abarth_maniac 6998 Napisano Četvrtak u 23:59 Drug član, 2871 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan E pa, drugari i drugarice! Spletom incidentno-zanimljivih (kako to u našem svetu uglavnom tako i bude), mala ekipa RPM moto servisa pokušaće da spakuje jedno motorče za stazu i takmičenje ove sezone. Uz pomoć svih poznatih i nepoznatih, a biće spomenuti kasnije, nakon već par budnih noći, motor napokon ne liči ni na šta!!! Ako neko ne moze da prepozna, a vrlo je, jelte, ocigledno, radi se o RS 125. Neko godiste. Malko je frankenstajn, ali model kod nas poznat kao "jaje". Vozač ce biti dobro poznat ovom forumu kao momak kojem je ponudjen posao, pa se nije javio i bio iskritikovan, ali se ipak slozile kockice i evo guli sa mnom vec 2+ godine. Gosn Laki. Još jedna trka i biće mu prva! Budžet nam je onoliko koliko smo uspeli da dobijemo donacija, entuzijazam na nivou i zelja u PM! Malo nam je problem sto smo "motor" koji vidite, "dobili" pre 4 dana! Na obecanje da ce da bude placen... Nekad. Ako se moze nazvati motor. Ima ram i tockove i deo agregata. Sad cemo da vidimo od čega smo napravljeni i koliko smo kadri da sve spakujemo za jos par dana. A da to pri tom radi! Fali nam ... Pa, vecina stvari! Klip u subotu stize, pa da pravimo cilindar, ali to svakako nije bitan detalj za trkacki motor. Kao ni gume koje jos nismo pribavili. Elem, pravim ovo kao jednu zanimljivu temu i mladjima neku sliku kako izgledaju pripreme za trke u nas obicnih smrtnika! Izvestavacu vas svakodnevno o napretku projekta, a vi ako zelite da nas vidite na stazi, drzite fige da prikupimo sve delove! P.S. svaka pomoc nam je dobrodosla! Pizza u 2 ujutru kad nema vise dostave hrane, kanister goriva pred zoru, 2dl spric gita, litra Akre! Sve moze!!! Lepimo nalepnicu na oklop, samo recite ko je sponzor i daaaaaj vektore za nalepnicu! (Burek izbegavamo, tesko da se radi kad se pojede) 38 1 1 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5936 Napisano Petak u 06:51 Integrisan, 13901 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Gde vam je sedište korporacije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6998 Napisano Petak u 07:31 Drug član, 2871 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan Zrenjanin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9319 Napisano Petak u 07:46 Ne silazi, 3753 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Nalepnica Agip na blatobranu je zabranjena. (+5ks) To reši pre pregleda sudija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11932 Napisano Petak u 08:24 Hronični Motociklopata, 7847 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Ovo će biti zanimljivo Sve najbolje vam želim u pakovanju i kasnije u trkanju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 9860 Napisano Petak u 11:23 Ne silazi, 2441 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ja verujem da će ovo da ispadne dobro. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7762 Napisano Petak u 12:16 Ne silazi, 6799 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ako mu se posvetite bez pritiska rokova, veće su šanse da bude super finalni rezultat. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 3160 Napisano Petak u 17:09 (promenjeno) Andragog, 5706 postova Lokacija: On off road Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan UUUU za ovo se živi !!! Svaka čast za projekat. Nekad su govorili za RS125, koliko mm karb, toliko KS. Samo napred !!! Promenio Petak u 18:43 član srbac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6998 Napisano Petak u 23:12 Drug član, 2871 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, pronto je napisao: Ako mu se posvetite bez pritiska rokova, veće su šanse da bude super finalni rezultat. Nije pritisak, od 0 do kraja za 10ak dana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6998 Napisano Petak u 23:38 Drug član, 2871 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan Danas (sad vec juce) otvorili prednje vile, pokusavamo da napravimo od njih sta se napraviti moze, drugar farbar prevukao malo gita po plastikama, malo smirglanja... Stiigle neke prednje maske vise komada. Stigla donacija u vidu slomljenog fara, da imamo cime da zapusimo prednju masku. I to tako sto sretnem sinoc/nocas momka na takvoj RS, a imamo par zajednickih poznanika i znamo se. Zamolih ga da dodje danas do servisa da vidimo sklopljen i vozan motor da skontamo koliko smo zapravo u problemu i sta nam sve fali! Ja smisljam kako da napravim neki kalup od fara da imamo oblik za plastiku, kaze momak, imam slomljen far sa plastikom koja je cela, odmah dolazim. Zamenismo nasih par sati mucenja za jedno pivce! Hvala dobrim ljudima! Ujutru se juri postar da se preuzme klip, pa se juri Proka da nam zavrsi cilindar. Koji inace vozi u istoj klasi i vrhunski je majstor, ali uhvatiti ga, gore nego mene. E sad, jos jedna bitna stvar. Mi imamo nase