RankoBg87 6040 Napisano Utorak u 08:20 Drug član, 2797 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan A opet kod Transalpa tork je nekako vise gore, Nc je i tezak motor i ako mu tork dole, dobar je i on za ispocavanje al malo ob pa brzo zamre al meni svi kazu da se dobro ispucava, kad se vozimo nema ko nije rekao al to lepo djipne kad pretices ili iz krivine ili ja to znam da vozim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1477 Napisano Utorak u 08:45 (promenjeno) Zainteresovan, 797 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Rider000 said: Definitivno dosta faktora utice. Hvatamo se na neke stvari poput 21" tocka da je trom u krivini, veliki medjuosovinski razmak znaci manje agilan motor, a evo Transalp poprilicno brz a ima 21" napred, Strom ima duzi medjuosovinski razmak od GSa , a opet ima super ciklistiku. 800mt na papiru ne deluje lose, u praksi je dosta trom, top heavy. Nije sve u specifikaciji na papiru. Da, mada sve to utice ali manje. Sama masa/inercija ubedljivo najvise za agilnost, pa onda sto nize da je masa - Transalp je brz ovde jer je relativno lagan i bas jak agregat, ali ne znaci da je jako agilan, zavisi sa cim poredis, od NX500 definitivno nije ali je brzi zbog duplo vece snage, a slicna masa. Tocak je vise osecaj i okretnost pri brzoj promeni pravca, 21" umanjuje agilnost/reakciju svakako ali nije toliko strasno kao imati 30kg+ vise, kao sto ima 800MT. Ali 1300GS ima bas dobre performanse, dobro su ga optimizovali. Njemu snaga ne fali, sva unapredjenja su oko mase, visine tezista, vesanja...stariji GS-ovi su dosta losiji, pa 850GS je bio te tezine i jos visi dosta. 32 minutes ago, RankoBg87 said: A opet kod Transalpa tork je nekako vise gore, Nc je i tezak motor i ako mu tork dole, dobar je i on za ispocavanje al malo ob pa brzo zamre al meni svi kazu da se dobro ispucava, kad se vozimo nema ko nije rekao al to lepo djipne kad pretices ili iz krivine ili ja to znam da vozim Da, mora se drzati visokim u obrtajima da se dobro iskoriti 90ks, i cesto u prvoj brzini (koja ide do nekih 90kmh). Zato bi mu godio manji prednji lancanik. NC750 lepo izlazi iz krivine, nize teziste i mnogo manje brige gde si u obrtajima. Mada Transalp svejedno ima veci obrtni od NC-a i laksi je. NC bi verovatno imao vreme poput NX500. Promenio Utorak u 08:53 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6119 Napisano Utorak u 19:25 Ne silazi, 5155 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Oko 450GS džabe tupimo dok ne stignu prvi primerci i ne proba se motor. Dešavalo mi se da donesem zaključke o nekom motoru na osnovu specifkacije i onda sednem da vozim taj motor, a realno stanej i specifikacija se ne gađaju. Naročito kad je reč o masi. Puno tu faktora igra ulogu. Nekad je težište mase visoko, npr. kad je neki motor sa većom zapreminom rezervoara, motor visok, ne lak, a masa se ne oseti u vožnji. Nekad je obrnuto, očekuje se top ponašanje motocikla, a on nestabilan i pored svog podešavanja. @Gliga i drugi koji su promenili nekoliko motocikala dual ili adventure tipa mogu da posvedoče u prilog mojoj tvrdnji. Tako da, dok se neki motor ne proba, nećemo znati. Da se ogradi, dok taj motor ne proba više vozača, koji često voze off, zatim neko ko često vozi asfalt i dok se ne saberu ti utisci, možemo da nagađamo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2182 Napisano Utorak u 19:38 Drug član, 1512 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, RankoBg87 je napisao: A opet kod Transalpa tork je nekako vise gore, Nc je i tezak motor i ako mu tork dole, dobar je i on za ispocavanje al malo ob pa brzo zamre al meni svi kazu da se dobro ispucava, kad se vozimo nema ko nije rekao al to lepo djipne kad pretices ili iz krivine ili ja to znam da vozim Slicno je meni drugar rekao, pritom vozi redna 4, 180ks, kaze moram u nizu da prebacim da te stignem kad pretices, ja ga gledam kontam sprda me ali da dosta su elasticni ti motori srednje kubikaze, do 100-120km/h cesto identicno ubrzanje kao i litra, posle je razlika osetna. Kod NCa mi se najvise svidja zvuk, bolje se cuje od Stroma, dugacak hod klipa, podseca na Afriku kod nje je slican princip, ne ide puno u obrtaje ali nema ni potrebu. Rado cu se vratiti na taj motor, samo noviji model sa tubeless tockovima. Fantastican agregat i obrtni momenat. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1477 Napisano Utorak u 21:03 (promenjeno) Zainteresovan, 797 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da, to je dosta stvar i stila voznje i poznavanja agregata. Sta vise volite, generalno uvek je veca snaga brza na istom motoru, a na koliko obrtaja je obrtni momenat vise opisuje elasticnost motora/krivu snage, maks performanse ne bas. Za maksimalno ubrzanje moras biti u opsegu blizu maksimalne snage, sto zahteva optimalnu brzinu prenosa. Najbolje pogledati dyno. Grubo: NC750 to je od 5000-7000 o/min XL750 8000-10000 o/min Strom650 7500-9500 (mada ima ok snagu i do 10K koliko vidim na dijagramu) CB500X 7000-9000 o/min Tako da agregati koji imaju snagu visoko imaju dodatnu prednost sto se performansi tice, jer koristis nizu brzinu duze, samim tim imas vise obrtnog na tocku (veci multiplikator obrtnog momenta na menjacu). To je posebno izrazeno kod R motora koji se bas visoko vrte, pogotovo 600ccm, idu na 14-15K. cbr600rr ima oko 120KS na 14,000 obrtaja, a recimo na 5000/6000 obrtaja ima samo 35ks. (NC750 je tu vec odavno prebacio 50ks) Promenio Utorak u 21:07 član Blackened 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6040 Napisano Utorak u 21:31 Drug član, 2797 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Od mogucih 59 Stvarno se lepo ispuca u tom nekom opsegu obrtaja, Afrika isto, slican koncert agregata, probao 2019g, kez oko glave. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...