Jump to content

Moto Zajednica

Tehnicki pregled i registracija motocikala

Recommended Posts

• Dukags, 291 postova

S obzirom da je u Novom Sadu tehnicki vise manje i uglavnom oko od 800 do 1.200 din, obavestavam vas da sam danas bio na tehnickom - 600 din kuca se zove "Damjanov" Radoja Domanovica 45 (iz Partizanske desno kad se dolazu iz Kisacke), a taman krenuh za Temerin gde je 500 din. al' ovo mi blize i otprilike je to to.

Samo mi u registracioni list ovaj na tehnickom upisao gorivo benzin/dizel a u agenciji mi rekose da je to nesto skuplja varijanta nego kada pise bezolovni benz al aj da se ne vracam...

Za 500ccm registracija bez tehnickog 9.971 din. (prosle godine oko 7 i nesto 'iljada?)

Nemojte da vise idemo na proteste povodom skupih registracija bice jos skuplje!  :-\

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1953 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

nije to fol, tako mora... kad bi prednjom ukočio, izleteo bi iz onih valjaka i postoji velika mogućnost da bi pao na neku stranu,

Danas sam radio tehnicki za ST. Covek koji radi na tehnickom je proverio i prednju i zadnju kocnicu na valjcima. Takodje je to radio i za prosli motor.

tehnicki- 1000din

registracija sa novom saobracajnom i novim tablicama 19900din!!! Motor je 92 godiste. Bas mnogo. Iznenadih se kad sam cuo cifru.

Sve zajedno skoro 21000din.

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

nije to fol, tako mora... kad bi prednjom ukočio, izleteo bi iz onih valjaka i postoji velika mogućnost da bi pao na neku stranu,

Danas sam radio tehnicki za ST. Covek koji radi na tehnickom je proverio i prednju i zadnju kocnicu na valjcima. Takodje je to radio i za prosli motor.

tehnicki- 1000din

registracija sa novom saobracajnom i novim tablicama 19900din!!! Motor je 92 godiste. Bas mnogo. Iznenadih se kad sam cuo cifru.

E prijatelju....to je zato sto imas previse para pa ih bacas na svoje "LUKSUZNO VOZILO".

Kako kaze ona presuda iz' 51 god. : "Imas motor koji nemilosrdno upotrebljavas i trosis benzin"

Zbog toga si kaznjen sa 21 000 dinara

;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 186 postova
  • Motocikl: Honda crf300l rally

Cuo sam da na nekim mestima postoji varijanta da se na tehvickom pregledu bike ne tera na valjke nego imaju neku drugu varijantu.Zna li neko koja je to druga mogucnost za proveru kocnica i gde ima u bgdu da se uradi tehnicki bez valjaka?

Ides u GSP garazu, pomenutu vise puta u ovoj temi. Testiranje kocnica se radi tako sto ga "malo zaletis i naglo zakosis, ali ne previse naglo da ne bi pao". Provereno u praksi.

Ali, kocnice bi trebalo da sredis zbog sebe i svoje bezbednosti.

Pozdrav, Nebojsa

hvala i na informacijama i na upozorenju.poz.

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: Keeway speed 150-2007,Kawasaki GPZ 500S-1996

Zdravo, hteo bih da kupim motor ali mu je registracija istekla prosle godine a nije odjavljen.Moje pitanje je dali treba samo da platim odjavu motocikla i vratim stare tablice ili cu morati da platim i neku kaznu jer je registracija istekla a motor nije odjavljen.Jos da pitam gde se vracaju tablice u Beogradu u Ljermontovoj ili negde drugde.Unapred hvala!!!

• Svrati ponekad, 225 postova

Zdravo, hteo bih da kupim motor ali mu je registracija istekla prosle godine a nije odjavljen.Moje pitanje je dali treba samo da platim odjavu motocikla i vratim stare tablice ili cu morati da platim i neku kaznu jer je registracija istekla a motor nije odjavljen.Jos da pitam gde se vracaju tablice u Beogradu u Ljermontovoj ili negde drugde.Unapred hvala!!!

Ako je motor registrovan u Beogradu samo uradis kupoprodajni ugovor, platis porez i ides u sup (bilo koji opstinski) da produzis registraciju . Nikakve odjave, prijave, bakraci...

Ako je motor iz nekog drugog registarskog podrucja mora da se odjavi u pripadajucem supu i da se (verovatno) plati kazna jer su supovi po unutrasnjosti azurniji od beogradskog po tom pitanju. Onda ides u ljermontovu na registraciju, odnosno da uzmes tablicu...

Pozdrav, Nebojsa

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

tehnicki- 1000din

Odrali su te.

• Drug član, 1953 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

tehnicki- 1000din

Tek danas stigla tablica. GLeda radnica iz SUP-a moje uplatnice i kaze da mi je naplaceno 7500din umesto 3042din za porez. Ladno 4500din vise!!!!! Odem do dunava i uplatim te 3042 a one 7500 ce da mi vrate kroz par dana. Jbt sta ovde moze da prodje sve. Jos mi kaze lik iz dunava - mogla je i da ne gleda i da prihvati onu vecu uplatnicu i nikom nista.

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: MTS 1200s DVT

tehnicki- 1000din

Tek danas stigla tablica. GLeda radnica iz SUP-a moje uplatnice i kaze da mi je naplaceno 7500din umesto 3042din za porez. Ladno 4500din vise!!!!! Odem do dunava i uplatim te 3042 a one 7500 ce da mi vrate kroz par dana. Jbt sta ovde moze da prodje sve. Jos mi kaze lik iz dunava - mogla je i da ne gleda i da prihvati onu vecu uplatnicu i nikom nista.

Proveri ovde, mora da bude identicno

http://www.registracija-vozila.rs/index.php?option=com_chronocontact&chronoformname=Info_za_registraciju&Itemid=65〈=sr

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

moram da se ispravim, posto sam uradio registraciju F800GS, 2009 godiste.

U GSB garazi neznaju gde je broj motora, drugo njihove radno vreme nije kao sto na sajtu pise od 09h-17h.

nego od 09h do 15h(16h), pri cemu nemojte da idete tacno na vreme, ostavite bar 30 min iza 09h i bar 45min pre 15h.

ja sma isao vise puta. i na kraju sam obavio tehnicki (900din) sa desne strane kada se ide iz pravca NB (blog70) i zelite da izadjete na auto put, neposredno pre izlaska na autoput. tu su praonica, i prodaj polovnih automobila.

inace registracija, zeleni karton, tehnicki ~30.000din

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

U cilju da se koliko je moguce smanje ukupni troskovi registracije, za one koji ne zele da cekaju redove u MUP-u, zamolio sam agenciju

preko koje ja vec duze registrujem motore i auto, da ponudi snizene cene za svoje usluge clanovima BJB foruma (a moze i simpatizerima    ).

Usluga agencije za nosenje u MUP ( tj. cekanje i overu sabracajne)  bi bila za BJB 600 din. uz uslov da se kod njih uzme osiguranje ( ukljucujuci pripremu i ispisivanje uplatnica i polise).

Tehnicki, je, rekli su mi, za sada najpovoljniji u Balkanu, u Zemunu, kraj Ugrinovacke ulice, za motore 400 din., a  za automobil 650 din. (a moze se doneti i tehnicki bilo gde uradjen).

Ako neko misli da mu je ovo povoljno, Agencija je na Novom Beogradu, blok 70, a kontakt osoba iz agencije je Dragana 064/ 6136-101  kojoj treba napomenuti da je u pitanju clan BJB motociklistickog sajta, da bi se ostvarile ove cene. 

Bio prekjuče do Dragane za registraciju. Najveći problem mi je da bio da nađem taj TC između blokova i Save.

Završili sve u tren oka. Registracija i osiguranje 12000din (cca. 1700 din jeftinije nego što mi je izračunao web kalkulator  :) ) 600 din usluga nošenja u MUP i 414 din tehnički u GSP garaži na NBG (iza delta šitija)

Preporuka za Draganu  8)

• U prolazu, 54 postova
  • Motocikl: Мønsтеr 620 i.e.

U cilju da se koliko je moguce smanje ukupni troskovi registracije, za one koji ne zele da cekaju redove u MUP-u, zamolio sam agenciju

preko koje ja vec duze registrujem motore i auto, da ponudi snizene cene za svoje usluge clanovima BJB foruma (a moze i simpatizerima    ).

Usluga agencije za nosenje u MUP ( tj. cekanje i overu sabracajne)  bi bila za BJB 600 din. uz uslov da se kod njih uzme osiguranje ( ukljucujuci pripremu i ispisivanje uplatnica i polise).

Tehnicki, je, rekli su mi, za sada najpovoljniji u Balkanu, u Zemunu, kraj Ugrinovacke ulice, za motore 400 din., a  za automobil 650 din. (a moze se doneti i tehnicki bilo gde uradjen).

Ako neko misli da mu je ovo povoljno, Agencija je na Novom Beogradu, blok 70, a kontakt osoba iz agencije je Dragana 064/ 6136-101  kojoj treba napomenuti da je u pitanju clan BJB motociklistickog sajta, da bi se ostvarile ove cene. 

Bio prekjuče do Dragane za registraciju. Najveći problem mi je da bio da nađem taj TC između blokova i Save.

Završili sve u tren oka. Registracija i osiguranje 12000din (cca. 1700 din jeftinije nego što mi je izračunao web kalkulator  :) ) 600 din usluga nošenja u MUP i 414 din tehnički u GSP garaži na NBG (iza delta šitija)

Preporuka za Draganu  8)

Sve je ovo super, samo što se Dragana ne javlja na navedeni broj telefona, a ne postoji ovde adresa niti naziv agencije. Može li neka pomoć u pronalasku? Hvala unapred.

• U prolazu, 78 postova

Zdravo, kada se kupi registrovan ili neregistrovan motor iz nekog drugog grada dali se odjava motora i predaja tablica vrsi u mestu prodavca ili se to moze uraditi u opstini na kojoj zivi kupac ???    Pozdrav!

• Svakom po zasluzi, 12436 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Obavezno u mestu prodavca, tako da sam ja za svoj motor morao ići u Sremsku Mitrovicu.

• U prolazu, 78 postova

Ja dansa otisao da platim porez na prenos vozila u poreskoj upravi za opštinu Stari grad, začudo nikog na šalteru pa čak ni službenika.Ništa, Ja ti mirno sačekam da službenik dodje (posle 10min.).Predam dokumentaciju kada će meni službenik dodjite za tri dana po rešenje.Pa pitam ja vas dali je to standardna procedura za ovu opštinu.I još da ne zaboravim da kažem da na ovoj opštini porez formalno treba da plati prodavac vozila a ne kupac, tak da su mnogi prisiljeni da falsifikuju potpis prodavca.Pozdrav!

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: Kawasaki GPZ 500s

Ovo oko plaćanja poreza i čekanja 3 dana važi i za opštinu Rakovica i Čukarica, bar je važila pre godinu dana.

Na opštini Voždovac nije trebalo čekati.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja