Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Ne silazi, 3433 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Istu kao i običan kačket. Ja sam navikao na njega baš mi fali kad ga ponekad skinem.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 6880 postova
  • Motocikl: AA500/MT450

@tibor

Kako nema naopako, ja otkad ga imam kidam off road.

To se sad najbolje videlo kad sam ovu peščanu deonicu prošao kao pijani konobar na brodu koji se ljulja :moto3:

Kad bih ja to ovako iskusno i graciozno odvozao da mi nije tog kačketa? ::)

• Sviđa mi se 1
  • Haha 4

• Drug član, 1814 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT
WWW.INSTAGRAM.COM

467 likes, 9 comments - droommotor on August 12, 2026: "One of my slowest bikes to date. But it is really...

• Haha 2

• Svrati ponekad, 280 postova
  • Motocikl: Honda CBR600RR

Ili otpalo ili neko ukrao, nejasno mi kako u oba slučaja
Može li se naručiti odnekle,kako se ovo zove? Čime da zatvorim? Mogu li da skinem drugi pa ponesem neko da skenira i 3d štampa drugi? Ne znam jel to skupa varijanta...ab98f2f9ce0b332ae70c4db38adf040c.jpg

Ide poklopac neki plastični preko toga ako se ne sjecate, ovako otvoreno mi glupo sad..

Edit:

WWW.PRINTABLES.COM

Nađoh ovo, probacu kad nađem neko da odštampa

Sent from my PTP-N49 using Tapatalk

• prisutan, 1402 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Bem ti kačket, pa volio bih ga probati da vidim hoće li biti vibracija, ali sve neki glavati koji nose taj tip kacige , oko mene!? S tim da ja cestu vozim.

• Drug član, 1234 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Ma "peak" je super svuda, kada sam navikao ne mogu bez. Ja imam Adf-9000, nema problema na cesti ni na vecim brzinama. 

Za asfalt je odlicno jer je lice skoro uvek u hladu i ne ide sunce u oci. Van puta naravno za granje, kamenje od vozaca ispred i slicno, samo nagnes blago glavu.

A i generalno vidno polje ADV kacige je super, skoro da nema mrtvog ugla, bezbednije.

Na ovoj kacigi ako skinem peak, bucnije je nego sa.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1244 postova
  • Motocikl: Maca

@BlackenedA koliko ti je bučnija na asfaltu u odnosu na klasične fullface kacige? Ako vas ne mrzi mogu i ostali da odgovore koji nose sličan tip kacige uz napomenu koju kacigu imaju.

Meni se jako sviđaju, ali mi se čini da su jako bučne, a ne volim ni previše bučne kacige ni čepiće za uši.

• BJB Maxi Scooter Club, 1521 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Nije bučnija uopšte, bar ove što sam probao (ćeram Acerbis Assault) imaju takav kacket da izgleda lepo ide vazduh kroz njega. Jednom sam ga skinuo kad sam bio n la AP ceo dan i skontao da nema potrebe

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1768 postova

Ja sam sada kupio kacigu sa tim sranjcetom i ne bih ga dao....nizašta na svetu 😁

Bez zajebancije, super je stvar.

P.S. jeste bučnija (moja je još i modularna pa je baš solidno bučna) pa ko traži tišinu u kaciZi, neka razmisli.

Promenio član Bojan_Jgd

• Drug član, 1234 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Moja je full face - nisam primetio neku razliku u buci (doduse koristim i slusalice, mada primetio bih da je nesto drasticno bucnije od prethodne touring kacige). Mozda nekada jaci bocni vetar malo vise gura glavu jedino, mada ok mi je. Sto se buke tice mislim da je dosta bitan vetrobran i da nemas turbulencije, nevezano za kacigu. Ali sada kada probam touring kacigu, osecam se klaustrofobicno, pogotovo vertikalno koliko se malo vidi.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1768 postova

Upravo to. Lično mi mnogo znači veliko vidno polje. 

A buka....ova kaciga (Nolan N70-2X) ima neko čudno pucketanje. Čitao sam o tome po forumima a zanimljivo je da i prethodna Nolanova modularna (koju isto imam) takođe ima to pucketanje. Može da bude poprilično iritirajuće. Uglavnom, dosta kompromisa naravno ali meni je ok. Ogromne su vrućine i to što mogu da skinem bradu mi puno znači. 

• Sviđa mi se 1

• Enduraš, 6808 postova
  • Motocikl: 450MT
19 hours ago, No_LiMiT said:

Ili otpalo ili neko ukrao, nejasno mi kako u oba slučaja emoji24.png
Može li se naručiti odnekle,kako se ovo zove? Čime da zatvorim? Mogu li da skinem drugi pa ponesem neko da skenira i 3d štampa drugi? Ne znam jel to skupa varijanta...ab98f2f9ce0b332ae70c4db38adf040c.jpg

Ide poklopac neki plastični preko toga ako se ne sjecate, ovako otvoreno mi glupo sad..

Edit:

WWW.PRINTABLES.COM

Nađoh ovo, probacu kad nađem neko da odštampa

I meni ispalo, samo sa prednje strane, pa mi ne bode oči, vremenom naučio da ne obraćam pažnju na gluposti :)

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 280 postova
  • Motocikl: Honda CBR600RR

Ja bih izolir trakom prekrio samo da je crno haha a plaši me da ne zardja il ulazi prljavština tu, samo eto našao sam fajl za štampu pa me ne košta puno, da nađem tog kolegu ili nedje da se odstampa jeftino.
Znam ranije kad sam tražio gopro helmet mount malena sitnica ove štamparije što na Google izdaju generalno imale neke 2000+ din ponude...

• Advanced Member, 2643 postova
  • Motocikl: Kove 450 Rally / CF-Moto 450 MT

Kakva transformacija ugođaja!

29liC9q.jpeg

GMeqfe5.jpeg

Prednji lančanik od 15 zuba je prenosne odnose doveo mnogo bliže onome kako sam vozio i sve prethodne motore. U šestoj brzini dobio 10km/h za isti broj obrtaja (sada na 152-153 ulazi u crveno). Po naselju sam sada uglavnom u brzini niže nego ranije.

Za moj način vožnje razlika u ubrzanju je neprimetna, makar do 80km/h. Stotinjak kilometara probe, za sada ne vidim negativnu stranu. Sve u svemu, pun pogodak što se mene tiče.

Deflektor mi je takođe otkrovenje. Buku prebacuje preko kacige i vožnja sa njim je dosta prijatnija nego bez. Večeras na autoputu jednu deonicu skinuo, čisto da se uverim. Jedva dočekao prvu pumpu kako bih ga ponovo montirao.

Interesantno, ali kada se sagnem iza vizira sada tu postoji vetar kog ranije nije bilo. Na grudima ga ne osetim, jedino ako se sagnem. Najmirniji vazduh je baš tamo gde je kaciga.

• Sviđa mi se 6

• Ne silazi, 1584 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

Generalno ti nastavci vizira oće od vibracija da klize ali prosto rešenje je da se ispod držača stavi obostrano lepljiva traka.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1814 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT
On 29. 9. 2026. at 18:25, tibor je napisao:

Da skrenem sa teme, taj kacket ima li namenu?

Itekako. 

Vozim sa običnom kacigom i često imam problem kad mi sunce ide direkt da ne vidim apsolutno ništa cak i sa spustenim naočarima 

• Advanced Member, 2643 postova
  • Motocikl: Kove 450 Rally / CF-Moto 450 MT

@Primitivac Lančanik sam uzeo ovde preko oglasa. A deflektor je, što bi naš narod rekao, "free hand job" :D Ručni rad. Drugar je na strugu pravio nosače a pleksi je sečen na laseru. On je ovo sebi pravio za Tenere, i prešao baš mnogo kilometara bez ikakvih problema (uključujući i dosta agresivne vožnje van asfalta). Ja uzeo da isprobam i nemam nameru da mu vratim :)

Nosači su od plastike (ne znam koja vrsta), na originalni vizir naležu preko unutrašnje gume. Nema nikakvog dodatnog mehaničkog zatezanja ili osiguravanja. Kao što rekoh, drugar taj sistem koristi već dugo. Ja isprobao od BG do NS autoputem, nije mrdnulo.

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja