tibor 686 Napisano Utorak u 16:25 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan Da skrenem sa teme, taj kacket ima li namenu? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 10239 Napisano Utorak u 16:37 Ne silazi, 3433 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Istu kao i običan kačket. Ja sam navikao na njega baš mi fali kad ga ponekad skinem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 11277 Napisano Utorak u 16:46 BJB Maxi Scooter Club, 6880 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan @tibor Kako nema naopako, ja otkad ga imam kidam off road. To se sad najbolje videlo kad sam ovu peščanu deonicu prošao kao pijani konobar na brodu koji se ljulja Kad bih ja to ovako iskusno i graciozno odvozao da mi nije tog kačketa? 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2692 Napisano Utorak u 18:51 Drug član, 1814 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Dennis - Motorcycle Passionist (@droommotor) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 467 likes, 9 comments - droommotor on August 12, 2026: "One of my slowest bikes to date. But it is really... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 11277 Napisano Utorak u 19:37 BJB Maxi Scooter Club, 6880 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan Prvog i drugog samo nizbrdo. Trećeg i četvrtog može i uzbrdo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 147 Napisano Sreda u 05:12 Svrati ponekad, 280 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Ili otpalo ili neko ukrao, nejasno mi kako u oba slučaja Može li se naručiti odnekle,kako se ovo zove? Čime da zatvorim? Mogu li da skinem drugi pa ponesem neko da skenira i 3d štampa drugi? Ne znam jel to skupa varijanta...Ide poklopac neki plastični preko toga ako se ne sjecate, ovako otvoreno mi glupo sad..Edit: Just a moment... WWW.PRINTABLES.COM Nađoh ovo, probacu kad nađem neko da odštampa Sent from my PTP-N49 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 2007 Napisano Sreda u 13:26 prisutan, 1402 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Bem ti kačket, pa volio bih ga probati da vidim hoće li biti vibracija, ali sve neki glavati koji nose taj tip kacige , oko mene!? S tim da ja cestu vozim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2392 Napisano Sreda u 14:12 Drug član, 1234 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ma "peak" je super svuda, kada sam navikao ne mogu bez. Ja imam Adf-9000, nema problema na cesti ni na vecim brzinama. Za asfalt je odlicno jer je lice skoro uvek u hladu i ne ide sunce u oci. Van puta naravno za granje, kamenje od vozaca ispred i slicno, samo nagnes blago glavu. A i generalno vidno polje ADV kacige je super, skoro da nema mrtvog ugla, bezbednije. Na ovoj kacigi ako skinem peak, bucnije je nego sa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 563 Napisano Sreda u 20:11 Drug član, 1244 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan @BlackenedA koliko ti je bučnija na asfaltu u odnosu na klasične fullface kacige? Ako vas ne mrzi mogu i ostali da odgovore koji nose sličan tip kacige uz napomenu koju kacigu imaju. Meni se jako sviđaju, ali mi se čini da su jako bučne, a ne volim ni previše bučne kacige ni čepiće za uši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 5207 Napisano Sreda u 20:22 BJB Maxi Scooter Club, 1521 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Nije bučnija uopšte, bar ove što sam probao (ćeram Acerbis Assault) imaju takav kacket da izgleda lepo ide vazduh kroz njega. Jednom sam ga skinuo kad sam bio n la AP ceo dan i skontao da nema potrebe 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max_Afrikanac 74 Napisano Sreda u 20:45 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan @No_LiMiT zar nema ovde na forumu neki clan koji radi humanitarnu 3D stampu? On odstampa sta ti treba za motor ili sta vec a zauzvrat uplatis neku sumu nekoj fondaciji ili u dobrotvorne svrhe neke? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2812 Napisano Sreda u 21:04 (promenjeno) Drug član, 1768 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sada kupio kacigu sa tim sranjcetom i ne bih ga dao....nizašta na svetu Bez zajebancije, super je stvar. P.S. jeste bučnija (moja je još i modularna pa je baš solidno bučna) pa ko traži tišinu u kaciZi, neka razmisli. Promenio Sreda u 21:05 član Bojan_Jgd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2392 Napisano Sreda u 21:30 (promenjeno) Drug član, 1234 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Moja je full face - nisam primetio neku razliku u buci (doduse koristim i slusalice, mada primetio bih da je nesto drasticno bucnije od prethodne touring kacige). Mozda nekada jaci bocni vetar malo vise gura glavu jedino, mada ok mi je. Sto se buke tice mislim da je dosta bitan vetrobran i da nemas turbulencije, nevezano za kacigu. Ali sada kada probam touring kacigu, osecam se klaustrofobicno, pogotovo vertikalno koliko se malo vidi. Promenio Sreda u 21:32 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2812 Napisano Sreda u 21:41 Drug član, 1768 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Upravo to. Lično mi mnogo znači veliko vidno polje. A buka....ova kaciga (Nolan N70-2X) ima neko čudno pucketanje. Čitao sam o tome po forumima a zanimljivo je da i prethodna Nolanova modularna (koju isto imam) takođe ima to pucketanje. Može da bude poprilično iritirajuće. Uglavnom, dosta kompromisa naravno ali meni je ok. Ogromne su vrućine i to što mogu da skinem bradu mi puno znači. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7661 Napisano Četvrtak u 00:26 Enduraš, 6808 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, No_LiMiT said: Ili otpalo ili neko ukrao, nejasno mi kako u oba slučaja Može li se naručiti odnekle,kako se ovo zove? Čime da zatvorim? Mogu li da skinem drugi pa ponesem neko da skenira i 3d štampa drugi? Ne znam jel to skupa varijanta... Ide poklopac neki plastični preko toga ako se ne sjecate, ovako otvoreno mi glupo sad.. Edit: Just a moment... WWW.PRINTABLES.COM Nađoh ovo, probacu kad nađem neko da odštampa Sent from my PTP-N49 using Tapatalk I meni ispalo, samo sa prednje strane, pa mi ne bode oči, vremenom naučio da ne obraćam pažnju na gluposti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 147 Napisano Četvrtak u 06:11 Svrati ponekad, 280 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih izolir trakom prekrio samo da je crno haha a plaši me da ne zardja il ulazi prljavština tu, samo eto našao sam fajl za štampu pa me ne košta puno, da nađem tog kolegu ili nedje da se odstampa jeftino. Znam ranije kad sam tražio gopro helmet mount malena sitnica ove štamparije što na Google izdaju generalno imale neke 2000+ din ponude...Sent from my PTP-N49 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max_Afrikanac 74 Napisano Četvrtak u 11:21 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan @No_LiMiT evo ti link ka temi, nije me mrzelo da trazim, prvi radni dan u kancelariji nakon odmora i bolovanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7785 Napisano Četvrtak u 20:28 Advanced Member, 2643 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kove 450 Rally / CF-Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Kakva transformacija ugođaja! Prednji lančanik od 15 zuba je prenosne odnose doveo mnogo bliže onome kako sam vozio i sve prethodne motore. U šestoj brzini dobio 10km/h za isti broj obrtaja (sada na 152-153 ulazi u crveno). Po naselju sam sada uglavnom u brzini niže nego ranije. Za moj način vožnje razlika u ubrzanju je neprimetna, makar do 80km/h. Stotinjak kilometara probe, za sada ne vidim negativnu stranu. Sve u svemu, pun pogodak što se mene tiče. Deflektor mi je takođe otkrovenje. Buku prebacuje preko kacige i vožnja sa njim je dosta prijatnija nego bez. Večeras na autoputu jednu deonicu skinuo, čisto da se uverim. Jedva dočekao prvu pumpu kako bih ga ponovo montirao. Interesantno, ali kada se sagnem iza vizira sada tu postoji vetar kog ranije nije bilo. Na grudima ga ne osetim, jedino ako se sagnem. Najmirniji vazduh je baš tamo gde je kaciga. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Primitivac 5 Napisano Petak u 23:48 U prolazu, 6 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Cfmoto mt450 Prijavi odgovor kao problematičan @Gliga jel to sa temua? Koliko stabilno se drzi za vizir? Moze link? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 15852 Napisano Subota u 07:01 Ne silazi, 1584 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Generalno ti nastavci vizira oće od vibracija da klize ali prosto rešenje je da se ispod držača stavi obostrano lepljiva traka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2692 Napisano Subota u 09:18 Drug član, 1814 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan On 29. 9. 2026. at 18:25, tibor je napisao: Da skrenem sa teme, taj kacket ima li namenu? Itekako. Vozim sa običnom kacigom i često imam problem kad mi sunce ide direkt da ne vidim apsolutno ništa cak i sa spustenim naočarima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 438 Napisano Subota u 19:23 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Fali ovom MTu downforcea Skakuće mašina od ~180kg + @živke elegantnije od onog bambija na kraju Ja bi MT samo zamotao u ovaj kit, za jače skokove 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7785 Napisano Subota u 19:24 Advanced Member, 2643 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kove 450 Rally / CF-Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @Primitivac Lančanik sam uzeo ovde preko oglasa. A deflektor je, što bi naš narod rekao, "free hand job" Ručni rad. Drugar je na strugu pravio nosače a pleksi je sečen na laseru. On je ovo sebi pravio za Tenere, i prešao baš mnogo kilometara bez ikakvih problema (uključujući i dosta agresivne vožnje van asfalta). Ja uzeo da isprobam i nemam nameru da mu vratim Nosači su od plastike (ne znam koja vrsta), na originalni vizir naležu preko unutrašnje gume. Nema nikakvog dodatnog mehaničkog zatezanja ili osiguravanja. Kao što rekoh, drugar taj sistem koristi već dugo. Ja isprobao od BG do NS autoputem, nije mrdnulo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...