markommarko 613 Napisano Avgust 26 Svrati ponekad, 298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je drugi slučaj u poslednjih mesec dana da neko pogine dok šlepa motor. Prvi je bio u Vranju, krajem jula. Motociklista Z.M. (58) iz Raševice poginuo je u strašnoj nezgodi koja se dogodila kod Paraćina, kada je pao sa motocikla koji je šlepao automobil marke "pežo", a kojim je upravljao V.V. (35). 1 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6100 Napisano Avgust 26 Ne silazi, 4522 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Božemioprosti, nama ne trebaju veći neprijatelji od sebe samih 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 406 Napisano Avgust 26 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V, Uskoro... Prijavi odgovor kao problematičan KAKO!? Jel vukao motor kolima? Ne znam da li sam dobro razumeo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1407 Napisano Avgust 26 Drug član, 1208 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je strašno. Šta sve ljudima ne pada na pamet. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 613 Napisano Avgust 26 Svrati ponekad, 298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Punktmann - Vozač automobila je užetom šlepao motocikl koji je nije bio ispravan. U trenutku nesreće uže se otkinulo, a vozač pao zajedno sa motociklom - objašnjava izvor 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
waterman 209 Napisano Avgust 26 Svrati ponekad, 209 postova Motocikl: Aprilia SR MAX 300 Prijavi odgovor kao problematičan video sam jedno šlepanje motra autom koje se srećom završilo padom bez posledica . Supruga mog drugara vukla je njega yugom. Nije stala ispred i bila u liniji nego na skretanju naglo povukla autom motor u stranu. Bacila je i njega i motor deset metara, srećom bez težih posledica . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 3140 Napisano Avgust 27 Braveheart, 724 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150,Aprilia Pegaso 650. Prijavi odgovor kao problematičan 23 hours ago, markommarko said: Ovo je drugi slučaj u poslednjih mesec dana da neko pogine dok šlepa motor. Prvi je bio u Vranju, krajem jula. Motociklista Z.M. (58) iz Raševice poginuo je u strašnoj nezgodi koja se dogodila kod Paraćina, kada je pao sa motocikla koji je šlepao automobil marke "pežo", a kojim je upravljao V.V. (35). Sećam se kad sam čitao za slučaj u Vranju, i bio u čudu... i čitam sad ovo, ne znam šta reći. Pratim grupu na fb. Zivot na motoru uglavnom bajkeri iz HR. samo juče 3 bajkera u danu su poginula u HR. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 8685 Napisano Avgust 27 Drug član, 3226 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Pri šlepovanju, oba vozača moraju da dobro znaju da voze oba vozila. Ako motorista sedne u kola i šlepuje motor na kome je neko ko zna da ga solidno vozi, sasvim je drugačije nego kad auto vozi neko ko nema veze sa motorima. Šlepovao sam i šlepovan sam, u svim kombinacijama. Auto-motor, motor-motor i dvaput motor-auto. Istini za volju, samo sa prijateljem u kog imam ogromno poverenje za vožnju. Najvažnije je da se uže provuče tako da što manje remeti ravnotežu i da nema trzaja. Da uže bude uvek što zategnutije. I naravno, mala brzina. Ono guranje motora na nogu mi nikad nije uspelo, a video sam kako su momci sjajno pregurali motor nekih kilometar i po, prema mom predlogu da probaju. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2776 Napisano Avgust 27 Drug član, 1141 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Šteta poginuti na glupost, ali valjda tako mora, da čovek zna gde će pasti, seo bi.Kao mali sam ma bajsu naučio da je nemoguće ili jako nebezbedno šlepanje na kanap. Jednostavno, za to treba imati akrobatske sposobnosti i senzibilitet. Msm autom motor vući mi nikad nije palo na pamet.Motorom motor je opcija guranje na fuzaster. Pozicioniramo se jedan pored drugog, moja desna noga na fuzaster i malo vežbe i ide.Probali kolega i ja, uspeli smo, jeste nezgodno dok se ne uhodaš, plus sam ja vozio motor,lakše bi bilo sa skuterom zbog variomata, linearnije može da se vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17066 Napisano Avgust 27 Integrisan, 9601 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 26. 8. 2025. at 23:09, waterman je napisao: video sam jedno šlepanje motra autom koje se srećom završilo padom bez posledica . Supruga mog drugara vukla je njega yugom. Nije stala ispred i bila u liniji nego na skretanju naglo povukla autom motor u stranu. Bacila je i njega i motor deset metara, srećom bez težih posledica . Supruga nije znala ali ni muž puž kako da se ponašaju u takvoj situaciji. Za svaku rabotu pa i onu kafansku treba imati predznanje. Ako je neko vozio one skije ili dasku na Adi ciganliji gde te vuče sajla, lomi levo/desno....e tako slično se dešava kad se bajk slepa samo je još teže za upravljanje jer je manje prostora za korekciju bez mogućnosti "ručnog" zatezanja sajle/užeta. Popusti li uže a da se ne zadrži pravac na upravljaču.... ćao katapult sledi. Što misa-pei reče.....tu obe strane moraju dobro znati šta rade....predznanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 334 Napisano Avgust 28 Svrati ponekad, 292 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Satelis je napisao: Što misa-pei reče.....tu obe strane moraju dobro znati šta rade....predznanje. Џаба предзнање и знање..Никада ниси сам на путу,једва преживљавамо и када возимо мотор а камо ли шлепање..без мозга,без живота на жалост Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6804 Napisano Avgust 28 Enduraš, 6552 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Šlepovan sam par puta, a I šlepovao sam druge par puta bez problema, na offroadu i na asfaltu. Najbitnije je da onaj koji šlepuje zna šta radi, a I onaj koga šlepuju da uvek kočnicom drzi zategnut kanap. Sve mora da ide vrlo mekano i lagano i ubrzanje i kočenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15115 Napisano Avgust 28 Integrisan, 8016 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Džabe vi tu pišete. Aca, Darko, Miša, pametni ste ljudi i razumete logiku i fiziku, imate osećaj. Prosečan čovek nije na tom nivou. Šta sam ja video u svom poslu i sa kime moram da radim to je da se krstiš. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 13444 Napisano Avgust 28 (promenjeno) Drug član, 1774 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Znam da nije mesto za priču o šlepovanju, čovek je stradao, ali možda ovo i pomogne da se nekome ovako nešto ne ponovi. Savet je ne radite to nikada, uvek može da se nađe neki prijatelj sa kombijem ili pozove šlepka, nije sto dukata. Ostanem bez goriva na obilaznici između Pupinovog mosta i Pančevačkog puta, negde na pola. Stanem u zaustavnu i krenem da skrolujem po imeniku tražeći kandidata koji će mi doneti litar dva benzina. Na moje iznenađenje počeli sami ljudi da staju i nude pomoć, sve dizelaši. Na kraju stane lik sa Smartom, isto dizelaš, i predloži da me odšlepa do pumpe. Nismo imali uže pa mi je predložio da se uhvatim za suvozački pojas, koji smo izvukli kroz otvoren prozor! Au koji je to pakao, nikako ne pokušavati! I ako je momak polako ubrzavao, pri šaltanju u višu brzinu (automatik) mislio sam da će mi ruku iščupati iz ramena... Teško je i držati pravac. Izdržao sam do Pančevačkog puta gde sam mu se zahvalio i odgurao motor kilometar dalje do MOL-a. Nemojte to raditi, ne isplati se rizikovati život! Pokoj duši stradalom kolegi. Promenio Avgust 28 član bajker71 1 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1413 Napisano Avgust 28 Svrati ponekad, 279 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan takav je mentalitet celog područja Dvojca poginula prošlog meseca, a trojca objašnjavaju kako se to "pravilno" radi. Šlepovanje motora se radi nekoliko puta "pravilno" i samo jednom nepravilno 1 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni® 295 Napisano Avgust 29 drumski ratnik, 176 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin DCT 2020 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne mogu da verujem da neki i dalje objašnjavaju kako se šlepa motor... Ne mogu da verujem da su ljudi spremni da za nekoliko hiljada dinara rizikuju veću štetu, povrede, ili smrt. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 2046 Napisano Avgust 29 Drug član, 376 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Druga u nizu tragedija kao posledica šlepa auto-moto. Definitivno takav šlep ne može ni u jednoj okolnosti biti opravdan, bez obzira na prethodna iskustva vozača ili veštine. Saučešće porodici i prijateljima, a kolegi večni putevi nebeski. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2444 Napisano Avgust 29 (promenjeno) Drug član, 1205 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan U svakom ne gradu, nego i selu ima makar jedan lik sa kombijem koji usluzno vrsi prevoz, da ne pricamo o ostalima koji imaju kombi. 99% ce se naci neko, utovarite motor i to je to. Bezveze je mozda sto ovde pisem, nazalost drugi slucaj u mesec/dva ista prica i smrtni ishod... Koje crno slepanje motora autom, pa pravilno/nepravilno... Kombi ili prikolica ako je stao i to je to. Nazalost sam i sam vise puta ranijie morao da zovem nekoga sa kombijem. Promenio Avgust 29 član Abi 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17066 Napisano Avgust 29 Integrisan, 9601 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, momci, kolege bajkeri nema potrebe vući na negativu jer iz svake situacije treba izvući pozitivu ako je moguće. Naravno da šlepanje motora užetom, kanapom nije pametno raditi iz već navedenih razloga jer je rizik ogroman pogotovo ako se ne zna šta treba raditi i to obostrano. Nikom ne treba da skoči sam sebi u stomak i rizikuje za par crvenih već da stavi prs na čelo i razmisli da li ume, zna, može ili će sačekati da se natovari i ćao. Nema nervoze, nema izlaska iz zone komfora. Za znalce to neće biti veliki problem i ako jeste zaista problem, rešiće ga. I ti znalci nisu tu da bi solili nekom pamet već da bi ukazali da taj poduhvat treba ozbiljno shvatiti i da treba imati znanja pa i sreće na kraju krajeva. Strancu dati da slepa ja iskreno ne bi smeo ali ako bi naleteo na mišu, acu tj na znalca ...da se maknem 3, 5 tj neki km na sigurno što da ne, prihvatio bi. Opet ću ponoviti, najbezbednije je prikolica ili kombi i ostati u svojoj zoni komfora pa tako i raditi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7576 Napisano Avgust 29 Drug član, 2565 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Krije ovaj forum razna iskustva i životne priče. Pročitajte ovu. Čarli, legenda Niša, divili smo mu se kao klinci. Prekaljeni bajker, sportista, power lifter, spasilac na Čairskom bazenu, ljudina. Pao je i teško se povredio pri brzini od oko 20 - 30 na sat dok je sa prijateljem iz moto kluba šlepao motor . Nažalost, nije uspeo da se skroz oporavi, ostao je u kolicima. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 21678 Napisano Avgust 29 Integrisan, 8855 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kao opšte pravilo - ljudi, u pravu ste. Ono... ako treba makro koji važi za sve. Što se pojedinosti tiče, radite na svojoj veštini. Šlepovanje motora je veština, isto kao npr vožnja na stazi 270kmh i onda ulazak u krivinu. Neko ume, neko ne ume. Dakle, nikako olako šlepati. Nikada. Ali nije ni smrtna presuda, ko vlada tehnikom. Naprotiv. Lako i rutinski. Još jednom, raditi na svojim veštinama pre nego se iste krenu upotrebljavati!!! I imati na umu da se veštine i zaboravljaju! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 384 Napisano Avgust 29 Svrati ponekad, 336 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Nekada se moralo danas stvarno nema smisla izlagati se ovakvom riziku zarad uštede od nekoliko hiljada dinara, čuj radite na veštini??! Dva iskusna čoveka poginuše bezveze jer nisu bili vešti, stvarno ne razumem post a jednostavno je. Ovo se ne radi! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 21678 Napisano Avgust 29 Integrisan, 8855 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih se prepirao dalje u ovakvoj temi, ali zapamti jedno : kada god imaš definitivne stavove bazirane uglavnom na sopstvenoj meri veštine i posledično shvatanju sveta, spusti loptu... Postoji more situacija u kojima nema tih par hiljada rsd kao rešenja, ali ti naravno to ne vidiš, nego ovde deliš lekcije ljudima beskonačno iskusnijim od sebe. Kao sto rekoh, nije tema za raspravu. Ali, brate, preteraste sa tim ničim utemeljenim samopouzdanjem u obznani svojih pravila za vožnju i život. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 384 Napisano Avgust 29 (promenjeno) Svrati ponekad, 336 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, severian je napisao: Ali, brate, preteraste sa tim ničim utemeljenim samopouzdanjem u obznani svojih pravila za vožnju i život. E? Edit: Završiću misao jer ne želim da ispadne nepristojan, mi smo izdanci vremena kad život nije vredeo mnogo, i meni neke stvari iz tih vremena nedostaju, teško se navikavamo na ovu drugu krajnost koju živimo danas. Ti @severian kao beskrajno iskusniji bi morao da budeš svestan da kao iskusnog (beskrajno?) člana ovde neko može da te shvata ozbiljno i baš zato ne smeš da promovišeš ovakve stvari, posebno ne u ovoj temi, šta više, valjalo bi da naglašavaš koliko su ove stvari opasne, imaš konkretne primere zbog kojih ne moraš mnogo da obrazlažeš u suprotnom, zanemari ego i obrazloži misao koju si započeo za one beskonačno neiskusne što bi ipak da vežbaju ali ne znaju kako Promenio Avgust 29 član nuk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 21678 Napisano Avgust 30 Integrisan, 8855 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na žalost, (beskrajan) ego unosiš ovde od početka ti. I nema potrebe da mi govoriš šta ja treba da radim i kako da se ponašam. Prosto je nepristojno. Ako želiš dalju raspravu, prenesi u odgovarajuću temu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...