radno vreme, gde kao zaradjujemo novce za zivot, a sezona u zaletu. I onda kad odradimo posteno nase zvanicne sate, onda Laki napada motor, ja utrcavam a i nastavljam sa radom u servisu. Pri tom, telefon mi zvrnda non stop, a sad i baguje, valjda od ovih +-80 poziva na dan u proseku. Cesto mi ne izbaci sve propustene pozive. Trenutno radim 2-3 ozbiljna projekta, Guzzi komada 2, Intruder, R6... I jos 25 motora na cekanju i bar 5 njih dnevno koji doteraju "samo da pogledam". Kad sve to spakujem u jedan dan, uzas! Ali, guramo i nadamo se da ce malecka da ugleda svetlost dana na ustrb naseg nespavanja. (Pogledajte vreme kad pisem, a klinca vozim za 08h u skolu. Sve ce vam biti jasno ) Radimo za vikend pun gas, sutra (danas, jbg) bi trebalo neke vece stvari da se lagano sklapaju. Sheet je sto verovatno necemo imati vremena da ispravimo greske kojih ce sigurno biti, jer ce motor biti sklopljen u najboljem slucaju 2 dana pred pocetak trkackog vikenda i pitanje je da li cemo uspeti da ga probamo kako treba, ali to tako ide. Kao u filmu Nacionalna klasa. "Taj koji je rekao da moze da se ubudzi neka ti ubudzi!" "Jaoo, na gume sam zaboravio!!!" Braaaaaap!!! 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6998 Napisano Petak u 23:50 Drug član, 2871 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, srbac je napisao: UUUU za ovo se živi !!! Svaka čast za projekat. Nekad su govorili za RS125, koliko mm karb, toliko KS. Samo napred !!! Karb mora da bude 28mm. Ja se nadam bar jedanj konj vise! (Ne racunam Lakija) 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6998 Napisano Petak u 23:52 Drug član, 2871 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: Nalepnica Agip na blatobranu je zabranjena. (+5ks) To reši pre pregleda sudija. A mi imamo 2 komada. I na prednjem i na zadnjem delu blatobrana. Da jednu maknem, da sudije progledaju kroz prste,a? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 10188 Napisano juče u 00:35 Drug član, 3380 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, ljudine! Za koju se klasu spremate (125 cccm mi je jasno ), koje prvenstvo, šta uopšte ima, ja više ni ne znam jer sam prestao da pratim naše domaće od kad se povukao Vuk Tomanović 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 3160 Napisano juče u 10:46 Andragog, 5706 postova Lokacija: On off road Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, abarth_maniac je napisao: Karb mora da bude 28mm. Ja se nadam bar jedanj konj vise! (Ne racunam Lakija) Da li sme da se proširi postojeći karb, mislim taj od 28mm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 2585 Napisano juče u 12:50 (promenjeno) Drug član, 880 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Može se dodati boost bottle. Kao kod japanskih cvajtara od 125 ccm. Yamaha ga je krstila kao YEIS (legendarni RD modeli). Promenio juče u 14:33 član feniks 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alamunja 3282 Napisano juče u 15:06 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: regionalistan Motocikl: look 695 Prijavi odgovor kao problematičan Ogroman posao. Je li stizete za petak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6998 Napisano juče u 15:19 Drug član, 2871 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, srbac je napisao: Da li sme da se proširi postojeći karb, mislim taj od 28mm? Ne. Dizne i ostalo sme, ali promer mora da ostane 28mm, i zapremina ispod 125 cm3. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6998 Napisano juče u 15:21 Drug član, 2871 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, alamunja je napisao: Ogroman posao. Je li stizete za petak? Iskreno se nadam, bas smo se razleteli. Jutros stigao klip, cilindar se nadam se, trenutno radi. Sad smo stigli od kuma koji mi je ostrugao caure prednjeg tocka. Stigla je elektro pumpa vode. Ima da se nakupi jos dosta toga, ali ne gledamo u prazno i cekamo da nam dodje samo, nego bas guramo. Jel vi dolazite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 3924 Napisano juče u 15:31 BJB Maxi Scooter Club, 1267 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Može malo više info o trci/prvenstvu, kad gde šta kako? Može da se gleda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alamunja 3282 Napisano juče u 16:27 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: regionalistan Motocikl: look 695 Prijavi odgovor kao problematičan Ne. Luka je u Austriji. Nasa Aprilija je rastavljena. Dobili smo od Barkovica oklope, rep i rezervoar od Simocelijeve Aprilije, to je poslednja dvestapedesetica, pa sada to treba iseci i prepraviti za RS125. Bice ove godine, cim zavrsim Katanu. Bice i tako ofarbana, Metis Gilera. 9 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6998 Napisano pre 20 sati Drug član, 2871 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, andrej. je napisao: Može malo više info o trci/prvenstvu, kad gde šta kako? Može da se gleda? Subota-nedelja, 25.26. April, Navak. Vozimo u 125 SP. Dobicete satnicu i datume ovde uskoro, samo da skinem i zakacim fotku. Danas se poradilo koliko smo mogli. Napravljene caure prednjeg tocka, pre toga smo isli do kolege konkurenta da uzmemo tacne dimenzije. Isti taj gospodin je dosao sinoc do servisa da nas vidi i naravno pomogao da spakujemo zadnju kocnicu, jer smo u tom momentu to radili. Kako volim kad su ljudi normalni i kad konkurencija ne znaci nuzno zlo! Hvala Srđanu Šrafu! Krenuo sam da pakujem agregat. Svoj na svome, sto bi se reklo. Dekle obradjene, portovi za podmazivanje obradjeni, lezajevi u zamrzivacu, fen da se dekle ugreju. Sve super. Ubacim radilicu u jedan lezaj, a ona u debalansu katastrofa!!! Kako je to neko sklopio tako, nije mi jasno. Laki otisao na pauzu, cigara i krevet. I meni je dosta za danas. Pre ponoci sam imao 17.000 koraka na satu a nisam isao u rutinsku setnju pred spavanje. Ujutru pokusavamo da resavamo novu problematiku oko radilice i nadam se uspehu oko resavanja cilindra, jer je klip danas prosledjen Proki. Laki je ostao u ZRu, da sutra budemo sto efikasniji, on ce da pomogne oko pripreme plastika, ja cu da pregledam menjac i smisljam kako da najefikasnije eliminisem pumpu ulja i vode. Lamele smo potopili sinoc u ulje, korpa oprana i detaljno pregledana, deluje sasvim OK. Laki je spakovao jedan stap i namontirao, ali nisam zadovoljan kako to fercera. Moramo da se poigramo sa kolicinom ulja, ali ne znam da li cemo uspeti da testiramo ista. Zadnji amort nam je definitivno potpuno mrtav. Samo opruga i to je to. I tu nemamo resenje! Specifican je i ne odgovara ni od cega. Kratak je kao vikend! Bojim se da ce na kraju to da nam bude jedan od vecih problema, kao i pneumatici. Da uspemo sve da spakujemo u naredna 2-3 dana, uz sav redovan posao, nije neizvodljivo. Problem je sto nije samo do nas, neke stvari jednostavno ne mozemo sami i tu zavisimo od drugih i mora da se ceka. E da, napakovan nov polovan prednji disk. To nam je bio problem, ali imali smo backup opciju da skinemo sa mog Mita. Srecom, imali smo donatora delova. Moto Guzzi Norge nosi iste diskove, srecom. Idemo dalje, odspavamo 3-4 sata i onda lagano opustanje Nedeljom-pun gas! 7 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksuzuki 650sv 682 Napisano pre 16 sati (promenjeno) Zainteresovan, 539 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: suzuki sv 650 s,kawasaki z750,honda nsr 125 f2,cf450atv Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, alamunja je napisao: Ne. Luka je u Austriji. Nasa Aprilija je rastavljena. Dobili smo od Barkovica oklope, rep i rezervoar od Simocelijeve Aprilije, to je poslednja dvestapedesetica, pa sada to treba iseci i prepraviti za RS125. Bice ove godine, cim zavrsim Katanu. Bice i tako ofarbana, Metis Gilera. I onda 1 kaciga uzeo sam je davno pre maistora sad bi bila kao kec . Promenio pre 16 sati član aleksuzuki 650sv 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 505 Napisano pre 15 sati (promenjeno) Zainteresovan, 398 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za projekat !!! Ja tesko da mogu da skoknem do Zr ali bi volio da dam neku donaciju za klopu i pice u kasnim satima. Vi slobodno je zamjenite za svecice, ulje ili sta god... Samo posalji neki racun. Veliki pozdrav za Lakija, drago mi je sto u ovim ludim vremenima iskoci jos neki mladi " majstor ". Samo naprijed. Promenio pre 15 sati član drazenye 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6998 Napisano pre 13 sati Drug član, 2871 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan Kafa uveliko popijena i krecemo u akciju. Moralo je jaaaako brzo da se spava, sto meni apsolutno nije problem. Pre 1 sat, drazenye je napisao: Svaka cast za projekat !!! Ja tesko da mogu da skoknem do Zr ali bi volio da dam neku donaciju za klopu i pice u kasnim satima. Vi slobodno je zamjenite za svecice, ulje ili sta god... Samo posalji neki racun. Veliki pozdrav za Lakija, drago mi je sto u ovim ludim vremenima iskoci jos neki mladi " majstor ". Samo naprijed. Veliko hvala! Jedan od vecih problema, sem toga sto zavisimo za neke stvari od drugih, su informacije. Imamo ih sa vise strana, ali cesto budu dijametralno suprotne. Tako da je tesko zavrsiti bilo koji task iz prve. Vecinu moramo ipak empirijski. Ali tako smo i ocekivali, zato nam i jeste ogroman problem ovaj kratak rok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7762 Napisano pre 13 sati Ne silazi, 6799 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan E pa kad je takva situacija sa vremenom, potrudite se da bude sve na svom mestu i u hodu dopravljajte, skupljate materijal i informacije...pa kad bude lufta šrafite. Da budete konstantni i prisutni, da skupljate iskustvo i po koji poJen....pa kako vreme ide da rastu i ambicije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...