, N.F.S. je napisao:

Sve je lepo i ocuvano, srafovi nisu odvijani, pod klipom kvacila originalni dihtung.  Rekao bih da je imao pad na desnu stranu, ne u brzini vec u mestu (oziljci nemaju trag klizanja). jedina krpacina je na desnom oklopu fara i ona je farbana.

Nisam zatekao vise lomova iznutra.

Zamenski delovi su na vreme menjani (i lancanike kada pogledas nisu naostreni vec prljavi).

Nisam se nesto duze vozio, udoban, snage vise nego sto mi treba!

Као што су рекли момци.

Десна страна оклопа је фарбана јер је, колико ми се чини, оштећена у транспорту. 

Provozali se krug, Kg- Sokobanja :D 

Pa rekoh da ga pred "kucom" uslikam... Tankpad znam da se ne slaze nikako ali je samo taj u Kg imao, narucen je adekvatni :D 

Wirth opruge u stapovima rade vrhunski posao, prilicno su dugacke i ne koristi se ona distancer caura. Stapovi su iz trokuta trenutno izvuceni 9mm (zadnji amortizer na max spanovanju opruge) pa i dalje osecam da vise tezine treba napred.

Plocice nissin sinter na svim diskovima, napred koci ispadaju oci :) , zadnja nije nesto...

Ugodjaj novih lanaca i lancanika, mmmm.... Kao gliser da vozim, sve fluidno, bez zvuka i vibracija.  Grane sam polirao ali pocrnese, kao brunirane da su. Nije lose....

Potrosnja na nivou silver wing-a 400, oko 5L (dvoje na motoru oko 170kg opterecenja) , retko gde predjem 100kmh (Idem preko Rekovca, Cicevca, Raznja, Mozgova, Bovana a vracam se Rtanj, Paracin, Jagodina).

Vizir je tu cisto da kazem ima ga! Vetar tuce od ramena na gore, jakna mi "landara" i nervira me, ljulja kacigu takodje. Moracu da se pozabavim time.

O agregatu je suvisno govoriti, potentan i jak! Vuce "iz podruma" bez da se buni :ljubav:

Honda je to, kraljica motora.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

• Sviđa mi se 23

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Dihtung na fabrickom bocnom koferu mi pravi problema pusta mi vodu, neznam da li ima negde da se nadje na metar nesto slicno ili da kontaktiram Hondu? :/

IMG-20220617-184350.jpg

IMG-20220617-184356.jpg

IMG-20220617-184401.jpg

• Svrati ponekad, 236 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Ljudi ja sam odusevljen ovim motorom, pogotovo za koliko sam ga platio. Ispada da nije bilo ulaganja osim zamene ulja, tecnosti za kocnice i podmazivanja lezajeva viljuske. Ima snage na svim obrtajima, vesanje i kocnice mi bas odgovaraju. Vibracije koje su me smarale na Er6 uopste ne postoje. Moram svesno da se obuzdavam jer mi se cini da mogu da radim sta hocu sa njim :D. Juce se vozio ceo dan, presao 650km po istocnoj Srbiji bez veceg umora. Potrosnja mi je oko 6L.

Inace, koja je ideja iza ovogg kombinovanog kocenja, gde na zadnju koci i prednjom? Vise mi logike ima da na prednju pritisne zadnju da pomogne pri brzom zaustavljanju, ionako se tu primarno koristi prednja kocnica.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1353 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Dihtung na fabrickom bocnom koferu mi pravi problema pusta mi vodu, neznam da li ima negde da se nadje na metar nesto slicno ili da kontaktiram Hondu?

IMG-20220617-184350.jpg

IMG-20220617-184356.jpg

IMG-20220617-184401.jpg
Kod nas na buvljaku u bubanj potoku ima lik što samo kedere prodaje na metar, ima kakve god hoćeš

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

• Ne silazi, 2140 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Gile_Extremeboy   takve stvari za dihtovanje po Austriji možeš da nađeš,probaj po prodavnicama gde se prodaje izolacija za grejanje,eventualno u vezi građevine.Mogu biti četvrtaste na metar,ali će to koferi da prilagode.A za ono drugo,dobra nepropusna cirada i kao da je u garaži.

Sitna ulepsavanja :D 

Svakoga dana (bar) po nesto... Danas sam ugradio pistavac zmigavaca i odlozeno paljenje svetala (posle kontakta broji 10 sec i ukljuci).

Pa poklopci loncica... 

Prvo, zateceno stanje, pa skidol, pa mesingana cetka, smirglanje i poliranje (coja i plava kreda). :ljubav:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 1054 postova
  • Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35.

E j***m te Yamaho kad si stavila natpise preko površine, a ne ovako pa da i ja ispoliram. Svaka čast, ovo me je odusevilo. 

• Sviđa mi se 1

Meni je nekako i dalje ova 1000f "Moja Honda", sve resto nije to, to... Valjda zato sto sam njome dobru kilometrazu zgazio, znao sam kako dise.

Ova je povoznija, okretnija. 

Opruge u stapovima me odusevljavaju! 19mm su izbaceni i rekao bih da je ciklistika na mestu, neutralna, sag dobar... Vidi se valjda vezica na stapu, to je maksimalno potanjanje (jos testiram, odatle progresivni navoji opruge zestoko otvrdnu).

Zbog velike snage povrata valjalo bi neko gusce ulje usuti, trenutno 10w, bas brzo reaguje.

15.jpg

16.jpg

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 995 postova
  • Motocikl: Triump Tiger 800 XRT
On 6/7/2022 at 7:33 PM, N.F.S. said:

Narucio danas lanac i lancanike, kupio ulje, ocekujem filter vazduha sutra... I tako emoji16.png

Podizaci guvernala cekaju...

Sent from my EML-L09 using Tapatalk

Kad prodajes?

.

.

.

:P

• Drug član, 2777 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000
On 18.6.2022. at 13:34, N.F.S. je napisao:

Plocice nissin sinter na svim diskovima

Kolega, moze li neko obrazlozenje zasto je pozadi sinter, a ne neki semisinter ili organic?

Hvala.

• Drug član, 1250 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S
Dihtung na fabrickom bocnom koferu mi pravi problema pusta mi vodu, neznam da li ima negde da se nadje na metar nesto slicno ili da kontaktiram Hondu?

IMG-20220617-184350.jpg

IMG-20220617-184356.jpg

IMG-20220617-184401.jpg
Ima u NS radnja, Gumatic, ima kedera svih dimenzija i profila, na metar baš. Kontam nešto se može naći i u Osterajhu. Ili pošto je već gecrkt, secni komad i doturi mi nekako ovamo i ti si svoj deo rešio, reci koliko treba dužno, odem ja po to..

Edit: vidim kolege dale predloge, al nisam stigao do tih postova. Svakako stoji ponuda

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja