Jump to content

Moto Zajednica

Polaganje za "A" kategoriju, po novom zakonu

Recommended Posts

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

Nisu te prejebali. Ne razumem ko ima dilemu, moze slobodno pozvati bilo koju autoskolu koja ima a2 i a kategoriju i saznati iz prve ruke.... Zbog cega bi iko pitao chatgpt za misljenje o ovom.... Valjda se umemo snaci i bez AI

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 231 postova
  • Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400...

Pitao sam ja proslo leto dakle možda nešto više od 6 meseci i tako je kako svi humanoidi kažu, da treba polagati teoriju ali stvarno buni ovo sa AI. Pošto me ovde više ništa ne čudi, možda su škole u talu sa Mupm a realno ne treba polaganje, ipak kinta je kinta. Gde je razlika u teoriji za A2 ili A, meni ništa pametno tu ne pada na pamet.

• Drug član, 1285 postova
  • Motocikl: NEMAM

Ma znam da nisu, malo sam se sprdao.

Msm svi smo svesni činjenice da veća glupost ne postoji na svijet al šta ćeš. Što bi se reklo, kodnji je i nož i pogača.

• Drug član, 1285 postova
  • Motocikl: NEMAM
Pitao sam ja proslo leto dakle možda nešto više od 6 meseci i tako je kako svi humanoidi kažu, da treba polagati teoriju ali stvarno buni ovo sa AI. Pošto me ovde više ništa ne čudi, možda su škole u talu sa Mupm a realno ne treba polaganje, ipak kinta je kinta. Gde je razlika u teoriji za A2 ili A, meni ništa pametno tu ne pada na pamet.
Nema apsolutno nikakve razlike sve prolaziš doslovce identično.
  • Podržavam 1

• Drug član, 572 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

@dexex

1. Teorijski ispit

Član 9

Teorijski ispit se polaže na računaru putem testa, koji je sastavljen od slučajno izabranih pitanja iz ukupnog fonda pitanja, pri čemu pitanja obuhvataju sadržaj iz programa teorijske obuke.

Kandidati za vozače vozila kategorija BE, C1E, CE, D1E i DE ne polažu teorijski ispit.

Da ti razrešim dilemu, ovo iznad je deo iz Pravilnika. 

Evo ti link, pa se možeš u celosti upoznati sa pravilnikom:

Da ponovno polaganje nije u skladu sa Zakonom, ja bih prvi bio taj koji tuži državu 🙂

Kao i u svemu, AI nije siguran izvor informacija, pogotovu se ne možeš na njega osloniti kada je Zakon u pitanju.

Promenio član Luka9905
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 231 postova
  • Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400...
On 1/27/2026 at 7:26 AM, Luka9905 said:

@dexex

1. Teorijski ispit

Član 9

Teorijski ispit se polaže na računaru putem testa, koji je sastavljen od slučajno izabranih pitanja iz ukupnog fonda pitanja, pri čemu pitanja obuhvataju sadržaj iz programa teorijske obuke.

Kandidati za vozače vozila kategorija BE, C1E, CE, D1E i DE ne polažu teorijski ispit.

Da ti razrešim dilemu, ovo iznad je deo iz Pravilnika. 

Evo ti link, pa se možeš u celosti upoznati sa pravilnikom:

Da ponovno polaganje nije u skladu sa Zakonom, ja bih prvi bio taj koji tuži državu 🙂

Kao i u svemu, AI nije siguran izvor informacija, pogotovu se ne možeš na njega osloniti kada je Zakon u pitanju.

Ma znam da je tako ali mi je ispalo simpa sa AI. Test je retardiran i spremi se za par dana preko Mupovog sajta ali me svetski mrzi da ga polažem pa sam se ponadao da su promenili nešto kad ja gpt izbacio onakvu izjavu. A iz inata neću da im dam pare ( ne mislim na aš).

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 9 postova

Da li je neko obucavao na Burgman 650 za A kategoriju?
Visok sam oko 170cm i mnoge auto skole koje sam kontaktirao za A kategoriju imaju navedeni motor za polaganje.
Pre svega me brine slalom sa cunjevima kako cu uspeti to da savladam burgmanom...
Zanima me koliko je tesko raditi poligonske radnje sa tako velikim i teskim skuterom?
Do sada sam vozio samo skuter 50cc 4 godine.

Promenio član MAVERICK86

• Drug član, 572 postova

@MAVERICK86 Ako ćeš da voziš manuelca, juri obuku sa manuelnim menjačem. 

Ukoliko se zadržiš na skuteru, svakako da će ti polaganje na Burgmanu biti nešto lakše.

Ja sam polagao na Burgmanu, obara se bez ikakvih problema, s tim da sam imao iskustvo od 15 godina na dva točka pre toga.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 9 postova

Zanima me jos nesto oko bodovanja. Instruktor mi rekao da ako na slalom cunjeve oborim da nisam pao ispit.  Samo ako na onom pravcu ubrzanja i zaustavljanja ne zakocim do linije onda sam pao ili ako predjem sa strane tu liniju na pravac.

