živke 9890 Napisano April 1 Ne silazi, 3335 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sviđa mi se novo ime mape Ali nisam siguran za ove iz okoline 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 411 Napisano April 1 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kolašin - Lubnice - Berane - Оцена: (x/5) 4 - Асфалт: Нов - Саобраћај: Средњи / Слаб - Кривине: Добре - Напомена: Deo od Kolašina do tunela Lubnice je bio u malo lošijem stanju. Tunel lepo obeležen i osvetljen. Od tunela ka Beranama jako dobar put i fine krivine. - Ажурирано: Voženo 07/25, verovatno ima neko ko je skorije prolazio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 2490 Napisano April 1 Никад не једи жути снег!, 1049 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, živke said: Sviđa mi se novo ime mape Ali nisam siguran za ove iz okoline Да пробам са Екс-ЈУ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9890 Napisano April 1 Ne silazi, 3335 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja se ne zezam, dobro je ovako. Ali Balkan ako hoćeš sve da obuhvatiš. Biće vrv vremenom i Rumunije, Bugarske, Grčke... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTs 344 Napisano April 1 Svrati ponekad, 227 postova Motocikl: Dl 650/22; NT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Magistarala Kraljevo- Kruševac Put koji nema alternativu ako se želi samo proći njime ka nekom cilju, sam asvalt poprilično dobar, na pojedinim mestima sa ulegnucima, zakrpama. Saobraćaj je ogroman, ali veći problem od gustine je način vožnje, ne znam da li se meni čini pošto živim pokraj njega, da negde ima nemarnijih vozača kola (da ne upotrebim neku tačniju reč) nego sto je ovde. Otezavajuca stvar je veliki broj prikljucnih puteva, na svakom koraku, ljudi sa njih bas iskaču. Po meni put za izbegavanje, alternativa je autoputu koji je otvoren do Adrana, gde ce te sigurno biti mnogo sigurniji. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13410 Napisano April 1 4_tocka_i_karoserija, 2516 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Skandi je napisao: Kolašin - Lubnice - Berane - Оцена: (x/5) 4 - Асфалт: Нов - Саобраћај: Средњи / Слаб - Кривине: Добре - Напомена: Deo od Kolašina do tunela Lubnice je bio u malo lošijem stanju. Tunel lepo obeležen i osvetljen. Od tunela ka Beranama jako dobar put i fine krivine. - Ажурирано: Voženo 07/25, verovatno ima neko ko je skorije prolazio. Ja sam otprilike u isto vreme vozio kolima, i imam malo drugačiji utisak. Kolašin - Lubnica nije "malo lošiji" nego je katastrofa. Put je neprijatno uzak za obim saobraćaja koji ide tuda. Kiša je na mnogo mesta napravila kanale sa strane, na više mesta odnela i komade asfalta, a i na dosta mesta nanela pesak/šljunak na asfalt. 2/5. Možda sam ja baš ubo dan posle kiše i gužvu, ali baš mi je loš utisak ostao. Berane - Lubnica je nov asfalt, ali generalno je put uži od magistrala, pa su samim tim krivine nezgodnije zbog saobraćaja iz suprotnog pravca. 3/5. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2484 Napisano April 1 (promenjeno) Drug član, 1680 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ja se zapitam da li mi idemo istim putevima Kolašin-Berane je za mene fenomenalan put (od tunela). I put i priroda. Pre tunela je katastrofa bio jer su ga radili pa je sav raskopan bio. No dobro....jasno šta je zamerka. Meni to ne smeta. Promenio April 1 član Bojan_Jgd 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13410 Napisano April 1 4_tocka_i_karoserija, 2516 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Bojan_Jgd je napisao: jasno šta je zamerka. Meni to ne smeta. Vi na motorima sigurno imate drugi doživljaj od mene u kolima (SUV), ali ja ovde pišem uzimajući to u obzir. Jedino što meni realno smeta na tom putu je gužva - meni ni pesak na putu ne pravi problem, ali gužva, na onakvom putu pravi. Recimo ovako - ako ovo leto opet budem išao iz Podgorice u selu, ići ću preko Komova - mnogo nezgodniji put, ali barem nema nikog (ako se i to nije promenilo) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 411 Napisano April 1 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam i ja morao da proverim da nešto nisam halucinirao... Srećom imam snimak, nađoh i tačan datum kad sam prošao (13.07.2025 - nedelja oko 11). Nažalost imam snimak samo od izlaza iz tunela, pa taj deo mogu 100% da potvrdim. Saobraćaja jeste bilo, ali se ne mogu složiti da je put previše uzak. Ako nije uska traka kamiončini, nama na 2 točka tek ne može da bude usko. Slažem se sa kolegom iznad, priroda je najveći adut ove rute, a ni krivine nisu loše. Eto, zbog samog saobraćaja, neka bude 4 ako se gleda deo tunel - Berane. Za prvi deo se sećam da jeste bilo rupa i raskopano, ali je opet išao putnički saobraćaj. Ako me neko pita, ja bih opet bez razmišljanja prošao ovuda čak i autom. Kao kompromis, možemo da podelimo rutu na 2 dela, tj. 2 ocene. Jednu do tunela i drugu posle tunela (mada se ja nadam da će i deo od tunela do Kolašina da zategnu do leta). I da, ja ove puteve ocenjujem isključivo iz ugla vozača motora. Ja bih, npr., Durmitorski prsten označio kao 5. Jako uzak put (s obzirom na to da ima saobraćaja u oba smera) i na nekim mestima ima rupa - nije nikako put na kome se brzo prelaze kilometri, ali je opet, po meni, put na koji vredi doći na vikend čak i ako si 500 i više kilometara udaljen. Autom, s druge strane, ne samo da mi ne bi bilo zanimljivo, nego bi verovatno bilo i stresno. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 411 Napisano April 1 (promenjeno) Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, vojakis je napisao: Ne mogu da nadjem snimak od Septembra Prijepolje-Jabuka (namerno snimao da pokazem drugaru koji tvdi da je celim putem asfalt nov)de se vidi koliko je put los i prezakrpljen,ali je za voznju zanimljiv da se zaobilaze rupe sto rece kolega povise. Dok sam tražio materijal za post iznad, nađoh i snimak ove famozne deonice Prijepolje - Jabuka. Baš kao što kažeš. Nije to nov, nego ono kao sa oglasa *NOV NOV NOV* I ova rđava bankina koja je svugde iskrivljena i zarasla u travu... Meni to deluje da je bezbednije da je onda samo maknu. Odoh iz teme na neko vreme, pretvoriću se u Alvirovića Promenio April 1 član Skandi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTs 344 Napisano April 1 Svrati ponekad, 227 postova Motocikl: Dl 650/22; NT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Meni ovaj deo od Berana do tunela jedan od lepših. 5 Od tunela do Kolasina, samo sto moram da prodjem, tu me cak nervira sto je uvek nekako u hladovini, pored toliko loseg asfalta, jos uvek neka voda (ili sam ja prolazio kad je ima) izmedju 2 i 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2484 Napisano April 1 Drug član, 1680 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Šta znam. Meni je super ceo taj pravac od izlaska iz tunela, kafica na onoj verandi hotela Pešić pa preko Rožaja do Pazara. U septembru kada sam prošao poslednji put, radovi su bili ispred tunela i pred Novim Pazarom (doktor kaže da su ih završili). 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2484 Napisano April 1 (promenjeno) Drug član, 1680 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @Влајко Pošto ste već ubacili i države u regionu ubaci ovo: Put: Mostar-Široki Brijeg-Livno-Bosansko Grahovo. Asfalt-odličan Saobraćaj: početni deo do Širokog malo jači, posle do Livna slabo a do Grhova takoreći nepostojeći. Krivine-smenjuju se kratke sporije i duže brze krivine. Utisak: Moj utisak je da je ovo izuzetan put. Ne znam šta je lepše. Sam put ili predeli kroz koje se ide. Velika preporuka. Ocena 5/5 sigurno (što se mene tiče) Inače dodao bih da ako uzmemo u obzir da put kreće od Žabljaka preko Nikšića, Trebinja, Širokog, B. Grahova te se može povezati preko Knina sa Jadrankom kod Starigrada i krenuti u najlepši deo iste, ovo možda spada u jedan od najdužih fenomenalnih puteva za motor. Promenio April 1 član Bojan_Jgd 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2484 Napisano April 1 (promenjeno) Drug član, 1680 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Put: Bosansko Grahovo-Drvar-Martin Brod-Bihać Asfalt: nije istog kvaliteta celom dužinom. Ima delova i do Drvara a pogotovo prema Martinom Brodu koji je lošiji. Talasast i vožnja je truckava. Na par mesta (baš kod M. Broda ne bilo i kratkih delova bez asfalta ali ništa zbog čega bi trebalo izbegavati ovo). Saobraćaj: slab (ali smo išli ujutru). Krivine: duža je deonica pa ima svačega. Ima lepih krivina do Drvara i serpentina pri spuštanju ka Martinom Brodu Utisak: priroda je izuzetna. Pogledi fantastični. Na nekih delovima budete kao iznad oblaka u jutarnjim časovima. Ocena: 3/5 (moj lični utisak) Promenio April 1 član Bojan_Jgd 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2484 Napisano April 1 (promenjeno) Drug član, 1680 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Put: Krupac- Hadžići (preko Igmana) Asfalt: izuzetan. Krivine: brze duže krivine. Baš može da se pegla Saobraćaj:slab Ocena 5/5 Utisak: Kratko ali slatko. Svaka moguća preporuka Promenio April 1 član Bojan_Jgd 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2484 Napisano April 1 Drug član, 1680 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Put: Foča-Krupac (kod Sarajeva) Asfalt: dobar do jako dobar Krivine: krivudav put. Ima lepih krivina. Saobraćaj: frekventno Utisak: magistrala sa lepim krivinama ali frekventno. Nije baš za uživanje. Ocena: 3/5 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 5257 Napisano April 2 Ne silazi, 5674 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, Bojan_Jgd said: Put: Krupac- Hadžići (preko Igmana) Asfalt: izuzetan. Krivine: brze duže krivine. Baš može da se pegla Saobraćaj:slab Ocena 5/5 Utisak: Kratko ali slatko. Svaka moguća preporuka Poslednji put kada sam prošao ovim putem, baš sam razmišljao kako je dobar krajolik, a put previše loš. Ima tome 3-4 godine. Ako su ga renovirali, ovo je onda jedan od lepših puteva u okolini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2484 Napisano April 2 Drug član, 1680 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Septembar '25 je info. Na silazu prema Hadžićima nije baš idealan ali ovaj početni deo do vrha je nov. Do olimpijskih krugova. Vidim da su radili i neke bočne puteve. Dal' ovaj na mapi R442b ka Dejčićima....nisam siguran....delovao mi je jako lepo....uzak doduše ali baš sam imao želju da krenem njim nego nisam imao vremena. Okolina me je oduševila pa sam imaš želju da malo obiđem okolo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lesorsier 122 Napisano April 5 (promenjeno) Svrati ponekad, 93 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/1/2026 at 8:44 AM, Влајко said: Ово је корисно и хвала ти на томе само, ипак ми треба оцена. Погледај оне смернице на дну претходне странице, што је написао Живке и покушај да оцениш, како - тако. Без тога не знам како да унесем пут. Знамо да су оцена пута индивидуална ствар, али као што рекох, и то је нешто. Ако се неко јави и каже другачијем па добро, променићемо, није записано у камену али већ имамо више од једног мишљења па ћемо складно томе и да одлучимо... У сваком случају, хвала ти пуно! Ево, гледам поново, на основу оваквог описа, ова два севернија пута би можда била за оцену 3 а овај јужнији за 2. Ставићу тако док се не јави још неко а ти слободно реци да ли се начелно слажеш са том оценом Stavi ocenu kako mislis, ovo je samo preporuka gde da se vozi oko BG a da nije put za Ralju... ukratko, priroda 4-5, krivine isto, dole gore brda, saobracaja skoro da i nema... asvalt je mesanog kvaliteta,.. ima novog, ima starog,.. ima bez rupa,.. i sa rupama,.. meni licno smeta samo izlizan asvalt u krivinama,..nije svugde ali zna da iznenadi,... nekom su ti putevi uski,.. sa druge strane, odu na Durmitor ring, i tamo se svi odusevljavaju na 10/10... za hajkere i bicikliste i jeste u stvari,.. a za motore,... jbg... ovaj potez izmedju ibarske, kosmaja i arandjelovca je mnogo bolji za voznju,... dzaba sam vozio 2 dana do Crne Gore tamo vamo... Juce i danas smo se opet vozili na tom potezu,... moze da se nadje i nov asvalt koga na mapi i nema,... prirodno, nema nikoga,.. niko ne zna ni da postoji,... sreli smo samo neku ekipu na kvadovima... Nego vidim prosirio si pricu na Balkan,.. ili ex Yu .. Ja sam vise vremena u Skoplju nego u BG, pa dosta vozim i tamo,.. tako da kad prosiris mapu,..tamo je dosta zanimljivije za voznju nego ovo oko BG... oko Skoplja su sve planincuge, nemas gde,.. E da, mozes da dodas i put, Barajevo - Lisovic - Guberevac - Babe... tu je asvalt uglavnm dobar,.. suma, brda, dole - gore, krivnie,.. saobracaj skoro nula... meni 5/5, (ko voli 6 traka auto put,.. nece da mu se svidi, usko je, malo sire od Durmitora) PS kolega @živke mislim da vise voli kad nema puta uopste,... put samo smeta,... Promenio April 5 član lesorsier 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 632 Napisano April 6 Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan NIje loš ni put 201a koji ide preko Parcana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 2490 Napisano April 6 Никад не једи жути снег!, 1049 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, lesorsier said: Stavi ocenu kako mislis, ovo je samo preporuka gde da se vozi oko BG a da nije put za Ralju... ukratko, priroda 4-5, krivine isto, dole gore brda, saobracaja skoro da i nema... asvalt je mesanog kvaliteta,.. ima novog, ima starog,.. ima bez rupa,.. i sa rupama,.. meni licno smeta samo izlizan asvalt u krivinama,..nije svugde ali zna da iznenadi,... nekom su ti putevi uski,.. sa druge strane, odu na Durmitor ring, i tamo se svi odusevljavaju na 10/10... za hajkere i bicikliste i jeste u stvari,.. a za motore,... jbg... ovaj potez izmedju ibarske, kosmaja i arandjelovca je mnogo bolji za voznju,... dzaba sam vozio 2 dana do Crne Gore tamo vamo... Juce i danas smo se opet vozili na tom potezu,... moze da se nadje i nov asvalt koga na mapi i nema,... prirodno, nema nikoga,.. niko ne zna ni da postoji,... sreli smo samo neku ekipu na kvadovima... Nego vidim prosirio si pricu na Balkan,.. ili ex Yu .. Ja sam vise vremena u Skoplju nego u BG, pa dosta vozim i tamo,.. tako da kad prosiris mapu,..tamo je dosta zanimljivije za voznju nego ovo oko BG... oko Skoplja su sve planincuge, nemas gde,.. E da, mozes da dodas i put, Barajevo - Lisovic - Guberevac - Babe... tu je asvalt uglavnm dobar,.. suma, brda, dole - gore, krivnie,.. saobracaj skoro nula... meni 5/5, (ko voli 6 traka auto put,.. nece da mu se svidi, usko je, malo sire od Durmitora) PS kolega @živke mislim da vise voli kad nema puta uopste,... put samo smeta,... Хвала, додаћу ово а ти слободно шаљи какви су путеви доле, радо ћу све да их унесем. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 2490 Napisano April 6 Никад не једи жути снег!, 1049 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, VPetar said: NIje loš ni put 201a koji ide preko Parcana. Није лош као за рецимо 3/5? Слободно шаљи све што имаш, само додај неки детаљ за асфалт или кривине или саобраћај, да бар можемо да креирамо оцену... Хвала! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 632 Napisano April 6 Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Idem ovih dana da provozam, pa javljam. Asfalt pamtim kao nov, puno sporijih krivina, strava za vožnju! Ali puno njiva sa strane i mogućnosti da naletiš na traktor, pa se nisam opuštao previše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3630 Napisano April 6 Drug član, 1825 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Danas opet isao za Sokobanju iz Niša. Kao sto rekoh, do Aleksinca dobar asfalt, ali dosadan put, ali od Bovansko jezera do Sokobanje, odlican. Dunavska magistrala za siromasne Da... Vracao sam se preko Ozrena. Put: Sokobanja-Niš (preko ozrena i Paligraca) Asfalt: dobar do sela Jezero, od sela do Paligraca, katastrofalan! Krivine: krivudav put. Saobraćaj: nema saobracaja u navedenoj deonici puta Ocena: deonica do sela Jezero, jaka 3, od sela Jezero 1 Napominjem ovo da se neko ne zezne kao ja. Neka se deo puta obelezi crvenim. Ne preporucujem nikome, osim ako nema neki enduro. 15km sam prelazio sat vremena. Jos je suprugu ujela osa za vrat u sred nedodjije. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 2490 Napisano April 7 Никад не једи жути снег!, 1049 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, MaxiS said: Danas opet isao za Sokobanju iz Niša. Kao sto rekoh, do Aleksinca dobar asfalt, ali dosadan put, ali od Bovansko jezera do Sokobanje, odlican. Dunavska magistrala za siromasne Da... Vracao sam se preko Ozrena. Put: Sokobanja-Niš (preko ozrena i Paligraca) Asfalt: dobar do sela Jezero, od sela do Paligraca, katastrofalan! Krivine: krivudav put. Saobraćaj: nema saobracaja u navedenoj deonici puta Ocena: deonica do sela Jezero, jaka 3, od sela Jezero 1 Napominjem ovo da se neko ne zezne kao ja. Neka se deo puta obelezi crvenim. Ne preporucujem nikome, osim ako nema neki enduro. 15km sam prelazio sat vremena. Jos je suprugu ujela osa za vrat u sred nedodjije. Ако сам добро разумео: Алексинац - Бованско Језеро - 4/5 Бованско Језеро - Сокобања - 5/5 Сокобања - село Језеро - 3/5 село Језеро - Палиграце - 1/5 А даље доле од Палиграца до рецимо Горње Топонице (да спојимо)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...