Jump to content

Moto Zajednica

Pokusacemo spakovat' RS 125

Recommended Posts

• Drug član, 2873 postova
  • Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...

Radilica bila lose upresovana i potpuno u debalansu.

Uspeli smo to da resimo.

Sutra hilzna u osnovi, bar je tako obecano, radim fazni dijagram sutra posle posla, da pokusam da napravim cilindar koji ce da traje celu sezonu a da ide korektno. Nakon prepravki, honovanje.

Ako preteram, bice snage na ustrb trajnosti. To nam ne odgovara, jer nemam ni vremena ni finansija da otvaram agregat svako malo, a nije poenta ni da budemo brzi 3 kruga pa da crkne motor.

Nisam odavno pakovao 2T, moracu neke stvari da pokopam iz malog mozga.

Trenutno su nam gume baaaaas veliki problem. Nema nista sto je po korektnoj ceni, a da damo silne pare za pneumatike, nazalost nemamo.

Ali ajd, imamo jos 2 dana da se snadjemo.

Telemetrija napakovana.

IMG_20260419_211824.thumb.jpg.33faeb5bf010ac39960f9d2116e00198.jpg

Heble napakovane.

IMG_20260419_211840.thumb.jpg.e2379c8aaffb67ed6167a270b28b4fcd.jpg

Uzani prekidac prelemljen i upakovan.

Namontiran nov lancanik:

IMG_20260419_212053.thumb.jpg.f93115e5be09d4dc6678704542290efd.jpg

Moram da se zahvalim Moto Bike-u.

Sponzorisali su nam dobar deo potrosnih delova bez ikakvih problema i pitanja.

Da nije bilo njihovog pozitivnog odgovora, projekat bi stao na samom pocetku, jer jednostavno ne bismo mogli da isfinansiramo.

Nisu to velike pare generalno, ali za nas jesu.

Noc je mlada, cujemonse za par sati! 🤣

• Sviđa mi se 10
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2873 postova
  • Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...

Dobili smo od drugara nesebičnu donaciju, da ne moram da pravim iako sam vec planirao:

IMG_20260420_000943.thumb.jpg.e83233108a270081dcac6b2d9b82643b.jpg

Za mlade koji ne znaju, ovo je krug za fazni dijagram. Tu ChatGP ne moze da pomogne, izvin'te! 

Prekidac smo prelemili na originalni džek, jer ja imam tu neku bolest da fabricko treba da ostane fabricko. A i Laki je takav, dal uz mene ili fabricka greska, ne znam

Tako da ako neko ikad bude hteo da spakuje motor kako je bio, ja ne odmognem. Ono sto su pre mene krajcovali, jbg...

IMG_20260420_001342.thumb.jpg.0e4ba74d396e07d7d14ca1c6fe5f5f73.jpg

Semeringe koje smo nabacili u blok nece raditi posao, ali nismo imali izbor. Jer se nismo izborili. 🤣

Ranom zorom skupljamo semeringe iz Moto Bike. Imaju ih sa teflonom, ali malo mi nismo dobro trazili, malo oni nisu dobro uneli u pretragu.

Svi gresimo... Ja retko. Ponekad, ajd. Cesto zapravo, ali sta ste sad zapeli!?

Otvoren je i dalje jedan od najglupljih resenja kod RSa. A to je da je amotr dugacak kao prosecna bakina palacinka.

Hebeno ne postoji nista kao zamena!

R6 Yamaha u teoriji radi posao jer je kratak amort (treba prerade naravno) ali ne moze da stane jer je sira opruga par mm od prostora gde moze da se smesti.

Ako neko ima RS125 sa ispravnim amortom, skinemo, malo vozamo, svega 300 km i 6 meseci i vracamo ga! 

Opranog, sa sve pljeskom, sokom i pivom. I uljem za masinu.

Ulje ja častim! :jee:

Moram da vam napisem jednu stvar, mislim da ima ljudi kome ce biti interesantno.

Vešanje na ovom motororu je jedan obrezan penis!!!

Prednja vila je USD, ALI nije je moguce rasklopiti je ne invazivnom metodom. 

Pritom je asymetric ili kako god da je ko imenuje.

Jedan stap vile ima oprugu i rebound, a drugi stap je bez opruge i radi kompresiju.

Apsurd je sto po uputstvu ide ista kolicina ulja u oba stapa. 

Drugi apsurd je taj sto nema informacije za visinu vazdusnog stuba, a pri tom i da ima, ne moze da se izmeri u stapu koji je sa oprugom. Preload jenskoro nemoguca misija.

Prednje vesanje ce da se podesava kao kad lovis ribu harpunom u mutnom jezeru. Na pipanje. Sreca imamo vremena za testiranje. :jee1:

Zadnje vesanje nemamo, moracemo da se uzdamo u dobre vremenske uslove i Lakijevu sposobnost da ne padne jako.

Kako se priblizila Sreda, majku joj jedem!!! 

Sve posle srede imamo sibilarizaciju!

D prelazi u P, a i mi odosmo u P!

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja