Влајко 2491 Napisano Mart 31 Никад не једи жути снег!, 1049 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, živke said: Npr evo sad gledam. Ja se recimo nikako ne slažem da je Ibarska magistrale od Jošaničke banje dole do granice petica ? Četvorka u najboljem slučaju, možda i trojka. Magistrala ko magistrala, ništa posebno ? Eto - može li se ta deonica uporediti sa putevima preko Kopaonika koji su zaista petica ? Нисам возио тај јужни део али бих се сложио да магистрала, брза и опасна сама по себи, никако не би требала да има оцену 5 где је уживање на максимуму. Ако је већ природа добра и асфалт одличан и има кривина, али нешто смета (у овом случају брзина и повећана опасност) то је четворка. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2485 Napisano Mart 31 Drug član, 1680 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam oko toga malo i slušao kako drugi ocenjuju šta. Slažem se i ja oko ovoga. Ja recimo ni Dunavsku magistralu ne volim nešto posebno a eto, važi za najbolji put kod nas. Često vozim u jednom pravcu preko Rudne Glave od Kučeva do Kladova pa se vraćam Dunavskom. I mnogo više volim taj put preko Rudne Glave. Ali opet....što kaže Živke, suština je u ove prve dve ocene....znati to gde je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9890 Napisano Mart 31 Ne silazi, 3335 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa da isto i ja mislim. Ali Dunavskoj draž daje što je pored reke, i takvi putevi su stvarno retkost. Dalje nema gužve, kolona, mnogo naseljenih mesta itd. Za Dunavsku se slažem da je petica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 411 Napisano Mart 31 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja zbog toga baš nisam hteo da ocenjujem ibarsku ili npr put Kraljevo - Kragujevac. Jeste često ok/dobar asfalt, čak bude i jako dobrih krivina, ali zbog gužvi i ljudi koji voze kao manijaci, ne bi dao 5 nikako. Generalno kad mogu, gledam da izbegnem ibarsku. Da se makar s vremena na vreme širi na 3 trake, pa da mogu da se obiđu kolone pa bi i imalo nekog uživanja. Ista priča i ovčarsko-kablarska (lep put, uz reku, krivine, ali gužve ubijaju) Meni je veće uživanje da vozim ovu dvojku Kraljevo - Guča nego ibarsku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 5257 Napisano Mart 31 Ne silazi, 5674 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče ibarske Kraljevo-Raška... Mi koji tu živimo i vozimo je svaki čas, što autom, što motorom, viđamo je u različitim izdanjima koja nemaju pravila. Nekada je gužva, kolone i sl. nekada je rasterećena za vožnju i pravi je užitak. Asfalt je uglavnom dosta dobar, predeli su odlični, klisura dodaje na uzbudljivosti, ima nekoliko kafana vrednih posete i svakako je jedan od boljih/zanimljivijih puteva za vožnju kod nas. Otprilike paralela sa putem Zlatibor-Nova Varoš za koji važi bukvalno sve isto. Nisam ni sam siguran koju ocenu bih dao 4 ili 5. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9890 Napisano Mart 31 Ne silazi, 3335 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam vozio od Kraljeva, pisao sam za ovaj deo od Biljanovca ka N. Pazaru. @doktor Da li bi preporučio nekome ko je na 100 - 200 km od Ibarske da obavezno dođe jednog dana i provoza se tom deonicom, pa da se vrati kući ? Ako bi - onda jeste petica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 5257 Napisano Mart 31 Ne silazi, 5674 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, živke said: Ja nisam vozio od Kraljeva, pisao sam za ovaj deo od Biljanovca ka N. Pazaru. @doktor Da li bi preporučio nekome ko je na 100 - 200 km od Ibarske da obavezno dođe jednog dana i provoza se tom deonicom, pa da se vrati kući ? Ako bi - onda jeste petica. Ukoliko bi je zatekao u lepom izdanju, kada je ozelenela i nema previše gužve, svakako bih preporučio. Ali nije uvek tako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3630 Napisano Mart 31 Drug član, 1825 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan @živke Ne, ne od josanicke, lepo sam napisao, od Kraljeva do Raske. I zaista je put, sve sto treba da ima da bih ga prosao bajkom. Ja mislim da mi u Srbiji nemamo takav put, koji bi ti ocenio sa 5/5, odnosno, koji bi svaki bajker morao bar jednom da prodje. Nemamo mi tako nešto. Cak ni put, oko manastira poganovo, prelepa priroda, ali uslovi katastrofa. Recimo, meni put do Kopaonika, sve jedno, je li iz pravca Brzeca, Josanicke ili dole do Rudnice, katastrofa u svakom periodu godine. Preuzak za zimu i sneg, s proleca ostalo šljake, a nisam toliko iskusan da peglam te krivine. Prosao motorom par puta, i jako me umara. Kad idem kolima, malo bolje vozim, povracaju svi u autu 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9890 Napisano Mart 31 (promenjeno) Ne silazi, 3335 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @MaxiS ja se za većinu puteva koji su ocenjeni peticom na mapi slažem da su petica. Znači odličan asfalt, dobre krivine, lep krajolik i pogledi, da ne ide kroz naseljena mesta, da nema gužve i onda kad upadneš u ritam to je pravo uživanje! Ja sam se ogradio da se moj komentar za Ibarsku odnosi na deo od BIljanovca (JOšaničke banje) do N Pazara jer sam taj deo prošao nekoliko puta, ali nisam Kraljevo - Biljanovac, on je možda bolji. Eto moraću da se provozam da vidim edit: pišemo za moto vožnju, ne za kola (pominješ zimu i sneg). Ni ja ne peglam nešto posebno, ali Kopaonik bih mogao danima da vozim gore dole, onaj asfalt kao šmirgla, drži odlično, priroda, nema gužve, raj! Promenio Mart 31 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2485 Napisano Mart 31 Drug član, 1680 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Uh....svi putevi ka Kopu su ekstra. Sve ih volim. Pogotovo u penjanju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 847 Napisano Mart 31 Zainteresovan, 667 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Kada Sam se vracao septembra vracao iz c.g.prosao Sam preko kopa,put je fantazija Nov asfalt,krivine bajka,slab intezitet saobracaja,nisam pisao o njemu jer Sam prosao samo jednom Ali letos planiram namenaki da idem da tamo vozim,krivo mi je sto nisam snimio posto mi se odlepio nosac sa kacige I bas Sam SE iznervirao.vecinu puteva na jugu Sam vozio @ВлајкоAko fali na mapi napisi mi moze I privatnom porukom da napisem o njemu,ne mogu na mapi da provalim o Kojim pravcima je Pisano. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lesorsier 122 Napisano Mart 31 (promenjeno) Svrati ponekad, 93 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/30/2026 at 1:47 AM, Влајко said: Неки делови су баш празни, изгледа да немамо колега из тих крајева... ja se ne bih upustao u ocenjivanje posto ukusi stvarno variraju... ovo je ono sto cesto vozim sto mi je najblize do mene kad sam u bg... brezuljci, brda, priroda super, krivine...a nema skoro nikoga.. e sad put je malo uzi, i mesanog kvaliteta... barajevo - darosava - belanovica - rudinik, ili belanovica - arandjelovac...jedino je parce belanovica rudnik osetno losije, al opet 100x zabavnije nego magistrala... ps, krstic je balanovica Promenio Mart 31 član lesorsier 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 2491 Napisano April 1 Никад не једи жути снег!, 1049 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, Bobni said: Kada Sam se vracao septembra vracao iz c.g.prosao Sam preko kopa,put je fantazija Nov asfalt,krivine bajka,slab intezitet saobracaja,nisam pisao o njemu jer Sam prosao samo jednom Ali letos planiram namenaki da idem da tamo vozim,krivo mi je sto nisam snimio posto mi se odlepio nosac sa kacige I bas Sam SE iznervirao.vecinu puteva na jugu Sam vozio @ВлајкоAko fali na mapi napisi mi moze I privatnom porukom da napisem o njemu,ne mogu na mapi da provalim o Kojim pravcima je Pisano. Добар део тих путева је већ описан а око Копаоника су заиста екстра путеви, зато су и обележени тако на мапи. На мапи фали доста уноса, али упште немамо описане путеве који воде преко граничних прелаза, рецимо преко Јабуке или од Пријепоља ка Бијелом Пољу. Такође, око Златибора и Ужица немамо скоро ништа, види се лепо на мапи. Знам да је оцена индивидуална ствар али треба се држати оних принципа наведених горе. Све су ионако склоне промени ако се јави неко са скоријим искуством. Хвала на труду! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 2491 Napisano April 1 (promenjeno) Никад не једи жути снег!, 1049 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, lesorsier said: ja se ne bih upustao u ocenjivanje posto ukusi stvarno variraju... ovo je ono sto cesto vozim sto mi je najblize do mene kad sam u bg... brezuljci, brda, priroda super, krivine...a nema skoro nikoga.. e sad put je malo uzi, i mesanog kvaliteta... barajevo - darosava - belanovica - rudinik, ili belanovica - arandjelovac...jedino je parce belanovica rudnik osetno losije, al opet 100x zabavnije nego magistrala... ps, krstic je balanovica Ово је корисно и хвала ти на томе само, ипак ми треба оцена. Погледај оне смернице на дну претходне странице, што је написао Живке и покушај да оцениш, како - тако. Без тога не знам како да унесем пут. Знамо да су оцена пута индивидуална ствар, али као што рекох, и то је нешто. Ако се неко јави и каже другачијем па добро, променићемо, није записано у камену али већ имамо више од једног мишљења па ћемо складно томе и да одлучимо... У сваком случају, хвала ти пуно! Ево, гледам поново, на основу оваквог описа, ова два севернија пута би можда била за оцену 3 а овај јужнији за 2. Ставићу тако док се не јави још неко а ти слободно реци да ли се начелно слажеш са том оценом Promenio April 1 član Влајко Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 847 Napisano April 1 (promenjeno) Zainteresovan, 667 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Kada Sam se vracao presao sam bas na Jabuci,put kroz cg pvevlja jabuka ekstra asfalt,cim smo presli u Srbiju zakrpa do zakrpe Ako se Dobro secam,a I ne bih ocenjivao puteve gde sam samo jednom prosao. Promenio April 1 član Bobni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 2491 Napisano April 1 Никад не једи жути снег!, 1049 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan И то је нешто. Значи, од Пљевље до границе 4 а од границе до Пријепоља 2. Оставићемо тако док се не јави још неко. И тај твој утисак значи, наравно, без обзира што си само једанпут прошао тим путем. Ја сам туда прошао пре много година и било је исто тако, значи то је то! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9890 Napisano April 1 Ne silazi, 3335 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 20 minutes ago, Bobni said: Kada Sam se vracao presao sam bas na Jabuci,put kroz cg pvevlja jabuka ekstra asfalt,cim smo presli u Srbiju zakrpa do zakrpe Ako se Dobro secam,a I ne bih ocenjivao puteve gde sam samo jednom prosao. Hm, aj sad ?! Ja sam isto prošao jedan jedini put prošle godine od Jabuke do Prijepolja, čini mi se da je bio ok put, magistrala ko magistrala, nije bilo nešto previše zakrpa, može normalno da se vozi ? Ja bih dao trojku. Ali ne mogu da budem siguran ... Aj nek se javi još neko. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 847 Napisano April 1 Zainteresovan, 667 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan @živkeako se Dobro secam jedna polovina dosta zakrpa druga ok,Ali je evidentno bio bolji kvalitet asfalta u cg sto bi ovi preprodavci rekli Nov Nov. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 632 Napisano April 1 Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Prijepolje Jabuka nisam vozio motorom, ali mi je zabavan za vožnju i što je najvažnije jedina konekcija za put ka CG preko Žabljaka. Dao bih ipak ocenu 3 iako jeste asfalt sa dosta zakrpa jer ako ga izbegavaš onda nema lepog puta dalje haha. Od granice je nov asfalt u CG 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9890 Napisano April 1 Ne silazi, 3335 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Bobni Može biti. Mi smo od Priboja do Jabuke išli preko planine offroad, i onda pun gas da stignemo pre mraka u Niš. Možda samo nisam obratio pažnju. Ali bilo je baš puno motora na toj kratkoj deonici. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 2491 Napisano April 1 Никад не једи жути снег!, 1049 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Нека буде 3. Када би била нека добра душа из Црне Горе, да нам мало да оцене путева тамо, да се проширимо са мапом. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 632 Napisano April 1 Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je iskreno put od granice do mosta na Đurđevića Tari četvorka, a od mosta na Đurđevića Tari preko Žabljaka i Šavnika sve do Jasenovog polja čista petica Dalje je do Nikšića četvorka (nešto mi dosadno uvek bude tu), a od Nikšića preko Vilusa i Grahova sve do Boke može biti petica jer je super asfalt i brzo se vozi bez gužve. Ja uvek tuda idem u Igalo 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 411 Napisano April 1 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Od Pljevalja do Jabuke je put fantazija. Da li sam ja u oba smera imao baš sreće pa nije bilo gužve ni na putu, ni na granici, ne znam, ali je meni nešto ta deonica ostala upamćena pa sam okačio i snimak. Tačno je da je asfalt u osetno lošijem stanju čim se predje u Srbiju PS pažljivo na ovoj deonici, kasnije sam čuo da vole da pecaju radarom ovde 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojakis 140 Napisano April 1 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: KRAGUJEVAC Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da nadjem snimak od Septembra Prijepolje-Jabuka (namerno snimao da pokazem drugaru koji tvdi da je celim putem asfalt nov)de se vidi koliko je put los i prezakrpljen,ali je za voznju zanimljiv da se zaobilaze rupe sto rece kolega povise. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 2491 Napisano April 1 Никад не једи жути снег!, 1049 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Пошто данас имам мало више времена да радим нешто паметно, додаћу мало путева по ЦГ и БиХ којима сам прошао. Већ сам и преименовао мапу у Србија и околина 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...