MrD 1548 Napisano April 10 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC Prijavi odgovor kao problematičan On 4/7/2024 at 1:15 PM, MrD said: Ставио продужетак визира. Испробао 300km. Није баш неки украс, али ради - нема више турбуленција око кациге преко 120kmh. Задовољан. Ипак имам једну примедбу. Додатак визира ради лепо, али када се пређе брзина од 170 кмч, притисак ваздуха постаје превелики и он се само преклопи (склизне у хоризонталан положај, када нема никакву функцију). Вероватно због положаја, који је прилично усправан. Кад се то деси - станем, пребацим лептире у неутралан положај, вратим у почетни положај. Дакле, визир има још једну функцију - ради као лимитатор брзине сетован на 170-175кмч. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11147 Napisano April 10 Ne silazi, 2236 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Nije bas sigurno kad vizir menja polozaj na 170km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1882 Napisano April 10 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo sada da ispoštujemo nepisano pravilo foruma: "od svega napraviti raspravu" : A kuda ti to voziš 170 km/h? 2 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12801 Napisano April 10 Ne silazi, 7392 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Voze ljudi kad ih uhvate "lutke" 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4604 Napisano April 10 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Uhu, peglala se CBR-ka i više, a sad me zamajava kofer po putu, ne smem 150 da pređem, khm khm... Vozimo po ograničenju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano April 10 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam al se spremam... nego nestao kurir sa ležajevima volana, ceo dan ga čekam 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3635 Napisano April 10 Drug član, 982 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Mannol je mama Jel sam menjaš ležajeve? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 1548 Napisano April 10 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ironhorse said: Ajmo sada da ispoštujemo nepisano pravilo foruma: "od svega napraviti raspravu" : A kuda ti to voziš 170 km/h? Pa, kad isprobavam vizir. Na autobanu, naravno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17052 Napisano April 10 Vozim motor, nisam BAJKER, 2360 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, Gordak985 je napisao: Nisam al se spremam... nego nestao kurir sa ležajevima volana, ceo dan ga čekam A jel ti realno treba i taj Ester dodatak ako ga ulje vec sadrzi, pitam za druga...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano April 10 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam, nisam probao, sad ću pa javljam kako ide. Inače danas sam primetio da menjač teže ide u brzinu kad se malo više ugreje motor, kontam da će novo ulje tu da pomogne, a ester da ne odmogne @N.F.S. Je prvi uveo to dolivanje estera, on je bio zadovoljan, valjda ću i ja 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano April 10 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, Atorn said: Mannol je mama Jel sam menjaš ležajeve? Ja sam u Kawasakiju bio zadovoljan. Jok, idem kod majstora, videću da on i sveće zameni, čujem da je maltretiranje opako. Kad smo kod vuka, stigle ovčice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baniša 230 Napisano April 10 (promenjeno) Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Srbobran Motocikl: BMW R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Prije 4 sata, MrD je rekao: Ipak imam jednu primjedbu. Dodatak vizira radi lepo, ali kada se pređe brzinom od 170 km, pritisak vazduha postaje veći i on se samo preklopi (sklizne u horizontalnom položaju, kada nema nikakvu funkciju). Verovatno zbog položaja koji je prilično ispravan. Kad se to desi - stanem, prebacim leptire u neutralan položaj, vratim u početni položaj. Dakle, vezir ima još jednu funkciju - radi kao limitator brzine postavljen na 170-175kmč. Zavisi i od toga da li je deflektor vazduha u kvalitetu ili sa Alija za 3000din. Ja na motoru imam MRA deflektor i na 180-190 ne mrda. Pardon, na 80-90, nije po zakonu 180-190 dozvoljeno Promenio April 10 član Baniša 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11147 Napisano April 10 Ne silazi, 2236 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Nije bitno gde vozi 190,bitno je da se vizir savije pri toj brzini. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano April 10 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan po oranju nije zabranjeno ići 190 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano April 10 Drug član, 793 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Решио данас да се позабавим сензором притиска у гумама. Неко је чачкао сензор, тј. мењао батерију али није добро одрадио тако да је сензор очитавао притисак тек ако га константно држим око 100-110км једно 15мин. Чим га спустим испод изгуби конекцији и упали грешку. Предпоставио сам да, пошто се пали при већој брзини вероватно инерција помери батерију и добије конекцију. Лепо ти ја онда данас скинем сензор и од деце позајмим неке ствари, а надам се да неће приметити.. позајмим две опругице, трајно од њих и прелемим на сензор… онда лепо ставим нову батерију, стегнем и залијем врућом пластиком и на крају баладе обавијем изолир траком али пазити да је рупица за очитавање проходна.. сутра проверавам да ли сам добро одрадио….. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 1548 Napisano April 11 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Baniša said: Zavisi i od toga da li je deflektor vazduha u kvalitetu ili sa Alija za 3000din. Ja na motoru imam MRA deflektor i na 180-190 ne mrda. Pardon, na 80-90, nije po zakonu 180-190 dozvoljeno Pa, da. Jeste Kinez. Izgleda i radi ko pravi, do 170km/h. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1539 Napisano April 12 Никад не једи жути снег!, 725 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Браћа кинези спаковали бар 20-25 шрафова разних дужина и пречника, да бираш, одушевили ме...Сент фром мај Шајоми... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-ks 843 Napisano April 12 Zainteresovan, 295 postova Lokacija: krusevac Motocikl: gsx-r 750 к1 Prijavi odgovor kao problematičan Приметио сам да на декли од намотаја цури по мало уља и рекох данас да то решим, међутим видим и да ми је кабли у проблему. Сутра га везујем директно, тако сам и од реглера спојио. Такође видим да је један намотај зацрнио не знам колико је то проблем. Лошије ми је пунио овог пролећа претпостављам да има везе са овим кабловима... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17048 Napisano April 12 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 36 minutes ago, aca-ks said: Приметио сам да на декли од намотаја цури по мало уља и рекох данас да то решим, међутим видим и да ми је кабли у проблему. Сутра га везујем директно, тако сам и од реглера спојио. Такође видим да је један намотај зацрнио не знам колико је то проблем. Лошије ми је пунио овог пролећа претпостављам да има везе са овим кабловима... Moguće je da je loše punio zbog ove "sitnice" na kablovima. A mislim da ti sleduje i premotavanje namotaja alternatora. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano April 12 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, aca-ks je napisao: Приметио сам да на декли од намотаја цури по мало уља и рекох данас да то решим, међутим видим и да ми је кабли у проблему. Сутра га везујем директно, тако сам и од реглера спојио. Такође видим да је један намотај зацрнио не знам колико је то проблем. Лошије ми је пунио овог пролећа претпостављам да има везе са овим кабловима... ako bude trebalo imam ja za 175 evra namotaje JMP ,nove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rex 432 Napisano April 13 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: beograd, Motocikl: pantelija Prijavi odgovor kao problematičan posle dugog čekanja,stigli delovi sa crtanja i počelo sklapanje pantelije 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1358 Napisano April 16 Drug član, 1138 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio Filter vazduha, ostavio u servis da se zamene gume… zadnja je završila karijeru, prednja nije do kraja ali menjamo u kompletu 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirkic 267 Napisano April 17 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: VN1500A 88 Clasic,mastam o CB1000.... Prijavi odgovor kao problematičan Pocelo da curka Ali ljudi koji je to proces da se zameni crevo od pumpe do filtera,filter,pa do rezervoara.... Ko god da je napakovao sva ta creva i kablove u taj prostor alal mu vera.... Mali zuti ljudi imaju male zute prste pa valjda i mogu sve da dohvate.... Al opet....32 godine je trajalo,deo creva od filtera do pumpe je jos uvek izuzetno fleksibilan i zilav... A sad kad vidim post kolege gore .....Pa ja nisam nikako ni pogledao filtere vazduha To je za sutra 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano April 17 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Preuzeo ga od majstora, zamenjeni ležajevi volana i svećice. Svećice bile čiste, zdrave, kaže majstor dobro sagorevanje. Nema veze, bile su bar 40K stare, nove iridijumske, nek traju bar toliko :-)Sent from my SM-S911B using Tapatalk 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8161 Napisano April 17 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 32 minuta, Gordak985 je napisao: Preuzeo ga od majstora, zamenjeni ležajevi volana i svećice. Svećice bile čiste, zdrave, kaže majstor dobro sagorevanje. Nema veze, bile su bar 40K stare, nove iridijumske, nek traju bar toliko Sent from my SM-S911B using Tapatalk Nove iridijumske...bar 40K x 3.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...