Jump to content

Moto Zajednica

VOGE DS800 rally

Recommended Posts

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica
On 12/13/2025 at 12:32 AM, aca-pn said:

Jel kupio neko ovaj motor, sad je na akciji 7990, što mi se čini prilično dobra cena...

Ja probao 800 Rally nešto jako kratko na poslednjem SORE-u i posle toga još jednom opet kratko jer nisam ja bio u prilici da se igram više...

Prvi utisci - pozitivno iznenađen :)

Prva stvar koja mi je super što nije nabrijan kao svi ovi novi ADV & Rally twin cilindar bikes....kao da smo smi mi ne znam kakvi šoferi pa nam treba još snage, naročito na off-roadu nego marketing čini čuda :D

Elem, ovaj model koji sam probao ima sjalu na gasu što je meni super jer jednostavno ne volim ride by wire...a pri tom ima osetno više snage od T7 ako je to nekom bitno na asfaltu...za teren meni je i T7 sasvim dovoljna sa svojom snagom...zvuk maltene potpuno isti kao T7 to je valjda taj koncept paralel-twin agregata koji se po svemu sudeći odlično pokazao.

Drugo i jako zanimljivo je šta sve nudi celokupni paket za tu cenu...21/18'' tubeless, odličan amortizer volana koji je super potreban na terenu, odličan radijus skretanja, izrada sasvim solidna maltene kao T7 ako ne u nekim stvarima i bolje (specifično za tower koji se klacka na T7), crash-bars sa maglenkama ko to želi (ja nisam ljubitelj istih...), valjda 24lit tank koji je odlično uklopljen u odnosu na T7 WR, a na T7 standardnu opciju od 15lit (12lit valjda do rezerve) mi je baš smetalo i išlo na živce učestalo stajanje na pumpama dok nisam kupio Acerbis od 24lit. Sad je sve kako treba osim što kad se napuni svih 24lit je sve naravno osetno teže. To mi se čini kod ovog modela 800 Rally da je bolje raspoređena težina sa punim tankom jer je tank niži. Naravno sve treba prvo probati...Komande (kvačilo, kočnice, gas...) rade svoj posao standardno kako treba i imaju predvidiv odziv kao i standardno podešavanje.Pirelly Scorpion STR fabričke gume što je isto kao na T7 ali su tubeless te je to ne merljivo bolja opcija za ADV upotrebu.

Mislim, zanimljiva specifikacija za tu cenu kao i motor....iskreno nisam očekivao taj nivo ni kvaliteta ni standardnih opcija koji dolaze u paketu....pri tom nikad ranije nisam ni vozio Voge. ima jedan grk koga sam upoznao na Hellasu i sa kojim sam sada zadnji put vozio na Dinaricu zajedno i znam da on već duže vozi Voge ali neki drugi model valjda 300cc tako da mi je Voge zapao za oko kad smo se svi družili na poslednjem SORE skupljanju.

Svakako, moraću još malo da se poigram da vidim malo širu sliku na terenu naročito...ali po svemu što sam video obećava...  

• Sviđa mi se 6
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja