Гоша 1355 Napisano Nedelja u 15:56 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Stigoh i do trećeg putopisa, koji je u mom slučaju opet letopis, a i dalje sam na tri točka. Ipak za razliku od prethodna dva u kojima sam imao “bazu” kod Budve i naredne godine u Trebinju, pa sam se danima vozio unaokolo dokle može da se dobaci, ovaj put sam se odvažio za kružnu turu. Mana je stalno raspakivanje i pakovanje, prednost je mnogo veći radijus kretanja. Naravno i priprema je mnogo ozbiljnija. Želeo sam da osmislim trek koji neće biti samo vožnja, već sa posetama lokacija koje “ne treba propustiti”, a takođe da se dani spakuju u oko 250km koliko je za mene u kasnim pedesitim godinama neki optimum da ne mrem. Odmor prijavljen, servis sam odradio pre majske vožnje do Istre i imao sam taman za još dva soma kilometara za letovanje, do narednog malog servisa. Ostalo je da stavim nove gume jer prednje su mi prešle 32K, a zadnja 17K. I to rešeno. U stvari tek tada je počelo, gde ću, šta videti, a da se sve uklopi u 7-8 noćenja? Prva ideja je bila da se spustim do Ade Bojane i krenem Jadranskom magistralom do Trsta. Ideja dobra fora, ali propala, mnogo je to kilometara, kada se doda dolazak i povratak. Kako sam CG prešao uzduž i popreko, a prošlo leto sam posetio i Dubrovnik i najdalje prešao ceo Pelješac, logično je bilo da nastavim odatle uz obalu na zapad. Krk ima most kao i Pelješac, to mi se učinilo taman. Ali propalo, opet previše kilometara. Hmmm, počeo sam da se nerviram. Idem redom, digitron za kilometražu u drugom prozoru, pa da vidim. Polazak proverenim putem od proše godine preko Zvornika, Vlasenice i Sarajeva do Mostara. Preko 400 kilometara, ali ne smeta, u snazi sam prvi dan, znam put. Bukiram smeštaj od prošle godine. Dalje sam bukirao još sedam smeštaja, zatvorio krug do Beograda, ali ovde zastajem sa narednim lokacijama u tekstualnom smislu zbog … Marfija. Leto pravo leto, nedeljama, u Beogradu tih dana dobacuje i do 40-ak stepeni, a onda na tri dana pred put najavljuju neko krš nevreme, zahlađenje, pogledam sve prognoze, baš na dan polaska potop tu gde prolazim, BiH brda, Beograd. I to ne neki prolazni pljuskovi, nego ono baš baš sipa kao da je džabe. Šta ću, kud ću, sve bukirano vezano… Pogledam prognozu za dan ranije, tek malo počinju kiše sporadično. Zovem odmah Mostar da proverim da li ima slobodno za taj dodatni dan pre planiranog. Ima, rešeno. Da se ne lažemo, lakše je produžiti dan nego skratiti put. Probrao sam neke fotke za kraj ovog uvoda, tu je kompletan put, od na kraju devet noćenja, deset dana, 2.275 kilometara. Mostar Vrelo Bune Ušće Bune u Neretvu Vodopad Kravica Biokovo SkyWalk Trogir Ostrvo Čiovo Ostrvo Čiovo Ostrvo Čiovo Primošten Slapovi Krke Pag (grad) Pag plaža Zrće Pag plaža Šimuni Pag plaža Ručica Senj Crikvenica Velebit Plitvička jezera Plitvička jezera Željava Una Štrbački buk Martin Brod Plivsko jezero Jajce 20 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 1355 Napisano pre 1 sat (promenjeno) Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Bila mi je manja nervoza nego prethodna dva leta, čak sam i lepo spavao, do 5h . Ustajem, gledam radarsku sliku, porvrđena kiša u Beogradu oko 6h, pakovanje u motor i polazak. Oko 6h sam prošao aerodrom, gledam u retrovizoru kišu u Beogradu, uz osmeh na licu, kao pobegao sam. Ma važi . Čim sam se udaljio od novobeogradskog betona, pala temperatura. Posle Šabca eto i samo 20 stepeni, a tek idem ka BiH brdima. Meni je u meš jakni, sa samo kratkim rukavima ispod, to granica prijatnosti. Odlučio sam se za sloj iznad, a imam samo kišnu plastiku. Na naplatnoj rampi mokar asfalt, pitam lika, kaže crni oblaci koji se vide ispred su prošli. Ja ću ih sada praktično juriti. Nemam izbor, putujemo u istom smeru . Čak i sa triciklom na 105km/h sam brži. Stajem, navlačim i donju plastiku. Posle par minuta, negde oko Loznice kreće da pada. Nije ono potop da ne može da se vozi, ali pristojno pada. I pada i pada i pada i tako Banja Koviljača. Zvornik, Milići, Vlasenca… … negde oko Han Pijeska je prestajala kiša, oko Sokolca je probilo i sunce, skinuo sam plastiku. I do kraja, puta, narednih 10 dana, nisam je vadio . Odelo me je potpuno lepo zaštitilo, ali nisam imao iskustva sa navigacijom, tj pošto je ja nemam, telefon koji za to koristim, jedini koji imam, nije smeo da mi kisne. I onda sam ga stavio u neki najlon, koji je na početku radio posao, ali se onda zamaglio, kondezovala se voda, nije na punjaču... i tako... Srećom išao sam putem koji znam, ali nešto moram da smislim za ubuduće . Sarajevo sam samo prošao, pauza na Jablaničkom jezeru da protegnem noge... i eto brzo Mostara. Kako sam dobio dan više, odlazak do vrela Bune i ušća u Neretvu sam ostavio za sutradan. Pala je noć, ali spavanja u Mostaru nije bilo, jer... igrala se najzanačajnija utakmica najznačajnijeg događaja na svetu u tom trenutku, BiH - USA, u 3h. Dobro, da se ne lažemo, ja sam spavao, čuo sam buku sa ulica, ali kroz san. Na žalost ameri dobiše. EDIT: zaboravio sam klip trase da okačim Promenio pre 47 minuta član Гоша 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...