aca-pn 6928 Napisano pre 14 sati Enduraš, 6587 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan @Blackened Očigledno imamo drugačije vizije offroad vožnje, ti recimo hvališ tkc70 da dobro drzi, kopa itd. ja sam se letos u bugarskoj na tet-u borio sa slicnim takvim gumama (fabričke koje dolaze uz 450mt koje su cak i nesto agresivnije od tkc70), prednja mi je više puta kliznula i nisam mogao da vozim opušteno jednom sam i pao zbog otklizavanja u krivini. Jedva sam čekao da dodjem kući da ih promenim. Zadnja mi nije bila problem, čak je bilo i zabavno loviti zadnji kraj koji šeta levo-desbo uzbrdo, ali kad otkliza prednja, zajebano je. Sad imam Mitas trail xt+, potpuno druga priča, moze opušteno da se vozi po terenu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1326 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Mozda te buni, TKC70Rocks je posebna verzija zadnje gume 50/50 (ili 60/40 kako gde pise). Recimo agresivnija je i solidno bolja od zadnje Pirelli Rally STR gume sa kojom dolazi fabricki T7, potrosio sam i jednu tu i bila mi je losa. Sada ne znam kakva je fabricka 450MT, deluje slicna toj Pirelli sa T7 po slici. Redovna tkc70 zadnja nije za off naravno, to nisam ni razmatrao. Zato sam preporucio da proba za pocetak samo zadnju tu, mnogo bude sposobniji motor. 2 hours ago, lemy said: Ako prenja ne drži, posebno kad je blato i rasut teren onda slede gadni padovi. Kad prednja iskliza jako se teško vratiti, bar meni. To i kazem da, u blatu je prednja bas vazna i jako rasteresito ali ako nema zadnje, ne ides nigde svejedno . Kod tih dosta tezis situacija, mokro, blato itd, moraju ozbiljne obe gume naravno. Napisao sam ovako generalno, suvlje vreme/TET u 90% situacija, zadnja bas puno radi, i prednja tkc70 me nije ogranicavala. A obrnuto, kada sam imao zadnju losu ili potrosenu, ne moze se voziti brzim tempom uopste, mucenje. (ne daj boze neko penjanje, sa losom zadnjom bude i nemoguce) Promenio pre 11 sati član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2812 Napisano pre 11 sati (promenjeno) Andragog, 5379 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Bez kros gume nema leba . Ja sam se sa Anakee wild napred napadao. EXC motor 120kg Promenio pre 11 sati član srbac 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 639 Napisano pre 11 sati Zainteresovan, 544 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Jeli Mitas enduro trail+ i Mitas e07+ ista guma ili su nesto promenili? Vidim da je ista sara, a ako je ista guma onda ne vredi je uporedit sa tkc 80, nebo i zemlja je razlika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5952 Napisano pre 9 sati Advanced Member, 2224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ove nove Mitasove oznake nikako da pohvatam. Sve su "enduro trail", a onda dolaze plusevi, XT-ovi i koješta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1322 Napisano pre 20 minuta Drug član, 1206 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga ove njihove oznake, jeste komlikovano , pored ovih oznaka imaju često i Dakar verzije, kao čvršće i duže traju. Po meni, na TETu ništa spod XT+ nema šta da traži ako su u pitanju duže vožnje. Po suvom ide i 50:50 guma, ali kada padne kiša, prednju ne možeš da uhvatiš ceo dan :). Ko vozi višednevne ture, posebno daleko od kuće skoro sigurno će uhvatiti neku kišu, blato... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2812 Napisano pre 14 minuta Andragog, 5379 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Ipak su adventure i dual sport dva sveta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...