Jump to content

Moto Zajednica

Heavy enduro ekipa

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere

Скоро видех серијал, свака част момчини за снимљена видеа

Promenio član тене рас
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6753 postova
  • Motocikl: 450MT

Kad je stvarno velika nizbrdica meni je najsigurnije sići sa motora, ugašen u brzini , kvačilom se dozira zadnja, a naravno prednja je glavna. Ovako nekako, ovo je kad se pravio gasovod, pa krčili šumu, baš je bilo dobro za vožnju. 

IMG-4c75a2540a12c297e860ae10c5c24eb6-V.thumb.jpg.f1e26d3a0a69e0c8257823ee67b9a1cd.jpg

• Sviđa mi se 8

• Advanced Member, 2543 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Ne znam u kojoj varijanti bih se osećao sigurnije pored motora nego na njemu. Ako bi nešto bilo toliko strmo da ne smem voziti, pretpostavljam da ne bih smeo ni pored motora :D Na praksi je da me uveri u suprotno.

A nisam imao ni potrebe da gasim motor na spustu iako je bilo strmopizda. Ovo verovatno zavisi i od motora. Sve što ja vozim ima solidno jako motorno kočenje. U prvoj, nizbrdo neće nekontrolisano ubrzati (podrazumeva se ISKLJUČEN ABS kod novijih motora).

Jedan trik protiv blokiranja zadnjeg točka na nizbrdici: pored pritisnute kočnice dodati i malo gasa.

Pretpostavljam da je samo pitanje gde je kome granica prihvatljivog, dokle se osećamo bezbedni i  da imamo kontrolu

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: 950adv 450exc

Na vecim motorima koji imaju kill switch moze tako nizbrdo na kvacilo, EXC mi je u takvim situacijama palio nizbrdo. Uz praksu sve dodje na svoje.

• Enduraš, 6753 postova

Kao i uvek na slici se ne vidi koliki je to uspon, tj nizbrdica, ali me je bilo strah da ne preletim preko kormana prilikom kočenja, nisam mogao ni da hodam pored motora, bukvalno smo zajedno klizali nizbrdo.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 3260 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Spust sa prethodne strane od koga je krenula cela priča je takav da motor sa oba blokirana točka i bez vozača već solidno klizi.  Dugačak je, skupilo bi se dosta brzine, a nema mesta da se uspori pre kraja, nego se ulazi u krivinu. Nema govora o kvačilu i motornom kočenju.
Za kraj, drugar koji je bio sa mnom redovno tu vozi KTM 200 exc, spušta ga uglavnom bez problema, ali sa MT nije siguran da bi mogao. Oseća se težina.

@aca-pn gde je ovo ?

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

• Enduraš, 6753 postova

Trasa gasovoda pored Čestobrodice, samo što tu više ne može da se vozi, iskopali su poprečne kanale da odvode vodu, postavili neku žicu preko cele površne. Nije da nisam pokušao :)

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)
2 hours ago, Gliga said:

Ne znam u kojoj varijanti bih se osećao sigurnije pored motora nego na njemu. 

Tako i meni deluje, jedino sam van motora kada ga okrecem na brdu za 180 stepeni - Jer ako hodam uz njega, i krene brze, sta onda da radim, da trcim :). Kada si na njemu mozes nekako balansirati. Verovatno ako podje nesto naopako mora se spustiti motor/pasti sto pre.

Ali sigurno ima situacija da bi bilo bolje malim koracima uz motor. A onda gasenje motora ima smisla jer zadnja kocnica nije dostupna. I mozes nogama malo vise kociti nego kada sedis.

Vozio sam neke bas nezgodne nizbrdice na laksim motorima, po kojima se ne moze ni hodati, jedino cetvoronoske na guzici se moze spustiti koliko je strmo i klizavo. Jako stresno pogotovo ako je krivudavo ali sam bio na motoru i mic po mic, sto sitnije.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja