N.F.S. 21599 Napisano Februar 7 Integrisan, 9423 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, ne vidim smajli ali cenim zabrinutost 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vojkan 180 Napisano Februar 7 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: BG-Vozdovac Motocikl: CF MOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da tebi treba jedan specijalistički pregled.Ja sve hoću da kažem pa se grizem za jezik...Послато са M2101K9G помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 590 Napisano Februar 7 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 15 minutes ago, pronto said: Mislim da tebi treba jedan specijalistički pregled. Mozda vec bio pa mu ovo prepisano kao terapija Mene odusevljava ovaj nivo posvecenosti. Valjda zat sto sam ja susta suproitnost 3 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21599 Napisano Februar 7 Integrisan, 9423 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, dobro... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6580 Napisano Februar 7 Ne silazi, 6513 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Pominjao sam ja tu anegdotu, gde je liku kod koga sam odlazio u servis da pomažem (bolesno pedantno biće)..jedna njegova klijentkinja, tačnije više supruga klijenta (dugogodišnjeg), inače klinički psiholog...rekla, "mislim da bi trebali da porazgovaramo"...uz opšti smeh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21599 Napisano Februar 7 Integrisan, 9423 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ehh moj Pronto, tamo gde se mediokritet podrazumeva a zapustanje velica ja i ocekujem da moj sjaj cudan bude! Svoje vreme, zivot, resurse posvecujem porodici... Da mi budu sretni i zdravi a ovo sto radim to je nesto moje ( i podrazumeva da je ovo iznad sve podmireno) 8 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6580 Napisano Februar 7 Ne silazi, 6513 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ko se profesionalno, pa i amaterski, bavi popravkom motocikala...motora uopšte (kao pogonskog uređaja), zaista bi trebalo da se UVEK ozbiljno posveti, redu, higijeni...uopšte uslovima za rad, jer iz toga proizilazi u mnogome i konačan rezultat. Sasvim je jasno i to, da je jedan takav odnos, kako prema poslu, tako i generalno prema bilo čemu drugom u životu...rezultat, karaktera, vaspitanja, uopšte načina života. To svakako ne moźe da bude loše....sem kada probudi interesovanje ljudi od struke.... Evo smajli, da ne budem pogrešno shvaćen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7942 Napisano Februar 7 Drug član, 2104 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Nikada mi neće biti jasno,zašto,uredni i pedantni ljudi,pogotovo muškarci,ne uklapaju se u neku opštu sliku.Ne prozivam nikog ko ima drugačiji pristup istoj stvari,ili poslu.Volim da je uredno,kako u privatnom životu,tako i na poslu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21599 Napisano Februar 7 Integrisan, 9423 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ma ko jos voli Zare da mu srafovi budu sjajni, cisti a navoji premazani bakarnom mascu da ne zalepe?!? To niko normalan ne simpatise, sve treba da bude usr@no, onako muski bre! ... i ciste el. kontakte koji ne stvaraju probleme, jbs vozaca koji nije zbog gluposti ostao kraj puta i gurao masinu... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21599 Napisano Februar 7 Integrisan, 9423 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sa blatobrana nazad... (zapljuskuje ih voda, stavicu na to mesto prohrom svakako, popisani su ) Meni je uzivanje kada rezultat vidim, ne dozvolite da nikakvo postane normalno! 7 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 5954 Napisano Februar 7 Drug član, 3005 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Divim ti se do imbecilnosti. (Radovan III) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5547 Napisano Februar 7 Drug član, 1389 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Сад ово гледам и сетих се оних мојих штрокавих шрафова и изнервирах се. @N.F.S. опет си се "зезнуо" у избору мотора. На овом изгледа баш нема ништа да се ради... Капа доле на посвећености за све што радиш. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21599 Napisano Februar 7 Integrisan, 9423 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Uzivam i svakom trenu! Napravio sam sebi mesto gde mogu "pobeci" da u miru i uz muziku radim ono sto volim Mnogo pre ovog foruma sam se isto ponasao, bt50 sam sa drugarima svake veceri nosio na drugi sprat do stana! (u osnovnoj skoli sam bio tada). Sto se tice Tigra prezadovoljan sam! Zakazana za mart korekcija sedista (i estetika i strukturalna prepravka), rollbar da stigne i lampe, voltmetar i to je to! Ono sto mi "bode oci" je silikon na poklopcu ventila (koji sam ja skinuo skroz , servisni uputi kazu da se tu i stavlja), ne curi nigde nista ali zarad mira cu se potruditi da u toku sezone pribavim ceo kit originalni za zamenu (gumeni dihtung, tri o ringa za svecice i 6 gumica koje idu na srafove poklopca). 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneZ 150 Napisano Februar 7 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Kapa dole na posvećenosti, svi vole da vide perfektno sređen motor ali nažalost malo je osoba koje imaju toliko volje i nažalost vremena da se posvete svom ljubimcu na ovakav način. Baš me interesuje koliko ćeš još moći da nađeš stvari da poboljaš ili ulepšaš na ovom motoru. Mada nešto mislim da nemaš mnogo toga još, ipak je ovo nešto kvalitetno napravljeno. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2376 Napisano Februar 7 Andragog, 4954 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, N.F.S. je napisao: Ma ko jos voli Zare da mu srafovi budu sjajni, cisti a navoji premazani bakarnom mascu da ne zalepe?!? To niko normalan ne simpatise, sve treba da bude usr@no, onako muski bre! ... i ciste el. kontakte koji ne stvaraju probleme, jbs vozaca koji nije zbog gluposti ostao kraj puta i gurao masinu... Povremeno pomažem drugaru kada ima gužvu, Oliver,s bike garage na Novom Beogradu. Radi pretežno BMW-jce i često me kritikuje, jer zaboravljam da stavim bakarnu mast. Taj ne stavlja šraf na motor nazad bez toga nikada. Majstor iz CH !!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2376 Napisano Februar 7 Andragog, 4954 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, BaneZ je napisao: Kapa dole na posvećenosti, svi vole da vide perfektno sređen motor ali nažalost malo je osoba koje imaju toliko volje i nažalost vremena da se posvete svom ljubimcu na ovakav način. Baš me interesuje koliko ćeš još moći da nađeš stvari da poboljaš ili ulepšaš na ovom motoru. Mada nešto mislim da nemaš mnogo toga još, ipak je ovo nešto kvalitetno napravljeno. Treba samo još dva puta da promeni ulje do proleća, inače sve drugo je usavrešeno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 241 Napisano Februar 8 (promenjeno) Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na posvecenosti detaljima.. Nekako je coveku lakse kad shvati da nije jedini "oboleo" (ja takodje poliram srafove a ortaci misle da sam zglajznuo s mozgom ) Kad sam uzeo svog Tiger-a skid plate mu je bio toliko umazan i ulepljen od ostatka asfalta da nije bilo sanse da se opere.. Na kraju sam ga skinuo i ispolirao (i to hardcore rucno vodenom smirglom) Toliko je bio prljav da nisam ni izvalio da ima natpis na njemu.. Shvatio sam tek kad sam ga skoro skroz skinuo smirglom i naravno izgoreo sam Razmisljao sam cak i da ga iscrtam ponovo ali sam shvatio da nema sanse da ubodem perfektno pa sam odustao. Cesto se setim reci coveka od koga sam kupio prvi motor.. Ovo nije hobi, ovo je dijagnoza Promenio Februar 8 član DeusExMachina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21599 Napisano Februar 8 Integrisan, 9423 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, srbac je napisao: Taj ne stavlja šraf na motor nazad bez toga nikada. Majstor iz CH !!! Srafovi koji idu u aluminijum/spialter/gus valja da se premazu, bolje i tovatna mast nego nista! (ovo vazi sa srafove kojima nije predvidjeno lepljenje) Ali treba i umeren biti, ne puniti mascu rupe sa navojem koje su zatvorene, takozvane "mrtve rupe" ili "slepe". Pritisak koji se stvori ispred srafa (dihtuje zbog masti) moze da spreci potpuno zavijanje/pritezanje, iscupa navoj ili odlomi deo! Takodje, (NGK bas decidno navodi) bakarna mast se ne maze na navoje svecica, poremeti osecaj pritezanja i napravi belaj (pomenuti proizvodjac kaze da je u procesu zavrsne obrade nanet sloj koji ce spreciti "lepljenje" tela svecice za glavu motora). Bakarna mast moze na sve spojeve izduvnog sistema, brezone izduva.. Na srafove kocionih kljesta kod Tigra 1050 (ovo je u servisnim uputima naglaseno!). Njome sam premazao i srafove ploca amortizera.. Bukvalno sve sto je u "otezanim uslovima rada". Koristim i mast za konzervaciju (varove rama i udubljenja gde se voda moze skupiti napunim), integru sam napr. napunio njome ali na ovom modelu motora nema potrebe, komplet je aluminijumski ram. Belom litijumskom mascu sa PTFE (teflon), punim klizace sajli gasa (bar na tigru koji ima odvojeno kuciste sajli), LM47 mast na osovine kocnice/kvacila/poluge menjaca/nozne kocnice. Na usne semeringa namensku Arsil ili crvenu silikonsku mast, na gumene delove glicerin (premazem sva creva, hard gume u lancaniku nazad...), crne plastike tretiram silikonom u spreju. El. kontakte zastitim oks dielektricnom mascu. Obozavam te mazalice kao zena sminku, dve pune police imam hemije koju bas, bas koristim. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2376 Napisano Februar 8 Andragog, 4954 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ovo tvoje je nauka !!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5264 Napisano Februar 8 Drug član, 1872 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, N.F.S. said: Ma ko jos voli Zare da mu srafovi budu sjajni, cisti a navoji premazani bakarnom mascu da ne zalepe?!? To niko normalan ne simpatise, sve treba da bude usr@no, onako muski bre! ... i ciste el. kontakte koji ne stvaraju probleme, jbs vozaca koji nije zbog gluposti ostao kraj puta i gurao masinu... Mislim da je u većini slučajeva samo nedostatak vremena, tj. znam da je kod mene tako. A da nije - nema mi lepšeg odmora nego da se zatvorim u garažu, pustim muziku i petljam nešto. Ali trenutno se teško nađe vremena i za vožnju i obavezno održavanje, a kamo li za vizuelno sređivanje i ovakvih detalja. Takođe - tip motora igra veliku ulogu. Da bi se neki dual sport ili adventure koji se vozi van puta u svim uslovima održavao na ovakav način, verujem da bi bilo potrebno 3x više truda. Ali biće nekad i toga Hvala za ovaj post o mastima i hemiji, takvih nikad dosta. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21599 Napisano Februar 8 Integrisan, 9423 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1216 Napisano Februar 8 (promenjeno) prisutan, 1119 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Samo glancaj,poliraj,podmazuj,unapređuj!! Ja sam nekad bio takav,ali sam izgubio entuzijazam jer nisam imao svoj prostor!! Kuća će se graditi,garaža će se napraviti,pa ću opet moći barem polirati do besvjesti!! To sve govori o tebi,naravno u pozitivnom svjetlu!! Ja to cjenim i poštujem,i kad bih kupovao motor od tebe,ne bih se cjenkao ni sekunde. Promenio Februar 8 član mali_zmaj 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21599 Napisano Februar 9 Integrisan, 9423 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan E danas sam se vozio 5 sati! Malte ne bez prekida (sem ovo pred kucom gde sam stao da mokrim i skljocnem sliku) Prvo lose, ovo je treci tip vizira/deflektora koji sam napravio, bolje je ali buke ima, do 80kmh i nekako. Vozio sam se kroz sela i varosice tako da sam vecinu vremena ispod te brzine bio. Na gasu pocinje i buka! Sredicu to sigurno... Drugo, da izvinete zabolela me je unutrasnja strana guzova posle dva sata i fali mi naslon za krsta, ovo sto je sada ne dohvatam ni blizu. Sredicemo sediste u martu Ovo trece ne bih znao dal" kao manu ili kao plus da navedem! Oslanjanje sam tako ustelovao da vozim brze nego CBR1000 nekada (o cbf1000 da ne govorim), toliko mi sigurnosti uliva da se plasim. Drzi kao neplivac dasku a znam da se mogu zaustaviti brzo. U cetvrtom i petom stepenu prenosa se vozam tu oko 3/4/5000 obrtaja, povlaci bas snazno, preticem kao nekada CBR-om, samo zmigavac i gaaas! Voznja je bez zvuka, tacnije ima ga ali se cuje (ko se seca) kao Snorkijevci ono vozilo sto teraju, baloncici koji kroz vodu idu, e takav je zvuk! Stapovi napred konacno nastelovani (njihova visina) i geometrija dovedena u normalu, upravljanje bez zamaranja, pogledas gde hoces/tu ide! Uz ove ploce koje je Ranko izradio a za moju tezinu (oko 110kg) stapovi se kroz trokute moraju propustiti 30mm. Za sada toliko, pisemo se drugari P.S. Pozdrav za ekipu iz sivog renoa koja mi je u Krusevcu u mimoilazenju vikala "Caooo Nesoooo!" Sigurno je neko od forumasa, tako me jedino ovde zovu, bi mi drago bas, bas!!! 17 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21599 Napisano Februar 9 Integrisan, 9423 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hmmmm, ovo je bas kao moj model, auspuh fabricki ali izvadjen samo prigusivac nazad.. Cuje se bas koliko treba, ni glasno ni tiho... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4762 Napisano Februar 9 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Gledam video i nije mi jasno zašto ga protera kroz onu vodu??? 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...