Andrej_Hotstepper 10019 Napisano pre 9 sati Ne silazi, 3982 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Dexterr said: Ne sporim ni učinak, niti rezultat. Odgovor je quote vlasniku Kawasakija za njegov model i pretpostavljen način upotrebe. Ako čovek ide često na stazu, možda će neko drugo ulje dati bolji rezultat. Ako je isključivo na stazi, opet neko treće ulje... Lično ne bih sipao bilo kakvu 60-icu u bilo koji svoj motocikl, jer je bilo dokumentovanih problema u prošlosti (Castrol) pa je za civilnu upotrebu preporučeni gornji limit - 50. I bez toga, 60-ica me asocira na extremne temperature, kilometre, potrebe i upotrebe, što većina nas realno nema u tom obimu dovoljno da MENI lično opravda sipanje iste u moderan agregat novijeg datuma i male kilometraže, pogotovu ne svih 10-12 meseci u godini. S druge strane, ja NE servisiram BMW R vodenjake i NE savetujem ništa vlasnike istih, stav je bio vezan isključivo za ZZR-1400. P.S. Ako nekog i dalje svrbi zašto (ne)bi trebalo sipati -60 u civilne agregate 21-og veka, možemo lagano i mekano da elaboriramo u diskusiji podmazanoj ćevapima... ...sad mene kopa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 12515 Napisano pre 8 sati Ne silazi, 3761 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Rumenka Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Alexandra995 je napisao: Ja navikla kod Honde se čuje samo rad i uljna pumpa vijuvijuviju... Sad imam osećaj kao da se sve raspada, a ono sve ok. Da čuješ Multistradu... Hteo da se šlognem kad upalih prvi put da uteram u avliju. Kuku, šta kupih... to je normalno kažu.Šta normalno, meljava kukuruza...? Navikneš, a i oprostiš inžinjerima kad kreneš u vožnju! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6601 Napisano pre 8 sati Drug član, 1552 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, shoyyka je napisao: Da čuješ Multistradu... Hteo da se šlognem kad upalih prvi put da uteram u avliju. Kuku, šta kupih... to je normalno kažu.Šta normalno, meljava kukuruza...? Navikneš, a i oprostiš inžinjerima kad kreneš u vožnju! Suvo kvačilo? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7327 Napisano pre 7 sati (promenjeno) Ne silazi, 5269 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vozim besne makine, al evo i priče sa skutera - Jesenas ja sipao Eneos ulje, motorče samo šapuće i tiho pevuši, milina jedna, čak i po hladnoći. Posle sam kod majstora ukapirao da mu je usisni ventil skoro bio zacincan do kraja, tj. nije imao zazora uopšte Jeste motor bio tiši, ali je i lošije radio, što nema nikakve veze sa ujem. Nakon štelovanja, opet se "zdravo" čuje, povlači bolje i pali brže . Hoćureći, ne valja ni kada je vozilo pretiho. Promenio pre 7 sati član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 880 Napisano pre 7 sati (promenjeno) Drug član, 702 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Alexandra995 said: Ja navikla kod Honde se čuje samo rad i uljna pumpa vijuvijuviju... Sad imam osećaj kao da se sve raspada, a ono sve ok. Da vidis tek oni stariji triumphi 900 i 1200. Vise ce cuje sama masina nego auspuh Promenio pre 7 sati član JoeD 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6601 Napisano pre 7 sati Drug član, 1552 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi Ducati koji sam u životu čula izbliza bio je 944, pomislila sam da je prolupao, drugar kaže da im je takav rad. @boza_kg @JoeD Znači da ne brinem za ovo moje klepetalo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10019 Napisano pre 7 sati Ne silazi, 3982 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 55 minutes ago, shoyyka said: Da čuješ Multistradu... Hteo da se šlognem kad upalih prvi put da uteram u avliju. Kuku, šta kupih... to je normalno kažu.Šta normalno, meljava kukuruza...? Navikneš, a i oprostiš inžinjerima kad kreneš u vožnju! ...versys 650... Posle 10 Hondi, ja sam mislio "će dumre..." A nikad luđi agregat... Honde su za to šećer voda.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6601 Napisano pre 7 sati Drug član, 1552 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: ...versys 650... Posle 10 Hondi, ja sam mislio "će dumre..." A nikad luđi agregat... Honde su za to šećer voda.. I ja ću d'umrem od kad sam prešla sa Honde na klavijature. Skoro me iseče lik i ja ga zavrtim pred blokadu i sad sam sve u tripu da se pojavio novi zvuk... Moguće da je od one Katane što mi ostade malo u motoru od prošle zamene... Šalim se naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24628 Napisano pre 7 sati Integrisan, 7968 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Alexandra995 said: I ja ću d'umrem od kad sam prešla sa Honde na klavijature. Skoro me iseče lik i ja ga zavrtim pred blokadu i sad sam sve u tripu da se pojavio novi zvuk... Moguće da je od one Katane što mi ostade malo u motoru od prošle zamene... Šalim se naravno. Fazer treba da je tisi od Gsr a, tako su mi bar rekli :). Ja sam poceo da ga vrtim sve cesce, za to je napravljen a i zabava mu je od 10.000 obrt 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6601 Napisano pre 6 sati Drug član, 1552 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Motorcyclist je napisao: Fazer treba da je tisi od Gsr a, tako su mi bar rekli :). Ja sam poceo da ga vrtim sve cesce, za to je napravljen a i zabava mu je od 10.000 obrt Tih je dok ne zagreje, ma nije to ništa toliko strašno, samo volim da sve bude kako treba. A primetila sam da je poprilično živahan preko 6-7k, u par navrata mi je odlepio točak na šaltanje između prve i druge, kad ga teram pred crvenu. Prvi put sam se uplašila jer mi se nikad do tad nije oslobodio korman... U krivinama gledam uvek da imam obrtaje da smanjim gas za slučaj da treba da se uspori, al' isto tako je gas dosta osetljiv. Pre bih rekla da sam ja problem, nego nešto drugo. Treba više voziti. A i odo u off, sorry. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24628 Napisano pre 6 sati Integrisan, 7968 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je malo tisi kad se ugreje Ja bas vozim penzonski al sam pojacao u zadnje vreme. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10019 Napisano pre 6 sati Ne silazi, 3982 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan FZ6 je jedan od najtiših agregata koje sam čuo... Kad je tu kod tebe menjan fazni lanac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24628 Napisano pre 5 sati Integrisan, 7968 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan I ja bih radi mirne glave proverio spaner, lanac, ventile. Kad se to odradi, ako je potrebno, mirna Backa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6601 Napisano pre 5 sati Drug član, 1552 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ja zato rekoh da probam 10w50, ne znam da li će svo to zveckanje malo da se smanji (kaže majstor razredi se ulje kad zagreje), il me Honde baš razmazile... Ovako sve radi normalno, nema nikakve smetnje. Kako ne uguraše Hondin agregat u ovu "karoseriju". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24628 Napisano pre 5 sati Integrisan, 7968 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene. I bio sam kod Ranka, pohvalio mi je motor, nikakav los komentar nije dao ili neku sugestiju da se nesto cuje, treba proveriti itd. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...