Da li sam pao ispit i ako na osmice predjem van  linije od spolja?
Jel zna neko malo preciznije to o bodovanjima da mi kaze. Koliko  ukupno smes greske da napravis? (ukupno sve sa gradskom voznjom)

Promenio član MAVERICK86

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: Transalp XL700

mislim da je tako, ali za zaustavljanje imas valjda 2 pokusaja ako ne uspes iz prve, a 8 i druge stvari na poligonu su po 1 negativni bod

na ulici je za padanje, nepostovanje prvenstva stop, trougao, crveno svetlo, pesak, prekoracenja u zoni 30

pise ti sve u pravilniku koji je kolega gore okacio

• Sviđa mi se 2

Shomsi kaze ispravno

Za to ubrzanje i kocenje imas dve opcije,

1. Ubrzavas u prvoj do nekih 30-35 km/h i nakon one linije sa obe kocnice kocis stopre da se zaustavis. Prilikom kocenja ne smeju tockovi blokirati

2. Ubrzavas u prvoj do nekih 30-35 km/h i nakon one linije sa obe kocnice kocis da se zaustavis tako da ti prednji tocak bude u kvadratu onom. Prilikom kocenja takodje ne smeju blokirati tockovi

Uvek praktikujem opciju br 2 jer kod opcije 1 velika je opasnost da ce kandidat pasti sa motora.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 9 postova

Hvala na odgovorima procitao sam sad deo.
Pise  "4) ima više od 15 negativnih bodova, odnosno ima više od 9 negativnih bodova za greške učinjene u izvođenju jedne radnje, odnosno jednog postupanja, iz člana 26. stav 5, odnosno stav 7, ovog pravilnika;"

Znaci ukupno 15 manje greske smem da napravim.?
Ako na slalom oborim 3 cunja, jel sam dobio 3 negativna boda ili 1? :D 

1 minute ago, MAVERICK86 said:

Hvala na odgovorima procitao sam sad deo.
Pise  "4) ima više od 15 negativnih bodova, odnosno ima više od 9 negativnih bodova za greške učinjene u izvođenju jedne radnje, odnosno jednog postupanja, iz člana 26. stav 5, odnosno stav 7, ovog pravilnika;"

Znaci ukupno 15 manje greske smem da napravim.?
Ako na slalom oborim 3 cunja, jel sam dobio 3 negativna boda ili 1? :D 

1 bod

Siguran sam Jasminko da si upoznat sa ovim ali kacim zbog drugih

IMG_20260217_072438.jpg

Promenio član tibor
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 9 postova

Jel zna mozda neko da li moze da se polaze teorijski ispit za A sa vazecim srpskim pasosem?  Licna karta mi istice u medjuvremenu, a za produzenje licne karte je zakazano tek za dvadesetak dana.

Promenio član MAVERICK86

• Drug član, 847 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Važeći dokument, ne vidim razlog zašto ne bi moglo ali, znaš već kako stojimo sa logikom, moraš da pitaš u auto školi

• I N S T R U K T O R, 1256 postova
  • Motocikl: CBF 600N, penzionerski

Ne. 

Može  pasoš ali uz potvrdu da ste predali papir za zamenu lične karte.

Samo pasoš ne može

• Sviđa mi se 5

• Drug član, 847 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Eto te naše domaće logike, jbo mtr, neko se stvarno potrudio da smisli kako da zakomplikuje proceduru. 

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 667 postova
  • Motocikl: Apn 6

Ljudi jedno pitanje polazem za A kategoriju,vozio Sam mt07 na casovima,problem je sto se ovde u Nisu na polaganje voznje ceka 2,3 meseca,nasao sam auto skolu u Prokuplje gde bih mogao da izadjem na polaganje relativno brzo,tamo u Prokuplju se polaze na nx 750 dct,slucajno naletim na zakon gde kaze da Ako polazem na automatiku upisace mi kod 78 I necu moci da vozim manuelca kada dobijem dozvolu,da li znate nesto o tome?

• Integrisan, 3381 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

A što ne pitaš njih u auto školi u Prokuplju ? Valjda oni znaju... Ima sigurno još kandidata iz Pk i okoline koji polažu za čistu A kat. Ne znam zakon, nisam čuo za to...

• Drug član, 572 postova

@Bobni Zakonom nije definisano, nigde ne postoji upisano da ukoliko polažeš na automatiku dobijaš neko ograničenje.

U pravilniku o vozačkim dozvolama postoji samo navedeno kao vrsta ograničenja za taj kod:

"78. Ograničeno na vozila sa automatskim menjačem"

Nisam našao da se negde bilo šta vezuje za to ograničenje ili dodatno obrazlaže.

Mislim da je ovo samo usklađivanje sa EU pravilnicima, i verujem da to ograničenje kod nas postoji iz drugih razloga (npr. zdravstvena sprečenost da se vozi manuel).

Lično sam polagao na Burgmanu i nikakvo ograničenje nemam upisano u vozačkoj.

Svakako, proveri u auto školi.

• Zainteresovan, 667 postova
  • Motocikl: Apn 6

Hvala puno,bas Sam SE jutros iznervirao kada sam procitao,cak I na yt I'ma price o tome

Svakako sutra cu se raspitati I javljam epilog.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja